Téma: Everwood

pannika222 2023 júl. 08. - 10:58:30 Előzmény krisztike.b
(313/313)
a már ezerszer ismételt Döglött aktákat meg a Helyszínelőket kora este,ezt a nagyon jó sorozatot,amiben végre nem gyilkosságok és durvaságok vannak,éjszakára!
10/10
krisztike.b 2023 jún. 13. - 08:35:13 10/10
(312/313)
R.I.P Treat! Nem hiszem el! :(((
10/10
MFK 2023 ápr. 19. - 23:16:41 10/10
(311/313)
Nem igazán értem, h. a Port.hu miért téveszt meg mindenkit. :-( A sorozat mai részei ugyanis nem az első évadiak, hanem - hála az égnek - az eddigiek folytatása. Jó lenne, ha szinkronba kerülnének a műsorkiírás és a tényleges műsor szerinti részek! Egyébként nagyon tetszik a sorozat és a kései időpont ellenére is alig várom a következő részeket. :-) 10/10 nálam az értékelése.
10/10
krisztike.b 2023 márc. 23. - 19:41:57 10/10
(310/313)
Most meg éjjelre rakják!Nem lehetne valami emberi időben adni?
FilmExpert 2023 febr. 13. - 13:09:01 Előzmény krisztike.b
(309/313)
Ha fiatalon elveszítenéd édesanyádat, akkor te sem ugrándoznál örömödben. Én néhány hónapja vesztettem el anyukámat, így nagyon át tudom érezni a karakter lelki vergődését/vívódását.
10/10
krisztike.b 2023 febr. 13. - 09:58:00 10/10
(308/313)
Én régen is nagyon szerettem,amokor ment anno.Chris Pratt még nagyon fiatalocska volt,még akkor nem volt (világhíres)Sajna már az uccsó évadnál járunk.Kár,hogy Ephramnak ilyen világfájdalmas feje van mindíg,nem kellett volna azért a szerepét ennyire az utálom az egész világot karakterre írni.Sosem boldog.
lzsoka16 2023 jan. 23. - 14:43:06
(307/313)
Áttették 14:10-re és 14:40-kor el is kezdődött 😔
10/10
vcse 2023 jan. 02. - 20:31:32 10/10
(306/313)
Nagyon jó sorozat!
Lasicz29 2020 jan. 18. - 04:37:06
(305/313)
Kicsit jobban figyelhetne, aki az ismertetőket irja:Edna unokája nem Delia, hanem Amy...
10/10
Petru02 2019 máj. 14. - 21:34:43 10/10
(304/313)
Miért nem lehet esti műsorsávba tűzni??Annyira megnézném ismét!!
Mindenidők legjobb sorozata és szerintem nem csak én vagyok ezen a véleményen!! ????
karil 2019 ápr. 05. - 14:37:51
(303/313)
5,30-kor keltem, hogy munka előtt meg tudjam nézni, de nem létezik olyan tv műsor, amiért én 01,10-ig fennmaradnék. Sajnálom.
10/10
Nanásnani 2019 márc. 27. - 14:59:31 10/10
(302/313)
Most ez komoly?
Mi a tökömért kezd el vetíteni egy csatorna egy négy évados sorozatot, amit az első évad leadása után abba is hagy? Április 1-től az egész műsorrendet megváltoztatják, ennek mi az értelme? Ja persze, ez is a TV2 csoporthoz tartozó himbi-humbi csatorna (Jockey TV). Ennyit erről.... :(
10/10
a Lojalista 2019 márc. 11. - 14:29:20 10/10
(301/313)
Ez most komoly? - vagy valaki valamit nagyon elgépelt. A múlt héten adták az I/11-15 részt és a műsorújság szerint ezen a héten és a jövő héten is ezeket a részeket sugározzák....????!!!!
10/10
Xxy92 2017 máj. 19. - 15:17:26 10/10
(300/313)
A legszebb, legemberibb, legértékesebb sorozat, amit valaha láttam. Semmi felszínesség, semmi csöpögõsség; görbe tükröt tart mindannyiunk családi/baráti/szerelmi/munkahelyi/szomszédi örömeirõl és viszontagságairól.
didus69 2014 jan. 06. - 17:20:23
(299/313)
Imádom a filmet...de ki a fene tudja nézni éjjel 2-kor...fõként ha 4.30-kor kel???Állandóan ismételnek nem lehetne ezt is délután??
teardrops 2014 jan. 02. - 19:47:14
(298/313)
Összesen 4 évados, úgyhogy a holnapi lesz a legutolsó rész. Minden részét leadják.
10/10
Kánya Kata 2014 jan. 02. - 18:53:08 10/10 Előzmény Kánya Kata
(297/313)
Nem hiszem el... eddig követtem a Dunán, holnap, jan. 3-án lesz az utolsó rész leadva, és január 6-án hétfõn az M1-en kezdik újra az elsõ résztõl!!!!! Nem olvassa valaki illetékes ezeket a fórumokat??? Hogy legalább választ kapjon az ember a kérdésére..., lesz-e még folytatás??? Vagy a IV/ 89. rész az utolsó ebbõl?? Mert akkor nem keresem tovább...
10/10
Kánya Kata 2013 aug. 23. - 17:04:39 10/10
(296/313)
Egyetértek! Hurrrááá! De vajon itt meddig adják le??? Az elsõ évadot már legalább háromszor láttam, aztán valahogy mindig félbehagyják az adott csatornán. Most itt a Dunán találtam rá tök véletlenül, akkor mostantól próbálom itt követni, de azért jó lenne tudni, hogy a Duna hány részt vásárolt meg, mennyit fog leadni.... ???
adamnagysweetmovie 2013 aug. 15. - 11:57:05
(295/313)
Tiszta megható. Mondjuk a cukisága ellenére a katonás asszisztensnõ és a kamaszsrác karakteresek.
Fantasztikus, hogy a hippik hogy nem öregednek (szemben a kereszténydemokratákkal:))
10/10
Dodo0905 2013 jan. 09. - 17:53:24 10/10 Előzmény pattinson22
(294/313)
George is Jones - Ruins
10/10
Dodo0905 2013 jan. 09. - 17:49:21 10/10 Előzmény pattinson22
(293/313)
10/10
Dodo0905 2013 jan. 07. - 20:36:33 10/10 Előzmény pattinson22
(292/313)
Sajna nem tudom de ha kiderítem majd szolok. Kb 6-szor végignéztem megvan az összes rész :) Ha valaki tud nekem egy Hana-t vagy Amy-t nyugottan szoljon :)
pattinson22 2013 jan. 06. - 23:00:47
(291/313)
Sziasztok!

