Téma: Faking Hitler

10/10
InteriorLulu 2025 ápr. 06. - 13:52:40 10/10
(2/2)
Az imdb tartalomleírása:
Az 1980-as években a Stern című német lap közzétette Hitler naplóját, amely betekintést engedett legmélyebb és legintimebb gondolataiba; nem sokkal később kiderült, hogy ezek hamisítványok. A minisorozat fiktív módon mutatja be a kiadást és a leleplezést.

Profin összerakott, szerintem rendkívül szórakoztató sorozat, a műfaja a némileg könnyed hangvételével együtt is egyértelműen dráma - amolyan joviális hangon elmesélt dráma ez. Ahogy a legvégén a felirat is tájékoztat, nem dokumentarista igényű, vannak benne bőven fikciós karakterek is, elemek is, az egész történet lényegi cselekménye viszont természetesen valós, ahogy a két kulcsfigura, Heidemann és Kujau is az. Szerintem jól érzékelteti a korabeli (amúgy 80-as évek eleji) nyugatnémet társadalomnak a szűk negyven évvel korábbi náci múlthoz való, ekkor még valamennyire ambivalens viszonyát, miközben tartózkodik is az ítélkezéstől.
A legvége az erkölcsi tanulság levonásával kicsit didaktikusra sikerült, de más negatívumot nem is tudnék mondani. Lars Eidinger (Heidemann) játéka pedig egyenesen káprázatos, de persze Bleibtreu is nagyon jó, mint mindig.
(Viszont ha kérhetem, 1981-ben ne táncoljunk már Bowie '83-as Let's Dance-ére...).
8/10
Norbert Szalai 2024 ápr. 21. - 18:41:31 8/10
(1/2)
Ez egy kiváló sorozat,ami egyértelműen az egyik legjobb tartalom az RTL+ kínálatában!
Nagyrészt valós események alapján. A Német újságírás legnagyobb botrányáról.