keane01 2011 máj. 13. - 13:44:16
(128/768)
Kérdés: szombaton sem szavazhat az ország a sajátjára?
Hajrá Kati! Hajrá Magyarország!
kevinspéci 2011 máj. 13. - 09:11:31
(127/768)
Bikicsunáj 2.
De a fiad majd kinövi - remélhetõleg. :)
Cordelia 2011 máj. 13. - 09:03:55
(126/768)
Ne viccelj, minden jófajta nóta a szerelemrõl szól... Na jó, a Thrillerben elõjönnek más szereplõk is... :D Meg a Bohém rapszódiában éppen gyilkolnak.

Tényleg nem számít a szöveg, igazad van. A fiam úgy énekli Sam a Tûzoltó betétdalát, hogy "szujó Cápa égi pettty" (eredeti szöveg: a szûk utcákon végigmegy. De kit érdekel :D
kevinspéci 2011 máj. 13. - 08:59:21
(125/768)
Ez a csaj szerepelt az X-faktorban?
Na, megint megtudtam valamit. :)
Nem tudtam, honnan szedték elõ, de így már világos.

Hú, a lettek csak nekem tetszettek tegnap kifejezetten. Jó, kissé "tápos" fejû volt a muksó, de a dal tetszett. :)
Persze a kis Lettországra ki szavazna? Senki...
kevinspéci 2011 máj. 13. - 08:53:47
(124/768)
Ti mirõl beszéltek???
Kati a magyar mellett némmetül énekelt!
Legalábbis anyám munkatársa ezt teljes meggyõzõdéssel állította tegnap.
Én hiszek neki. :DDD

Egyébként nem érzem annyira fontosnak, hogy milyen nyeven kornyikálsz. Michael Jacksont, a Queent, a Beatlest, Kaomától a Lambadát (meg még egymillió énekest/dalt) ki a fene értett annak idején? A dalnak legyen ritmusa, magával ragadó dallama/zenéje. Nem sok kell a sikerhez. (És mégis sok.)

Egyébként nincs olyan dal, ami mindenkinek tetszik vagy éppen nem tetszik. Nekem pl. kifejezetten tetszett a szerb Nina dala (meg maga a Pomádé-érzetû elõadás), anyám aszonta, szar. :)
Vagy engem pl. ki lehet kergetni a világból az olyan a capellával, mint a tegnapi belga produkció. Más meg lehet, ettõl élvez el. :)

