Téma: Feledés

Lery 2013 ápr. 21. - 22:43:02
(128/428)
Ha valakin Morgan Freeman miatt nezne meg, annak uzenem, hogy 5 percet szerepel benne. Amugy blod, unalmas nezhetetlen fos :)
Memmaao 2013 ápr. 21. - 20:58:02 Előzmény Csonger
(127/428)
Na ez az! Én is pont így éreztem, amikor kijöttem a filmrõl! Csak azt nem értem, Hanula Zsolt ezt a párhuzamot hogy nem vette észre??
krisznk 2013 ápr. 21. - 18:14:58
(126/428)
Megnéztem, felfogtam és ennyi. Röviden összefoglalva végig untam az egészet. Az elején még csak-csak lekötött kb. 20 percig, de utána úgy álltam fel, mintha 5 órán keresztül kellett volna néznem, vagy mintha sose akarna már véget érni. Elõtte olvastam róla véleményeket, jól lehúzták a filmet, gondoltam majd én eldöntöm nekem tetszik-e, így elmentem megnézni és nagyon nem tetszett. Még ilyen pocsék karakterkidolgozást nem tudnák felhozni. Itt már bukta az egész. Pont ilyen példákat szoktak felhozni arra, mikor a karakterek elbeszélnek egymás mellett és csak azt mondják, amit a történet megkíván, vagyis elõre viszi a cselekményt, nem pedig magáról a karakterekrõl ad valami képet.
9/10
Seemann 2013 ápr. 21. - 15:30:07 9/10
(125/428)
Gondok vannak az ízléseddel...
1/10
csigu89 2013 ápr. 21. - 14:38:45 1/10
(124/428)
Rég láttam ennyire rossz, unalmas és semmitmondó filmet. Színészi játék nulla, sztori szintúgy, egyedül a látvány csillagos ötös. Tom Cruise ugyanolyan arcot vág, mint minden filmjében...a történetet illetõen pedig másfél órán át nem történik semmi, utána is Vissza a jövõbe és Mátrix-szerû elemek bukkannak fel. Kifejezetten sajnáltam a filmre szánt idõt és pénzt :(
Sonic8 2013 ápr. 21. - 09:30:45
(123/428)
OFF

ööööö

Én mindig figyelem a Boxoffice-t és valóban ráhúznak pár százezer dollárt a filmre, de a nagy része már csak a forgalmazóknak és a stúdiónak megy.
Tehát amit a film kap az inkább csak a mozis nézettség.
Egykét filmet például maga Kína húzott föl.
Itt van a Hobbit.800 millánál tartott márciusban bemutatták Kínában (és japánban) bumm ráhúzott még 250-et, durva.

A TDKR-t (Batman 3) igazából meg az Olimpia baszta el már bocs mivel nem emelték föl a családok a seggüket a tv elõl hanem olimpiát néztek amíg Batman hõsködött Gothamben.
A Man of Steelt most jól berögzítették Június 14-re.Nincs túl sok film ami akadályozná.Biztos a sikere.
Én a Lone Ranger-ért aggódom leginkább.A Gru 2 meg azaz új Turbo film rendesen befog cseszni.A gyerekfilmek a legkeményebb boxofficeosok :D
perry 2013 ápr. 21. - 09:14:53
(122/428)
Arról nem is beszélve, hogy a DVD jog is tetemes összeg, játékok és egyéb szuvenírek is hoznak a konyhára a forgalmazási jogokat pedig megint csak nem piskótáért árulják...
Sonic8 2013 ápr. 21. - 08:20:10
(121/428)
Nah az Oblivion (feledés) 72 milliós összbevételnél tart ÚGY,hogy amerikában csak a a hétvégén mutatták be.
A filmet 120 millából csináltak végül is simán behozhatja a dupláját még van 2 hete a vasember 3-ig mert onnantól már úgy is csak az tarol május 17-ig a Star Trek bemutatójáig. :)
perry 2013 ápr. 20. - 23:09:51
(120/428)
S p o i l e r !

