Shanks 2011 máj. 12. - 16:32:24
(108/768)
Meghallgattam a Kati dalát (korábban is hallottam már, de most kifejezetten a zenére figyeltem) és úgy gondolom, hogy esélyes a gyõzelemre. Jó dal, ilyen nagyszabású versenyekre való.
Akosh 2011 máj. 12. - 16:24:18 Előzmény keane01
(107/768)
Egyetértek a gondoltaiddal. Csak annyit tennék hozzá, igaz izgult Kati és nem minden hangja volt tökéletes, de a többi résztvevõvel összehasonlítva messze jól teljesített, az elsõ háromban szerintem bent volt. Egyik nyilatkozatában elmondta, hogy visszanézik a felvételt és ahol rossz volt vagy gyengébb ott javítani akarnak. Az elsõ lépés, hogy bejutni a döntõbe, hatalmas nyomás volt Katin. Azt gondolom ha szombaton az esélytelenek nyugalmával vág neki a döntõnek, meglepõen szép helyezést érhet el. Bayer Friderika mellett Magyarország legjobb indulója az euróvizók sorában. Wolf Kati már így is sokat nyert, többet talán mint az X-faktorban nála késõbb kiesõk.
-csengõzoli- 2011 máj. 12. - 16:05:10
(106/768)
Ja sorry, a másodikról írtál most látom,me Wolf Katit is hiába kerestem :D
-csengõzoli- 2011 máj. 12. - 16:04:19
(105/768)
Azerbajdzsánt kiejtetted? :D
8/10
Alasseo 2011 máj. 12. - 15:27:15 8/10
(104/768)
Na látod, mivel ilyen nagy túlsúlyban van az angol, nem csoda, hogy a legtöbb továbbjutó ilyen nyelvû. :D Amúgy nem értem, miért kellett a lengyeleket kiejteni, bár szegényeknek nincs túl sok szerencséjük.

Bemásolom a második elõdöntõ résztvevõit fellépési sorrendben, hátha segít valakinek:

