Téma: Fábry

offtopic
sofi 72 2014 okt. 05. - 19:31:09
(336/376)
Teljesen egyetértek veled, és nem tartom nevetségesnek azt, amit felvetettél. Utálom és mindig is utáltam a politikai humort. Ezért sokan lehülyéztek,(családom is) pedig ennek csak az az egyszerû oka, hogy fáraszt az, ha a napi politikai hülyeségek hallgatása/olvasása után még a szórakozásomat is megfertõzi. Nem érdekel, unom.
Támogatom az ötleted. Kár, hogy nem vagy elég befolyásos ahhoz, hogy össze is hozd azt, amit felvetettél. :)
Edmond Dantes 2014 okt. 05. - 17:48:15
(335/376)
Rólad: sztem nagyon is reális vagy: az, aki olyan, amilyennek magadat leírod, az pont nem veszi magáról és magát észre :)
Humor: boldogabb országokban valóban van-lehet "semleges" humor, néha nálunk is elõfordul=néha valszeg mi is boldog(abb)ak vagyunk. Hogy csak "néha" v nem ez az általános, annak sztem történelmi okai vannak. A "pesti kabaré" a két vh között (sõt, tán hamarabb is) csomagolva-politikus volt az ismert okok miatt...és a 2. vh után is csomagolva-politikus volt-lett-maradt az ismert okok miatt, csak az "ismert okok" változtak. Humor és politika valóban összefügg, de sztem NEM "pontosan ennek a mentalitásnak a leképezõdése", ahogy írod. Az "ökumenikus" :) = minden (pol.) oldalról képviselt humor elvileg jó ötlet, vhol ki kellene próbálni, lehet h beválna.
Politika: azt itt porton az üzletszabályzat szt nem szabad direktben 1/1 "ûzni" (csak ELûzni), annyit talán szabad leírni h a pol. események megítéléséhez (kinek-van/lett-igaza) bizonyos idõ kell: olykor évtizedek, olykor évek, olykor hónapok-hetek. Utólag mindig minden kiderül(t), utólag mindig okosabbak vagyunk...vagy visszamenõleg gyártunk (hamis) történelmet. Egyszer majd megint okosabbak leszünk. Remélhetõleg idõben. És remélhetõleg nem gyártunk újból visszamenõleg (hamis) történelmet.
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 05. - 11:55:22 2/10
(334/376)
Talán már megismertél annyira, hogy tudd, én idõnként kissé a föld fölött járó, ábrándozó, ideákat kergetõ ember vagyok - a mai világban ez az igazán nevetséges beállítódás, világszemlélet, mentalitás - de elolvasva a gondolataidat, azért néhány dolog bennem is felmerült.
Lehet, hogy szaktani kéne a régi kategóriákkal, beidegzõdésekkel, skatulyákkal?...
Én például olyan humort képzelnék el, - most jön a realitásoktól való teljes elrugaszkodás - ami NEM kormánypárti, és NEM ellenzéki, hanem AZ EMBERI BUTASÁGOT felszínre hozó, megmutató, kifigurázó, a hibákra, ostobaságokra kõkemény következetességgel rámutató, és így valamelyest azokon javítani szándékozó humor... lenne (ha lenne...)
Nagyon naiv és megmosolyogtató vagyok?
Biztosan...
Tudod, a könyökömön jön ki az oldalak szerinti besorolás, az, hogy egy ügyet mindig, minden esetben kétféleképpen látnak azok, akik a két, szemben álló politikai oldalhoz tartoznak.
Soha nem értettem, hogy ennek miért kell(ene) így történnie.
Ugyanaz az intézkedés az egyik oldal szerint az emberek javát szolgálja - teljesen mindegy, hogy éppen ki van hatalmon - a másik oldal szerint pedig romlásba dönti az országot, a szakadék szélén egyensúlyozunk, egyenesen a vesztünkbe rohanunk, hosszú távon végünk van, semmi sem állíthatja meg a végsõ leszakadásunkat.
Hogy létezik az, hogy amit a másik oldal csinál, az mindig, minden esetben csak rossz, végzetes, romboló, velejéig gonosz dolog lehet, amit viszont mi csinálunk, az felvirágoztatja az országot, megold minden problémát, és hosszú távon soha nem látott jólét és boldogság következik majd be? (Oldaltól függetlenül).

