offtopic
robicsek2 2013 máj. 18. - 13:30:28
(217/737)
Azért ti , mert már nem egy ember reagált így azért ti.
Na de most már tényleg PSSSZT megyek :)
offtopic
robicsek2 2013 máj. 18. - 13:20:35
(216/737)
Ezzel egyensúlyozzuk azt a töménytelen dicsértetett amivel elhalmoztátok :PPPPPPP (VICC) ( Úgy látom legközelebb már nem lesz elég a kis vigyorgó fej, hogy egyesek megértsék mi az amit nem gondolok komolyan.)
Amugy ez az utóbbi írásod szerintem nekem szólt. Szerintem nem háborodtam fel azon hogy valaki megjegyzést tett az írásaimra, csak simán közöltem a miértjét. És annyit hogy többször nem írom le és nem válaszolok, mert unalmas minden alkalommal leírni. Meg megkaptam hogy ha nem tetszik meg hasonló miért vagyok itt minek írok. Én is megkérdezhetném hogy ha nem tetszik az írásom minek olvassátok, minek reagáltok rá ? Mert ti is ép úgy reagáltok.
Amugy az reagálásaim többségében mindig olyanok mint válasz írás elõtt olvastam.
Nem kérek senkit hogy változtassa meg a döntését, de engem se akarjanak akkor megyézni, hogy biztos én látom rosszul.

A továbbiakban megpróbálok csak a mûsor ideje alatt irkálni ,de nem garantálom ,hogy nem fogok valamire reagálni.
offtopic
robicsek2 2013 máj. 18. - 13:07:25
(215/737)
"Itt a Port-on is elképedve olvasom, miket látnak bele Sanyika nyünyögésébe és egyenesen Jaggerhez hasonlítják."

Mennyire igaz!!!!!!!!
A mûvész filmeknél is ezt lehet látni. Akár a leg értelmetlenebb leg elvontabb filmben is képesek bele látni olyan dolgot egyesek ami nincs is. És akkor azt hiszik õk most valamivel különbek hogy õk látják azt amit mások nem.

Most ez nem ide tartozik, de ugyanígy megrökönyödve láttam hogy már a tv ben hirdeti magát az a Társkeresõ oldal aki aszem csak diplomásokat hoz össze. Mekkora klikk már az egész. Ne mondják már nekem hogy nem láttak még olyan párt ahol nem voltak úgymond egy színvonalon, de mégis rendesen kijöttek egymással, és boldogok voltak. Akik abba csatlakoznak azok is azok lehetnek akik különbnek érzik magukat, másoknál.
Dnulror 2013 máj. 18. - 12:53:47
(214/737)
Nem sztárolják.... TETSZIK! A legjobban tetszett az embereknek, akik úgy gondolták, hogy ez menjen a dalversenyre!!!

Mégcsak nem is úgy, mint a Fluor Tomi, hogy 6 millió kattintás fél óra alatt azt is jelentheti, hogy ennyien röhögnek rajta... NEM. EZ TETSZETT A LEGJOBBAN! AZTÁN 16 ORSZÁG SZAVAZÓINAK PEDIG EZ JOBBAN TETSZETT 17-BÕL, MINT 7 MÁSIK!!
-csengõzoli-- 2013 máj. 18. - 12:52:54
(213/737)
Számomra az a döbbenet,hogy egy 100%-ban trendin legyártott ByAlexre azt mondják,hogy "eredeti".
MI ezen az eredeti?
Még csak a látszatát sem akarják annak kelteni,hogy ez valami az eddigiektõl eltérõ, egyéni stílus.
Ennek ellenére ez sokak számára eredeti és különleges.
Foggggalmam nincs,hogy mitõl...
offtopic
robicsek2 2013 máj. 18. - 12:51:52
(212/737)
:)
Dnulror 2013 máj. 18. - 12:42:35
(211/737)
"Lenon és Sting azért a külsõségeken kívül valami mást is letett az asztalra"

Késõbb!!! De az elején csak ennyi volt, mint ahogy írtam. Ne a mai tudásodat vetítsd bele ezekbe a személyekbe, hanem próbáld látni azokat a 17 éves srácokat, akik teljesen névtelenül félrészegen üvöltöznek egy külvárosi kocsmában, abban a tökéletes hitben, hogy meg fogják váltani a világot és mellesleg hülyére fogják keresni magukat.

10 ezerbõl 1 tudja mindezt aztán tényleg megcsinálni... és az messze nem az (ezt a gyakorlati tapasztalatok mutatják), aki a legjobban énekel.