A 4. évad 22. részében, amikor Amy az ágyon fekszik és azon gondolkozik, hogy hogyan mondja meg Ephramnak mit érez iránta, akkor milyen zene szól? Tudja valaki, hogy ki az elõadó és mi a címe?
bence527 2012 júl. 31. - 19:30:30
(290/313)
sajnos igen..
8/10
drlaszlo 2012 júl. 30. - 23:58:17 8/10
(289/313)
én bacim :) már csak 3 rész van hátra? :-o
bence527 2012 júl. 30. - 23:16:45
(288/313)
az olimpia végéig szünetel gondolom,ha vége szerintem leadják azt a 3 részt ami még hátravan
8/10
drlaszlo 2012 júl. 30. - 21:54:41 8/10
(287/313)
már elnézést, de mi lett a sorozattal?! miért szedték le a mûsorról?
10/10
mmBálint 2012 júl. 09. - 00:45:11 10/10
(286/313)
(Azon meglepõdtem hogy azt írod hogy Abbott doktor nem agresszív... Nekem ha valaki, hát õ az igaz õs-agresszor. :-) Kellemetlenkedõ és goromba a pácienseivel, a járókelõkkel, a családjával (ahol _alapvetõen_ domináns és autoriter: a fiának munkaszerzés, stb stb.), de fõleg és elsõsorban dr. Brownnal. (Nála talán csak az anyja durvább és gorombább.. :-) ). Már a nyitó megnyilvánulása is domináns, "támadó", TETSZÕLEGES helyzetben, amihez a másiknak szinte egybõl védekezõen kell viszonyulnia.

Aztán a fene tudja - én nagyon ezt érzem. De tényleg érdekes lenne - ha valaki nagyon ráér :-) - összeszedni ezeket a viszonyulásokat, habitusokat az egyes emberekre vonatkozóan. :-) )
10/10
mmBálint 2012 júl. 09. - 00:39:01 10/10
(285/313)
Nem biztos hogy nem értünk egyet - ugyanis nem hiszem hogy azt mondtam volna amit (talán) a gondolataimból kiolvasol. :-)

Számomra az alapélmény PONT az, hogy "páronként" a konfliktusok lehetnek akár valósak, életszagúak is (bár így, "páronként" is fárasztó a fejlõdés, a tanulás hiánya - na jó: nagyon kicsi mértéke), hanem hogy minden "pár" és minden konfliktus ugyanarra a kaptafára megy, ugyanazzal az eszköztelenséggel, sutaságokkal: sablonnal. Így persze mindannyian mondhatjuk hogy "ezésez a szereplõ nekem reálisabb, hozzám közelebb áll", és igazunk is lehet, és ezt el is hihetjük magunknak és egymásnak - a gondom ott kezdõdik, ha az EGÉSZET nézzük: hogy az egyes karakterek lehetnek ugyan életszerûek, de hogy MINDEN karakternek ugyanaz legyen a gondja, az eszköze (eszköztelensége), a tévedése, a szerencsétlenkedése, a durvasága, azt már nehezebb elfogadni, és ez bizony a forgatókönyvíró, a karaktereket megfogalmazó valakinek a sara.

Azt hiszem reálisnak tételezhetjük fel hogy egy kisvárosban az emberek alapból nyitottabbak, közvetlenebbek, közösségibbek (kedvesebbek?), de még ha ezt ki is kapcsoljuk egy pillanatra, úgy is valószínûtlen ezeknek az embereknek, ennek a párfõs embercsoportnak a kapcsolat-képtelensége, gorombasága, esetlensége, eszköztelensége. Amibõl persze vannak kiemelkedések, nem-ennyire-jellemzõ karakterek, valamelyest kedvesebbek, stb, de a nagy EGÉSZ általános (és szomorú) benyomása ez a sablonosság, sematikusság...
10/10
mmBálint 2012 júl. 07. - 12:46:18 10/10
(284/313)
10/10
elizabeth 2012 júl. 07. - 10:11:14 10/10
(283/313)
Tudja valaki Hannah szerepét játszó szinésznõ nevét?
cometzjeah 2012 júl. 07. - 00:27:03
(282/313)
Ez az az egyetlen sorozat ami szerettek!
10/10
mmBálint 2012 júl. 06. - 23:05:13 10/10 Előzmény napraforgó
(281/313)
Érdekes a dolog vonzereje - hiszen én is követem. De tényleg nehéz lenne megmondani kivel is szimpatizálok, bizony sokkal könnyebb összeszednem az ellenszenves vonásokat. A pozitíva - és vonzereje - mégis talán az, hogy remek színészek játszanak benne, kivétel nélkül. Talán ez adja a nézõnek a reményt is arra nézvést hogy TALÁN valakinek normálisabb sírra terelõdnek a kommunikációi - de úgynéz ki csak nem cserélték le a forgatókönyvírót. :-) (A wikipédia idéz egy kritikát, mondván hogy Brown doktor egész szimpatikus is lehetne, HE nem viselkedne idõnként úgy mint egy dühöngõ õrült).