És a humor pontosan ennek a mentalitásnak a leképezõdése, pedig nem kellene annak lennie.
Ha én lennék a humor egyik vezéralakja kis hazánkban - képességeim szerint lehetnék, hihihi! - szándékosan szakítanék a hagyományokkal, és olyan csapatot állítanék össze a legjobb humoristákból, - baromi nagy pénzt ajánlanék nekik, olyan összeget, aminek nem tudnának ellenállni, - akik nem az egyik oldal felé "húznának", hanem minden oldal képviselõinek a hülyeségeit, hibáit, ostoba mondatait bemutatnák, kifiguráznák, szembesítenék õket a saját butaságukkal, rossz döntéseikkel, és így együtt megpróbálnánk harcolni a bunkóság, a rosszindulat, a tehetségtelenség és a rossz politizálás ellen.

Mint mondtam, idõnként elõjön belõlem a végtelenül, megmosolyogtatóan naiv, a mai világ keménysége ellen nem igazán felvértezett, védtelen ember, aki a két lábbal a földön állás helyett, valahol a fellegekben él, és ideákat kerget...
Azt hiszem, most is ez történt...:)
Edmond Dantes 2014 okt. 05. - 10:51:53 Előzmény olahmiki1959
(333/376)
HH-t se néztem ld 345, csak belekóstoltam párszor, "részmunkaidõben" = pár adást feléig/felétõl...
Emlékeim szt milliók nézték, t õ l ü k kell megkérdezni, mi s miért tetszett nekik benne s HA valóban -akkori- "kormánypárti" volt a humora, MI jött be nekik ennek daczára. Talán a közremûködõk személye? Nekem mellesleg többségükben õk se. DE: állítson ki valaki egy HH-"válogatottat" mai kormánypártiakból. Képzeld magad elé a "csapatot"...és röhögõgörcsöt kapsz (bocs), már a látványtól, a hal(l)ványról nem is beszélve. Neveket-tippeket nem adnék. Úgyhogy meglesz a kormánypárti humor, még meg se kell szólalniuk, csak kiülniük... sõõõt, ha megszólaln(án)ak, tán máris oda lesz-lenne a "varázs". Próbáljuk/próbálják ki. Van is, olyan, amilyen.

És ceterum censeo, köztévé-közpénz versus kertévé! AZT a "kormánypárti" humort kertévé vállalta, kockázatokkal és mellékhatásokkal, ezt a nemtudommilyen humort (humort??) a köztévé "vállalja", kockázatok és mellékhatások n é l k ü l...jó sok (köz)pénzért. Nagy "difi"!
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 05. - 07:04:19 2/10 Előzmény Edmond Dantes
(332/376)
Régi téma, nem is nagyon melegíteném fel, de amikor a Heti Hetes neve felmerül, akkor bennem mindig megszólal a kisördög, - mármint a megválaszolatlan kérdés, - miszerint akkor, az "elmútnyócév"-ben vajon miért nem volt ellenzéki a humor...:)
Miért lett egy pillanat alatt elfelejtve, - hogy ilyen magyartalanul fejezzem ki magam - az a régi alapelv, az a zsinórmértékként mûködõ, és mindenki által természetesnek elfogadott, kimondva-kimondatlan aranyszabály, miszerint "a humor mindig ellenzéki"?...
Erre a kérdésre eddig még soha nem kaptam választ, helyette kaptam objektív(nak látszó) elemzést, kisebbfajta tanulmányt, indoklást, magyarázkodást, "teccik tudni, az úgy volt" típusú mellébeszélést, a kínos kérdésre még kínosabb válasz-makogást, de egyenes, ÕSZINTE választ soha.

Azt, hogy "azért nem volt ellenzéki a humor, mert a mi általunk preferált politikai oldal volt kormányon, õket pedig nem akartuk bántani, kritizálni, kifigurázni, még ironikus, szatirikus eszközökkel sem.".