Mindegy.. nem fogjuk egymást meggyõzni!:) Jó lenne, ha a világ úgy mûködne, ahogy Te szeretnéd: mindenki az "érdemei szerint" részesedne a "díjazásból", meg az erkölcsi elismerésbõl... mert az olyan igazságos lenne. És persze jó, hogy nem ilyen.... mert veszettül unalmas lenne!! Egy szoftver is el tudná dönteni, hogy ki nyerje a dalversenyt: aki átlagosan a legmagasabb hangot tudja a dalában a leghosszabban és legpontosabban elénekelni, miközben a legtöbbet mocorog a színpadon és a legintenzívebben csillog. (Esetleg be lehetne venni az értékelésbe, mint a "közönség legfontosabb szempontja" a fenékkerekség/mellbõség, esetleg cipõsarok-magasság/combhosszúság hányadosokat) Egy ilyen szoftver garantáltan olyan gyõztest hozna ki, aki az itt fórumozó elégedetleneknek (Alexszel elégedetlenek..) megfelelne. Vagy max. õk maguk sem értenék, hogy miért is nem az tetszik nekik legjobban mégsem..........:):) De érvelni nem tudnának ezzel szemben!!
-csengõzoli-- 2013 máj. 18. - 12:19:07
(210/737)
Lenon és Sting azért a külsõségeken kívül valami mást is letett az asztalra, így eléggé sántít a példád.
Abban viszont teljesen igazad van,hogy nekem nem lenne bõr a pofámon hasonló tudással kiállni és megmérettetni magam,de nem azért mert gyenge vagyok,hanem mert nem vagyok gátlástalan törtetõ és nem is nézek fel az olyan emberekre,akik csupán "NAGYON AKARNAK VALAMIT".
Így pl. nem tartom semmire sem Kiszel Tündét, sem Xfaktor Józsit, sõt VV Attilát sem, pedig rájuk is igaz,hogy valamit nagyon akarnak, gátlások nélkül törtetnek és bizony sikereket érnek el vele.
Most akkor szégyelljem magam?
ByAlexel kapcsolatban pedig csupán annyi kritikát fogalmaztam meg,hogy abszolute nem eredeti.
Nem hiszem,hogy ezzel a lelkébe gázolnék bárkinek.
Aki közszereplõ annak el kell fogadnia,hogy kap hideget-meleget, szerintem nem léptem át ezzel a megjegyzéssel semmilyen határt. Nem pocskondiáztam,nem fröcsögtem.
El nem tudom képzelni,hogy egy, a mai divatnak 100%ban megfelelõ, szerelemrõl (mint leggyakoribb témáról) nyünyögõ divatmajmon mi az eredeti.
Lenon és Sting formabontó volt,ahogy te is írtad.
Ezen a mi Alexünkön szerinted valaki megbotránkozik vagy hoz ezzel bármi újat a pop életbe?
Ugyanmár, ne viccelj...
Dnulror 2013 máj. 18. - 11:56:05
(209/737)
Persze, hogy mehetnél, csak valszeg nem szívesen hallanád vissza magadról ugyanazokat a mondatokat, amiket Te elmondsz az Alexrõl pl.... Így aztán inkább eszedbe se jut.

Egy halom embernek ugyanez volt a véleménye, amikor a Lennon azt üvöltözte, hogy She loves you jejeje..... Meg amikor a jóképû Sting gyerek félmeztelenül ugrált a színpadon egy trambulinon és "punk-kul" üvöltözött, a dobokra meg fel volt ragasztva, hogy "fuck off", és úgy ütötte a dobos, mintha az élete múlna rajta. A Jaggerrõl meg pl. már nem is beszélve.

Ezek között az emberek és Te (és persze én is!) közötted az a különbség, hogy NAGYON akarnak valamit és MAGASRÓL TESZNEK az ilyen véleményekre, mint akik itt a sapkát, meg az éneklést, meg mittomén még mit kritizálnak. A kiadók, meg a management-ek pedig ugranak az ilyen emberekre, akiken látják, hogy KÉPESEK lesznek átvinni az akaratukat ezeken az ellenszeleken. Ezek az emberek abban többek mint Te vagy én, hogy ERÕSEK.. ebben a fenti értelemben.
offtopic
-csengõzoli-- 2013 máj. 18. - 11:41:24
(208/737)
Ja,hát akkor én is indulhatnék, ugyanis az én hangommal meg még pláne nem mert senki színpadra állni.
Ha csak ennyi kell...
Dnulror 2013 máj. 18. - 11:38:31
(207/737)
Hogy EZEKBEN a cuccokban és ILYEN SZÓHASZNÁLATTAL, ÍGY nem NYÜNYÖGÖTT még a SZERELEMRÕL senki. (Magyarországon biztos nem... illetve a Szikora pl. nyünyögött, de másmilyen cuccban és másik nyelvi eszközkészlettel)

