Tyrannosaurus(velo)Rex 2011 ápr. 24. - 12:18:50
(69/89)
Azt hiszem talán nincs is általánosítható szabály az angol nevek kiejtésében. Van aki pl. saját maga dönti el, hogy Forszit-nak vagy Forszájt-nak ejtsék a nevét.
A Moore-t sem Múr-nak, hanem Mór-nak ejtik.
Vagy pl. a Sean-t is Son-nak ejtik.
greghouse 2011 ápr. 24. - 11:50:33
(68/89)
Ja igen, annyiban negatív, hogy élõ emberekbõl vesz ki szerveket (vesét) donorszervnek. Másrészt viszont õ az az orvos-tiszt, aki szembeszáll a kõagyú keménykedõ katonákkal is, ha nem is fegyveresen.
greghouse 2011 ápr. 24. - 11:48:48
(67/89)
Természetesen Gary Busey, bocs. (A szinkron fõcím felmondók nem merik kiejteni a nevét, én Amerikában hallottam, õ maga kb. "bjúzi"-nak ejti. b.t.w., sok ember nevét teljesen rosszul mondják, pl. Anne HÉSI (és nem "hecs", Gillian Anderson (és nem "dzsillian") a helyes ejtés, stb. O.K. én is tudom az érvet, és vallom is, hogy majd akkor ejtjük helyesen a nevet, ha az amerikaiak is helyesen ejtik mondjuk Kiskunlacháza nevét, de azért legalább meg lehet próbálni.)
greghouse 2011 ápr. 24. - 11:45:00
(66/89)
"...Aztán meg - mondta az államtitkár - jól tudja, Sir, hogy milyen rágalomhadjárat jön ki abból, hogy olajért, nyersanyag miatt büntetõ expedíciót indítunk. Sajnos sok disznóság történik azon a tájon, mert arrafelé nincsenek bázisaink, és évek kellenek, hogy kiépítsük az ottani hadsereget. Addig mindenki maga verekszik az igazáért. Vagy megvásárolja a terroristákat, vagy maga is terrorista csapatot szervez. Diplomácia és erõszak, türelem és okosság, harc dönti el a dolgot. A hadsereg, csak az a biztos, egyenes úton terjeszkedik az állami pénzügyei szerint."
....
....
(néhány szó jelentéktelen megváltoztatásával:
Rejtõ Jenõ, az 1930-as években.)
Tyrannosaurus(velo)Rex 2011 ápr. 24. - 11:42:19
(65/89)
Már a Lusitania elsüllyesztése a bevált gyakorlat elemét képezte, hogy a világháborúba belépést lelkesen támogassák a megvezetett tömegek.
Tyrannosaurus(velo)Rex 2011 ápr. 24. - 11:40:53
(64/89)
Gary Busey-re gondoltál, nem Steve Buscemi-re. Már nem emlékszem kristáy tisztán, de nem, negatív volt az õ szerepe is a filmben?
greghouse 2011 ápr. 24. - 11:15:41
(63/89)
Én nem vagyok ilyen optimista. Elõbb utóbb rásütik, hogy õ a fõ kokain báró, és mennek Venezuelába (és ha már ott vannak, Boliviába és Peruba is) "rendet csinálni". Caveztõl csak annyiban tartanak, hogy a népe többsége kedveli. Nehezebb nekik "spontán" lázadókat szervezni, dehát erre találták ki a CIAt.
Noriega is drogbáró lett hirtelen annak idején, Amerika meg mit ad Isten, megtarthatt véletlenül a Panama csatorna fölötti ellenõrzést.
greghouse 2011 ápr. 24. - 11:12:30
(62/89)
Már ez is csoda, hogy leadták, igaz, ahogy mondjátok, a képernyõ felét eltakaró szappanopera giccs reklámjával, ami azért borzasztó, mert feliratos volt nagyrészt.

Maga a gondolat, a történet jó, mert valóságos alapokon nyugszik. Kár, hogy a török filmesek sem mertek messzi menni, csak az elején van a Guantanamot idézõ kínzás, ami az alapját adta, aztán a politikai film leül, a végén szimpla akciófilm lesz belõle. Sajnos a török szinészek igen hiteltelenek. Néha tényleg látszik, hogy olvassák a szöveget a súgóról, teljesen színtelenül játszanak. A fõgonosz Billy Zane és Steve Buscemi nagyon jók, de a többi... legjobb esetben tisztes amatõr. (Külön örülök, mint mindig, mikor a gonosz szerepébe skatulyázott szinész pozitív szerepet játszik, S. Buscemi, akit pár perccel elõtte gonoszként láttunk a Halálos Fegyverben, az örök szépfiú és jófiú Billy Zane meg kopasz és velejéig gonosz, álmomban se jöjjön elõ, tehát jó.)
Ford Mustang 2011 ápr. 24. - 00:15:07
(61/89)
Venezuelát nem merik Chávez miatt (állítólag).
De van abban valami amit mondasz. Azt mondják szeptember 11. is egy megrendezett és elõre kitervelt akció volt, hogy az eseményeket követõen Amerika megtámadhassa Afganisztánt és Irakot, és még mindig tart az iraki háború...
greghouse 2011 ápr. 23. - 23:18:16 Előzmény eddem
(60/89)
Amerika gyönyörû ország... a természeti szépségeit tekintve. Ott élnek a világ legnagyobb és legöregebb élõlényei, a kaliforniai mamutfenyõk, több ezer évesek és húsz méter széles a törzsük.
Szóval amerikát látni kell.
Aztán gyorsan hazajönni.