Nagyon kíváncsi lennék a színészek viszonyára a szerepeikhez - nem találták-e túl egysíkúnak, nem hiányolták-e benne az árnyaltabb jellemeket, a különbségeket, stb?
napraforgó 2012 júl. 05. - 08:29:01 Előzmény mmBálint
(280/313)
Nagyon igazad van sok mindenben. Én szerettem - és szerettem volna ezt a sorozatot szeretni, de mindig volt valami, ami miatt ambivalens érzéseim voltak.
A hozzászólásod mutatott rá, hogy itt, ebben a történetben mindenki monologizál, még akkor is, amikor látszólag párbeszédet folytat. Ebben a kisvárosban annyira elidegenedtek az emberek egymástól, hogy már igazán nem is értik meg egymást.
És igazad van abban is, hogy itt mindenki maga dönt, a másik tényleges érzéseinek figyelmen kívül hagyásával.
Ott van pl. Dr. Brown, aki elküldte a fia terhes barátnõjét jó messzire, csak a fia tudomást se szerezzen a gyerekrõl. De Madison is teljesen egyedül döntött a gyerek sorsáról.
Ez Andy és Abbott doktor húgának kapcsolatára, vagy Andy és Efram kapcsolatára is jellemzõ. Ahogy Andy egyedül dönt a családja és azok tagjainak sorsáról, kezdve az Everwoodba költözéstõl a gyerekeivel kapcsolatos egyéb problémákig, Efram is kizárja a döntéseibõl az apját, a véleményét figyelmen kívül hagyva csak a döntéseit közli vele.

Amilyen ellenszenves volt Abbott doktor az elején - pl. a parkolóhelye elfoglalása miatti dilis kirohanása miatt- annyira megszerettem õt a végére. Lehet mondani, hogy õ a legmelegszívûbb, családszeretõbb, érzõ lelkû figura ebben az egész társaságban, ahol mindenki csak saját magával, meg az õt ért sérelmekkel van elfoglalva, õ mindig a családja mellett állt. Minden bogarassága ellenére õ a legemberibb az egész díszes társaságban.

Azt hiszem, hogy azért nem tudtam igazán megszeretni ezt a sorozatot, mert valójában nem érdekel egyik fõszereplõje sem.
10/10
mmBálint 2012 júl. 04. - 13:03:33 10/10
(279/313)
Igen, valamennyire nyilván túlzás, de tendenciaként azért többé-kevésbé mégis általánosnak érzem. De hogy néhány példát is mondjak arra, hogy a kapcsolatkeresések-problémamegoldások nagyon hasonló kaptafára mennek, függetlenül attól hogy kivel történik:

- a nagymama „meglepetésként” berendez egy szobát író férjének, annak tudta nélkül, vagy elõzetes tapogatózás nélkül – ez így persze csak konfliktushoz vezet;
- Andy Brown a lánya határozott kérése ellenére mesteremberekkel festeti ki a szobát, határozottan NEM olyanra mint a kislány kérte – ez is konfliktus;
- Andy Brown hatalmas összegeket beleölve berendez a fiának egy stúdiót – ez önmagában jól mûködött, de mégsem a közösen kigondoltság, az egymás ismerete, a közös élmény, hanem az „én tudom hogy neked mi a jó” mentén, ami valódi kötõdésekre nem lesz alkalmas, a srác ezért szemrebbenés nélkül el is adja az egész cuccot.
- A fiatal orvos 3 jegyet vesz meglepetésbõl másnap reggelre (!) Hawai-ra. Ez sem lesz gond persze, de egy olyan hirtelen dolog, ami a mélyben lappangó dolgok megemésztése helyett hirtelen döntéseket kíván, így lefojtott feszültségeket szül. Ugyanígy hirtelen veszi meg az üzletet, és elõre elkészíti az általa „javasolt” névvel a cégtáblát.
- Abott doktor folyamatosan a családja megkérdezése nélkül intézkedik: bejelenti a fiát dolgozni, stócba gyûjti a lányának az egyetemek jelentkezési lapjait, sorrendbe rakja, és mindenkinek (tényleg mindenkinek) igen gorombán beszól. Andy Brown-nak egy meglepetés „marasztaló-partit” szervez, aki persze hogy kelletlenül fogadja, nem szereti az ilyet.

Hosszan sorolhatóak még a fentiek (ezek most csak amik 5 perc alatt eszembe jutottak), a lényeg hogy szinte egyik szereplõnek sincsenek valódi eszközei, csak a „durr bele” meglepetés-„segítség” jut az eszükbe, ami vagy bejön, vagy nem – de többnyire nem, és újabb feloldhatatlan konfliktusokhoz vezet. Ezeket sem tudják aztán jól kezelni: Amy végül nem azér megy vissza a mondém korszakából a szülõkhöz és végül nem azért érzi magát újra otthon, mert átbeszélték, mert megértették egymást, mert megoldották a konfliktusokat, hanem mert nem volt más választása, mert jobb híján elfogadta, s beleszokott. A „megoldásokat” MINDIG az egyes ember találja ki, és próbálkozik, hátha bejön. NINCS olyan emlékem, amikor KETTEN leültek volna azzal, hogy „gond van.. nem tudom mi lesz, nincs ötletem, beszéljünk róla, találjuk ki!” Azaz PONT a beszélgetés hiányzik, a közös döntések, a közös együttlétek, a másik VALÓS észrevétele.

Satöbbi satöbbi – erre írtam lentebb hogy egy idõ után kicsit már szomorú nézni, illetve hogy a forgatókönyvíró élettapasztalatának, kommunikációs képességeinek, ötleteinek a HIÁNYA az ami ebbõl kiolvasható (számomra). Ami egy másfél órás filmnél se jó (mármint a sablonosság), nyégy évadon keresztül meg… néha egészen fárasztó, elszomorító.
10/10
mmBálint 2012 júl. 03. - 19:37:46 10/10 Előzmény elizabeth
(278/313)
Nem, amire gondolok az nem is valami kommunikációs szint ’elvárása’, hanem az hogy szinte minden szereplõ ugyanúgy esetlen. Sokfélék vagyunk (életben és sorozatokban egyaránt): esendõek, téblábolók, elbukók – de mindenki más: az egyikünk kezdeményezõbb, a másikunk durvább modorú, a harmadikunk türelmes, a negyedik ingerült… Ami meglep engem (és ezért gondolom hogy ez a forgatókönyvíró „sara”), hogy mintha MINDENKI egyformán lenne érzéketlen, durva, rosszul-kommunikáló… És ez egy idõ után már tényleg fájó, zavaró.

