Téma: Expedíció

3/10
sawyerx jún. 11. 09:37:46 3/10
(7/7)
Erősen emlékeztetett az Érkezés és Ex Machina c. filmekre és most látom, hogy utóbbinál ugyanaz a rendező, a véleményem is hasonló: baromi jó alapötletből pocsék film, sótlan karakterekkel, ahol a karakterizálás hiányát mindenféle erőltetett drámai picsogással helyettesítik. Két jelenet tudott minimális hatást kiváltani, mikor visszajön a csaj férje és amikor a szirénázó mentőautó mellett megjelennek a kommandósok és kérdik, hogy kértek-e kíséretet. Színes-szagos gyenge iparosmunka..
3/10
8/10
InteriorLulu jún. 06. 12:48:42 8/10 Előzmény KriszXD56
(6/7)
Ennek mi értelme, hogy elmeséled az egész sztorit? Aki még nem látta a filmet, nem olvassa, hisz jelzetten spoiler az egész, aki pedig látta, annak nyilván nem kell elmesélni...
A hsz-ed utolsó negyedében végre előjön belőled az értelem, elkezdesz gondolkodni és véleményt formálni. (Jelzem, erre valók a hozzászólások, nem a tények közlésére. Arra ott vannak a filmismertető-írók, az XY movie for dummies jellegű oldalak és korlátozottan a filmkritikusok).
SPOILER
A gondolkodásra már rá lehet csatlakozni, úgyhogy teszem is: az egyik, hogy szerintem Lena is egyértelműen pont olyan "klón" lett, mint Kane. A másik, hogy mit is "akart" az idegen entitás/létforma: nekem az jött le, hogy elérte az első célját, egy őbelőle lett, őáltala "irányított" fiatal emberpárt, akik aztán pont úgy fognak szaporodni, sokasodni, ahogy az emberek teszik, méghozzá a jelek szerint anélkül, hogy utóbbiak rájönnének a turpisságra, és azonnal végetvetnének az entitás földi sokasodásának, idővel a bolygó ökoszisztémája teljes leuralásának. Maga az "erőtér" is pont azért semmisülhetett meg, mert a léte magában hordozta az invázió idő előtti felfedezésének potenciális veszélyét.
8/10
szinhazimado jún. 03. 07:58:42 8/10
(5/7)
Nekem tetszett. Igazi álom-sci-fi. Tetszettek benne a művészi megvalósítások. Szobrászművészek, díszítés stb. Erős sci-fi, inkább álom- és valóság síkon mozog. Fokozatosan bontakozik ki a történet, meglepő és érdekes eseménysorokkal. A végkifejlet erősen elgondolkodtató spoiler a végén az egyénből átalakult "lény" együtt mozgása nagyon jó elgondolás és tovább is gondolkodtatott, hogy önmagára támadt, hiszen az ember is önpusztító lény valahol...
k11zoltan jún. 02. 18:16:21
(4/7)
Hová tűnt a többi hozzászólás????
Zitandi jún. 02. 14:57:24
(3/7)
Nagyon CGI-s volt, nekem már nagyon unalmas ez a szürkés-kékes-zöldes szűrő ami a filmeken van, semmi szín, azt hiszik ettől lesz meg a hangulat. Hát nem. Amúgy tetszett a történet, végre elszakadtak az Alien óta megszokott nyáladzó, hüllős idegen lény kinézettől, ez valami új volt. Nem sajnáltam rá az időt, végig lekötött, de nálam egyszer-megnézős kategória. 7/10
Sárkányírtó jún. 02. 06:27:31
(2/7)
Kicsit elvont lett a végén. Talán ha jobb a rendező, jobban fogyasztható lett volna.
7/10
KriszXD56 jún. 01. 08:34:09 7/10
(1/7)
Spoileres!
Nos, sokáig elkerült a film, mert nem volt hozzá szinkron (Annyira meg nem voltam kíváncsi hogy felírattal nézzem). Most hogy kapott megnéztem. Indítunk Portmannal akit egy kezeslábasos fickó kérdezget. Mire emlékszik? Hát akkor induljon a visszaemlékezés, fejezetekre osztva. Egy meteorit csapódik a földbe és indul az idegen invázió (ami egy elhagyatott vidéken kezdődik a kormány szerencséjére igy természetessen eltussolják, valamint egy erőtérrel veszi magát körül ami folyamatossan terjed). Portman férjét is bevetik (ő jelentkezik, mert főhősnőnk megcsalja. Háttérszál... ) de elűnik, mikor előkerül már nem önmaga, gépies érzések nélküli,(látszólag nincs igazán képben), rosszul lesz . Ezután a szervek elkapják őket, Portman megtudja mi a pálya. Ezért csatlakozik a női feláldozhatókhoz, és indul a túra. Belépnek az idegen erőtér mögé. Van itt minden vegyes. Mutáns krokodil, medve (medvétől a hideg kirázott, főleg hogy képes volt utánozni az áldozat segélykérését). Emlékezetkiesés, ember alakú növények, egyikük meg is tébolyodik.. Rájönnek hogy az erőtéren belül minden mutálódik. Egyessével hullanak. Míg nem el nem éri Portman az idegen erő forrását a meteort. Igen, ezen a ponton megyünk át testrablók támadásába. Egy kamerafelvételen látja az igazi férjét meghalni és a klónt akivel találkozott. Van itt egy idegen energia alapú lény is aki minden mögött áll. Leklónozza őt is. (Bead egy kamu storit hogy kicselezte az idegen klónt, de ez a végén az ölelkezős jelenetnél megcáfolódik. Szóval ezt a történetet valószínűleg már a klón meséli. Vagy a másik opció igaz a visszaemlékezés csak Portman GMO-s lett... ) Bár nem tiszta végül is mit akart az ufó. Rendben, mutánsokat csinált, klónozott embereket, de elég könnyen feladta ezt az erőteres dolgot. Viszont ott maradt a 2 utánzat a film végén... Érdekes volt. Jobb mint amire számítottam. Egyfajta dolog, testrablók támadása inspirációval. (Off... De eszembe jutott róla egy régi B-s film is , nem emlékszem a címére, elég homályossak az emlékeim régen láttam, egy gyémántrabló banda egy börtönben húzza meg magát, de pekhükre egy alakváltó idegen van ott. A dolgokat a rendőröknek itt is az egyetlen túlélő csaj meséli. A film csavarja hogy a végén kiderül hogy ő az idegen. Csak felvette az alakját)