zsouzs 2015 máj. 21. - 22:55:35 Előzmény uldino
(60/220)
"ideje van Conchita után vissza térni a normalizálodáshoz"
Ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
Ha igaz, hogy ez a fesztivál a dalok versenye, akkor tavaly jogosan nyert a "Rise Like a Phoenix".
Engem, legkevésbé érdekel az elõadó kinézete, a ruhája, pláne a nemi irányultsága.
Texas Bill 2015 máj. 21. - 17:04:11
(59/220)
Az elõadón sok múlik. Elég talán a múlt év gyõztesét említeni, az osztrák énekes formabontó személyisége bizonnyal hozzájárult az általa elõadott dal diadalához (vagy gondolj az orosz bábuskák kórusára). Ha a verseny valóban csak és kizárólag a nótákról szólna, meg lehetne tenni akár azt is, hogy az egyes fordulókban más-más adná elõ az adott dalt. Sõt, akár cserélhetnének is. A magyar versenyzõ elõadná a portugál nótát, a portugál pedig a magyart, stb. A dalfesztivál véleményem szerint nem csak dal-, sõt elsõsorban nem dalverseny. Valójában egy tét nélküli szórakoztató mûsor. Olyan mûsor, melyben - szerintem - egy jobb, dinamikusabb dallal Bogi szórakoztatóbb és ezért (még) sikeresebb lett volna.
Edmond Dantes 2015 máj. 21. - 10:36:19
(58/220)
bocs, elõzõmbe egy db felesleges/ellenkezõ értelmet adó szó került, helyesen tehát:

Ez a fesztivál deklaráltan a dalok (és nem az elõadók) versenye, persze ez nem jelenti azt h az elõadók elõadásmódja, hangja stb. teljesen közömbös lenne az elõadott dal szempontjából, de mégis.

"Bogi...egy jobb, kicsit dinamikusabb dallal tarolhatott volna Bécsben."
Bécsbe fentiekbõl következõen nem Bogi jutott ki, Bécsben nem Bogi jutott a döntõbe, a döntõben nem Bogi (vagy amire az elõzõ hszó kiemelten koncentrál 3 hszában) nem Bogi ruhája, hanem Bogi DALA tarolhat.
Más dallal tán ki sem jut meg (a döntõbe) be sem jut.
Edmond Dantes 2015 máj. 21. - 10:33:13
(57/220)
Ez a fesztivál deklaráltan a dalok (és nem az elõadók) versenye, persze ez nem jelenti azt h az elõadók elõadásmódja, hangja stb. teljesen közömbös lenne az elõadott dal szempontjából, de mégis.