01 - Bosznia-Hercegovina : Dino Merlin – Love in rewind
02 - Ausztria : Nadine Beiler – The secret is love
03 - Hollandia : 3JS – Never alone
04 - Belgium : Witloof Bay – With love baby
05 - Szlovákia : TWiiNS – I’m still alive
06 - Ukrajna : Mika Newton – Angel
07 - Moldova : Zdob si Zdub – So lucky
08 - Svédország : Eric Saade – Popular
09 - Ciprus : Christos Mylordos – San aggelos s’agapisa
10 - Bulgária : Poli Genova – Na inat
11 - Macedónia VJK : Vlatko Ilievski – Rusinka
12 - Izrael : Dana International – Ding dong
13 - Szlovénia : Maja Keuc – No one
14 - Románia : Hotel FM – Change
15 - Észtország : Getter Jaani – Rockefeller street
16 - Fehéroroszország : Anastasiya Vinnikova – I love Belarus
17 - Lettország : Musiqq – Angel in disguise
18 - Dánia : A Friend in London – New tomorrow
19 - Írország : Jedward – Lipstick
mulao 2011 máj. 12. - 14:51:55
(103/768)
Asszem a görög srác is egy kis részt görögül énekelt, de statisztika szerint 65%-ban "angolvízió" a 2011-es Dalfesztivál. Nagyon kevés dalt éneklik anyanyelven, max váltott nyelven (angol mellett kis anyanyelvi rész).
mulao 2011 máj. 12. - 14:47:04
(102/768)
Nos, van amiben igazad van, de azért az is jelenthet valamit, hogy az eslõ elõdöntõbõl 7 angol nyelvû dal jutott tovább, és csak háromban volt sajátnyelv. Ez kb úgy állössze, hogy mi angol mellett magyarul, a litván csaj is asszem váltott nyelven és egyedül a szerb csajszi, Nina énekelt végig a sajátnyelvén, de Európában nagyon sok helyen értenek szerbül, tehát inkább azért jutott tovább, mert értették mit énekelt. Pedig voltak még nem angol nyelvû dalok is (pl Magdaléna, lengyelbõl). De azért gondolj bele, van egy német lány: elénekelte és feltötltötte arra bizonyos y...-ra a magyar dalt, aranyos, hogy megtanulta a magyar részt is, sõt meglepõen jó a kiejtése, pedig írja, hogy nem tud magyarul, de ha végig magyarul kellett volna énekelnie, nem tudom egyáltalán elõveszi-e a kamerát. Katiékról meg tényleg annyit, hogy legyenek nagyon-nagyon jók a döntõben.
8/10
Alasseo 2011 máj. 12. - 13:05:56 8/10 Előzmény mulao
(101/768)
Szerintem a többség drukkol Katinak, de a hibákat nem lehet elkendõzni, annyi objektivitás kell, hogy ezeket kimondja az ember. De szerintem van olyan profi a magyar csapat, hogy õk is tanulnak az elsõ elõdöntõben.
Azzal sem értek egyet, hogy mindenképpen angolul kell énekelni. Sõt, a közönség nagyon tudja értékelni az anyanyelvû dalt! (A Szlovén induló szerintem teljesen tönkretette a dalát a tucat angollal.)Persze, a jó helyezéshez szerethetõ dal kell, és szerintem a dal úgy ütõs igazán, ha az eredetileg megírt szöveggel adják elõ. Angolul nagyon sokszor erõltetett és idétlen (kivéve, ha maga a nóta is a nyugati tucatstílusokat majmolja és erõlteti.) Igaz, azt a dalt, amelyik nem ragadja magával a közönséget, nem menti meg az anyanyelv, de az angol sem. De ha jó a zene, nagyon sokat számít az anyanyelv!
Továbbá, ez már csak személyes, de nem tudom, miért hiszik Magyarországon olyan sokan, hogy az átlag ember Nyugat-Európában olyan jól tud angolul. Volt szerencsém több alkalommal is külföldön tartózkodnom, több országban is, de higgyjétek el, nagyon kiábrándulnátok, ha nyelvtudásról van szó. Lehet, hogy az értelmiség egy nyugat-európai országban jobban tud angolul, mint itthon, de az átlag emberek nagy többsége egyáltalán nem, márpedig ez az show nekik, nekünk szól és a dalok szövegén, mondanivalóján sem töprengenek általában sokat. :D
(Arról már nem is írok, mennyire arrogáns ez a túlzott angolerõltetés, mintha más nyelv nem is létezne. Na jó, igaz, Nagy-Britanniában és az USÁ-ban teljesen analfabéta a lakosság többsége idegen nyelvbõl, de akkor is, más iránti tisztelet, stb... De ez már teljesen más témakör.)

Hajrá Kati, ma este pedig hajrá Szlovénia! :D
mulao 2011 máj. 12. - 12:09:29
(100/768)
Végre valaki, aki úgy gondolom jól látja a dolgokat és hajrá Katizik! A nyelvrõl annyit, hogy az elõdöntõ elõtt volt egy mûsor, ahol beszéltek az esélyekrõl meg mindenrõl és nagyon jól elhangzott a kifejezés, hogy "Európa nem beszél magyarul". Ha magyarul éneklünk, legyen akármilyen szép, jó mit tudom én szöveg, és szóljon bármirõl Európa úgy se fogja érteni, de ha angolul énekeljük, akkor igen. Ebben pedig a magyar csak egy kis részre jelenhet meg. Mint pl Csézy két sort belecsempészett magyarul, de ettõl még összhatásban érthetõ volt a dal olyan számra aki nem ért magyarul. Szerintem itt a lassú résznél volt a legjobb ötlet. És, ahogy Rácz Gergõ is mondta, kell az angol verzió, ahhoz, hogy karaoke-ként rajongók is énekeljék a dalt, szinte csak íg válhat slágerré. Az a kék ruha szerintem jó, szerintem könnyû emlékezni rá "ja, az a kékruhás csaj" szerûen Katira. Mellesleg hernyóselyembõl készûlt, komoly márkából, és Kati szerint gyémántszerû kövek díszítik (nem emlékszem pontosan milyen köveket mondott). Elégedjünk meg vele, míg Ádok Zoli anno elnyerte a Legcikisebb ruha díját, ez ehhez képest komoly fejlõdés. És tényleg nem várhatjuk el tõle, hogy ne izguljon, ez nem egy sima X-Faktor-szerû fellépés. Jézus, hogy lehet elvárni, hogy ne izguljon? Különben is a fülhalgató miatt indúlt döcögõsen a dolog. Most ennyi jutott eszembe hirtelen.
keane01 2011 máj. 12. - 11:02:49
(99/768)
Az elsõ elõdöntõ alapján 3 dalt tartok gyõztesnek:
1. Azerbajdzsán
2. Magyarország
3. Litvánia

