3/10
HapciBenő febr. 23. 22:13:05 3/10
(14/14)
Egyetértek az előttem kritizálókkal és annyit tennék hozzá, hogy még Jean Reno magyar hangja is lehúzza a filmet...egy nagy nulla a szinkronja.
4/10
Djmonstrum Monstrum 2022 jan. 29. - 23:29:55 4/10
(13/14)
Szegény Jean Reno, hogy ilyen filmbe keveredett. A rendező úr( Frédéric Petitjean) első "rendezése" igazán sikertelen lett, maradt volna a forgatókönyv írásnál. Bár most az sem sikerült neki tökéletesen.
4/10
rajdi 2022 jan. 29. - 00:14:38 4/10
(12/14)
Ez egy sima átlag, közepes B film lenne ha végig menne abban a ritmusban és logikával ahogy kezdődik, de ultragagyi lett a vége. Így sajna a közepesnél is rosszabb az összkép. Ha már ilyen visszavonulok a semmi közepére - bérgyilkosos filmet néz meg az ember, legyen az a Szélsőség /Polar/ (2019) Mads Mikkelsennel. Az se dob semmi újat, de legalább nem is akarja komolyan venni magát.
4/10
olahmiki1959 2022 jan. 13. - 04:10:14 4/10
(11/14)
Többeknek.
Nagyjából egyetértek veletek, viszont az a véleményem, hogy mindazoknak, amiket leírtatok, a filmből ki kellett volna derülniük. (Nonszensz, hogy a nézőknek kell kitalálniuk, hogy mi történt a filmben, mik voltak a mozgatórugók, ki kicsoda, stb...:)
Sikerült összekuszálni a történetet, sok elvarratlan szál maradt benne, úgyhogy azt kell mondanom - legnagyobb sajnálatomra, mert Jean Reno az egyik kedvenc színészem -, hogy a film gyenge, sok helyen unalmas, és méltatlan Reno "nagy" filmjeihez.
Szerintem őt azért rakták be a filmbe, hogy legyen benne egy "húzónév".
Egyszer nézős, felejthető, "B" kategóriás film - és ezt szomorúan írom le.
7/10
InteriorLulu 2022 jan. 12. - 19:16:28 7/10 Előzmény nefefe
(10/14)
SPOILER!
1. Igen, idővel biztosan találna egy másik megfelelő búvóhelyet, és te is így tennél, én is, ám ő egyszerűen már belefáradhatott az egészbe. Menekülne a fekete srác hójárgányával, oké, de mi lenne nála? Telefon, fegyver, készpénz, másra nem is lenne ideje összepakolni. Ezekkel menne bele a nagyvilágba, nyomában mindenütt a hatóság és a megbízó... Meg persze így, hogy meghal, sokkal jobban is néz ki a lezárás, mintha gyorsan elhúzna, vagy a rendőrök megbilincselve elvinnék. :)
2. Most hogy így írod ezeket, igen, ezek szerint mégis az ügyvéd lehet a megbízó. Hát ezt sem nagyon rágják a szánkba, az biztos... :/ (Visszatekerném, hogy lecsekkoljam ezeket a részeket, de a médiaboxom mostanában mindig tele van, így amit megnézek, törlöm, hogy legyen szadad tárhely. Mindegy. Lényeg, hogy hiszek neked, mert ezekre, amiket írsz, sajnos nem pontosan emlékszem).
3. Igen, szerintem én is ezt tettem volna. Pontosabban, hogy együtt iktassuk ki, mert miért ne. És ha ez még a jeladó aktiválása előtt történik, valóban élhetnének tovább akár boldogan is, persze külön-külön, míg meg nem halnak, hisz a rendőrség akkor még ugyanúgy nem lenne forró nyomon Henryt illetően. Sőt, utódgondozás címén Henry ki is taníthatná a szakmára az alapokkal eleve már tisztában lévő csajt, Reno amúgyis hiteles az ilyesmiben, ugye. :) Ám ha az aktiválás után köttetne a paktum, akkor bizony folytonosan bujkálva a hatóság elől már nem lenne annyira boldog az az élet.
8/10
nefefe 2022 jan. 12. - 08:29:59 8/10 Előzmény InteriorLulu
(9/14)
--- Spoiler --- Igazad lehet, bár én biztos nem így tennék. Ha egy rutinos idős bérgyilkos elveszít egy rejtekhelyet, biztos tudna - esetleg a világ bármely pontján - találni egy másikat. A másik, szerintem az ügyvéd volt, mert nem maradt más hozzájuk köthető ember, és a rendőr is feszegette (ha visszanézed meghallod), hogy csak a lánya (örököse) van az ügyvéd útjában, és a fekete fickó is őt hívta, csak nem vette fel neki a telefont. A feketét is azért küldte a lány után, hogy nyírja ki, ha a bérgyilkos nem tenné meg. Ha visszaemlékszel, még szólította is a háznál, miközben rálőtt. Mellesleg ez volt az egyik amatőr húzása. A harmadik, én a bérgyilkos helyében egyszerűen felajánlottam volna a lánynak, hogy kiiktatom az ügyvédet. Így minden a helyére került volna, a lány életben marad, a megbízó meghal, a bérgyilkos nyugodtan élhetett volna tovább - és mindenki boldogan él, amíg meg nem hal! Ahogy azt Móricka elképzeli...
7/10
InteriorLulu 2022 jan. 12. - 02:24:44 7/10 Előzmény nefefe
(8/14)
SPOILER!
Szerintem azért akart meghalni, mert úgy érezte, nincs más választása. A megbízása a csaj likvidálására is szólt, ám elkezdett hozzá kötődni, így már nem akarta bántani, viszont tisztában lehetett vele, hogy a megbízó emiatt őrá is vadászni fog. A csaj a jeladó aktiválásával felfedte az addig atombiztos rejtekhelyét, így a fekete srác után már számított a rendőrökre, akiknek inkább feladta magát - pontosabban ugye lelövette velük magát -, mint hogy egész hátralévő életében bujkálnia kelljen mind a megbízó, mind a hatóságok elől.
Egyetlen esetben lenne jogos a végét illető hiányérzeted. A csaj a telefonszám birtokában nyilván bosszút áll azon, aki Henrynek a megbízást adta az apja és az ő meggyilkolására, és ez kizárólag abban az esetben férne bele ebbe a filmbe, és valóban, kerekítené le szépen a sztorit, ha a megbízó maga a családi ügyvéd lenne. Ezt egyébként sajnos nem tudom, így van-e, mindenesetre ilyen filmek esetében ez szokott lenni, mint hogy valaki ismeretlen legyen, aki tökmindegy, kicsoda. Viszont utóbbi esetben a bosszú mindenképp csakis egy másik filmbe férne bele. Úgyhogy inkább arra hajlok, hogy a megbízó nem az ügyvéd. Kár, mert kerekebb és hosszabb is lett volna a film. :)