Szinte minden konfliktus azzal nyit hogy valaki a másik helyett tesz-mond valamit, ahogy a problémamegoldások keresése is szinte mindig azzal, hogy az egyik „tudja” hogy mit jár a másik fjében, és azt elõfeltételezve az el sem hangzott kérdésre „válaszol” (persze sokszor rosszul – de tényleg: ti nem emlékeztek rengeteg „tudom, mire gondolsz” kezdetû beszélgetésre?...). Nagyon ritka (nem is tudom elõfordult-e) olyan konfliktuskezelés, ami azzal nyitott volna, hogy „Érzem hogy gond van – mondd el, mit gondolsz, mit érzel, meghallgatlak”). Nem kell MINDENKINEK ilyennek lenni, de néhány ilyen jól esne – már csak azárt is, mert tényleg szépen megcsinált sorozat, ahol lehet szurkolni a szereplõknek, együttélni-érezni velük – és borzasztó látni a vergõdéseiket. Nem a problémák léte, hanem az eszköztelenségük, a fejlõdés-nélküliségük miatt. Emiatt is van hogy szinte* minden szereplõrõl elmondható hogy túlontúl sokszor viselkedtek durván, sértõen, érzéketlenül, faragatlanul. Az kevés kivétel talán az új doki, és Nina (így hirtelen).

*azért a „szinte” ott van, nyilván nem ilyen sarkított a dolog, de ilyen rövidem a dolog szkségszerûen lesz kicsit sommás. :-).
9/10
nemfelhasználónév 2012 júl. 02. - 19:24:35 9/10
(277/313)
Szerintem tévedsz. Azt sem tudja miket hordott össze, nem kell irigyelni olyanért, amije nincs. Nyilvánvaló, hogy borzasztó módon intellektuális akart lenni, csak éppen nem jött neki össze.
10/10
elizabeth 2012 júl. 02. - 10:14:48 10/10 Előzmény mmBálint
(276/313)
Te egy intelligens jól kommunikáló ember vagy.Irigyellek is ezért.Lehetnél talán még író is.De az emberek többsége(sajnos) nem ilyen. Én is közéjük tartozom.Pedig mióta olvasni tudok rengeteget olvastam és olvasok ma is.
Még sem ragad rám úgyszólván semmi a kommunikálás tekintetében. Nem tudom szépen megfogalmazni gondolataimat.
Hozzám képest meg ezek az emberek jól kommunikálnak.
10/10
mmBálint 2012 jún. 29. - 19:02:25 10/10
(275/313)
viszonylag sokat látva a sorozatból egyvalami motoszkál a fejemben: nagyon erõs nyomot hagyott bennem szinte az összes szereplõ párbeszéd-képtelensége, konfliktus-generáló magatartása. A dolgot (nekem) szinte már az irrealitás közelébe vitte, nem tudom (egyrészt hogy így van-e, másrészt) hogy nem a forgatókönyvíró a ludas, aki hasonló helyzetekbe hozza a szereplõket, hasonló "problémamegoldásokkal". Nagyon sok a másik (vélt) gondolatának befejezése, az elhallgatás, a kérdezés-megbeszélés helyett a kinyilatkoztatás és ítélkezés... Aminek szinte minden kapcsoalat kárát látja. Nagyon kevés olyan VALÓDI beszélgetésre emlékszem, mikor kérdések, arra való válaszok, viszontkérdések, rácsodálkozások és újra kérdések hangzottak volna el - inkább az igazság megdöbbent felismerése, arra valami (jószándékú, de hirtelen és sokszor hibás) gyors reakció. Abban is bizonytalan vagyok hogy a mûködõ kapcsolatok minek is köszönhetik a mûködésüket: valóban a megismerésnek, az egymásrafigyelésnek, a türelemnek és elfogadásnak, vagy a beletörõdésnek, az "idõnek", a lassú, "jobb híján" beletörõdésnek és elfogadásnak.