Én több évig voltam kint, de az nem az én világom. A legborzasztóbb az volt, hogy Isten adta joguknak tekintik a világcsendõri szerepet, hogy mindenütt "rendet teremtsenek" ahol (szerintük) nincs rend (mármint olyan ami nekik tetszik) és fõleg ahol olaj van. Lásd most az érdekes módon egyszerre kirobbanó Észak Afrikai "spontán" forradalmakat. Mit ad isten, rohannak rendet teremteni.

Lefogadom, a következõ Venezuela, Bolívia lesz. Indok? Az mindig akad. Nyilván majd a kokainra kenik. ÁÁÁ, az nem érdekes,ugye, hogy Venezuela olajnagyhatalom...

Obamanak is csak a szája járt, hogy felszámolják a világ egyik legnagyobb kínzókamráját, Guantanamot.

Szóval voltam ott, éltem ott, és mégsem maradtam ott, megtehettem volna. Látni és..hazajönni.
("Olyan jó dolog Európába hazajönni, ahol a városok közepén nem börtön és bank van, hanem templom" - mondá egy író.)
Tyrannosaurus(velo)Rex 2011 ápr. 23. - 11:43:01
(59/89)
Boldogan eszem ágában nem lenne oda kimenni. Inkább azt sajnálom, hogy amerika maga jön el hozzánk. A "jabb tvaju maty !" helyett elterjesztették nálunk a "Fuck your mother !" kultúráját. Gondolkozzál már el rajta, miért van az, hogy sehol nem szeretik õket?
A Te szemléleted szerint a Wehrmacht katonára sem lehet egy rossz szót sem szólni, hiszen a hazája érdekében harcolt a Szovjetunió területén, a hazája érdekében gyilkolt.
Mennyivel különb nála az arabokat és afgánokat gyilkoló amerikai katona?
offtopic
eddem 2011 ápr. 23. - 10:59:43 Előzmény wukovsky
(58/89)
erdekes hogy mindenki szidja amerikat, de szerintem ezeknek az embereknek a haromnegyede boldogan kimenne ott elni ha lenne ra lehetosege. azt se ertem hogy mit van mindenki kiakadva, minden haboru a tortenelem soran is a penzrol, javakrol szolt, akkor minek dobbentek meg ezen? alszent banda vagytok, nekem ez a velemenyem. szar dolog, de miota ember az ember, ez igy megy es igy is fog menni.
te is frocsogsz becsuletrol, tisztessegrol meg az isten tudja mirol, de benned vajon mennyi van belole? kivancsi lennek mennyire vagy hosies. szerintem semennyire. aki belep egy hadseregbe, legtobb esetben nem azert megy el oda, mert majd jol kifosztjak az orszagot ahova mennek es de jo lesz, stb. a katonak nagy resze igenis a hazajat szolgalja, azert megy ki, mert utasitottak az orszaganak vezetoi es sokan keszek meghalni a hazajukert es igenis azert harcolnak, hogy jot tegyenek meg ha a sajat szemszogukbol is. ha te megtenned ezt magyarorszagert, akkor pofazz.