Innentől már nem rád reagálva írok. Valóban nehezen áll össze a történet, túlságosan is, szóval vissza kellett pörgetnem. Talán annyira kerülték a szájbarágósságot, hogy így átestek a ló túlsó oldalára, és információmorzsákból kell összeollózni a sztorit, ami persze nem jó. A lényeg, hogy Henry megbízást kapott a nagyvállalkozó apa és annak gyereke likvidálására; előbbit gond nélkül eszközli, ám utóbbi a kihívás, így tett róla, hogy az illető megtalálja őt ott a vadonban. Ám nem nőre számított, ezért gyógyítja meg, és csak idővel (de még időben) jön rá, hogy bizony ő, a csaj a másik célpont. A zsaru pedig végzi a dolgát, azaz elkezd nyomozni a gyilkosság ügyében, ami akkor kap új lendületet, amikor az amnéziás özveggyel beszélgetve kiderül számára, hogy az örökös az eddig hittel ellentétben nő. Végül a fekete srác (aki a csaj mostohatesója lehet) megfigyelt telefonos kommunikációjával találnak rá a lövedék alapján kiszűrt Henry búvóhelyére.
Szerintem tök rendben lenne a film (fényképezés, alakítások, atmoszféra, maga a sztori is), ha nem lennének benne nagy lyukak, azaz követhetőbb lenne és lekerekítettebb, szóval kár érte.
8/10
nefefe 2022 jan. 09. - 23:41:51 8/10
(7/14)
A tartalom nem igazán tükrözi a valóságot. Igaz, hogy egy idős (de nem nyugdíjas, csak félrevonult vagy elbújt) bérgyilkosról van szó, de a film háromnegyedéig fogalmam sem volt róla, hogy mi folyik itt. Négy szálon fut a cselekmény - bérgyilkos, nő, rendőr, fekete - és a film utolsó negyedében futnak össze a szálak, lesz teljessé a kép. Igaz, hogy lassú a cselekmény, de végig érdekfeszítő, már abból a szempontból is, hogy kiderüljön mi is folyik itt. Reno hozta a szokásos formáját, szerintem nagyon jól játssza a rutinos vén róka szerepét. Lind egy kicsit bénázik, de elmegy. A rendőr meg rendőr. De a fekete fickó rettenetes bénán intézte a végjátékot. --- Spoiler --- azt azért nem értettem, hogy miért akart meghalni Henry? Mert ugye szándékosan lőtt többször is, vezetve a rendőröket a helyszínre. És a végét is befejezetlennek éreztem, mert mivel Melody megkapta a kért telefonszámot, még folytathatódott volna a történet. Összecsapták, biztos elfogyott a pénz... Mindegy, a vájtfülű krimirajongók biztos élvezni fogják, akik meg nem kedvelik a műfajt, ne nézzék meg. Nekem tetszett.
3/10
Mr. Anderson 2021 febr. 23. - 22:39:05 3/10
(6/14)
Olyan ez a film, mintha egy kész forgatókönyvből részeket egyszerűen kihagytak volna. Nem áll össze a kép. Kit mi motivál, hogy került oda ahol van, miért csinálja azt amit csinál.

