5/10
Matrixfan5 2012 aug. 23. - 23:21:30 5/10
(54/114)
Nem igazán tetszett! Nem szeretem ezeket a sírással teli semmi boldogságot nem közvetítõ filmeket, amik hatásvadászon próbálnak hatni az emberek érzelmeire de általában nem sikerül nekik, legalábbis nálam és utána csak tartalmatlan unalom lesz az egész film! Nem volt annyira rossz azért az alapötlet tetszett de egy gyenge közepes film jött csak ki belõle! 5/10.
5/10
Shiviatar 2012 aug. 09. - 12:12:53 5/10
(53/114)
Legalább annyi relitás lett volna benne, hogy ha a Föld és Hold tükörképe, akkor az a Hold egy valós pályán keringjen, ami 300.000km, és nem 3000km, ahogy a képeken és az átmérõ alapján látszik! Röhej!

Tudom hogy az amerikaiaknak ez fel sem tûnik, de ne sértsék már meg a többi nézõt. Ha a rendezõ az elzárt kis világán kívül semmit nem tud az univerzumról, hívjon egy szakértõt, és ne óvodás módjára festegessen.

Nem értem miért lett volna baj egy kis tudomány a sci-fi-be, az elfogadhatatlan ostobaság helyett....még ha nem is azon van a hangsúly. Miért kell hülyeségekkel operálni??? Ha meg ennyire elakar ragaszkodni a földtõl, készítsen csak szürreális filmet, és mellõzze a sci-fi elemeket. David Lynch-et szeretem. Kubric is fantasztikus. De ez??? Ez a film dühítõ!!!
5/10
Shiviatar 2012 aug. 09. - 11:50:51 5/10 Előzmény emerica
(52/114)
Már megint egy alacsony költségvetésû remegõ kézi kamerás film, aminek a sci-fi-hez az égvilágon semmi köze.
Ez egy szürreális abszurd mûvészfilm. Ezáltal aki a beharangozás után sci-fi-re vár az hatalmasat csalódik.

Nem bírtam végig nézni. A film annyira nonsense, annyira lehetetlen. Ehhez az egyszerû mondanivalóhoz nem kellett volna ilyen körítést belevinni. Szerintem nem égbekiáltó ostobaságokkal kéne operálni hogy valamit átadjon a rendezõ, legyen az fizika, társadalom, politika....

Az Ûrpdüsszeia, na az a világ legnagyszerûbb sci-fi-je. Szürrealitás? : David Lynch.
De Ez....ez mi. És szerintem is nem jól játszik a színésznõ. A bambán nézek magam elé arcnak variációjit SE mutatja fel.

Valaki magyarázza el, hogy miért a bevezetõben leírt áradat, esetleg annak jogosultsága látezik?
emerica 2012 júl. 20. - 11:32:45
(51/114)
A befejezéssel kapcsolatban még senkinél nem olvastam a következõ logikus eshetõséget (nem olvastam az összes kommentet):

SPOILER

Szerintem mivel a föld2 a föld1 tükörképe ott fordítva történt meg a törés és a lány szülei haltak meg ( a végén Rhoda2 fekete kabátban jelenik meg) és ugyanezek az események zajlottak le csak épp fordítva és így az utazással a törés helyreállt mivel a 2 alteregó (mindkét - Rhoda és a tanár - oldalon) kiegészítik egymást.
8/10
livefast 2012 júl. 04. - 01:09:57 8/10 Előzmény YCE
(50/114)
SPOILER////

Nem lehet, hogy éppen 4 hónap az utazás?
És egyszerûen a "másik " életben a csaj saját jogon, az USA hivatalos ûrprogramjában vett részt?

Amúgy meg: lehet, hogy az alatt a 4 év alatt a Föld 2-n is történt valami a faterral, ha a baleset anno nem is esett meg.
Lehet, hogy a házfelújítás közben ráesett egy tetõgerenda, vagy mi. Akkor a Föld 2- n éppen kapóra jött az odalátogató Fater.

///
offtopic
Anditos 2012 jún. 06. - 11:13:32 Előzmény zsinike
(49/114)
---spoiler---

Én picit többet vártam tõle "misztikumilag", de a drámai része a lassúsága ellenére, vagy éppen azért, megfogott.
Elõször megdöbbentem a végén, de pont ezért volt ez a legjobb befejezés. A remény, hogy a Föld2-ön máshogy történnek a dolgok, szertefoszlott. csak annyi az eltérés, hogy az ottani lány nem adta át a helyét. Hogy most itt két lány, ott meg két férj él, ezen nem kell gondolkodni szerintem, mert nem ez a lényeg. Hanem hogy a Föld 2-n is ugyanazok a dolgok történnek meg mint itt, csak a döntések mások.
8/10
od.gszal 2012 máj. 31. - 23:16:09 8/10 Előzmény YCE
(48/114)
Spoiler!!!!

