10/10
cellasto 2013 máj. 20. - 15:53:04 10/10
(477/737)
én már beírtam párszor,hogy számomra hallgathatatlan sanyika száma,de fikázni nem fogom.amikor ment az elõdöntõben és a döntõben,egyszerûen lehalkítottam a tv-t :D
mindazonáltal örülök,hogy nem égtünk le úgy,mint tavaly és tavalyelõtt :P
Dnulror 2013 máj. 20. - 12:45:55
(476/737)
Mirõl beszélsz??? Megint hangulatkeltés, amit csinálsz! (A "megint" az nem Rád, hanem a hangulatkeltésre vonatkozik!)

Átfutottam az utolsó 4 oldalt, ahol - a hiba jogát fenntartva:) - 9:14 az arány, valóban a "pro" hozzászólások javára.

Az is igaz, hogy a "pro" általában kedves és érvel, míg a "kontra" túlnyomó többségében kinyilatkoztat és agresszív és/vagy gúnyos kifejezéseket használ. Emellett kifejezetten jellemzõ, hogy a "kontra" oldal egy ponton felfüggeszti a kommunikációt, illetve konkrét kérdésre egyszerûen nem válaszol (joga van hozzá.. szó se róla!)

De mondom, az utolsó 4 oldalon... az összes többin biztos másképp van.
-csengõzoli-- 2013 máj. 20. - 12:00:54
(475/737)
Ha mindenki nudistává válik,akkor az lesz a divat.
Kezded kapizsgálni? :)
10/10
d112 2013 máj. 20. - 09:38:05 10/10 Előzmény olahmiki1959
(474/737)
Igen, így van én írtam el, a felsorolás hirtelen lendületbõl volt.
gladiolus 2013 máj. 20. - 08:48:38
(473/737)
Megmondom õszintén, nem vettem a fáradtságot, hogy részletesen utánanézzek ennek a pasasnak, vagy meghallgassam a többi számát. Két dolgot szoktak felróni neki, a küllemét, és azt, amit csinál.
A kinézete egy dolog, ezt felróni nem emberséges, és nem etikus.Nem volt szerencséje, kész.A látvány önmagában nem zavar.

Az viszont nagyon zavar, amit hallok. Bevallom hõsiesen, hogy ezt az egy számát ismerem, ezt a nyomorult Kedvesem c. nótát, ezt is csak azért, mert sajnos elkerülhetetlenül megszólal naponta háromszor a Petõfi rádióban, nekem meg már összerándul a gyomrom az idegtõl, ha meghallom. Nem tudom, milyen színvonala van az Eurovíziós fesztiválnak, ha egy ilyen dal a 10. helyre kerülhet. Ez a dal nekem túl egyszerû, túl közhelyes, és harmónia világában is nagyon sivár.
Nem tudom jó szívvel azt mondani, hogy örülök ennek az eredménynek, mert azt gondolom, hogy vannak vagy lehet, hogy csak voltak hangi adottságban, mondanivalóban és technikai színvonalban sokkal erõsebb dolgok is a magyar zenei életben. Egyetlen szó jut eszembe errõl a számról: óvoda. Óvodás tartalmi anyag óvodai színvonalon történõ, ismételgetõs elõadása.

Mentségemül a szabad, és õszinte véleménynyilvánítás jogát tudom felhozni, de nem hiszem, hogy emiatt a vélemény miatt mentegetõznöm kéne. Nekem van fülem, zenét is tanultam elég sokáig, és ez, amit Alex csinált,nálam a léc alatt van.
frenchbullie 2013 máj. 20. - 07:13:53
(472/737)
Üdv! Jó. Juhééé:-) Rájöttem a megoldásra. Mindenki váljon nudistává. A saját teste mindenkinek kizárólag a magáé, egyedi, senki máséra nem hasonlító, ha így megy ki az utcára, nem mondhatják, hogy divatmajom, aki ugyanazt hordja, mint egy tucat másik ember.

Viccen kívül, ha a megjelenésed és a személyiséged harmonikusan kiegészíti egymást, összhangban áll, kiad egy kerek egészet, egyéniséggé válsz. Szerintem.

És nekem valami hasonló miatt tetszett a ByeAlex-féle produkció. Egyben volt. A dal a költõi képeivel,az elõadók megjelenése, a háttér, mind-mind ugyanazt a stílust sugározta. Azok a kis dülöngélõ figurák zseniálisan sikerültek. Nekem az egész olyan volt már, mint valami performance elõadás, mintha több mûvészeti ágat is összefontak volna, úgy hogy erõsítsék egymás hatását. Ezért volt más, mint a többi. Egyikre sem hasonlított. Összetéveszthetetlen volt. Egyéni.

Más. Én az izraeli énekesnõt találtam furcsának. Arányosan telt volt, de a - kétségkívül gyönyörû - ruha, ami ennyire kihangsúlyozta a hátsóját és a csípõjét, elõnytelen választás volt számára. Szép, nagy keblei voltak, de a hasig érõ dekoltázst túlzásnak találtam. Az arca is szép volt, szemüveg nélkül jobban érvényesültek volna a vonásai. És egy kontaktlencse is jobban illett volna az alkalmi ruhához.