Olyan mint az a jelenet ahol a rendőr meglátogatja a nőt, aki nem emlékszik semmire. Magának a jelenetnek se volt semmi értelme a történet szempontjából.

A táj szép, de igazából ennyi.
6/10
sankara 2021 febr. 08. - 20:41:25 6/10
(5/14)
Valóban nem egy kimagasló alkotás, de aki kedveli a lassú tempójú filmeket, találhat benne valami értékelni valót. Szerintem erős közepes, a hangulata miatt 6 pont.
1/10
pcjav 2021 jan. 08. - 11:43:17 1/10
(4/14)
Gyenge. Kb. mint egy török szappanopera.
1/10
herke02@gmail.com 2021 jan. 07. - 19:16:33 1/10
(3/14)
Borzasztóan rosszul sikerült..
Reno és De Niro az Ír már nem szabadna ilyet játszania...
A történet is gyenge, lerágott csont...
A zenei aláfestés és a részletek nagyon rosszul kivitelezett ZS kategória.
5/10
Brother Wolf 2021 jan. 07. - 19:11:07 5/10
(2/14)
Egynek elmegy, de vannak benne hülyeségek.

A fekete csávó végig vérprofi benyomását kelti, hogy aztán a végén egy béna beszari kislány módjára haljon meg. A szintén vérprofi bérgyilkos aki mindenre gondol, (kés a deszka alatt, stb) sőt tisztában van, hogy ki a lány és miért jött, hagyja magát hárulról lecsapni egy farönkkel. A film végét már nagyon unhatták az alkotók, ha ennyire összecsapták.


6/10
sexykex 2021 jan. 06. - 17:45:39 6/10
(1/14)
Egy bérgyilkos elszigetelten él egy tó szélén álló faházban valahol a Sziklás-hegységben. Egy nap egy sérült nő érkezik a háza elé. Megmentésével kockára teszi saját életét.

Farkasok öröksége címmel mutatta be a Film Now és többé-kevésbé mindenfele lehúzzák a történetet. Talán ha nem Reno nagypapi játssza a hit-mant és picit értelmesebbek a párbeszédek, pozitívabb lenne a nézők és kritikusok hozzáállása. Így azon filóznak, hogy Kappa nyomozó miért csavarodott rá az ügyre. Sokkal helyesebb lenne dicsérni a havas táj szépségét, a filmben bujkáló feszültséget és a kissé nyomasztó hangulatot. Lassúsága ellenére nekem határozottan tetszett ez a mozi.