Eurovíziós szempontból pedig teszi mindezt ott, ahol SENKI nem szokott nyünyögni a szerelemrõl, pusztán állva a színpadon, egy jópofa grafikus háttérrel.
-csengõzoli-- 2013 máj. 18. - 11:32:27
(206/737)
Ebben az Alexben szerinted mi eredeti?
Teleaggatták manapság trendi, karaktert adó cuccokkal (sapi,napszemüveg, ratyiruha) és nyünyög egy mikrofonnál.
Ezen mi olyan marha eredeti ?
Dnulror 2013 máj. 18. - 11:31:03
(205/737)
Arról amit írtál az jutott eszembe, hogy az az egész ByeAlex-jelenségben a pláne, hogy így lehet fórumozni róla, ahogy most itt tesszük páran. Hogy ugyanaz a jelenség magyarázható innen is, onnan is, valakinek trendi, valakinek hülye, valakinek nyünyögés, valakinek érzelmes, stb.

Szegény Wolf Katiról meg pl. mi volt? Jól énekel? Ó, igen... ellenvetés nincs. "Rendesen" fel van öltözve? Igen.. Drága volt a frizurája? Ó.. nagyon és csodálatos, ahogy a szélgép fújja. Ezekre a jelzõkre nem lehet azt mondani, hogy rossz, csak PONT OLYAN, mint az utcán minden 5. nõ, kivéve persze az éneklést, a mûsorban meg mint minden elsõ... az énekléssel együtt.

Akkoriban azon ment a vita, hogy lopott-e a szám... mert az egész produkcióban ez volt az egyetlen érdekes elem. Minden más JÓ volt, csak ÉRDEKTELEN.

Most meg nem is tudom hány századik hozzászólás szól arról, hogy "milyen az Alex".... ezért mûködik - szerintem!
Dnulror 2013 máj. 18. - 11:10:13
(204/737)
Én messze nem azt vitatom, hogy ki énekel jobban, pusztán csak annyit állítok, hogy egy produkció megítélésében ez a sokadik szempont.

Ahogy mondod, Alex Ankának még a cipõjét sem törölheti le... de ugyanezen az alapon Anka sem mondjuk Celine Dionnak, de még mondjuk Tolvai Renátának sem, akinek az énektechnikai eszköztára kb. 100x akkora mint Ankának. Ettõl persze még messze nem jobb... De akkor ugye a már emlegetett Jagger is törölgetheti a cipõjét a felsoroltaknak, kivéve persze Alexet. De õ akkor is a Jagger!!! És konkrét 4 perc alatt tölti meg a Wembleyt 50 év mûködés után!!!

Paul Ankáról pedig csak annyit, hogy igen a You are my destiny volt a "másik" nótája, ami nem jutott eszembe. A többi általad sorolt nótát nem ismerem, legalábbis így cím alapján, illetve a Sinatra My way-ének csak a szövegét írta, a Platters Only you-hoz semmi köze (...is a pop song composed by Buck Ram...), max. õ is felvette mondjuk egy 85-ös "Evergreens" lemezére (nem bántani akarom, de kiöregedett sztárok szoktak ilyesmit csinálni...:)), a Feelings (...is a song written by Louis Gasté, also known as Loulou Gasté, and Brazilian singer Morris Albert...), pedig nem az a Feelings lehet, ami valóban nagy szám volt és a fél világ elénekelte, mert annak az adatai között nem szerepel szerzõként.