Nagyon jónak, illetve jónak:
4. Finnország
5. Oroszország
6. Svájc
7. Görögország

Hajrá Magyarország! Hajrá Kati! :)
keane01 2011 máj. 12. - 10:57:18
(98/768)
Hajrá Kati! Hajrá Magyarország! :)
Szerintem nagyon jó volt az elõdöntõben. Gratulálok! Szép volt Kati! :)
1. A haj: Szerintem pont jó volt. A klip-ben le van nyalva a haja, az nagyon nem áll jól neki, és volt már, hogy nagyon felturbózták a haját, na az sem volt jó. Ez viszont tökéletes volt.
2. A ruha: Szerintem ez is rendben volt. A lábait akarták kiemelni, és ez sikerült, tényleg szép lábai vannak. És a többi énekesnõnek is rámentek arra, hogy a szép hosszú lábaikat mutassák. A kék szín jól áll Katinak, jó választás volt. Nem volt túl giccses, egyszerû, és szép volt, illett hozzá. (Voltunk már nevetségesek is, konkrétan Ádok Zoli ruhája.) És az a megoldás is tetszett, hogy a bal kezével egy kört tudott leírni a ruhában. Ez emlékeztet a magyaros viseletre (Sissi film, amikor a kabátot az egyik vállán viselte), szerintem nagyon rendben volt.
3. A dal: Ez az eddigi legjobb Eurovízióba küldött dalunk. És most nem haza beszélek, amikor azt mondom, hogy a magyar változat egyértelmûen jobb, sokkal jobb, mint az angol. Mindig sajnálom, hogy 90%-ban angolul énekelnek az elõadók, és csak nagyon kevesen vállalják a saját nyelvüket. Ezt most azt hiszem (az elsõ elõdöntõben) csak a lengyelek és szerbek tették. De igazából a legjobb megoldás a kevert változat. Kell az angol, de kell, hogy a saját nyelvükön is énekeljenek. Olyan jó hallani a nyelvet, amely minden nemzetnek a sajátja.
4. Kati: Nem meglepõ, hogy izgult. Ki nem? Azt gondolnánk, hogy megedzõdhetett, hisz õ egyébként is énekel kisebb tömeg elõtt, részt vett az X-Faktorban, utána turnézni jártak közönség elõtt. De amikor ekkora a tét - és valljuk be, most bátran és joggal reménykedhetünk akár a gyõzelemben is, bár ez olyan elérhetetlennek tûnik -, a nyomás, akkor persze, hogy izgul az ember, persze, hogy remeg a hangja, és ettõl még emberibb számunkra. Az is igaz, hogy volt, ahol hamiskás volt, de annyira nem feltûnõen, ettõl durvább volt a vokál, ami a magyar változatban fantasztikus, de itt kicsit belerondítottak. De az elsõ akadály legyûrve, van még egy, az álom. Csak hinnie kell magában és dalban, mert mindkettõ van olyan jó, hogy nyerjünk. De ha mégsem, akkor sem látok sok esélyt arra, hogy ne kerüljünk be az elsõ tízbe, és azon belül is az elsõ ötbe. Egész Magyarország drukkol majd szombaton! Meg tudjuk csinálni!
Hajrá Kati! Hajrá Magyarország! :)
Cordelia 2011 máj. 12. - 09:01:34
(97/768)
a vokálra egy darabig várni kellett, és amit hallottam - csalódás volt. Jó választásnak tartottam Katit, de ahogy írod merev volt, nemcsak a klipben a színpadon is. Valóban szépek a lábai, jó ötlet a rövid ruha, csak nem ilyen azúr vagy milyen szinben. A haját egyszerûen elrontották. Neki a sötétszõke áll jól, itt meg túlságosan kivilágosították, fõleg a homlokánál, ahol nem kellett volna, mert szegénynek így is elég szögletes arca-orra van. Lehet, hogy pont lágyítani akarták az arcvonásait, de a színpadi fények meg a hülye ruha miatt éppen az ellenkezõ effektust sikerült elérni.