Ennyit kellett volna mondani, és azonnal tisztázódott volna a helyzet.
Talán kínos, vagy inkább kényelmetlen lett volna a beismerés, de legalább õszinte.:D
Edmond Dantes 2014 okt. 03. - 08:38:59
(331/376)
Régi mániám: nem, nem "végighajtani a Stefánián", hanem az h "kormánypárti" humor pediglen nincs.
Viszont magam "pártatlan" tudok lenni, mivel "azt" a Fábryt se néztem meg "ezt" a Fábryt se nézem.
Belenéztem mind2-be annyit h meg merhessek szólalni pl most.
RTL-es korszakában FS volt a"zelmúútnyóócév" humoros (ha humoros) és humorOsta megmondója egy kertévében -amelyik mostanában mellesleg egyfajta közellenségnek számít "odafent" meg most "idelent" is imitt-amott (ld pl dühös Szulejmán-, Konyhafõnök- és X-faktor kommentek)- és talán a Heti Hetes ellensúlya is volt FS, amit szintén csak megkóstoltam.
Most pedig FS a köztévé korban-karban-színvonalban hervadó-öregecskedõ céladon-ja lett, "épülünkszépülünkbárvannakméghibákelvtársak" típusú megNEMmondóember. A magáét mondja és/de ez a "magáé" ennyi. Ennyire fussa. Nézettsége régi önmagához képest arányos lehet a köztévé általános nézettségével és a köztévé/kertévé általános nézettségi arányokkal,polhovatartozástól nagyrészt függetlenül.
A kísérõ zenekar szereplésének pedig semmi de semmi jelentõsége nincs ebben a "nagy kalapban", de egy zenész ez irányú megjegyzése jogos és érthetõ :)
2/10
olahmiki1959 2014 okt. 02. - 18:01:23 2/10 Előzmény ccaty
(330/376)
Amióta Fábry átment az M1-re, sokkal unalmasabb, érdektelenebb a mûsora, mint az RTL-en volt, akkor nézhetõ, amikor a vendégek érdekesek, és õ hagyja õket beszélni, nem vág állandóan közbe.
De már nincsenek igazi poénok, politika gyakorlatilag egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán található a mûsorban - Fábry kínosan kerüli a komolyabb témákat - és a mûsor elsõ része, amikor egyedül van a színpadon, és önállóan beszél, meg humorizál, az sokszor kifejezetten kínos.
Régebben az volt az õ igazi terepe, akkor sziporkázott, nyomta a sódert, a jó vicceket, poénokat, beszólásokat, de mostanában már csak árnyéka a régi önmagának.
A rendkívül kellemetlen hangzású rézfúvószenekar meg egyenesen katasztrófa, a mai napig - zenész létemre - nem sikerült megszoknom, pedig az átlagosnál - talán - nyitottabb vagyok, de ez a csinnadratta olyan szörnyû, hogy egyenesen sérti a fület. Teljesen alkalmatlan egy meghitt klubhangulat, egy bensõséges légkör megteremtésére.
ccaty 2014 szept. 27. - 23:56:12 Előzmény atriumis
(329/376)
Vannak érdekes vendégei, szeretnénk is megtudni róluk egy-két dolgot, de ez a Fábry rendkívül udvariatlan, mert még azt sem engedi nekik, hogy válaszoljanak az általa feltett kérdésekre. Állandóan közbevág, eltereli a figyelmet vele a saját kérdésérõl.

Csak tudnám miért hív vendégeket, ha csak a saját hangját akarja hallani?