Összességében annyit állítok, hogy egy Wolf Katiba pl. bele van kódolva, hogy 50 év múlva képtelen lesz stadionokat megtölteni (ha külföldi lenne is!!), mert annyira konvenciózus és az "elvárások szerinti", hogy ez KIZÁRT, hogy egy megváltozott világban is érdekes lenne, még ha nagyon jól is énekel.... Mindig lesz olyan csinos csaj, aki nagyon jól énekel, ellenben MÉG érdekes is....
Ellenben az Alexnél ez lehetséges lenne (természetesen ha külföldi lenne!!), mert VAN benne eredetiség, ráadásul olyan ELEMI, hogy sokakat elér vele, erre nem kell más bizonyíték, mint hogy itthon is nyert, meg ott is továbbjutott.
-csengõzoli-- 2013 máj. 18. - 10:58:46
(203/737)
Igen értem a szempontjaidat és hogy szerinted ez a maga egyszerûségével egy formabontó dal.
Nekem más a véleményem.
ByAlex egy trendibendi kis figura, nyugaton ez a stílus nagyon menõ, az utcán sorra jönnek veled szemben a Byalex kinézetû emberek.
Nekem pl ez sem tetszik.
Ha én formabontót akarnék kivinni az eurovízióra, az tuti,hogy polgárpukkasztó lenne.
Pl Dopeman f@ck EU vagy ilyesmi :)
Az valami lenne...
Ez így olyan kis tinglitangli semmi.
Egy angol nevû, sapkás trendi figura nyünyög a szerelemrõl.
A zene is, a szöveg is és az elõadó is olyan kis bugyuta.
Szerintem... (a tévedés jogát fenntartom :)
DcsabaS 2013 máj. 18. - 10:22:30
(202/737)
Éppenséggel többször is elõfordult már, hogy nem jutottunk be a döntõbe, bár ennek a fõ oka szerintem nem a dalok és az elõadások "minõtlensége" volt, hanem az, hogy mi magyarok nem vagyunk eléggé szimpatikusak a többi európai ország lakói számára. (Persze ez sem a véletlen mûve, mert szinte SOHASEM díjaztuk azoknak az országoknak a produkcióit, akik korábban rendszeresen adtak nekünk pontokat. Így szoktattuk le a Magyarországra való szavazásról a lengyeleket, osztrákokat, szloválokat, németeket - és lassan már a románokat is. Ez nagyrészt a MÛSORVEZETÕK felelõssége is, akik megelégszenek azzal, hogy a szerintük legjobb produkciókra irányátják a nézõk figyelmét. De vajon egy gyõztes ország, aki sok országtól kap sok pontot, miért pont a magyarokra figyelne oda legközelebb? Nem kellene jobban megbecsülni a másodlagos preferenciáinkat? - Persze bonyolult dolgok ezek, úgy látszik.)
DcsabaS 2013 máj. 18. - 10:11:28
(201/737)
Akkor ebben egyetértünk. Szerintem is egyszerû a dal, és szerintem is kell bátorság a dal kiküldéséhez - már ha nem a közönség szavazata, hanem egy zsûri dönt. Ugyanis az "entellektüellek" általában NEM merik felvállalni az egyszerû dolgokat. Ezért is volna szükség arra, hogy Magyarországon is "döntsön a közönség és kész"! Más fesztiválokon pedig, ahol a végsõ döntést egy zsûri hozza meg, döntsön nálunk is egy szakmai zsûri a továbbjutásról!
DcsabaS 2013 máj. 18. - 10:05:22
(200/737)
Szerintem egy ún. gyerekdalt is szerethetnek felnõttek és viszont. Már miért is ne? Persze az emberek ízlése rengeteg féle lehet, de erõsen valószínûsítem, hogy sem Magyarországon, sem Európa szerte NEM gyerekek szavazták be a "Kedvesem"-et, még ha valószínûleg nekik is nagyon tetszene egyszerû szépsége miatt.

Mindenesetre a határ elmosódottságára egy példa:
Lucas, Kylie Minogue - Get Outta My Way (LaLCS, by DcsabaS, 2010)
http://www.youtube.com/watch?v=ftNGrzuT-No

Vagy íme egy kissé bonyolultabb, dzsesszesebb ajánlat (ez már nem a széles tömegeknek való):
Kylie Minogue, Adam Garcia - Better The Devil You Know (LaLCS, by DcsabaS, 2001)
http://www.youtube.com/watch?v=VUYMFdPt8D4
offtopic
robicsek2 2013 máj. 18. - 09:58:53
(199/737)
" "Kedvesem" többszörösen bizonyított (ti. a zsûri ellenében) Magyarországon is és immár nemzetközi szinten is. Mert van benne valami!"

Nem követtem az összes fesztivált, de volt olyan amikor még a elõdöntõs 10 csoportba se kerültünk be ?

Az meg ,hogy õket mondták elõször semmit nem jelent. Megmondták múltkor ,véletlen szerûen mondják õket.
Tehát nem feltétlenül õk érték el a legmagasabb pontszámot. Én azt mondom ne igyunk elõre a medve bõrire, mert lehet koppanás lesz a vége, Mint már jó ideje.
-csengõzoli-- 2013 máj. 18. - 09:58:40
(198/737)
Pont a boci,boci tarka jut eszembe mindig errõl a dalról, kb. olyan egyszerû.
Nekem emiatt kicsit ciki,hogy egy ilyen dalt küldünk ki.
Persze lehet,hogy sikeres lesz, hisz a hamburger is egy egyszerû és sz@r, mégis közkedvelt étel.