4/10
Dörflinger 2022 dec. 03. - 19:51:51 4/10
(5/5)
Ebben a filmben egyszer ijedtem meg igazán, mikor jött egy reklámblokk... Na, az hirtelen és hangosan lett bevágva. :) Amúgy a film, dögunalom. A sejtelmes zenével akarták izgalmassá tenni, de az inkább idegesítő volt. Egyedül a szomszéd srác, és az általa hallgatott zene tetszett a filmben.

Senkinek, még csak meg sem fordult a fejében az áldozatok közül, hogy legalább egy kést a kezébe fogjon? Vagy esetleg védekezzen egy palacsintasütővel? :)

4/10
5/10
InteriorLulu 2022 jan. 28. - 23:37:53 5/10
(4/5)
Igen, a film tulajdonképpen több az elején kiírt "based on a true story"-nál (és az itteni ismertetőben szereplő "ihletésnél"), hiszen egészen konkrétan a négyfős Sharon Tate-féle társaság utolsó, végzetes éjszakájáról szól; a nevek konkrétan ugyanazok, a karakterek külleme is igen hasonló az öt áldozatéhoz, és még sok egyéb, fontos körülmény is ugyanaz. Továbbá a filmvégi narráció és archív bejátszások is a Manson-bandának ezt a gyilkosságsorozatát taglalják.

Ugyanakkor a beszélgetések alatt nem derül ki, kicsoda is Sharon, kitől majdnem kilenc hónapos terhes (a férjétől, Polanskitól ugye), az egyes gyilkosságok módjai is mások voltak a valóságban. Továbbá a film gyakorlatilag semennyire nem autentikus: a ruhák, a frizurák, a sminkek, a lakásbelső, a berendezési tárgyak mind-mind olyanok, mintha napjaink divatjának, tárgyi kultúrájának adtak volna egy hatvanas évek végi ízt, azaz igencsak távol áll a valóságos 1969-től...
A film amúgy szerintem nem csupán ezek miatt nem jó. Egyszerűen nem kelt feszültséget, még csak szinte nem is borzongat, nem hogy az iszonyatot nem váltja ki. Talán mert nem is tudja az alkotó, hogyan kell feszültséget teremteni, a karaktereket sem építi fel, illetve a tetteseket mindvégig ugyanúgy nem mutatja, ahogy magukat a gyilkosságokat sem. Olyan nagyon olcsónak hat az egész, talán mert valóban az is, egy olcsó B-film/tévéfilm. Pedig egy ilyen fajsúlyú tragikus történet ennél nagyságrenddel minőségibb feldolgozást érdemelne.
7/10
nefefe 2021 dec. 26. - 17:03:12 7/10
(3/5)
--- Spoiler --- Kezdődik a film: éjszaka kopognak (vagy zörögnek) az ajtón. A férfi nem talál senkit. Felmegy a szobájukba, és visszafekszik aludni. Ám újra hall valamit, aztán lát is egy idegent a lakásában, felmegy és bezárkózik. Rázzák az ajtót, és mit tesz egy igazi férfi ilyenkor? Hát természetesen átkarolja a feleségét, és vár mint lóf*sz a hideg vízben. Nem ám keres valami fegyverfélét (amint azt tudjuk, szinte minden amerikai háztartásban van legalább egy lőfegyver), vagy valamit, amit annak lehet használni... Ááááá... minek? Megvárjuk, amíg lemészárolnak bennünket! Noha itt ez - még - nem történt meg. Ez csak előjáték volt a zavaros folytatáshoz. Na én már itt kiakadtam, a film kezdetén. Rendben van, hogy igaz történet alapján készült... de ennyire pipogya férfit nem látott még Amerika! Ja, és a 60-as években nem annyira voltak elterjedtek a fekete rendőrök... ide mégis az jött ki. A film többi része már történelem - a Manson-család őrült történelme és Sharon Tate színésznő meg a társai halála. Sokszor feldolgozták már (talán legutóbb a Volt egyszer egy ... Hollywood c. Tarantino-filmben említették meg közvetve), de ebben a filmben inkább a pszichikai hatásokra fókuszáltak - amit néha oldott a jó zenei aláfestés. Mindenesetre a fiatalok sok dolgot nagyon rosszul tettek, ennyire tehetetleneknek nem kellett volna lenniük. Pár zombi ellen biztos lehetett volna mást is tenni.... A film fele unalmas, a másik fele jó. Horrornak nem mondanám, inkább egy jobbfajta pszichothriller. Egyszer meg lehet nézni.
10/10
Gwen1 2020 júl. 26. - 00:03:02 10/10
(2/5)
Én adok ennek a filmnek 10 csillagot és hogy miért? Mert azt a borzongást vissza adja, amit ezek a szerencsétlenek átélhettek. Nincs annál félelmetesebb, mint a valóság, hogy ez megtörtént, hogy mit élhettek át Sharon Tate és barátjai plusz Steven Parent is...a valóságtól sok mindenben eltér ez a film, ez igaz, de a borzalmat számomra jól vissza tudta adni...
Szörnyű lehetett, iszonyat, bele gondolván is tiszta libabőrös leszek és könnyek szöknek a szemembe :( ... hogy történhetett meg ilyen? Hogy mindenkit meg tudtak ölni és ráadásul ilyen különös kegyetlenséggel és úgy, hogy nem éreztek semmilyen bűntudatot utána az elkövetők? Hogy nem hallotta őket senki??Egyébként számomra fura, hogy Debra Tate engedélyezte ezt a filmet elkészíteni -mert gondolom az áldását kellett rá adnia, mint Tarantino Volt egyszer egy Hollywood-jára is- mert itt a borzalom van vissza adva és nincs más kimenetele ennek a borzalmas történetnek, mint a Tarantino filmben, még ha nem is úgy vitelezték ki a gyilkosságokat ebben a filmben és a párbeszédek sem ugyanazok, mint ahogy az életben volt.
2/10
nikato 2020 máj. 04. - 13:03:28 2/10
(1/5)
Ez nagyon el van másítva a valóságban történtekhez képest, és nem adja vissz az 1969-es hangulatot sem, teljesen 2016, a színészek sem játszanak jól!