Amellett, hogy bunkóság, neveletlenség, amit csinál, teljesen megutáltatja a saját mûsorát, még azokat is elüldözi, akik eddig megnézték.
1/10
atriumis 2014 szept. 19. - 20:43:45 1/10 Előzmény Hatnull 2010
(328/376)
tényleg rém unalmas....kár az idõért.., meg a pénzért amit ráfordítanak.
2/10
olahmiki1959 2014 szept. 04. - 20:23:19 2/10 Előzmény danton-b
(327/376)
Az RTL vezetése is hazudott, amikor anyagi nehézségekre hivatkozva tette át a Heti Hetest az RTL II-re, - miért nem volt bennük annyi karakánság, hogy bevallották volna, hogy az új csatornának kell egy húzómûsor, miért kellett mellébeszélni? - a Heti Hetes pedig 2002 és 2010 között minden egyes adásban meghazudtolta azt az alapelvet, hogy "a humor mindig ellenzéki".
Lehet ezt ragozni, magyarázni, mindenféle nyakatekert elméletet köré keríteni, az igazság attól még nem változik, aki látta a mûsorokat, az tökéletes képet kapott errõl az egészrõl.
Teccik értenyi?...:DDD
1/10
Qksika 2014 szept. 04. - 18:52:45 1/10 Előzmény danton-b
(326/376)
Most már lehet örülni! M1! Akinek erre a színvonalra igénye van, élvezze!
1/10
Hatnull 2010 2014 aug. 22. - 20:32:58 1/10 Előzmény danton-b
(325/376)
Ááááásítás.
kofak 2012 nov. 23. - 21:58:37 Előzmény olahmiki1959
(324/376)
"Cserhalmi György nagyon ritkán vállal interjút, beszélgetést, show mûsorban való fellépést pedig még ritkábban.
Éppen ezért volt borzasztóan zavaró, hogy Fábry gyakorlatilag nem engedte szóhoz jutni ezt a ritka vendéget, hanem állandó közbekotyogásával széttördelte a mondanivalóját, és ez csak fokozódott, amikor bejött Cserhalmi lánya, Sára, aki egy nagyon fontos filmet rendezett a közelmúltban, amely besúgókról és besúgottakról szól."

Hát igen, bár ugye ez köztudott, hogy mint riporter nem igazán van a toppon. Ritkán van olyan, hogy érdekes, esetleg komolyabb vételû dolgok felé próbál terelni egy beszélgetést, inkább mintha a bulváros stílust erõltetné.