A másik földön NEM történt meg a baleset, mert a Föld a másik irányban látszott az égen, így észrevette a kocsit idõben.
Igaz, hogy két apa lesz a másik világban, hát majd csak megosztoznak asszonyon, gyereken.
Itt meg lesz két lány, aki nem omlott össze az segít, hogy kimásszon a gödörbõl a másik önmaga.
Mit nem lehet ezen érteni? :)
10/10
Sátán_Követe 2012 máj. 17. - 01:05:01 10/10
(47/114)
Csodálatos film, lenyûgözött, még mindig a hatása alatt állok! Nagyon szép volt a képi világa, egyedi a zenéje, a színészek játéka, az érzelmek viaskodása a filmben, úgy érzem minden a helyén volt, így tökéletes a befejezés, ami nyitva marad a nézõnek, további gondolkodásra sarkall. Nagyon jó volt ezt a két történetet egybeforrasztani, bár külön külön is megállta volna a helyét egy film ami a Föld 2rõl szól, és egy ami ezt a drámát dolgozza fel, így vegyítve a kettõ pedig zseniális volt!
7/10
YCE 2012 máj. 10. - 15:13:12 7/10
(46/114)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ejj, nem tudok itt szerkeszteni,
pedig az egyész egy nagy SPOILER!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7/10
YCE 2012 máj. 10. - 15:12:16 7/10
(45/114)
" amikor ez a kretén elkezdett hegedülni a fûrésszel, akkor már nem bírtam és kinyomtam a p*csába... " - ezen hangosan felnevettem :))) (amúgy a mûfaj valós, sõt nem is olyan rossz a fûrészhegedülés)

Nálam a Vágy és vezeklés viszi a prímet dráma kat.-ban, de ez is kellemes meglepetés volt. Egyébként szerintem a 4 hónappal késõbb c. fejezet inkább azt akarta ecsetelni, h John1 maga helyett küldte vissza Rhoda2-t. Ez több szempontból érdekes, ugyanis ha a baleset megtörtént Earth2-n is, akkor mi a frászt kezdene John1 John2-vel és minek küldené el Rhoda2-t? Ha meg a múltban játszódik az élet az Earth2-n, akkor most John1 és John2 egyszerre várja az Earth1 szerint elhunyt Earth2-es feleségétõl a gyerek megszületését, miközben halvány lila gõzünk sincs arról, h miképp gyõzte meg John1 Rhoda2-t arról, h Neki feltétlen vissza kell utaznia az ûrhajóval Earth1-re és találkoznia kell Rhoda1-gyel? Egy szó mint száz, sok érdekes dolgot boncolgat a kérdés, de még több olyan filmet láttunk ami sokkal jobban lett összerakva. A film maga azért nem tetszik, mert sok ilyen rossz elméletre fektetett filmet láttunk már amiben - most kövezzenek meg a többiek - de a film készítõjének az indítékai közt szerepel, h a nézõt elgondolkoztassa, miközben megsértõdne azon ha elmondanánk Neki, h az az életkorú, tapasztalatú, stb., stb. ember aki ezt a típusú filmet értékeli, az nem annyira hülye, h be lehet Neki adagolni a sok kérdõjel mellett feltûnõ logikátlanságokat. Ezt a film készítõje is nagyon jól tudta, éppen ezért hagyta meg nyitott kérdésnek, h most akkor mi is lett a végén. Én az ilyet viszont csak úgy tudom befogadni ha vannak ugyan alternatív befejezések, de mindegyik legalább annyira két lábbal a földön áll mint az alapsztori és nem a logikátlanságokat fogom keresgélni, hanem az alternatívák között vajúdok. Sok "oktató" filmet láttam már, de ez sajnos eléggé el lett pufogtatva, így szerintem is többet lehetett volna kihozni a sztoriból, dolgozni kellett volna még ezen.
8/10
od.gszal 2012 ápr. 23. - 15:56:37 8/10 Előzmény Papinzon
(44/114)
Nagyjából ugyanez a véleményem, mint az elõttem szólónak.
Inkább pszi-fi, kicsit lassú folyású dráma, átjön a kín és a szenvedés.
Papinzon 2012 ápr. 19. - 13:48:25
(43/114)
Nagyon mulatságos elolvasni a merev gondolkodással rendelkezõ emberek hozzászólásait :)
Én is kemény vonalas Sci-fi-s vagyok, és egyáltalán nem erre számítottam, de nagyon tetszett a film. Semennyire nem vágytam az Earth2-re és nem is értem azokat az embereket, akik egyszerûen vártak rá hogy átkerüljünk rá :) Mégis mit vártak, mi lesz rajta? :D Szerintem szükség van ilyen filmekre is, és nem csak a szétlátványos-akció, belenyomjuk a szátokba és meg is rágjuk helyettetek Hollywoody szuperprodukciókra, ahol egy jól bevált sablonra tapsol az ostobenko. És külön köszönet azért hogy ennyire minimálra fogták a CGI-t :) Végre nem egy szirupos giccs scifi, vagy egy csehov dráma :)
1/10
Nuts 2012 márc. 25. - 15:32:32 1/10
(42/114)
Most lehet, hogy néhány ember lelkébe taposok; de nekem nem tetszett a film. A sok logikai hülyeség melett a kézi kamerás filmeket nem kedvelem; illetve lehet ezt sokal-de sokkal jobban, nem ilyen B kategóriásan csinálni.
Hogy a csaj jó benne?! Két féle arca van: a bambán nézek magam elé, és a nyitott szájjal bambán nézek magam elé. Szerintem ezt így bárki eljátszhatta volna. A film vontatott, kiszámítható. Se fordulat, se mondanivaló. Nem értem, hogy kaphatott IMDB-n 7 pontot. Az elmúlt évek legnagyobb csalódása.
PlanetX 2012 márc. 24. - 21:10:11 Előzmény zsinike
(41/114)
Pont ezért jó ez a film. Mennyit lehet agyalni utána. Talán még álmodban is visszajön. A mûfajba abszolút belefér. Egyébként nálam is 10 pontot ér, annak ellenére, hogy soft sci-fi, én pedig inkább keményvonalas vagyok.
PlanetX 2012 márc. 24. - 20:57:55 Előzmény pathfinder
(40/114)
Nagyon korrekt a hozzáállásod. Kicsit elszomorít az, ha rögtön beledöngölnek a földbe egy mûvet csak azért, mert másra számítottak. De te annak ellenére, hogy nem igazán ez a mûfajod, mégis képes vagy elvonatkoztatni és meglátni az értéket. Pozitív.
zsinike 2012 márc. 20. - 17:15:14
(39/114)
Hát hát...furcsa egy film. Érdekes módon én nem tartottam sem unalmasnak, sem vontatottnak, de a befejezés nem tetszett