"Bogi...egy jobb, kicsit dinamikusabb dallal tarolhatott volna Bécsben."
Bécsbe fentiekbõl következõen nem Bogi jutott ki, Bécsben nem Bogi dala jutott a döntõbe, a döntõben nem Bogi (vagy amire az elõzõ hszó kiemelten koncentrál 3 hszában) nem Bogi ruhája, hanem Bogi DALA tarolhat.
Más dallal tán ki sem jut meg (a döntõbe) be sem jut.
Texas Bill 2015 máj. 21. - 07:08:21
(56/220)
Szerintem a magyar versenydal nem egy kiemelkedõ remekmû, a többi versenydalt hallgatva - a keddi elõdöntõre gondolok - megállapíthattam, hogy azok sem kiemelkedõ remekmûvek. Tehát a magyar nóta az eddigiek alapján nem lóg ki a sorból, szerintem Bogi (hadd írjam így) egy jobb, kicsit dinamikusabb dallal tarolhatott volna Bécsben.
uldino 2015 máj. 21. - 01:48:41
(55/220)
A magyar dal a legszebb,ideje van Conchita után vissza térni a normalizálodáshoz.Ez a vélemény uralkodik egész Europában.A Bogie ruhája az otthonihoz képest elragado.Eneke elvarázsolta Ausztriát is.Bogiet megszerette egész Europa.A dala is szép és lágy,simogatja az embert.A humanitása is sokatmondo.Minden esélye megvan ,hogy megnyerje a versenyt.Hajrá Magyarország ! Ami Conchitát illeti az csak egy poza,maga mondta egy magyar televízioban,hogy civil életében normális fiatalember.Csak fellépéskor az ami aszínpadon.
offtopic
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 21:59:21
(54/220)
off
Bingó! avagy mai divatos kifejezéssel: ott a pont :)
A szakállas báróné és családja fantasztikus élete itt:
http://magyarnemesseg.blogspot.hu/2013/05/barcsy-szidonia-szakallas-barone-es.html
Jegycsere: végül is majdnem mindegy (lenne): a két (2013-14) helyszín közti távolság csak pár kilométer, a csodás Øresund hídon pedig szinte egy macskaugrás...
cellasto 2015 máj. 20. - 18:24:51
(53/220)
hát ennek az elsõ elõdöntõnek a színvonala a béka segge alatt volt..
pár éve már nézem,de ilyen ócska semmitmondó zenéket nem hallottam még egyhuzamban
talán a fehéroroszok produkciója,ami tetszett,de õk be se jutottak a fináléba
a magyar elõadó beleillett a többi produkció közé sajnos..semmivel sem nyújtott többet
már csak a második elõdöntõben bízok,hátha lesz pár tényleg igényes fellépõ :/
4427 2015 máj. 20. - 17:48:26
(52/220)
Kösz, nem semmi!
pneklara 2015 máj. 20. - 17:33:22
(51/220)
B.Szidónia báróné? Nem lehetne a jegyet a tavalyelõttire átcserélni?Már ha én nyerném.
offtopic
-csengõzoli-- 2015 máj. 20. - 17:27:33
(50/220)
Jumurdzsák a Capellában?
offtopic
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 17:23:09
(49/220)
off
Közkívánatra! Ki õ? (Nem akárki ám!) És mi az õ üzenete? Megfejtéseket "nincs új a Nap alatt" jeligére várjuk. A helyes megfejtõk között kisorsolásra kerül 2 db. belépõ a dalfesztivál tavalyi döntõjére.
pneklara 2015 máj. 20. - 16:21:54
(48/220)
cellasto 20/46-os hozzászólását szerintem nekünk címezte, és ez hányásra is ingerelte.
Végül én is azt hiszem, hogy nem kellene egy ilyen nótaestnek ilyen nagy jelentõséget tulajdonítani. Hagyjuk a politikát másra!
offtopic
cellasto 2015 máj. 20. - 16:21:48
(47/220)
ez a gusztustalan állat az elején.....még jó,hogy át tudtam pörgetni ezt a torzszülöttet
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 16:19:17
(46/220)
offtopic
cellasto 2015 máj. 20. - 15:18:53
(45/220)
torrenten fent van
én is leszedtem,mert rohadtul kiesett a tegnapi elõdöntõ :P
Edmond Dantes 2015 máj. 20. - 15:11:27
(44/220)
No, kitõl és mit "kaptunk meg"? 17,10 után nem voltam gépközelben és elsõ ránézésre nem látok "megkapást" :-)
Amúgy jó szívvel kívánom h mindenki ilyen parlamentáris és kordiális stílusban eszmecseréljen mint ön és (remélem!) én, pl itt és most. Úgyhogy aggodalomra semmi ok: ide nekünk az oroszlánt is! :-) (copyright Zuboly/Shakespeare)

Igen, egyetértünk: Conchitát a helyén kell(ene) kezelni, a saját hazája elitje és a társadalma többsége így cselekszik, ld itt 3, 9, 14, nem ismétlem meg. Ha dizájnja nem csupán PR-fogás volt (mint gondolom), hanem (netán!) politikai üzenetet hordozott, akkor ez a pol. üzenet nem lehet annyira veszélyes, ha egyszer fölsorakozott mögéje szinte mindenki, aki ott számít ld itt 14. A világ (=az "ocsú" h az ön szavával éljek) -sajnos- tele van sokkal veszélyesebb üzenetekkel, sõt, sokkal veszélyesebb eseményekkel,tendenciákkal,amik nem csak a gyerekeket/nevelésüket,hanem az egész emberiséget foglalkoztatják-fenyegethetik: tényezõ ezekhez képest Conchita és az õ "üzenete"? Ne értékeljük már õt ennyire túl, mert még elbízza magát :-) Nem, õ azoknak "tényezõ", akik vagy nem képesek vagy -jobb rugó híján- nem akarnak túllépni Conchita másságán és dühükben -quaerens quem devoret- minden, nekik nem tetszõ (esetleg tetszõ, csak titkolt!!) és lehetõleg kisebb(nek vélt), gyengébb(nek vélt), kiszolgáltatott(abbnak vélt) célpontra tüzelnek.

Bogiról és daláról írt utolsó mondatához teljes szívvel csatlakozom :-)
Bob19 2015 máj. 20. - 14:55:50
(43/220)
Mi a fenéért kedden volt most? Máskor mindig pénteken vagy szombaton volt.
Meg számomra az is érdekes, hogy itthon mindig 21 körül adják, még akkor is amikor Azerbajdzsán-ban volt (emlékeim szerint). Vagyis akkor 18-19 körül kezdõdhetett náluk, akkor most miért nem tudták korábban kezdeni, mert most még egy idõzónában is vagyunk...?
4427 2015 máj. 20. - 13:29:40
(41/220)
Jól emlékszem? Régebben nem anyanyelvükön énekeltek az egyes országok versenyzõi?
Nem mintha az Eurovízió valaha is az igényes pop-rock zenérõl lett volna híres, de legalább a különbözõ nemzetek különféle nyelve valami színt hozott a versenybe.
Most meg mindenki amerikiaibb akar lenni a (tucat) amerikainál! Rémes ez a "fejlõdés"!