Téma: Fegyverek

6/10
kybuck máj. 31. 22:51:31 6/10 Előzmény InteriorLulu
(85/85)
Igen, csak ugye azt az értelmezést, amit írtál pont ezért jobban, egyértelműbben is be lehetett volna mutatni, hogy ne ilyen, kissé Tippmix-szerű értelmezés kelljen hozzá. Nekem csupán ennyi az állításom.
7/10
InteriorLulu máj. 31. 12:36:10 7/10 Előzmény kybuck
(84/85)
Szerintem a minimálisan kidolgozott hátterű történet itt bőven megvan, az alkotók ha hagytak is levegőben dolgokat, azok az összképben, összmegítélésben nem igazán számítanak, és szerencsére nem utólag kellett kitalálnom, mik miért történtek és ki kicsoda-micsoda, hanem a film végére állt össze az egész, ahogy ez amúgy, mondjuk úgy, normális filmeknél lenni szokott.

Emlékszem, vacilláltam is a 7 és 8 között, és amit fél éve írtam, a kisebb logikátlanságok és életszerűtlenségek, valamint a túl csapongó történetvezetés okán nem adtam meg neki a jobb érdemjegyet (hehe). Holott ennél (számomra) rosszabb filmekre is néha simán adok 7-est.
6/10
kybuck máj. 31. 02:23:07 6/10 Előzmény shoc
(83/85)
Írj az AMPAS-nak, hogy "Tessék mondani, ezt az Oscar-díjat miért pont XY kapta ezért a szerepért?" Ezen kívül még egy látót tudok javasolni, aki képes bele látni a döntnökök fejébe. :-)
6/10
kybuck máj. 31. 02:17:15 6/10 Előzmény InteriorLulu
(82/85)
Itt a baj, hogy "értelmezés"! A értelmezés pedig vélemény, még ha te ezt nem is így látod. Vitám alapvetően nem is veled van, hanem azokkal a filmesekkel, akik levegőben hagynak dolgokat, mert lusták vagy tehetségtelenek kidolgozni - bár ők ezt "művészi" eszközként próbálják eladni. Én viszont veled ellentétben nem adok felmentést nekik, tessék megdolgozni azért az elismerő véleményért, hogy egy filmet újra meg akarjak nézni, esetleg másoknak is ajánljam, arra pedig csak egy legalább minimálisan kidolgozott hátterű történet mellett van esély! Magam is értem, vagy érteni vélem a dramaturgiát, azért nem olyan bonyolult film ez, és az én értelmezésem is hasonló ahhoz, amit írtál, de ezt nem neked vagy nekem kell(ene) utólag kitalálni, ezt a filmesek dolga megalkotni és a nézők elé tárni!
1/10
slim69 ápr. 08. 23:10:25 1/10 Előzmény Nettus1980
(81/85)
Így van!
1/10
slim69 ápr. 08. 23:07:41 1/10
(80/85)
Jó nagy unalmas sz@r.🤣
1/10
Belian ápr. 06. 15:45:27 1/10
(79/85)
Gagyi volt, a film első félórája nem kötött le minket, nem ajánlom senkinek.
9/10
The Cortez márc. 27. 20:51:10 9/10 Előzmény shoc
(78/85)
Teljesen jó, erős alakítás volt. Nála sokkal rosszabbakat díjaztak, vagy legalábbis jelöltek már.
3/10
jetset márc. 25. 12:52:07 3/10
(77/85)
Ez egy hulladék. Azért nem 1 pont, mert az eleje még érdekesnek indul. Teljesen egyetértek ezzel az elemzéssel: https://www.reddit.com/r/TrueFilm/comments/1mnmshm/weapons_2025_am_i_missing_something_this_movie/?tl=hu
shoc márc. 24. 13:23:58
(76/85)
Szeretnék segítséget kérni. Jól tudom, hogy az "antagonista" Oscar díjat kapott, mint legjobb női szereplő 2026-ban? Jack Nicholson, Al Pacino, Jodie Forster, Anthony Hopkins.... stb... valahogy nem illik bele a színésznő/karakter ebbe a sormintába. Számomra a "boszorkány / hiteltelenül sminkelt idegesítő nyanya" végletesen nettó ripacskodásnak tűnt. Tökéletes Arany Málna díjas színjátszás. Végtelenül sekélyes, bugyuta volt számomra, emellett erősen átlagos (vagy inkább az alatti). Gondolom, nem véletlenül kapott Oscar-t és (ha logikusan gondolkozom) velem lehet a baj. Nem látok valamit jól? Mit nem vettem észre, mikor a filmet néztem? Mitől megérdemelt ez az Oscar díj? Ha valaki leírná érthetően, megköszönném, mert így kezdem azt érezni, hogy filmvilág (ami mindíg kedves volt számomra) már nem nekem való.
7/10
InteriorLulu márc. 23. 18:17:20 7/10 Előzmény kybuck
(75/85)
Amit írtam, az nem a véleményem, hanem az egyetlen logikus, egyben mindent kellően megmagyarázó értelmezése a filmnek. Mondjuk úgy hogy tény, ha már ezt a szót használtad.
Gyakran írok hozzászólásokat itt a porton, és ezek döntő többségükben valóban a véleményeim, meglátásaim, ítéleteim, értelmezéseim stb, és ezt valamilyen módon mindig egyértelművé is teszem - úgyhogy minden esetben megvan a jó oka annak, amikor épp nem szubjektíven írok valamiről. Mint ahogy pl. ennek a filmnek az esetében.