Ezeken tûnõdtem - csak mert annyira pici kellett voona sok esetben hogy normális emberi kapcsolatok alakuljanak ki ezek között az emberek között, és szinte soha nem sikerült... :-)
9/10
nemfelhasználónév 2012 máj. 08. - 21:26:22 9/10 Előzmény lacko90
(274/313)
Az állam leesett...
lacko90 2012 máj. 08. - 07:39:42
(273/313)
Az elõttem szólónak igaza van abban, hogy a sorozat végét az jelentette, hogy két kisebb, nem teljesen országos lefedettségû csatorna TheWB (a Warner Bross tulajdona, az Everwood ezen a csatornán ment) és a UPN (a CBS/Columbia Pictures tulajdona) összeolvadt egy, immáron a teljes USA területén fogható csatornává ami a TheCW nevet kapta (C a Columbia Pictures, W a Warner Bross miatt). Természetesen ez azzal járt, hogy 2 csatorna mûsorrendjét kellett összeolvasztani egyé, így több, mint a sorozatok fele kaszát kapott abban az évben.
Abban viszont már nincs igaza, hogy az Everwood a nézettsége miatt nem került át az új csatornára. Mint említette õ is, a Tuti Gimi (One Tree Hill) túl élte az összeolvadást, pedig hétrõl-hétre több, mint 1 millióval kevesebb nézõt hozott, mint az Everwood. A döntés hátterében két ok ált:
1. A TheWB családbarátabb csatorna volt olyan mûsorokkal, mint a Hetedik mennyország (7th Heaven), a Szívek szállodája (Gilmore Girls) vagy az Everwood, a UPN pedig leginkább az afro-amerikai kisebbséget célozta meg az elnézést a sztereotípiáért, tipikus "fekete" sitcomokkal, de többek közt ez a csatorna adta a Topmodell leszek!-et (America's Next Top Model) is. Amikor egyesültek a TheCW néven, az új, közös célcsoportot a 18-34 közötti nõi nézõkben határozták meg, ebbe a rétegbe pedig nem nagyon passzolt az Everwood, így eshetett meg, hogy több, kevésbé nézett sorozat is "túlélte" az egyesülést (One Tree Hill, Veronica Mars, The Beauty & the Geek), az Everwood viszont ment a levesbe.
2. A fentebb említettek ellenére a TheWB-s gyökerek miatt az új csatorna mindeképp meg akart tartani egy családi sorozatot, s mivel a Hetedik mennyország, a TheWB zászlóhajós sorozata ekkora már a 10. évadjába ért és emiatt a gyáertási költségek, színészgázsik nagyon megemelkedtek, még az egyesülés megszületése elett eldöntötték, hogy a Hetedik mennyország a 10. évad után lekerül a mûsorról, és az Everwood folytatódik tovább. Erre bizonyíték, hogy amikor elõször felkerült a netre az új csatorna hivatalos oldala, a mûsorrendben a Hetedik mennyország helyén még az Everwood szerepelt, és néhány sorban le is írták, hogy mi várható az 5. évadban. Erre itt a bizonyíték: http://lukpac.org/dave/EverwoodCW.jpg
Igen ám, csak az egyesülés pont azért történt, mert mindkét csatorna az elmúlt évadban a csökkenõ nézettséggel küzdött, a sorozataik a korábbi 4-6 millió nézõ helyett rendre csak 2-4 millió nézõt hoztak, az utolsó évadban az Everwood nézettsége is 4,5 millió nézõ környékérõl 3,5 környékére zuhant. Ugyanekkor a beharangozott vég miatt a Hetedik mennyország ismét felfelé kezdett ívelni, az "utolsó", sorozatzáróként beharangozott részt több mint 7 millió amerikai nézte meg. A bugyuta amerikaiak pedig azt hitték, hogy ha visszahozzák a szériát, akkor mind a 7 millió nézõ követni fogja az új csatornára, ezért az utolsó pillanatban megváltoztatták a döntésüket és az Everwood helyére a Hetedik mennyországot tették. Persze a sorozat 11. és egyben utolsó évadja, mind színvonalban, mind nézettségben kiábrándító lett, nem hozott több nézõt, mint az Everwood a maga utolsó évadjában. Épp ezért voltak felháborodva az Everwood rajongók és kezdtek hatalmas kampányban: a széria második és utolsó részében nagy szerphez jutott egy óriáskerék, ezért a kampány részeként rendeltek egy óriás kereket és az új csatorna székháza elé állították. Sajnos a folytatást nem sikerült kiharcolniuk, de azt elérték, hogy folytassák a sorozat DVD-s megjelenését, ami a gyenge eladási mutatók miatt akkoriban az elsõ évad után leállt (nállunk a második évad után állt le, de remélem az M1-es ismétlés újraéleszti), valamint az ABC Family nevû családi csatorna is felfigyelt rájuk és megvásárolta a sorozat ismétlésének jogát...
offtopic
ildimix 2012 máj. 03. - 16:05:10 Előzmény oncogito
(272/313)
Sziasztok!

Köszi a választ én is rá gondoltam, de nem voltam benne biztos. Üdv: Ildimix
ALDO 2012 máj. 01. - 21:51:59 Előzmény nemfelhasználónév
(271/313)
Kár, de négy évad és 89 epizód azért nem olyan rossz adat. Csak nagyon kevés sorozat éri meg ezt a kort. Az újoncok két harmada már a második évadot sem kapja meg. Van, amelyiket 3-4 epizód után lekapnak a mûsorról és pár év múlva talán kiadják dvdn.
Az Odaát és a Tuti gimi is azon a csatornán futott, de azokat folytatták. Elõbbi jó eséllyel jövõre is menni fog, utóbbinak a mostani lesz a záró évada. Akkor ezek szerint az Everwood nézettsége volt a leggyengébb, ezért nem folytatták sajnos.
9/10
nemfelhasználónév 2012 ápr. 28. - 19:21:05 9/10 Előzmény cherry64
(270/313)
Nem is tudom miért nem lepõdök meg ezen? ;) Az elsõ rész elég volt ahhoz, hogy rákattanjak!
9/10
nemfelhasználónév 2012 ápr. 28. - 19:19:57 9/10 Előzmény ALDO
(269/313)
Hûha, nagyon képben vagy! :) Köszi az infot! Ennek ellenére kár, hogy egy ilyen színvonalas produkció csak 4 évadot ért meg.
csancsy 2012 ápr. 27. - 08:44:16
(268/313)
Régebben néztem (mikor tv2-ön volt azt hiszem). Elõször nem érdekelt, szobatársam kattant rá, aztán én is néztem vele együtt és engem is lekötött. Sajnálom, hogy csak így ért véget, mert még el tudtam volna nézni pl. egészen Bright-Hanna házasságig, Ephram gyereke körül is lett volna még bõven sztoriforrás. Azért nem lehet rá mondani, hogy teljesen nyitva hagyták, amennyire lehetett (gondolom gyorsan zajlanak ezek a dolgok) korrektul lezárták.