off vege
7/10
sixeol 2011 ápr. 23. - 02:52:03 7/10
(57/89)
Érdekes film nekem tetszett, ha pedig már adják, akkor veszem a fáradságot és megnézem. 10/7
10/10
bushwaka 2011 febr. 11. - 00:58:55 10/10
(56/89)
Imádom ezt a filmet,hullanak a kigyúrt Rambók,mint a férgek végre egyszer!:)Kellemes meglepetés a Fem3 nevû csatornától,hogy egy ilyen szemléletû filmet levetít.Valós elõzmény,hogy a jenkik saját szövetségeseikre támadtak,a kurdok pedig nem egyértelmûen a gonosz oldalán állnak,sõt kifejezetten korrekt szerepben van a vezetõjük.Mi ebben a kettõs mérce?Más kérdés,hogy tán nem véletlenül rühellik õket mindenhol,ahol kisebbség.. Amúgy a mozi egyéb szempontok alapján is teljesen rendben van.
velorexescsavo 2011 jan. 30. - 16:28:40
(55/89)
A gátlástalanul lövöldözõ, civileket gyilkoló félkatonai terrorszervezet valóban létezett, létezik: Blackwater-nek hívják. Egy õrzõ-védõ cég, amelyik az amerikai hadsereg mellett tevékenykedik és amire még egy hivatásos katona sem képes, mert esetleg maradt benne a lelkiismeretnek egy szikrája, azt elvégzik õk.
Valóban szokatlan egy olyan film, amiben nem az amik a jófiúk, hiszen õk mindenhol a demokráciát védik, minden országot csak felszabadítanak, teljesen önzetlenül.
Nehogy valaki megkérdezze, mit keresnek az amerikai tengerészgyalogosok (beszédes az elnevezés, hiszen ahhoz, hogy valahol gyalogosként harcoljanak, elõbb a tengeren keresztül oda kell jutniuk)hazájuktól sok ezer kilométerre? Természetesen ott védik a hazájukat.
zotyoka666 2011 jan. 30. - 14:31:44
(54/89)
Ugyan már, minden történelmi eseményt (ilyen Irak megszállása is) minimum 2 nézõpontból lehet bemutatni. A 2 verzió köszönõviszonyban sem lesz egymással, és ez nem jelenti azt, hogy az egyik hazudik, a másik igazat mond...

Az igazság valahol a kettõ között lesz, tehát most hasra ne essünk már, hogy a törökök kimondták az igazságot, és lerántották a leplet a hazug amerikaiakról...

Tudomásom szerint a Farkasok völgye c. török sorozatnak vagy egy Kurdok - A terror c. epizódja is.
Azért szívesen elbeszélgetnék néhány kurddal, mi a véleménye errõl... (mint tudjuk a kurd népnek nincs hazája, többmillió kurd él Irakban, és Törökországban is) Ja, hogy a kurdok terroristák, mert szabad hazát szeretnének, és pont a mi országunkban laknak???
Ez az igazi kettõs mérce.

Errõl ennyit...

wukovsky, ne haragudj, de ha nem tudsz helyesen írni, legalább használd a word beépített ellenõrzõ szoftverét... a szöveg tartalmi elemeihez inkább nem is szólnék...
offtopic
wukovsky 2010 dec. 13. - 13:43:02
(53/89)
Na már most, akkor irakban a rendért ki is volt felelõs, java részt amerika, és az amerikai, valamint a nato béke fenntartó erõk.

egy ilyen marshall úr szerinted müködhet anélkül a zsoldosaival, hogy ámákua ne tudna róla. Valamint amikor a full elmebeteg zsoldos gyerek keresztül lõvi a konténert, akkor egy amerikai reguláris katona le akarja tartoztani, akik kísérték a kamiont. Szóval tudták honnan hozzák, és hová viszik.

Ezért aszisztált hozzá ámákua.

És itt nem egy emberrõl volt szó.

Amiben pénz és fegyver van, abban amerikai telibe sz@rja az igazságot, és a becsületet.

Azért is szólnak mindig errõl a filmjeik. Ahogyan Szürkuf kapitány mondta az angol helytartónak, aki ezt kérdezte tõle:

Maga csak pénzért harcol, ellenben mi angolok a becsületért, és az igazságért.

Szürkus válasza: Mindenki azért, amibõl hiányt szenved.

Amerika kicsit hiányt szenved a bátorságból, becsületbõl, hõsiességbõl, önfeláldozásból, éppen ezért szólnak errõl a filmjei.
9/10
deadscott 2010 dec. 08. - 22:20:14 9/10
(52/89)
szomorú, de jó film
9/10
offtopic
wukovsky 2010 dec. 08. - 12:24:25
(51/89)
Csak most néztem meg a filmet :)

A film arról az állszentségrõl szólt, hogy volt egy Jézus lábát csokolgató zsidó bérenc, aki kénye kedve szerint játszadozott nyomoruságos sorsú emberekkel, az USA aszisztálásával.

A film lényege tömören ennyi.

Und, az eredeti iszlám nem az öngyilkos merénylésrõl szól, ezt csak a bibsi média próbálja belénk súlykolni.
zetorka 2010 dec. 06. - 17:45:58
(50/89)
Én a közepétõl kezdtem el nézni, semmit sem sejtve és ledöbbentem, amikor kiderült számomra, hogy nem a törökök a gonoszok és az amerikaiak a jók... még sosem láttam ilyen akciófilmet, szóval szerintem tényleg hiánypótló alkotás
Lehet török propagandázni, de miért baj, ha egyszer olyan filmet mutatnak be amibe más nép fiai a szuperhõsök és amerikai a gonosz???

SPOILER
érdekes volt és elgondolkodtató a nõi fõszeplõ gondolkodásmódja, boldogságnak csak a halált és a bosszút tartotta, gondolom valami közeli hozzátartozóját ölték meg, az váltotta ki belõle ezt a szélsõséges gondolkodást. Vajon boldogan halt meg a végén?
SPOILER VÉGE