Bár kis hazánk igényét ismerve meg lehet érteni, fõleg ha egy elvileg szórakoztató mûsorban akarna valaki komoly dolgokat hallani.
1/10
danton-b 2012 nov. 23. - 10:02:27 1/10
(323/376)
És még valami ,ezt az új csatornát elenyészõ nézõ tudja csak nézni,sem a UPC sem a Digi sem aTcom kábeles elõfizetõi nem tudják fogni ,úgyhogy ki lett ez találva.
1/10
danton-b 2012 nov. 23. - 09:59:29 1/10
(322/376)
persze hogy egyszerû, neked :).Felhívnám a figyelmedet hogy az Rtl-be bevásárolta magát a Stumpf klán által fémjelzett cég méghozzá elég számottevõ százalékban.Másrészt milyen érdekes hogy elöbb a Fábry mûsor szünt meg ,aztán utána villámgyorsan hogy nehogy szó érhesse aházat bejelntették a 7/7 megszüntét is.Tudod e hogy az RTL klubnak is rengeteg nehézséget tud okozni a láthatólag "független és kiegyensúlyozott" médiatanács .Ezt pl láthatjuk a Klubrádióval való elbánásukból,amikor jogerõs bírói ítéletek ellenére is ellehetetlenítik a rádiót ,sõt a bíróságot is közvetve lehülyézik.És aztán az RTL nek is le fog járni a frekvencia engedélye ám! Ráadásul az eredeti döntés is amelyik ezt akét kertv-t hozta ki gyõztesnek erõsen bûzlött.
Egyébként alegjobb példa arra hogy hogyan lehet betörni a kertvket a TV2 példája,amelyik Bárdosék alatt próbált objektív lenni ,ma már kormányszócsõ lett, néhol felülmúlva aköztv seggnyalását is.Ill legjobb esetben apolitikai hírek negligálásával kizárólag bulvár híreket közöl.
Egyébként az álarc lehullt ezzel kapcsolatban ,amikor az új választójogi tvény elõírja hogy a többség által nézett kertvkben nem lehet kampányhirdetést tenni.Ezáltal monopól helyzetbe kerülhet az óriásplakátokat és BKV buszok hirdetési felületeit és a megyei lapokat az írott sajtó zömét kézbentartó Simicska - Nyerges klán.
Tehát igenis tombol adiktatúra,csak azoknál nem ,akik tájékozatlanok ill nem tudnak gondolkodni és nem látnak az orruknál tovább,beszopva ajobboldali hazudozást
Ami a heti hetes kormánypárti humorát illeti ,errõl ajánlom figyelmedbe akorábban irt értekezését Proktornak ,ahol rávilágított ennek az okára tökéletesen.Röviden csak annyit hogy ahumor mindig ahülyeséget és a diktatúrát ostorozza ,méghozzá olyan mértékben ,ahogy ezt engedik és nem hallgattatják el mint manapság.Ebbõl a szempontból pedig egyáltalán nincs egyenlõség akétoldali kormányzás között,mert abaloldal közel sem adott annyi anyagot erre mint ajobboldal.Voltak ugyan a mûsornak próbálkozásai pont az ilyenek miatt mint Te meg a csodálatos gregi,pl a Zuschlagot túl is fikázták úgyhogy görcsössé vált a mûsor,nem beszélve arról hogy ezek az emblematikus baloldali sarak sorra pukkadnak ki és derülnek ki róluk hogy rágalom az egész.
Teccik értenyi?
6/10
-greghouse- 2012 nov. 23. - 01:33:40 6/10
(321/376)
Kösz az infot..
Talán nem nagy bûn, hogy sem az argentín zenében, sem a harmonikazenében nem vagyok otthon.
Viszont jól tudom kicsoda pl. Richard Quandt. Éppen elõttem van az egyik könyve.
Sosem találnád ki, milyen származású. (Ha ezt a mondatot le nem írtam volna...)
2/10
olahmiki1959 2012 nov. 23. - 01:22:28 2/10
(320/376)
"Kövezz meg. (Megtörtént...)
Most hallottam elõször Astor Piazzola nevét. (Remélem, jól írtam a nevét.)"
Nem írtad jól, - ami még nem lenne baj, - sokkal nagyobb baj, hogy én is rosszul írtam, nem tudtam ugyanis, hogy két "l" betû van a nevében - Piazzolla.
Inkább idézek, abból nem lehet baj.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Astor Piazzolla
Ástor Pantaleón Piazzolla [ˈastoɾ pantaleˈon pjaˈtsola] (Mar del Plata, 1921. március 11. – Buenos Aires, 1992. július 4.) argentin zeneszerzõ, zenekarvezetõ, harmonikás.
Nyolc éves korában kapta az apjától az elsõ bandoneónját (gombos harmonika). Tizenkét évesen kezdett klasszikus zenét tanulni a magyar származású Wilda Bélától.
Bronxban töltötte a gyermekkorát. 1937-ben tért haza, majd Buenos Airesbe költözött. 1940-ben Arthur Rubinstein összehozta Alberto Ginastrerával. Piazzolla megismerte a kortárs zeneszerzõk mûveit, szimfóniákat, concertókat, szonátákat és kamarazenét komponált. 1954-ben egy párizsi ösztöndíjjal Nadia Boulanger növendéke lett.
1986-ban César-díjat kapott az El Exilio de Gardel címû film zenéjéért.
Életmûvével a tangót és a bandoneónt a komolyzene részévé tette. Gidon Kremer (egykor szovjet) hegedûmûvész Piazzollát népszerûsítõ tevékenysége nagyban hozzájárult ehhez.
Több mint ezer darabja maradt fenn, amelyeket a nagy koncerttermektõl a kis klubokig világszerte elõadnak.
Leghíresebb mûvei:
Buenos Aires
Adios Nonino
Maria de Buanos Aires (opera)
Libertango

Jellemzõ, hogy Piazzolla kitõl kezdett klasszikus zenét tanulni gyerekkorában?
A magyar származású Wilda Bélától.
No comment...