Nemde:) mint kiderül az idegen ûrhajó csak Harpert és Sallayt vonzotta magához így aztán õket gyártotta le replikánsokként.
Elgondolásom szerint a dront védelmi célra fejlesztették és nem szerelõként.
Az "idegen" pedig tudta , hogy a földön még élnek emberek, az ember pedig küldetéstudattal van felruházva, szóval a legjobb "eszköz" az ember egy helyzet fenntartására.
valamint akkor nem lett volna filmben konfliktus helyzet és sajnos ez nem tett volna jót a mozinak :p.:)
perry 2013 ápr. 20. - 22:34:19
(119/428)
A téma korántsem ismeretlen, az emberiség végveszélyben ezt már H.G Wells tollából is olvashattuk A világok harca opusában, az pedig csak merõ véletlen , hogy ott is Tom mester domborította a fõszerepet.
Pedig egy nagyon jó filmhez minden gondolati lehetõség adott volt.
Az emberiség kataklizmája, visszatérõ emlékek, hit,remény,szeretet és ráadásul a digitális világégés képi megjelenítése. Mint már mondtam lehetne ez a mozi még jó is hiszen Kosinski saját képregénye a maga mûfajában szerintem klasszikus és, vagy inkább sajna a comic állókép, és két kép között annak olvasója bátran megtöltheti fantáziával a képregényt.
Talán az egyik nagy problémája a filmnek a fantázia hiánya a túlságosan is kiszámítható vonalvezetés, azok a klisék amelyek inkább a "B" kategóriás sci-fi filmek sajátja.
Mondom ezt annak ellenére , hogy képileg az irányító bázis steril világa és a föld naturalisztikus valósága szépen ellenpontozza egymást arról nem is beszélve , hogy miért van nekem "dezsavû" érzetem ha piros szemeket látok tudományos fantasztikus filmekben?
Talán azért mert Stanley Kubrick: 2001 Ûrodüsszeia ûrhajója is egy piros szemû komputer kukizza az asztronautát, itt meg az idegen létforma "monolitja" teszi ugyanezt.
A látszólagos konfliktushelyzetek ellenére is gondolati közhelyeket és a Hollywood-i közízlést kiszolgáló utópisztikus filmet kapunk,példának okáért a fekete-fehér emlékezés snittek fokozzák a rejtély izgalmát, hogy miért is jön ez létre de utána padig a "hõsromatikusönfeláldozóvisszaatermészetbe" gondolatiság a volt már ilyen mozi kategóriájába rántja vissza filmet.
Személy szerint nem vagyok Tom Cruise színészi játékának sem bírálóje , sem pedig nagy tisztelõje, de nekem úgy tünik, hogy egy jól megoldott házi feladatnál nem több a jelenlegi játéka. Ezt pedig még Morgan Freeman okos és számító a maroknyi emberiség vezérének szerepe sem tudja egyensúlyozni.
Számomra fura módon a két nõi szereplõ játéka az ami igen csak dob a filmen elõször is Andrea Riseborough színésznõ
Victoriája, félelme a külsõ világtól, szervilis kiszolgálása a "központnak" csalódása és fájdalma Harper viselkedése láttán.
A másik, nyúlfarknyi szerepében Sally /Melissa Leo/ akit ugyan csak egy vezérlõpult paneljérõl látunk, de néhány mimikával és gesztussal is életre tudja "lehelni" ezt a szerepet.
Arról nem is beszélve , hogy a szinkronhangok telitalálatok különösen számomra: Nyakó Júlia tolmácsolása.
Végül is mit kaphatunk?
Egy nagy költségvetésû amerikai szuperprodukciót, úgy nevezett vivõ sztárral, jó forgatókönyvi alappal, és sajnos ellaposodó rendezéssel, amitõl ígéretes kezdés utána a film visszahull a tisztes középszerbe.
ha osztályoznom kellene akkor nálam az 1xr nézhetõs mozik széles kategóriájába tartozik.
gregorios 2013 ápr. 20. - 21:59:08
(118/428)
Spoiler következik. Kéretik csak azok olvassák akik látták!!! (én szóltam)
Elõször is, szerintem tökre jó film. Nem egy korszakalkotó, de vállalható. Szóval nem bántam meg. Viszont... nem értek valamit. Mégpedig azt, hogy Jack Harpernek miért kellett dron-okat szerelnie? Idegen szemmel nézve mi értelme volt annak, hogy egy emberrel teszik helyre a szétlött gépeket??? A dront nem tudta volna egy dron javitó robot megcsinálni? Ez csak sima gerillaharc lett volna Jack Harper nélkül. Nemde?
9/10
offtopic
Bigpapa 2013 ápr. 20. - 21:48:16 9/10
(117/428)
Nekem nagyon bejött :)) A film is,de a zenéje is. Hans Zimmer zenéjét is szeretem, de ez más. Itt többször a Szárnyas fejvadász feeling jött át,miközben szól a kocsiban a zene. Pedig nem hasonlít Vangelisre,de van egy ilyen érzésem.
Sok filmzeném van, a kocsiban is sokszor inkább azokat hallgatom. Nagy kedvencem (nem véletlenül Zimmer) a Rainman és a Gladiátor zenéje.
Ha szereted a jó sci-fi filmeket,amikben elsõsorban nem az ûrcsaták a fontosak,akkor tetszeni fog (remélem) :)))))
9/10
offtopic
Bigpapa 2013 ápr. 20. - 21:40:58 9/10
(116/428)
Amikor elõször hallottam a szcientológiáról, pont leszartam. Aztán egyre többet mondták,hogy így veszélyes úgy szar, na mondom,akkor utána olvasok. Nem voltam rest és amit Hubbard-tól el lehetett olvasni (és érdekelt is),azt elolvastam. Volt gondolat,ami tetszett,de volt,amitõl a hajamat téptem :DDDD
Csak halkan jegyzem meg, hogy full ateista vagyok,meg sem vagyok keresztelve,de elolvastam a bibliát, a Koránt, amit lehetett a talmudból, és sok vallásos könyvet, hogy megértsem, ki miben hisz,miért harcol. Továbbra is ateista vagyok, sem a szcientológia, sem a mohamedán, vagy zsidó vallás nem fogott meg :)))))), de elfogadom õket olyannak,amilyenek,de nem igazán tudom megérteni, hogy képesek a vallás miatt embereket ölni :(
De én ebben a filmben sehol sem éreztem szcientológiai nyomást! Szerintem sokan már Tom Cruise szcientológiai hovatartozása miatt is elítélik a filmjeit és mindegyikben keresik a "Hubbardizmus" jeleit :D
10/10
Phoenixy 2013 ápr. 20. - 19:52:18 10/10
(115/428)
Ma néztem (néztük) meg moziban. (Nagy kár, hogy nálunk nem adják IMAX-ben, hamár 4K-s kamerákkal vették fel "specially formatted for IMAX")
Elképesztõen jó volt a film, a zenével együtt nagyon ütõs volt! Sok érdekes fordulat is van a filmben, az utolsó pillanatig értek meglepetések, ez aztán az igazi sci-fi. Tudtam, hogy a zene és a kép nagyon jó lesz, dehogy még a történet is ilyen izgalmas legyen, na ezt nem gondoltam.
Sokan hozták fel példának a Hold címû filmet, tény, hogy hasonlít, és azt is szeretem, de ez kb. háromszor olyan jó. Mostantól ez is az egyik kedvenc filmem(AVATAR, Tron, A Sziget, Terminator 1-3, Az utolsó Szamuráj(ez tudom teljesen más mûfaj) - ilyenek a kedvenc filmjeim), és bármikor nagyon szivesen megnézném IMAX-be, de tudom, hogy nem fogják úgy leadni... :(
DoctorMorreau 2013 ápr. 20. - 18:06:49
(114/428)
Én úgy gondolom, hogy a szcientológiai ráhatás azért többször is elõjön és érezhetõ.