Inkább azzal van tele a hócipõm, hogy majd' mindenki a szerelemrõl kornyikál. Egyhangú. Nem mondom, hogy Kant morálfilozófiájáról énekeljen, d olyan sok dolog történik velünk a mindennapokban, hogy igazán fölmerülhetne más téma is a szövegírókban.
8/10
Alasseo 2011 máj. 13. - 08:32:21 8/10
(123/768)
A második elõdöntõrõl csak annyit írok: Svédország (a gyerek szinte nem is énekelt, tehetsége nulla, csak a nagy cirkuszi show volt), írek (no komment, ez a gyagyiság csúcsa, erre nem lehet mit mondani, ízlésficam. :S Ráadásul ez a beteg feltûnési viszketegségük, amikor állandóan produkálják magukat a kamerák elõtt. Na,ez már sok, tudni kellene a határt. ) és a románok (nagy semmi) a döntõben? Na de kérem... Minden idióta produkció bejutott. Európa ízlés tekintetében el is áshatja magát.
keane01 2011 máj. 13. - 08:30:19
(122/768)
javítás: igazából (nagyon) jó volt a dal (a svéd fiúé)
keane01 2011 máj. 13. - 08:29:08
(121/768)
Húú, a második elõdöntõ szerintem nagyon kemény volt. Nagyon sok volt a jobbnál jobb produkció. A szomszédaink is nagyon jók voltak: az ukránok, a románok, a szlovénok, a szlovákok és az osztrákok is. Miután lement az elõdöntõ, zavarban voltam, mert kapástól 15 országot továbbjuttattam volna. Meglepett, hogy volt olyan, amit nagyon jónak tartottam, és szinte biztosra vettem, hogy bent lesznek, mégis kiestek, és fordítva is igaz, volt akire nagyon nem számítottam, és ott lesz. A svéd fiúnál láttam, hogy nem nagyon szimpatizál vele itt valaki, hát egy kicsit nekem is nagyképû szegénykém, de igazából nem jó volt a dala. Az utolsó fellépõ ország iker fiai is, jóindulattal mondom, hogy kicsit dilisek voltak, de amúgy nagyon jó hangjuk van, és tetszett, amit csináltak. Viszont az iker lányokat nem értem miért estek ki, õk is nagyon jók voltak. Jobbak, mint Merlin... Itt azért több anyanyelvû produkció volt, és ugyanúgy élveztem, pedig semmit nem értettem belõle. De most is kitartok amellett, hogy kell a kevert nyelvû változat. Tegnap este kicsit elszontyolodtam, hogy jaj, ezek nagyon jó produkciók, mi lesz velünk. De ha mi sem bízunk magunkban, ha mi magunk is kételkedünk a dalban és ezáltal Katiban is, akkor meg is érdemeljük, hogy ne nyerjünk. Hinnünk kell, mert az nem kétség, hogy van olyan jó a mi dalunk is, mint bármelyik, amelyik bejutott, a kérdés az, hogy Európának jobban tetszik-e a mi dalunk? Abban kell bíznunk és hinnünk, hogy IGEN!!!!! :)
Még egy nap...
HAJRÁ KATI! :)
Wicky 2011 máj. 12. - 21:03:30
(120/768)
Hát majd kiderül, hogy mit fog produkálni. :)
Wicky 2011 máj. 12. - 20:58:48
(119/768)
Értem, hogy mit mondasz és jónak jó a példa. Meg is néztem azt a 2 "remek" produkciót. :D :D Nem szoktam követni a Dalfesztivált.
De én azért még mindig látok köztük különbséget, és nem is kukacoskodás. ;) sok a tinilány, de már nem csûröm-csavarom tovább. :D... ;)
Legfõképp nem csak azzal van bajom, hogy pont a Blue-t küldik, hanem már amit leírtam. De ezt már megbeszéltük. :)
alitta2 2011 máj. 12. - 20:53:39
(118/768)
Ez is igaz. Én azt sem értem, hogy miért éri meg a németeknek megint Lena-t indítani, pláne úgy, hogy most már nem várják annyira az elsõ helyre, mint tavaly.
alitta2 2011 máj. 12. - 20:51:19
(117/768)
Lehet, hogy nem a legjobb példa volt, de akkor mondok jobbat: 2008-ban a németek a No Angels-t küldték, és elég rendesen leégtek (találóan úgy is mondhatnám, hogy égtek, mint a Reichtag :D)
Wicky 2011 máj. 12. - 20:45:13
(116/768)
De akkor sem értem, hogy ha egy dalt ami már sikerre tett szert miben különbözik egy elõadótól/együttestõl aki/akik már sikerre tettek szert. Nekem ez akkor is egy öngól...
Wicky 2011 máj. 12. - 20:42:04
(115/768)
De azért van különbség Dj Bobo, és egy fiúegyüttes között... Látvány"elemekre" gondolok... ;) És azért nem kis múltjuk és sikerük van, bár majd kiderül... :))
alitta2 2011 máj. 12. - 20:38:13
(114/768)
Igen, elég diszkriminatív a szabály a többi országgal szemben. Na meg aztán ennyi erõvel bárki megvehetné a döntõs helyét, ha lenne hozzá suskája.
Ami pedig a Blue-t illeti, nem feltétlenül jelent elõnyt a hírnév, mert például 2007-ben a svájciak DJ Bobo-t indították, de már az elõdöntõben kiesett.
Wicky 2011 máj. 12. - 20:31:42
(113/768)
Szerintem a lengyelek is megérdemelték volna a továbbjutást. (Bár olvastam, hogy hibák is voltak, sok országban az elsõ 5 elõadónál nem jelent meg a telefonszám (mondjuk láttam is olyan videót a youtubeon), és hogy le is zárt közben --- bár nem tudom, hogy ez mennyire igaz, bár elnézve, hogy a youtube eurovision-csatornán is elég jól állt, szóval sokan is nézték meg és sokaknak is tetszett...)
Wicky 2011 máj. 12. - 20:28:28
(112/768)
Ami zavar ebben az Eurovíziós Dalfesztiválban:
1. "Németország 1996-os sikertelen kvalifikálása miatt új szabályt alkottak: 2000-tõl négy kiválasztott ország mindig kvalifikál a döntõbe, függetlenül elõzõ évi eredményeitõl.[43] Ezt a különleges státuszt azzal érdemelték ki, hogy õk a négy legnagyobb anyagi támogatói az EBU-nak (mely támogatás nékül az Eurovíziós Dalfesztivál nem lenne lehetséges). Ez a négy ország Németország, Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Királyság. Az érinthetetlen státuszuk miatt ez a négy ország a „Big Four” (magyarul „Négy Nagy”) néven vált ismertté."
Ez olyan, hogy megvették maguknak a helyet, szerintem nem fair, szépen járják e az utat. Engem nem érdekel, hogy mert van pénzük ezért már alapból döntõsek. Ja és már Olaszország is becsatlakozott...
Az hogy az elõzõ gyõztes legyen ott, az elfogadható. De ez már vicc kategória, és hogy akinek van pénze és hatalma ott van... jó kis politikai húzás is, és pont hogy nem errõl kéne szólnia.