De ezt a véleményemet mindenféle bántó él nélkül igyekszem elmondani. Meg van, akinek õ is tetszik. Pl. a férjem közölte, hogy neki jobban bejön, mint az "anorexiás" skandináv szõkék:-) Erre persze gyorsan leszögeztem, hogy én nem törekszem ekkora méretekre:-)
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 23:48:15 Előzmény frenchbullie
(471/737)
Akkor ezek szerint õ egy olyan egyéniség,akit elõre kitaláltak és akibõl még százával rohangálnak az utcán.
Nem ellentmondás ez?
tompika74 2013 máj. 19. - 21:03:56
(470/737)
Örülök ByeAlex sikerének. Szerintem õ volt a legjobb választás a hazai válogatón. Az õ dala különleges volt. A többi eurovíziós dal mind egy kaptafára készült. Bár hangi adottságokban messze elmaradt a legtöbb versenyzõtõl, a dala remek volt. Pedig be volt rezelve rendesen, lehetett hallani a hangján, hogy nem szól annyira jól, mint a hazai válogatásokon. Még a háttérénekes csaj se csillogtatta meg a dalt a refrénbe belépésekor. De ez így is elég volt a jó szerepléshez. Ez a dal. :)

Köszönöm ByeAlexnek, és köszönöm azoknak az országoknak, akik rá szavaztak. Fõleg azon országoknak, amelyek az elsõ háromba sorolták.
Még csak ráfogni se lehet, hogy a szomszédi szimpátia vagy az ott élõ magyarok segítették a "Kedvesemet" a tizedik helyre. Kivéve a finn nyelvrokonoktól származó pontokat :) Mi meg csak a nyelvünket mutogattuk a nyelvrokonoknak :P :(
_goldie_ 2013 máj. 19. - 20:54:22
(469/737)
köszi Miki és ez kölcsönös :)
nos akkor most bevallom..nem néztem egyik elõdöntõt sem
a videómegosztón minden elõadó megtalálható
plusz a hírek és a cikkek és persze a kommentek

mindenkitõl elnézést kérek..de..én képtelen vagyok rajongani B.A.-ért..sorry......
(és most mondanám h félre a külsõségekkel)
a rejtõzködõket sosem kedveltem..a szemüvegérõl ugye nem tehet
bár az is lehet/ne más..de -direkte- ezt választotta számára a drága stylist
a többit is "megkreálták" rajta..nem kötelezõ..tehát/dehát..nekem nem jön be

de nekem fõként a dallal van a bajom..ahogy mások is írták már itt elõttem
(vénasszony..csengõzoli..bigpapa..unsoweiter)

és most mondom h félre a külsõségekkel..(bár az elõadók számára ez lételem)
mert ne az alapján ítéljen meg vki h milyen a külsõm (az legyen hab a tortán :))
hanem h mit tettem le az asztalra..

na most ez esetben számomra ez a bizonyos asztal igen csak üres maradt
kong az ürességtõl..és így nem tudok rajongani..hiába a mi fiunk

mert a mi fiunk ez nem kétséges..a mi magyar fiunk :))
Dnulror 2013 máj. 19. - 20:09:26
(468/737)
A magyar válogató mezõnyébõl ki volt, aki megfelelt volna a szempontjaidnak? Vagyis hogy semmilyen irányzathoz nem akar hasonlítani/majmolni (gondolom Nálad ez zeneileg még hatványozottabban érvényes, de maradhatunk a külsõségeknél is!)
frenchbullie 2013 máj. 19. - 19:49:24
(467/737)
Üdv! Kitalálnak a divatguruk/ikonok/stylistok különbözõ divatirányzatokat, amelyeknek megvannak a jellegzetes viseletei, kiegészítõi stb. Aztán az ember, ha kedve tartja, azt követi, amelyik tetszik neki, és jól érzi magát az adott stílusnak megfelelõ ruhákban, sõt KIFELÉ IS EZT SUGÁROZZA ezerrel, akkor válik egyéniséggé. Szerintem.

Láttam a neten ByeAlex-rõl képeket, simára borotvált arccal, szemüveg nélkül, és nekem úgy kicsit olyan Palcsó Tamásos-nak tûnt. Aztán felvette a sapkát, a szemüveget, szakállat növesztett, és megismertük ByeAlex-nek. Ezek a dolgok a védjegyévé váltak. Megint csak szerintem, ezért lett egyéniség.

De ha most bárki nekem esik, hogy miként juthat eszembe róla Palcsó T., én sírni fogok!!!:-)
frenchbullie 2013 máj. 19. - 19:27:49
(466/737)
Üdv! Tudom ám, hogy bármi válhat a humor kiapadhatatlan forrásává:-)

Wodehouse-nál olvastam egy alkalommal:
"Kay... életének egyik elsõ emléke az volt, ahogy egy fa tetején ülve válogatott sértéseket vágott Willoughby fejéhez, mert megbízható forrásokból úgy értesült, hogy az ifjú zokniban alszik."

