Téma: Fekete angyal

8/10
sexykex 2022 ápr. 06. - 10:24:03 8/10
(6/6)
Egy nő haldoklik egy magánklinikán: 4. stádiumú rákja van, azaz menthetetlen. Ennek ellenére bevállalja a kemót, ami nagy hiba. Nem orvosra, hanem drogdílerre lenne szüksége, hogy átvészelje azt a pár hónapot. Nem egy vidám történet, de határozottan feldobja a minimalista, mégis ütős fekete humor, ami nézhetővé varázsolja a filmet. Persze Emma Thompson is remek, de nekem végig a hazai elfekvők utánozhatatlan komfortján járt az agyam.
Szabadhegyi Manci 2017 jún. 13. - 21:50:01
(5/6)
Rég láttam ilyen jó filmet. Nem a tucatfilmek kategóriájába tartozik, ezért csalódást okoz azoknak, akik izgalmakat várják. A beteg lassú élmúlásának, és a személyzet rutinszerû hozzáállásának mûvészi színvonalú alkotása, Emma Thompson ragyogó alakítása lenyûgözõ. Az elsõ perctõl az utolsóig lebilincselõ alkotás életrõl, halálról, szeretetrõl, az magányról Köszönöm.
Corpse Bride 2015 dec. 10. - 20:46:54
(4/6)
A fõhõs egy filozófia professzor, a XVII. sz-i angol költészet egyik legnagyobb szakértõje. Habozás nélkül aláírja a még kísérleti stádiumban lévõ gyógykezelésben való részvételét, amitõl gyógyulását reméli.
Ezen kívül kiderül még róla, hogy nincs rokona, se kutyája, se macskája. Összességében mindez kellõen eltávolított a hõsnõtõl. Van benne néhány erõs jelenet, de a szenvedés ilyen fajta ábrázolása nem nagyon érintett meg.
A fõszereplõ egyenesen a kamerába mondja a gondolatait, ami már a legelején is zavart, aztán ez csak egyre jobban eluralkodik. Irritáló, hogy egyetlen színész arcát premier plánban ennyi idõn át kell néznem, még akkor is ha úgy hívják: Emma Thompson.

Az orvos-beteg viszony ábrázolása mindig nagyon érdekel. Itt valami roppant steril, rideg, már-már embertelen kórházi világba csöppenünk be. Megrázó számomra mégsem volt, mivel a fõhõs egy furcsa módon elszigetelõdött lény. A beteg orvosi esetként azaz tárgyként való kezelése megrendítõ és felháborító, ebben tényleg szókimondó volt a film. Azonban megrendülésre nem késztetett, ellentétben több más alkotással, amelyekben az orvos és a beteg hús-vér emberek, és nem ilyen kubista, lecsupaszított, alig felismerhetõ emberi alakok.
9/10
toshiba321 2010 jan. 04. - 20:16:18 9/10
(3/6)
egyszer meg lehet nézni
Ezredess 2008 aug. 25. - 11:06:29
(2/6)
Kevés ilyen film van mely egyszeri megnézé után évek múltán is felvillan az ember emlékeztetében. Felejthetelen és rendkívül megrázó. De legalább már tudom hogy mit jelent a "szoporifikus" kifejezés
sixfeetunder 2008 jún. 22. - 09:27:36
(1/6)
Ez egy nagyon-nagyon jó film, én imádom. Nem fogok belemenni az elemzésébe, ahogy teszik néha itt emberek, de a lényeg, hogy egy nagyon megrázó, mély lélektani film és nagyon letudja ültetni az embert. Én nagyon ajánlom mindenkinek. Thompson természetesen óriási a filmben.
Remélem valamelyik csatorna észhez tér majd, aztán leadja, mert szerintem utoljára vagy hat éve adta az HBO..ha jól emlékszem. Azért, ha megvan valakinek, szépen kérem, hogy jelezze felém priviben! Köszi!