Bár nem szép dolog, meg színészek is jók, de remélem egyszer feldolgozzák újra (mert sajnos újra már nem hiszem hogy vissza fogják hozni) hosszabban, továbbtartó történet formájában.
ALDO 2012 ápr. 27. - 01:45:00
(267/313)
"Érdekes, senki nem érti, sehol, nem csak itt, hogy miért lett vége 4 széria után a sorozatnak, hiszen mindenhol tetszési csúcsokat döngetett. Megnéztem pár helyen és a maximális 10 pontból 9 körüli átlag jött ki a különbözõ oldalakon, ahol az Everwood-dal foglalkoznak."

Egy kisebb csatornán ment (WB) ami veszteséges lett, így beleolvadt a CW-ben, ezért nem rendelték be az ötödik évadot.
8/10
oncogito 2012 ápr. 24. - 17:53:14 8/10
(266/313)
Balogh Erika. Akárcsak a született feleségekben:
http://www.magyarszinkron.hu/?module=news&action=show&nid=68533
offtopic
ildimix 2012 ápr. 24. - 12:49:55 Előzmény Odavagyok
(265/313)
Sziasztok!

Valaki megtudja írni, hogy Lindának ki a szinkron hangja? A választ köszönöm!

Üdv: Ildimix
10/10
Odavagyok 2012 ápr. 19. - 20:30:07 10/10
(264/313)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz ( és több véleményt nyilvánítóhoz is).
Igényes sorozat jó karakterekkel, odaköt a Tv elé! De nekem kevés az a napi kb. 40 perc.
És Treat Williams a HAIR óta számomra örök szerelem ( most már érett férfiként is). :)))
cherry64 2012 ápr. 09. - 13:48:29
(263/313)
Függõ lettem.Egy barátnõm ajánlotta a sorozatot.Már sejti mekkora bajt okozott ezzel.Egyszerûen kell a lelkemnek és kész!Hát ez van.
9/10
nemfelhasználónév 2012 ápr. 07. - 12:41:41 9/10
(262/313)
Elvonási tüneteim vannak amiért most szünet van (Húsvét). Érdekes, senki nem érti, sehol, nem csak itt, hogy miért lett vége 4 széria után a sorozatnak, hiszen mindenhol tetszési csúcsokat döngetett. Megnéztem pár helyen és a maximális 10 pontból 9 körüli átlag jött ki a különbözõ oldalakon, ahol az Everwood-dal foglalkoznak.
Off: bár az amerikaiakat néha nehéz megérteni, a Twin Peaks legjobb részeit arrafelé már csak videókiadásban lehetett elérni, mert adásba nem kerültek.
böbe12 2012 ápr. 04. - 18:32:31
(261/313)
Csatlakozom az elöttem szólókhoz én is nagyon szerettem ezt a sorozatot...
Emlékszem, amikor befejezték még peticiót is gyüjtöttek, hogy legyen folytatása (amerikában).
Akkor nagyon reménykedtem, de sajnos mégsem lett :((. Pedig lehetett volna, volt még benne lehetõség.
Fel nem foghatom, hogy más béna sorozatok, hogy élnek meg, ezt a jó kis sorit meg megszüntették.
Treat-nek egyszerûen elbûvölõ a mosolya a Hair óta tudjuk, de a többi színész is nagyon jó.
Legjobban azt élvezem amikor a két doki egymást zrikálja, nagyon jókat lehet rajta nevetni.
10/10
abradan 2012 ápr. 01. - 13:33:23 10/10
(260/313)
Jó sorozat, jó karakterek, igényes szöveg- és érzelmi világok. Jó nézni. :)
9/10
nemfelhasználónév 2012 márc. 30. - 14:59:01 9/10 Előzmény viktorina.nagy
(259/313)
Szerintem senki sem tudja. Számomra a sikere 70%-ban Treat Williams, 25% a forgatókönyv, a maradék a többiek között szétosztódik. :D
far vik 2012 márc. 28. - 20:44:33 Előzmény napraforgó
(258/313)
a mai rész pont a Hair jegyében telt:) csak J.S.-nak most nem levágták, hanem túlságosan kinõtt :)
napraforgó 2012 márc. 26. - 17:26:26
(257/313)
Ahhoz képest, hogy amerikai, tényleg nagyon jó. Különben is, szeretem Treat Williamst, a Hair óta.
viktorina.nagy 2012 márc. 25. - 10:46:19 Előzmény nemfelhasználónév
(256/313)
és nem tudjátok -e hogy mind a 4 évadot levetítik? nekem nagyon tetszik... eléggé normális sorozat
9/10
nemfelhasználónév 2012 márc. 22. - 18:28:42 9/10
(255/313)
Szerintem csak mint a valóságban. Az elsõ sorozat évek óta, ami leköt.
offtopic
ildimix 2012 márc. 22. - 11:14:37 Előzmény gigi256
(254/313)
Sziasztok!