Egyébként pedig ez az értelmezés szerintem egyértelműen adja magát. (Másképp mondva ezt "adja ki magából" a film. És igen, ez, hogy egyértelműen adja magát, ez speciel a véleményem. Tény már csak azért sem lehet, mert lám, számodra például nem adja.) Viszont megvan a lehetősége bárkinek, neked is valami másféle értelmezést leírni.
Minden hsz-t elolvasva én olyat idáig mindenesetre nem láttam.
6/10
kybuck márc. 22. 22:12:41 6/10 Előzmény InteriorLulu
(74/85)
Szépen hangzik, de még ha így is lenne ezt el kell mondani, vagy egyértelműsíteni kell valahogy, mert amit leírtál csak vélemény, nem tény, mármint a film dramaturgiájában! Úgyhogy ezzel sajnos nem tudtál felmentést adni.
1/10
theo0901 márc. 22. 00:53:07 1/10
(73/85)
ha ez a kritikusok szerint egy oscar dijat erdemlo film, akkor oriasi gondban van a filmipar…
1/10
YRedrockY márc. 19. 20:19:34 1/10
(72/85)
Huhh rég láttam már ennyire ZS kategóriás fost. Nem is értem, hogy került ez moziba meg oscar díj? Ez tipikusan az a nézhetetlen hulladék amit éjjel 3 kor a viasat 3 on adnak és kettő nézője van... Szégyen ez az egész.
1/10
tesz-vesz márc. 15. 10:01:38 1/10 Előzmény King Diamond
(71/85)
És a Fehér éjszakák is pocsék. persze a csecsemőnek minden új
1/10
tesz-vesz márc. 15. 10:00:08 1/10 Előzmény King Diamond
(70/85)
na milyen állapotban voltak a gyerekek? nem tudom, én csak kattingattam, dehogy totális elmebetegek lettek az oscarosok hogy ezt is jelölték a Sinners, meg a Csata után azt totál biztos. de még a Csata is mestermunka a másik kettőhöz képes. pedig az Egyik csatát is szégyen hogy jelölték.
7/10
sawyerx márc. 08. 17:51:05 7/10
(69/85)
Igazán kellemes meglepetés volt, az alapfelvetés szerint tök másra számítottam. Tetszett, hogy nem a kiszámítható sablonfosatásokat alkalmazták, hanem a jumpscarek mellett lassú rettegtetésre is szántak időt. A külön karakterekkel való sztorivezetés a tanárnőnél vontatottnak hatott, de utólag belesimult a formátumba, plusz dicséretreméltó az operatőri munka, végre nincs agyonszínezve egy film.
Negatívum: az utolsó fél óra, a sztori megoldása és a befejezés, illetve pár éjszakai jelenet ocsmányul néz ki.
7/10
8/10
King Diamond márc. 06. 23:50:01 8/10
(68/85)
SPOILERES LEHET!!!
Most is bebizonyosodik/bebizonyosodott, hogy mennyi felületes filmnéző van. Akik a film története, cselekménye alapján olyanokat kérdezgetnek, hogy milyen állapotban meg meddig voltak a gyerekek vagy a többiek - azok nem tudom, hogy mit néztek és hogyan. Ha már nem rágnak mindent az ember szájába, ha már kicsit gondolkodnia kell, akkor az már szar, fos - jellemző.
Rendkívül egyedi hangulatú és történetű film, amihez még pozitívumként jön hozzá a különböző szereplők általi nézőpontokból bemutatott történet - amit én mindig is szerettem és most is érdekes, izgalmas. Van a filmben néhány metafora - elég már csak a címét is nézni, amikre szintén meg lehet kapni a választ, ha nem értjük - ha máshonnan nem, az IMDb Trivia rovatából, ahol szépen össze vannak ezek szedve. A színészek nagyon jók, Amy Madigan remekül játszott - érdekes volt látni az IMDb-n, hogy ő Ed Harris felesége, nem tudtam. Az, hogy ezért megkapja-e az Oscar-díjat, nem tudom - a Bűnösökön kívül a többi filmet még nem láttam, akik a Legjobb női mellékszereplő kategória jelöltjei között vannak rajta kívül.
Az, hogy a vége (de nem feltétlen csak az) sokak szerint így paródia meg úgy sírva röhögős...hát én nem igazán nevettem sokat a filmen. A végén a gore jelenet sokkolóan hathatott, bár számomra a Fehér éjszakák óta kevés ilyen van. A rendező előző filmjét, a Barbárt még nem láttam, csak belenéztem, de valamikor arra is sort kerítek majd. Megfogott az érdekes, izgalmas történet, az, hogy lassú/lassabb folyású a cselekmény, számomra sosem negatívum és eléggé tetszett úgy összességében is. Viszont a Fehér éjszakáknál nem jobb, amire 8-at adtam - amit lehet, hogy fel kéne vinni 9-re (és a rendezői változatát is ideje lenne már megnézni). Így 8/10-re értékelem ezt.
5/10
doktormacko1953 febr. 28. 11:28:21 5/10
(67/85)
5 / 10 Nem értem , hogy lehett egy ilyen filmet Oscar-díjra jelőlni.
6/10
Port Pont Hu febr. 09. 23:03:58 6/10
(66/85)
Nagyon jól indult, viszont kb. a film fele után eléggé megváltozott. Szerintem túl hamar lelőtték, hogy ki is a tettes, nagyjából az után kezdett el romlani az addigi elég jó színvonal is. Nem egy tucathorror, látom benne a fantáziát, de ez lehetett volna egy sokkal jobb film is. A hangulata jó, van jópár körömrágós pillanat. Lehet néhány nézés után jobban fog tetszeni, de így elsőre nekem csalódás ez a nagy hype után.