Õrülten sajnáltam szegény Willoughby-t, mert én is zokniban alszom. Sõt nyáron is hordok zoknit. Meg lábszárvédõt is. Ugyanis egy jégcsap hidegségével vetekszik a lábacskám. Lehet, hogy ByeAlexnek meg a feje fázik. Szerintem megoldja majd a telet, legfeljebb két sapkát húz.
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 19:21:57
(465/737)
Nekem ezzel csupán annyi problémám volt,hogy miért állítják róla,hogy eredeti?
Mikor elkezdünk beszélgetni a daláról,akkor általában "elhangzik",hogy:
-Hát nem a legjobb énekes!
-De nem is énekverseny.
Oké...
-Nem egy bonyolult nóta ez,sõt, egyszerû,mint a lejtõ!
-De emiatt fülbemászó, megjegyezhetõ! -Jön a válasz.
Oké...
Viszont Alex olyan eredeti!
És ekkor kérdem én,hogy egy ilyen katalógusból összerakott tinibálvány mitõl olyan kvára eredeti?
Tizenkettõ egy tucat...
-csengõzoli-- 2013 máj. 19. - 19:12:46
(464/737)
"Nem tartom sem trendinek, sem divatkövetõnek"
Akkor nem tudom melyik bolygón élsz.
offtopic
venasszonyok#nyara 2013 máj. 19. - 19:05:38
(463/737)
teljesen igazad van. Csak egy kérdésem lenne: mit húz a fejére B. Sanyi, ha jeges északi szél fúj és -20C fok van?
frenchbullie 2013 máj. 19. - 18:50:33
(462/737)
Üdv! Nem értem, miért baj az, hogy ByeAlex "meg van csinálva", ezzel a fura kifejezéssel élve. Ha jobban belegondolok, elszakadva a szórakoztatóipar világától, mindenkivel ez történik, a hétköznapi életben is . A munkahelyeken nem "stylist" a nevük, de igenis vannak, akik megmondják, hogy milyen legyen az a munkahelyi "jelmez", pl. a multikban kötelezõ nadrág-póló-kötény-fejfedõ, vagy az irodákban az elõírásos öltöny/kosztüm. És elvárnak bizonyos, általuk megfelelõnek tartott viselkedési normákat is, különben... "Megcsinálják" az alkalmazottakat. Aztán, ha az ember nem dolgozni készül, akkor magára kap valami olyasmit, ami tetszik, amiben jól érzi magát. "Megcsinálja" magát. Mert ha kimegy az utcára, bevallva vagy tagadva, jó benyomást akar kelteni az emberekben, nem akarja, hogy megszólják. Ez van...
szonya1 2013 máj. 19. - 18:36:57
(461/737)
Valóban, akiknek igazán kifinomult ízlésük van, azok feltehetõen egyáltalán nem is nézik ezt a mûsort :)
Én nem értek a zenéhez, nehezen tudnám értelmezni, hogy mitõl jó vagy rossz ez a dal, inkább csak azon szinten vagyok, hogy tetszik-e vagy sem. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy fülbemászó dallama van, a hangszerelése "barátságos". Igen, végtelenül egyszerû az egész dal, de ez nem minden. Van az úgy, hogy az embernek ilyen egyszerû dallamot támad kedve dúdolni, fütyülni, sõt, még akkor sem tud tõle szabadulni, amikor már maga is unja :) Egyébként szerintem nagyon találó az a füttyszerû összekötõ kis dallamocska a Kedvesemben, olyan sejtelmes hangulatot kelt. Az is biztos, hogy az adott környezetben üdítõ kivétel volt ez a produkció, amely nem akart többnek, fellengzõsebbnek látszani, mint ami. Ennek a dalnak a sorsából is látszik, hogy mennyire kiszámíthatatlan, hogy mibõl lesz siker. Aki irigyli Alexéktõl ezt az eredményt, javaslom, próbáljon meg legközlebb valami hasonló "egyszerû" nótát írni, majd meglátjuk, mire megy vele :)
(Azzal meg nem értek egyet, amikor Alexet gúnyos jelzõkkel illetik. Lehet, hogy nem szimpatikus sokaknak, de nem gondolom, hogy rászolgált a személyét illetõ becsmérlõ megjegyzésekre.)
Dnulror 2013 máj. 19. - 18:20:33
(460/737)
"Biztos valami gebasz volt a szavazatszámlálóval."

Ez egész biztos!! Honnan is tudod?? Vagy csak valószínû?:)
Dnulror 2013 máj. 19. - 18:16:14
(459/737)
A Kiszel Tünde csak itthon érdekes, mert ahhoz, hogy röhögni tudj rajta, ismerni kell a múltját.
mulao 2013 máj. 19. - 18:10:34
(458/737)
Én nem nevezném énekversenynek, Alexander Rybak például hamisan énekelt, mégis megnyerte, mert a dala jó volt. Arról nem is beszélve, hogy máig rekordnak számít az a pont mennyiség, amit összegyûjtött. Persze vannak olyan esetek is, amikor nem is olyan jó egy dal, de az énekes hangja/elõadásmódja azzá tudja tenni.