2. A Blue indítása. Könyörgöm, ha van egy ilyen szabályuk: "Minden országnak be kell küldenie egy dalt a részvétel évében. Egyetlen kivétel ez alól az elsõ Dalfesztivál, amire mindegyik ország két dalt küldött be. Szabály tiltja meg a verseny napjától függõ dátum elõtt kereskedelmi forgalomba bocsátott, vagy sugárzott dalok beküldését.[26] E szabály célja biztosítani, hogy csak új dalokat küldenek be, és nem már sikerre szert tettek, ami elõnyben részesítené a beküldõ országot."
Kiemelem: "csak új dalokat küldenek be, és nem már sikerre szert tettek, ami elõnyben részesítené a beküldõ országot." Tudom, hogy a daluk új, de könyörgöm így is elõnyben van a beküldõ ország, mivel õk már sikerre tettek szert. Mivel biztosan lesznek olyanok, akik azért szavaznak a Bluera, mert rajongók voltak...

Na jó, ez csak egy magánvélemény volt!
Hajrá Kati!
alitta2 2011 máj. 12. - 20:26:26
(111/768)
Szerintem pedig inkább Merlin papa jusson tovább, mint a svéd hülyegyerek (Eric Saade), vagy az észt "Katy Perry-klón" (Getter Jaani), akiknek sajna nagyobb esélyük van a gyõzelemre, mint Katinak, legalábbis a legtöbb netes szavazás szerint. Jó, Merlinnek tényleg nem ez a legjobb száma, de legalább nem húzza fel úgy az ember agyát, mint pl. a Jedward Lipstickje (vagy a Zdob si Zdub So Lucky-ja).
mulao 2011 máj. 12. - 19:45:51
(110/768)
Remélem a Bosniás vén ember kiesik, nem tetszik se a dala, se amit a színpadon mûvel. Egyébként Kati egyre nagyobb sztár kint, már a BBC is interjút készít vele, és állítólag minden riporter vele akar interjút, csak úgy adják a kilincset egymásnak. És még az orosz srác is õt kérte fel sztárvendégnek az orosz partyra. HAJRÁ KATI!!!!!!!! Arról nem is beszélve, hogy egy fanclub szavazásán 1. lett, megelõzve a franciákat. És a youtubon iszonyú nézett a fellépése. Remélem sok-sok pontot kapunk majd.
Rika 2011 máj. 12. - 18:31:31
(109/768)
Hú a szerb dal nagyon jó:)

Nagy ellenzõje voltam mindig az angolul éneklésnek, fõleg, hogy ez Kati hangját is befolyásolja, már nem gördülnek a szavak és sokat veszít így a dal a lendületébõl, DE
úgy döntöttünk/döntöttek, hogy esélyes dalt akarunk/akarnak, és az Eurovízión olyan dal fog nyerni, aminek értik a szövegét, LEHET vele együtt ÉNEKELNI, és persze fülbemászó, ritmusos

A dal jó, a dallam kiváló, Kati ideges volt, de a dal elvitte a hátán az egészet. Ügyes lesz és megnyugszik... ahogy sokan ajánlgatták jútyúbon, egy kupica valami kell és máris jobb lesz:)