1/10
kadimre 2017 febr. 20. - 23:54:17 1/10
(5/25)
Ez egy tipikus fesztival film - vagyis, vontatott, unalmas, hosszu, es szenvelgo. A szereplok dialogusai szinte teljesen semmitmondoak, semmi erdemlegeset nem mondanak egymasnak, helyette hosszu perceking neznek szomoruan a kozeptavolba, vagy teljesen ertelmetlenul es oktalanul uvoltoznek egymassal. Persze, ertjuk, a csaladokban evek alatt felgyulemlet frusztracio es fajdalom neha igy is kifejezesre jut - de csak igy? A felvetelek szinte kizarolag sotet, elmosodott kepekbol, vagy szuper close-up arcokbol allnak. Majdnem elejetol vegig az volt a benyomasom hogy egy felszines, hatasvadasz, muveszieskedo de alapjaban ures es unalmas filmet nezek. Oszinten szolva, ez meglehetosen irritalt. Ebben a mufajban az Ernellaek Tamaseknal tobb klasszissal jobb. Ha ez a film Cannes-ban nagydijat nyerhet, akkor valami nagyon nincs rendben a modern filmmuveszettel... vagy csak a filmkritikusokkal?
2/10
szjuci65 2017 febr. 18. - 22:11:59 2/10
(4/25)
Elfojtós család, ezt bemutatandó semmitmondó \"párbeszédek\", titokban szívott cigaretták, hosszú, sokat sejtetõ, de sehová sem vezetõ nézések. A lelki nyomor, mint téma és a jó operatõri munka nem volt elég egy jó filmhez, még egy közepeshez sem.
sexykex 2017 febr. 16. - 06:23:05
(3/25)
\"zéró cselekmény, csak dialógusok, tekintetek, nagggyon hosszú csendek\" - Istenem, de jó lehet!
D Sim 2017 febr. 14. - 15:32:27
(2/25)
Csalódás. Hiába a kiváló színészek (ez alól kivétel a fõszereplõ, G. Ulliel, aki azon kívül, hogy pofákat vág, néz maga elé, néha elmosolyodik, nem csinál egyszerûen semmit, pedig a kamera rengeteget mutatja közelrõl), hiába a szép, mûvészi ihletettségû képek, a filmben valami hibádzik. Ezt akkor lehet elõször érezni, amikor Marion Cotillarddal van egy hosszú összenézése a bamba fiúnak, amikor megpróbál kiszakadni az idõ folyamából a rendezõ, de ezt annyira hosszan teszi, hogy megbillen, érzelgõssé válik, mivel nem érzi az idõt, ami az igazán nagy alkotók ismérve. Nem mondom, hogy rossz film, inkább közepes. A katarzisnak tervezett veszekedésnél sincs semmi érzelmi hatás, nem hasít a csend se, a zene pedig teljesen mellé, kapufa, túl sok. Ha családi drámát akar legközelebb rendezni, akkor ajánlott megnézni néhány skandináv filmet Vinterbergtõl és Triertõl.
7/10
Zsomika 2017 jan. 22. - 21:30:42 7/10
(1/25)
Nyomasztóan jó film. Senkit nem ismertem meg igazán a történetbõl, de pont eleget láttam az életükbõl ahhoz, hogy értékeljem a saját családomat. A kamerahasználat által keltett feszültség kezdetben zavart, de idõvel szerves része lett a helyzetnek. 7/10