Téma: Expedíció

Filmgusztália 2018 márc. 19. - 20:05:46 Előzmény Benedith
(26/86)
Spoileres
Az ember monogám faj alapvetően, bármit is híresztelnek az ellenkezőjéről, az ember társas lény és nem pedig hármas lény. Egy társa van és azzal él, ha pedig olyan farok, h elkúrta a kapcsolatot, akkor tovább lehet állni és újat alapítani. Ezek emberi értékek, ha ezzel nem vagy tisztában hiába is magyaráznám, majd jól fogsz égni a pokol tüzében.

A film összességében egy iszonyú nagy katyvasz...amennyiben ez a valóság lenne, akkor elfogadom a logikátlanságát, azonban mivel ezt egy ember találta ki, kellett volna szabályrendszernek lennie benne...mégsem kaptunk magyarázatot semmire.

Amit meg itt korábban belemagyaráztak: "rendező a önfeladásról, az önazonosságról, a leválásról és a gyászról és még sok egyébről beszéljen. " ez egy irtó nagy baromság...egyrészt senki nem adja fel magát, csupán menekül saját maga elől az összes szereplő, mert annyira elviselhetetlenül értéktelen emberek, h már saját magukat nem bírják elviselni és okkal.
10/10
Benedith 2018 márc. 19. - 09:42:48 10/10 Előzmény Filmgusztália
(25/86)
SPOILER
A medves nekem eleg egyertelmu volt: az emberi hang leutanzasaval csalogatta magahoz az aldozatait. Az emberi hang utanzasara es a preda magahoz csalogatasara is talalunk peldakat a termeszetben. Najo, viszont itt ami tenyleg nem logikus az az, hogy nem ette meg az aldozatait, csak megolte oket. Ezt alairom.

Ami a megcsalast illeti, szamomra ez is eleg realis: a no ferje rendszeresen tavol volt hosszabb idore, kulonbozo kuldeteseken vett reszt. Hiaba szereti a csaj, ha rendszeresen honapokat tolt tavol tole, az eleg magas kockazattal hordozza magaban a megcsalas lehetoseget. Attol meg, hogy szereti, vannak igenyei, amiket ideig-oraig lehet, hogy tud kezelni, de szamomra teljesen hiheto, hogy egy ponton feladja es dug egy kiadosat a neger kollegaval. Es nem beszelhetunk itt "gátlástalanul félrekefél"-esrol, mivel a csaj elegge utalta es emesztette magat emiatt. Es azt se felejtsuk el - bar sok embernek faj ez igy kimondva -, hogy az ember nem egy monogam faj.
Filmgusztália 2018 márc. 18. - 21:06:53 Előzmény Benedith
(24/86)
SPOILER
Azonban mindezt valaki kitalálta, neki kellene valamiféle logikát követnie, valamilyen szabályrendszert, mondjuk, h minden ember ugyanolyanná változik, nem valaki virággá valaki meg fénnyé...vagy miféle változás például az hogy a medve Help me-nyögést produkál? vagy miért próbáljuk a feleséget szerelmes, magányos a férje után sírdogáló nőként beállítani, miközben gátlástalanul félrekefél??? És erre az utóbbira még azt sem mondhatod, h számunkra ismeretlen világban zajlott le a sztori.
10/10
Benedith 2018 márc. 18. - 20:24:08 10/10 Előzmény Filmgusztália
(23/86)
Miért ne merné bárki kimondani, ha valóban így gondolná? :) Semmi súlya nem lenne a kijelentésnek az arctalan-névtelen internetezés korában. Ha valami logikátlan volt, akkor az ez a kijelentés. :) És igen, nekem tényleg tetszett. Annyira, hogy az eredeti novellát is elkezdtem olvasni. Ami a logikátlanságot illeti:

SPOILER

A jelenség teljesen felrúgta az addig ismert világ működését, a természeti szabályokat. Nem tudni miért és hogyan változtatta meg a környezetet. Mivel egy olyan térségben játszódik a film, ahol senki nem ismeri, senki nem érti, mi hogyan működik, milyen szabályok szerint zajlanak az események, ezért logikus következtetéseket sem lehet levonni belőle. Tudni kéne hozzá az alapokat és a szabályrendszert.
Filmgusztália 2018 márc. 18. - 19:48:43
(22/86)
Olvasgatva a dicsérő hozzászólásokat, már megint a király meztelen sztorija ugrik be. A sznobok csak dícsérik a király láthatatlan ruháját, mert nem merik kimondani, a király bizony, bizony MEZTELEN!
Bármit is akart közölni a rendező, nem sikerült átadnia...minden logikát és értelmet nélkülözött a film, ahogy azt korábban már le is írtam.
Filmgusztália 2018 márc. 18. - 19:33:37
(21/86)
Borzalmas a film. Mindig azon gondolkodom az ennyire logikátlan filmek kapcsán, h tényleg ennyire hülyének nézik a nézőt? Mi idióták vagyunk kedves forgatókönyvíró és rendező urak???