Nagyon tetszik ez a sorozat úgy tudom 4 évadból áll. Az évadok között telnek majd az évek? Üdv: Ildimix
10/10
gigi256 2012 márc. 20. - 21:00:11 10/10 Előzmény COB666
(253/313)
KÖSZÖNÖM!!!!
9/10
nemfelhasználónév 2012 márc. 15. - 00:32:29 9/10
(252/313)
Ezt találtam én is, csak nem néztem meg alaposabban a szériaszámokat. Mindenesetre köszi, a korábbi kérdezõnek privátban elküldtem ezt a linket.
10/10
9/10
nemfelhasználónév 2012 márc. 14. - 01:53:51 9/10 Előzmény gigi256
(250/313)
Sajnos a megavideot lezárták, úgy meg lehetne nézni, de ha találok egy helyet, ahol elérhetõ, és nem felejtem el, majd itt üzenek.
9/10
nemfelhasználónév 2012 márc. 14. - 01:49:48 9/10 Előzmény gigi256
(249/313)
Szia! Az MTV honlapján, tehát amikor éppen adásban van, akkor nézhetõ. Nekem csak neten jöhet össze, mert külföldre szakadtam. Azért remélem találok másik helyet is, mert a 2. részrõl lemaradtam.
10/10
gigi256 2012 márc. 13. - 10:42:53 10/10
(248/313)
Szia!Hol tudtad megnézni? Én is kerestem,mert lemaradtam az elsõ részrõl,de nincs feltöltve még az online sorozatoknál.Köszi.
suxel 2012 márc. 13. - 06:40:12
(247/313)
Itt volt az ideje újraismételni, anno csak egy pár részt láttam belõle, de azok nagyon bejöttek. Ezért a sorozatért piros pont az m1-nek. :)
9/10
nemfelhasználónév 2012 márc. 13. - 01:57:55 9/10
(246/313)
Most néztem meg online az elsõ részt, mert jó kommenteket olvastam, és jól döntöttem. Na és nem tehetek róla: Treat Williamst tehetséges színésznek tartom.
toinette 2012 márc. 12. - 19:33:23
(245/313)
Egyik kedvenc sorozatom!!:) Nagyon örülök, hogy újra láthatom!!:)
Andex_ 2012 márc. 12. - 17:15:33
(244/313)
Imádtam ezt a sorozatot:)most is újra fogom nézni
köszönöm m1:)
ceia 2012 márc. 12. - 15:26:46
(243/313)
Én még nem láttam, de jónak tûnik - olyan Miért éppen Alaszka-szerûnek kb. Utánanéztem, 89 részes.
christie1 2012 márc. 09. - 11:15:34
(242/313)
Imádtam, örülök, hogy ismét adják. Bár, korábban nem az m1-en ment, ha jól emlékszem.
8/10
dandelion83 2011 nov. 24. - 10:37:11 8/10
(241/313)
Nekem is nagyon tetszik a sorozat, bár az elsõ évadokat jobban szerettem, mint az utána következõket. Az események lassan folynak a medrükben, de pont így a jó, ez adta meg a varázsát, ezért kedveltem meg nagyon...Minden résznek megvolt a maga kis mondanivalója, amin utána el tudtál töprengeni. Késõbb azonban már azt éreztem, h szándékosan vmi esemény után kutat az író, h mindig kell, h vmi meghökkentõ történjen, és van, h egy részbe több ilyet is belezsúfolt...Nekem ez egy picit csalódás volt, hiszen pont azt szerettem ebben a sorozatban, h édes, kedves, kisvárosi, mentes a nagy drámáktól, és tragédiáktól...ez idõközben valahogy elúszott....Emiatt nekem csak 10/8. Kár érte, mert ahogy indult, azt hittem az egyik kedvencem lesz, de nem így lett :( Lehet, h egyedül vagyok ezzel, de elég rossz dolog, dráma van az emberek életében, valahogy a sorozatokban én már nem ezt keresem...
hajnih 2010 júl. 26. - 09:55:03 Előzmény sonyzna
(240/313)
Szia!

Nekem megvan minden része kiváló minõségeben. Ha érdekel, írj!
szia, Hajni
hajnih 2010 júl. 26. - 09:44:42 Előzmény kincSõ[tc]
(239/313)
Szia!

Nekem megvan minden évad, kiváló minõségben. Ha érdekel, írj: hajnih1980@gmail.com
10/10
Szusi92 2010 febr. 15. - 19:31:35 10/10 Előzmény kincSõ[tc]
(238/313)
kincSõ[tc] 2010 febr. 14. - 11:27:29
(237/313)
sziasztok.
nemtudjátok wéletlenül, hogy honnan lehetne még most is letölteni a sorozatot ?:(((
saveeverwood 2009 dec. 17. - 15:18:38 Előzmény sonyzna
(236/313)
Sziasztok!

Anno amikor bemutatták az Everwood-ot Magyarországon, végigkísértem a tv2-n és megnéztem minden részét. lelkesen vártam a folytatást és nagyon csalódott voltam amikor megtudtam, hogy nem lesz... De akkor 15-16 évesen beletörõdtem, hogy nem tudok mit tenni. Most újra végignéztem, mind a 4 évadot és egyszerûen újra elõkerült bennem az a csalódott érzés mint akkor, de sokkal erõsebben! Egyszerûen ez a sorozat folytatásért kiált, legalább még egy évadért! Egyszerûen nincs befejezve a történet... Ráadásul, ahogy olvasgattam, hogy miért szûnt meg, nem is találtam normális, logikus választ:(. Rengeteg magyar oldalon is olvastam róla véleményeket, "kritikákat" de mindegyik egytõl-egyig pozitív volt, még az a blog is ahol a bakikat keresték a filmben.
Aztán azt gondoltam, hogy nembaj... hátha megvan könyvben a történet. Hát megvan, de persze magyarul nem lehet hozzájutni... Néztem a dvd-ket... az elsõ évadot már kiadták itthon is, de a tengeren túlon is még csak a második évadot adták ki és nem túl meggyõzõ, hogy kiadják-e a többit is.
Ekkor döntöttem el, hogy tennem kéne valamit, de ehhez egyedül túl kevés vagyok. Ha nem kapok segítséget, akkor is végigcsinálom, de szinte biztos h. nem járok sikerrel. Szeretném elérni, hogy ha lehet folytassák a sorozatot (a színészek még nem annyira öregedtek meg talán... nem telt el annyira sok idõ), de ha ez nem jön össze, akkor legalább adják ki dvd-n az összeset és hogy ezek a mi kis hazánkba is eljussanak, ill. a könyveket is jó lenne ha kiadnák Magyarországon. Egy szó mint száz, felhívni a figyelmet arra, hogy az Everwood egy nagyon értékes sorozat és nem igazságos ami vele történt, és arra, hogy igenis a közönségnek van ereje! A tv-s cégek és stúdiók vannak miértünk, a mi szórakoztatásunkra és nem nekünk kell hálásnak lennünk, hogy sugároznak egyáltalán valamit.