SPOILER

Logikailag is meg történetileg is szerintem az lett volna a legjobb, ha nem a Rhoda 2 jelenik meg a végén, hanem a John 2. Ebben az esetben tudnánk, hogy megtörtént a baleset és hogy a másik Rhoda is meghozta ugyanazokat a döntéseket. Innentõl lehetett volna a nézõre bízni, hogy Rhoda és Johnk2 kapcsolata hogyan alakul: közös életet kezdenek, vagy egyszerûen elmennek egymás mellett és élik tovább ugyanazt az életet. Véleményem szerint azzal, hogy a végén Rhoda2 jelent meg, megpróbáltak egy happy end-et kihozni a filmbõl, pedig nem illik hozzá. Gondoljatok bele: akkor a Föld 2-n most két John van? Az szuper család lehet: Papa Papa Mama gyerekek :-) És mint ahogy azt már egy korábbi hozzászóló is említette: ha nem történik meg a baleset és nincs priusza a csajnak, akkor hogyan nyeri meg az utazást a Földre?

SPOILER VÉGE
10/10
swallow18 2012 márc. 11. - 22:42:01 10/10 Előzmény spizzer
(38/114)
te tudod mi az a sci-fi? mert a kommentedbõl ítélve nem, kicsit olvass utána mielõtt ilyeneket írsz..
Nem is értem, h mire gondoltál ezzel, nem csak az a sci-fi ami ûrben játszódik és földönkívüliekrõl szól, az egy ágazat. A sci-finek több rétege van, ebben a filmben az alternetív valóságot szemlélteti a rendezõ (szerintem tökéletesen) ami mellé társul a még tökéletesebb drámai hatás, nálam abszolút 10pont a film.
Aki ért a sci-fihez az tudja értékelni, aki nem ért hozzá kíméljen minket az ilyen kommentektõl!!
10/10
sankara 2012 márc. 07. - 15:11:26 10/10
(37/114)
Vonakodtam, hogy megnézzem-e, de a K-Pax és a Forrás címû filmek említése nagyban befolyásolt. És egyáltalán nem csalódtam. Ha mûremeknek nem is mondanám, de egy különleges, jó filmnek igen, nálam ez 10 pont.
2/10
spizzer 2012 márc. 06. - 18:25:45 2/10
(36/114)
A mondanivalóját más filmek, például The Express, sokkal jobban kifejeezik. Erõltetés, ami errõl eszembe jut...
2/10
spizzer 2012 márc. 06. - 18:24:11 2/10 Előzmény .page.
(35/114)
Ebben semmilyen sci-fi vonás sincs, óriási csalódás volt a film. Aki valami Avatárosra várt, az inkább várjon tovább, senkinek nem ajánlom ezt a filmet. Még meghatónak se mondanám, egyszerûen katasztofális. 10/2