SPOILER
Nos az expedició során bevonul egy csapat nő a vibráló fénybe, ja de előtte még egy csapat férfi is, akik közül csak egy tér vissza és az pont Natalie Portman férje, akit ő kurvára szeret, ja de mégsem mert bazmeg megcsalta hosszasan a kollégájával az egyetemről. Nos bevonul ez a csapat nő a vibrálásba, ami ilyen szivárványszerű valami, majd megtámadja őket egy óriási krokodil, akin látszik, h valamiféle génmanipuláción ment keresztül, majd jön egy medve, ami szintén ilyen génmanipulált, elragadja a csapat egyik tagját, de nem eszi meg, mert mindannyian tudjuk, h a medvék csak az élvezetért ölnek, nem az evésért (???). Majd egy kolóniára bukkannak, ahol az összes odatelepített ember virággá változott a mezőn sétálgatva a gyerek kezét fogva stb...aztán megint jön a medve, de közben megtudjuk, h az expedíciót vezető nő rákos, de úgy tudjuk meg, h Natalie Portman sejti (??? de honnan a rákból, mert erre utaló jel sehol nincs a film során). Aztán az egész húsuk hullámzik és érzik, h valamilyen átalakuláson mennek keresztül...ja nem még előtte a medve őket is megtámadja és morgás helyett a már megölt csapattagjuk hangján help-et kiabál (WTF?)
Aztán a csaj Léna (N. P.) elmegy a világítótoronyhoz és ott talál egy fura lukat egy hullát és egy videófelvételt, a videó tanúsága szerint a férje megölte magát és a hasonmása volt, aki kijött a vibrálásból és hazatért hozzá mielőtt ő is bevonult volna a vibrálásba a többi nővel. Na most, ha azt hiszed ennyi, akkor azt mondom nem, nem ennyi tovább bonyolódik a szál, mert a rákos nő lement már korábban a lukba a világítótorony alatt és hülyeségeket beszél, amikor Léna követi őt, majd a nőből kiáramlik valami fura fény, ami valami fura gusztustalan akármivé pulzál ahová Léna egy csepp vére odafolyik, majd lesz belőle egy fényes fura lény, akiből később a hasonmása válik, a kezébe nyom egy foszforgránátot és elfut, minden furcsa fű-fa állat és a világítótorony leég.
A film végén Léna és a volt férje ölelkezik és mindkettő szemében furcsa fény van, valószínűleg földönkívülivé váltak, de tök logikátlanul, hiszen Léna elvileg nem a hasonmása...összeszedetlen, logikát 100%-ban nélkülöző rémálom a film.
Baromi kellemetlen érzést hagyva maga után a szórakozni vágyó néző lelkében.
SPOILER vége
Marci1990 2018 márc. 18. - 13:16:47
(20/86)
Alapvető emberi logika nélkül felesleges nekikezdeni a filmnek!Dns-sel kapcsolatos sci-fik közül pl Alien covenant stb stb mindet lekörözi! Hihetetlen látvány rendkívüli jól felépített történet.Dinamikus, sokat sejtető,elgondolkodtató 10/10
10/10
UncleSam 2018 márc. 18. - 11:57:04 10/10
(19/86)
10/10
10/10
Erwin_MS 2018 márc. 18. - 00:15:58 10/10
(18/86)
A filmnek csak annyi hibája van, hogy bizonyos intelligencia-szint alatt nem szabadna megnézni. Ahogy a kommenteket olvasom, ennek a kritériumnak sajnos kevesen feleltek meg...
2/10
Ferrrrri 2018 márc. 17. - 20:50:41 2/10
(17/86)
Végig néztem. Hiba volt. Beteg film.
7/10
Légtornász 2018 márc. 17. - 17:30:55 7/10
(16/86)
Az Annihilation egy sokrétűen értelmezhető, filozofikus scifi, melyről én azt mondtam volna, hogy évezhető sima scifi történetként is, de ezt az előttem hozzászólók látványosan cáfolták. Eleve lassabb építkezésű film, melynél a megmagyarázhatatlannal való találkozás részben csak alapot képez arra, hogy a rendező a önfeladásról, az önanozosságról, a leválásról és a gyászról és még sok egyébről beszéljen.
Eleve weird science fictionből született, és fura is marad, a végére több kérdés adódik mint válasz, aki ezt nem tudja elfogadni, annak felesleges megnéznie.
Aki viszont szereti az intelligens scifit, annak kellemes szórakozás lesz, ha nem is a top kategóriából, de a jobb fajtából.