Hogyan képzeltem el?
Kéne csinálni egy petíciót. Tudom, tudom... sokan csináltak, semmi nem lett belõle. De szerintem pont itt a kulcsszó, hogy sokan csináltak... Sok petíciót láttam a neten, mindegyik aláírták jópáran. Aztán vagy el lett küldve vagy nem. De ha összeadnánk ezeknek a petícióknak az aláírásait, akkor messze meglenne több 10ezer aláírás. És ezek a petíciók ugye nem voltak nagyon reklámozva... És ha így ennyi ember aláírta ezeket, akkor ez azt jelenti, hogy még többen is aláírhatják akár, ha jobban lenne megszervezve: hírdetve lenne és egy nagy petíció lenne, a sok kicsi helyett. Fel lehetne venni a kapcsolatot az everwoodonline.com szerkesztõjével is hátha segítene, és így talán még sikerrel is járhatnánk, de mindenesetre legalább a figyelmet felhívhatnánk rá.

Lehet, hogy kissé naívan hangzik ez az egész, de szerintem tényleg sikerülhet, hiszek még benne, hogy az emberek összefoghatnak és ennek eredménye is lehet:).

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam... A lényeg: örömmel vennék minden segítséget az ügy megvalósításában! Aki úgy érzni, hogy tudna segíteni (pl. nagyon jól tud angolul:) ) ill. építõ jellegû ötletei vannak, az kérem írjon nekem: saveeverwood@t-online.hu

Elõre is köszönöm mindenkinek!
10/10
sonyzna 2009 nov. 29. - 11:17:24 10/10 Előzmény KorMil
(235/313)
A moovi.hu -n most fent van az elsõ 3 évad. Tegnap kezdtem neki. Jó újra látni. :)
Rendesen meg lehet valahol venni, az összes évadot?
10/10
KorMil 2009 nov. 20. - 23:48:29 10/10
(234/313)
Sajnos csak az elsõ 2 évad a többi nincs. Vkinek nincs meg mind a 4 évad?
gficike 2009 nov. 14. - 18:46:15 Előzmény boc91
(233/313)
www.yv.hu

ezen az oldalon le is lehet tölteni és természetesen meg is lehet nézni.
jó szórakozást:)
boc91 2009 okt. 11. - 16:30:52 Előzmény Lili02
(232/313)
Szia!
Meg tudnád mondani, hogy hol lehet letölteni vagy megnézni?
Köszi
moruloidea 2009 aug. 17. - 13:03:40 Előzmény brabus89
(231/313)
igazat adok annyira jó ez a sorozat pedig elõször azt hittem hogy nem!
10/10
brabus89 2009 júl. 25. - 15:24:06 10/10 Előzmény Lili02
(230/313)
Ez egy szuper sorozat! Mindenkinek ajánlom, a legjobb sorozatok közé tartozik, amiket valaha láttam!
Lili02 2009 júl. 21. - 21:03:28
(229/313)
le lehet tölteni az összes évadot nekem meg van már 2 éve! azután tették fel nem sokkal hogy a tv kettõn leadták! télleg jó én is szeretem!
xzibit2009 2009 júl. 11. - 15:39:15 Előzmény Coody
(228/313)
kiadták az 1.évadot!!
Boltban láttam, s nekem meg is van már! :D :D
Többi évadról még nem tudok.
zsakosfrodo 2009 júl. 11. - 15:27:41
(227/313)
Valaki mondja meg mi az a dal ami a 4 évag 9es részében megy a film elején és végén mikor jake begyógyszerezi magát.köci
Sorozatok 2009 jún. 23. - 18:19:57 Előzmény k11zoltan
(226/313)
Szia,

4 évadból áll :) és összesen 89 rész :)
Coody 2009 jún. 16. - 15:19:33
(225/313)
Olyan jó lenne újra leadnák. Vagy az összes részt DVD kiadnák.
kiscsillag1 2009 jún. 15. - 21:41:04 Előzmény Laci911
(224/313)
Tényleg leadhatnák megint...
Hilaryfan17 2009 márc. 08. - 14:33:24 Előzmény ayu
(223/313)
helooka! nekem kellene az everwood évadok!!!! pls írj vissza!
msn is van ha ott jobb (sztem): harlem-89@hotmail.com
10/10
Laci911 2008 ápr. 13. - 17:21:22 10/10
(222/313)
Nagyon hiányzik......remek hangulatú, családi sorozat, remek színészekkel!
Remélem adják újra hamarosan.
kiscsillag1 2008 márc. 31. - 18:30:03 Előzmény kolibri
(221/313)
Jaja!Tényleg kicsit olyan...Kár,h most nem megy!Úgy szerettem!Viszont a Miért éppen Alaszka? most megint megy:)
ayu 2008 jan. 28. - 15:38:28
(220/313)
megvan dvd-n a négy évad, összesen nyolc dvd.. akinek kell irjon, megegyezünk: messala.ayu@gmail.com
k11zoltan 2007 nov. 28. - 21:34:40
(219/313)
Aha! köszi!
gemini22 2007 nov. 28. - 20:56:28 Előzmény k11zoltan
(218/313)
2002 és 2006 között forgatták, összesen négy évad volt, tudtommal mindet leadták nálunk is. :)
k11zoltan 2007 okt. 22. - 00:16:21
(217/313)
Én asszem a végét... De ez hogy jön ide?
k11zoltan 2007 okt. 21. - 18:15:17
(216/313)
Ja, az utolsó kérdésemre már megtalláltam a választ, de hány évad van pontosan, és nálunk mennyit vetítettek? Lement volna az összes?
k11zoltan 2007 okt. 21. - 17:28:31
(215/313)
Ja, meg az hányadik rész volt, vagy mi volt a címe, az elsõ évadban, amikor a doki megmûtötte a lánya barátját, aki meghalt, az azt követõ rész? (Ami a temetéssel kezdõdött.)
k11zoltan 2007 okt. 21. - 17:18:34 Előzmény RadosGa
(214/313)
Meg tudná valaki mondani, hogy pontosan hány évadból áll ez a sorozat? Köszi