Megpróbálom belinkelni Piazzolla legismertebb, mindenki által agyonjátszott számát, ami tökéletesen visszaadja az õ szerzõi lelkivilágát.
Az argentin tangó stílusában és hangzásában egyébként tökéletesen különbözik attól a spanyol tangótól, amit nálunk tangóként ismernek.

http://www.youtube.com/watch?v=RUAPf_ccobc
6/10
-greghouse- 2012 nov. 23. - 00:53:31 6/10
(319/376)
Kövezz meg.
Most hallottam elõször Astor Piazzola nevét. (Remélem, jól írtam a nevét.)
2/10
olahmiki1959 2012 nov. 23. - 00:42:33 2/10
(318/376)
Kivételesen nem nagyon értek veled egyet.
Felemás érzéseim vannak a mûsorral kapcsolatban.
Fábry ma annyira rátelepedett a mûsorra, hogy majdhogynem élvezhetetlenné tette azt.
Az elsõ félóra, - néztem az órát, nagyjából ennyi volt, - a harmatgyenge, erõltetett, vagy inkább erõlködõ poénok ideje volt, még az a kissé hosszabbra sikerült magánszám, ami arról szólt, hogy "Fábry kiment a nagybetûs életbe", nevezetesen, lement a kisföldalattiba, mint valami "Hungarian Indiana Jones", és ott különbözõ izgalmas kalandok történtek vele, az sem volt igazán frappáns és érdekes, de elment.
A kis kábítószer-keresõ kutya aranyos volt, de semmi több. Azt a poént sem használták ki, illetve nem mutatták a szerkesztõk, hogy amikor a kutyus megtalálta az elõre odatett kábítószert a fotelbe rejtve, a vámtiszt és Fábry között legalább lett volna valami kis színlelt meglepõdés, vagy némi kis szóváltás.

Cserhalmi György nagyon ritkán vállal interjút, beszélgetést, show mûsorban való fellépést pedig még ritkábban.
Éppen ezért volt borzasztóan zavaró, hogy Fábry gyakorlatilag nem engedte szóhoz jutni ezt a ritka vendéget, hanem állandó közbekotyogásával széttördelte a mondanivalóját, és ez csak fokozódott, amikor bejött Cserhalmi lánya, Sára, aki egy nagyon fontos filmet rendezett a közelmúltban, amely besúgókról és besúgottakról szól.
Ha visszagondolunk, õ talán három összefüggõ mondatnál többet nem tudott elmondani Fábry állandó közbevágásai miatt, nem tudtuk meg, hogyan érintette az egész téma, hogy érezte magát a rendezés alatt, milyen volt az édesapjával együtt dolgozni, az ötvenes-hatvanas évek légköre mennyire hatott rá, és mit gondol arról az egészrõl ami akkoriban hazánkban történt, amikor barátságokat, szerelmeket, családi kapcsolatokat rontott meg, vagy tört ketté az a bonyolult kapcsolatrendszer, amely többek között besúgókból és besúgottakból, tartótisztekbõl és emberi tartásuk elveszítésére kényszerített, beszervezett emberekbõl állt.
Na, errõl nem tudhattunk meg semmit.

Miklósa Erika egy kétségtelen világsztár, kedvesen, elegánsan sztorizik, világszínvonalon énekel, egy ilyen mûsorban így kell megjelenni, viselkedni, beszélni.
Fábry mûvelt ember, ehhez kétség sem fér.
Azonban kissé meglepõdtem, amikor Astor Piazzola nevének hallatán a tökéletes értetlenség ült ki az arcára, és látszott rajta, hogy életében elõször hallja ezt a nevet.
Astor Piazzoláról annyit kell tudni, hogy egy kisméretû harmonika, az úgynevezett bandoneon talán legvirtuózabb játékosa volt, emellett csodálatos zeneszerzõ, az argentin tangó, mint zenei mûfaj, talán a legtöbbet köszönheti neki, õ tette világhírûvé ezt a zenei stílust, és jó néhány évvel a halála után is koncertek, színdarabok és filmek készítõi tûzik mûsorra a szerzeményeit, és használják fel aláfestõ zeneként ezeket a darabokat.
Õróla nem hallani... hát... elég nagy gáz, hogy pestiesen szóljak.
Miklósa Erika a végén még énekelt valamit, aztán hirtelen vége lett a mûsornak.