Például a karakterek ábrázolásánál, az emberi magatartások motivációinak, céljainak megvilágításánál és persze, maga az egész háttértörténet jól összhangba hozható a szcientológusok vallásfilozófiájával.

Ez kicsit zavaró szerintem, meg amikor kijön az ember a moziból, néhány percet gondolkodnia kell, miután rájön arra, hogy valójában mennyire is másról szól az emberi élet...
Superalonso 2013 ápr. 20. - 12:22:27
(113/428)
A Horatius idézetnél kicsit azért igen fellelhetõ volt benne a vallásfilozofia, de az sem volt zavaró...sõt még fel is dobta a film végét....nagyon jó film....szerintem.
Sonic8 2013 ápr. 20. - 12:19:15 Előzmény Bigpapa
(112/428)
Hú baszki.
Ez ennyire jó?
Én is megtudok néhány filmzenéért õrülni, ajánlom neked Hans Zimmer zenéit nem semmik.

Amúgy meghoztad a kedvem a filmhez, szerintem még a hétvégén meglátogatom a vásznat! :D
9/10
Seemann 2013 ápr. 20. - 11:49:33 9/10
(111/428)
Elõször én is azt hittem, de valójában annyira mégsem jött át...
DoctorMorreau 2013 ápr. 20. - 00:21:32
(110/428)
Szcientológus filozófia azért olykor zavaróan átjön a filmbõl.
DoctorMorreau 2013 ápr. 20. - 00:19:37
(109/428)
Jó film, látványos film, nem több.

4D-ben volt szerencsém megnézni, az összhatás pedig jó volt - igaz, ár-érték arányban legközelebb azért meggondolom jobban, hogy bevállaljam-e.

Néhány esetben feltûnõen hajaz olyan filmekre, mint a Függetlenség napja, a Hold, a Predator, stb. Azonban mégsem zavaró ez összességében.
Itt a látvány tényleg nagyon sokat dob a filmen, sok esetben élhetõ át vizuális élmény.

A történetrõl annyit, hogy kb. 5 perc után egyértelmû volt, hogy mi fog történni nagyjából.