SPOILER!
ez inkább az alap könyv hibája, de a főszereplőnek nem elég meggyőző a motivációja, hogy bemenjen a X térségbe, az, hogy kiderítse, vajon mi történt a férjével egy olyan helyen, ahonnan rajta kívül ember nem jött vissza, logikátlan, tekintve, hogy kevés a reménye arra, hogy egyáltalán visszatér. Ezt a rendező is látta, így nagyvonalúan ugrunk is e döntése felett.
10/10
Benedith 2018 márc. 17. - 11:31:08 10/10
(15/86)
Az enyém lesz az első pozitív komment, jó látom? :) Nekem tetszett a film: elvont, furcsa, gyönyörű és olykor hátborzongató.

SPOILER talán:

Tetszett maga a jelenség is, hogy a mutációk a részecskék szétszóródása által jöttek létre és így tudtak keveredni a fajok egymással. Azt hiszem, az ötlet elég eredeti, legalábbis én még nem találkoztam hasonlóval.
meridian74 2018 márc. 17. - 04:48:51
(14/86)
Ez... ez egy ultra gagyi fos film... ritkán látni ilyet. Már nem csodálkozom azon miért nem nyomták ki moziba is. Csúfos, ultra nagy bukás lett volna. Mondjuk így is az.
Querelle82 2018 márc. 16. - 21:57:15 Előzmény sornersby
(13/86)
Földughatja magának a rendező, minél többször.
Querelle82 2018 márc. 16. - 21:56:31 Előzmény m3246
(12/86)
Fogalmazhatunk úgy is, hogy irgalmatlanul kib@szottul, qurvára unalmas.
Querelle82 2018 márc. 16. - 21:55:39
(11/86)
Ez valami qurva sz@r film, nem ajánlom senkinek.
Razze 2018 márc. 15. - 21:57:07
(10/86)
Ezt a filmet vártam legjobban az évben, elég nagy csalódás volt sajnos..
Az alapötlet, helyszín, hangulat eszméletlenül jó, a sztori viszont siralmasan rossz volt, sokkal többet lehetett volna kihozni ebből

A könyveknek is adtam egy esélyt, az első nem volt rossz, de ahelyett hogy annak a sztoriját folytatták volna a 2. könyv már nem az x térségben játszódott hanem az ügynökségnél dolgozta fel egy teljesen érdektelen karakter történetét, ráadásul a térségről sem derült ki sokkal több minden és borzasztóan unalmas is volt, hasonló élmény volt olvasni mint 4.-es fejjel a kötelező szépirodalmi olvasmányokat
Mpytyu2 2018 márc. 14. - 21:49:52
(9/86)
Megint hiányzott a logika, meg sok volt benne a felesleges érzelmi szál.
Pl, miért nem hajóval mentek a kikötőhöz, vagy ugrottak le ejtőernyővel egyből oda?
chokeee 2018 márc. 14. - 21:05:09
(8/86)
A film gyakorlatilag hozta a könyvet. A könyv (3 részből áll) szerintem nagyon gyenge lett, sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. A trilógia nagyon elvont, lassú, sokszor logikátlan. Igazi elvont scifi fanoknak való. A film teljesen jól hozta a gyenge könyv színvonalát, habár az alap sztori nem volt rossz, sokkal jobb is lehetett volna. Kár érte...
7/10
cincinatus 2018 márc. 13. - 20:57:54 7/10
(7/86)
Csak sci-fi fanoknak. Nem volt rossz az alapötlet, de többet ki lehetett volna belőle hozni. Engem a Stalkerre és Solarisra emlékeztetett kicsit.