Összességében elég gyengére sikerült a mai adás.
Ami jó volt benne, az a vendégeknek volt köszönhetõ, ami nem tetszett, az viszont egyértelmûen Fábry számlájára volt írható.
Még csak annyit, hogy a zenekar, a szörnyû hangzású bejátszásaival továbbra is katasztrófa...
6/10
-greghouse- 2012 nov. 23. - 00:26:18 6/10
(317/376)
Ezt már én is sokszor leírtam, hogy milyen "õszintén és kõkeményen" mondta, Demokratikus Kártyát keverve Farkasházy úr, hogy "a humor csak ellenzéki lehet mindig".., az elsõ Fidesz kormány alatt. Az is volt, ellenzéki, akkor. Utána valahogy ezt elfelejtette, hirtelen kormánypárti humor is született. Érdekes módon a Demokratikus Kártya is eltûnt valahová a sublót aljára nyolc évig, most meg elõkerült.
..Azonban én úgy tudom, tényleg voltak anyagi problémáik, csökkenteni kellett a gázsit az adásonkénti fejenkénti negyed millióról, ezért választották a "kompromisszumot" vagy "arany középutat" (amirõl tudjuk, hogy matematikailag egy fikarcnyival sem valószínûbb az igazsága mint bármely szélsõ értéké), és áttették a jelenleg elhanyagolható nézettségû kisöcsikéjük csatornájára (így mivel a reklámbevétel is alacsony, indokolt az alacsonyabb gázsi, viszont megmenthették dédelgetett "független, objektív, és 'mindig' ellenzéki" humoristáikat.)
..A humor ideiglenesen félretett tulajdonságával jellemezhetõ nyolc év alatt Farkasházy úrnak sikerült összezördülnie olyan emberekkel, akikkel évekig együtt dolgozott. Az hagyján, hogy Fábryval nem beszéltek évekig, de Sándor György is nagyon szálka lett évekig Farkasházyék szemében, sõt, még Sinkó Péterrel és Ihos Józseffel is kutya-macska viszonyban voltak, nem beszélve Usztics Mátyásról, csak mert nem akkor voltak ellenzékiek amikor õk.
..Fábry mintha megszelídülne, a vendég-zenék már régóta egyre jobbak, a meghívottak visszafogottabbak, érdekesek, a harsányságot, a show jelleget DTK-nak átengedve.
...Még jó, hogy egyesek le nem nácizzák Miklósa Erikát is, aki tényleg világsztár, és vette a fáradtságot és megállt a Metropolitan és a milanoi Scala között Fábrynál. (Természetesen nem lehet egy napon említeni Miklósa Erika javára, de Karády Katalint is lenácizták, a nyilasok meg lekommunistázták, sikerült kiutálni õt is a két szélsõségnek.) Most le lehet nácizni Cserhalmit is, mert 89-ben a TV-nél a 12 pontot olvasta fel (ha jól emlékszem, az akkor még balközép Fidesz felkérésére).
...Fábry itt szerintem visszafogta magát (Cserhalmi Sárát nem tudom, õbelõle valószínûleg nehéz kihúzni szót, látszott, hogy néha kínos csönd is beállt, mert Fábry várta, hogy reagál Sára, de nyilván nem a szavak embere). Sõt, direkt politika is kevés volt, a Magyar Királyi Postán élcelõdött, a BKV (vagy mi) ellenõrein, ebben hol van a Fideszesség? (Igaz, egyszer kicsúszott a száján, hogy Ferenc testvér, de mindig így hívta.)
...Bár, hogy mi az "aktuális"...
...A minap kezembe került a 168 óra c. (magát egyértelmûen és vállaltan baloldalinak tekintõ, Bolgár György - Mester Ákos féle politikai lap.) Annak minden számában emlegetik Kaya Ibrahimot és Joszip Tot-ot.
..Az, ugye borzasztóan aktuális....