Furcsa, hogy ideges volt és merev. Azt hittem ennél tapasztaltabb elõadó. Nem tudjuk, hogy a többi jelölt (Veca és a többiek) hogyan bírták volna?

Egyelõre a svájci énekes nálam a favorit.
10/10
gopocher 2011 máj. 11. - 23:10:04 10/10
(96/768)
top 5 nálam:
1.Anglia
2.Németo.
3.Oroszo.
4.Magyaro.
5.Románia
Sziluett2 2011 máj. 11. - 21:31:18
(95/768)
A vokál bûnrossz volt. Azt is az izgulásra fogják? És javasolnám, hogy a fodrászok vegyenek már vissza. Néha már túlzásokba esnek, ahogy szegény Kati haja kinézett. De a mozgásával megvoltam elégedve. A videoklipben olyan merev és túljátssza.
Szombaton kíváncsi vagyok min javítanak majd.
10/10
gopocher 2011 máj. 11. - 21:21:58 10/10 Előzmény Wolfskin
(94/768)
Igen õ.szerintem jobb fej,mint Stefan Raab
kabala 2011 máj. 11. - 19:32:55
(93/768)
Szerintem is ötletes a ruha és én is nagyon drukkolok neki.
mulao 2011 máj. 11. - 18:25:55
(92/768)
Én nézés közben azt hittem nagyon izgul és azért nem tökéletes a kezdés, de a tv-bõl kiderült, hogy Kati izgalmában elfelejtette idõben berakni a fülébe azt az izét, így bizonytalanul kezdett. De szerintem utánna már belejött. Szerintem nem volt rossz és iszonyatosan örülök, hogy tovább jutottunk. Remélem a döntõs szereplésénél nem jön közbe semmi olyan, ami miatt rossz lehetne. Nagyon drukkolok Katinak, Magyaroszágnak meg minden. Örülök, hogy Anna Rossinelli is továbbjutot, nálam õ az egyik aki megérdemli. A színpadi show-ról annyit, hogy nekem tetszik, és sokan bírálták még a próbaidõben a világító ruhákat, szerintem meg az egyik legjobb ötlet a színpadképben. Látványos és szerintem ilyesmivel nem sok ország próbálkozott, szóval nem koppintás.
SJQ 2011 máj. 11. - 11:15:27
(91/768)
:) úgy legyen, h ez csak tényleg a bemelegítés volt! :)
8/10
Alasseo 2011 máj. 11. - 10:32:41 8/10
(90/768)
Igazából ez a "háromszor átöltözünk a színpadon"-dolog már az Eurovízióban sem újdonság, talán az edzettebbek emlékeznek még ilyenekre az elõzõ évekbõl. Szerintem a közönség idén nem igazán értékeli a látványos átalakulásokat. Ha már színpad: nekem még mindig a 2009-es moszkvai tetszett a legjobban, egy ideig nem nagyon fogják felülmúlni azt szerintem. :D
CsizmásPandúr 2011 máj. 11. - 10:17:48
(89/768)
Jaja, a Földgömb is jó volt. Viszont ha már a látványnál tartunk, Wolf Katinál nagyon gyenge volt, de fõleg a táncosok (vagy mik) ... borzalom. Nem hiszem el, hogy nem tudtunk volna jobbakat odatenni mögé. Nem is illett oda, nem tudom honnan szedték össze õket.