Téma: Forma-1

10/10
norton15 2009 márc. 30. - 15:51:02 10/10
(9290/17150)
Ez nem olyan biztos. Szeretik ezt a pályát, hogy ha úgy döntenének, hogy nem kell, páran odaszólnak majd, hogy ezt mégse kéne. Pár éve az angolok meg a franciák szóltak, hogy de unalmas futamjaink vannak, mindig nagy a meleg, nem lehet elõzni, stb, erre mi történt? Bazinagy zápor.:D
10/10
norton15 2009 márc. 30. - 15:44:38 10/10 Előzmény wukovsky
(9289/17150)
Nem is azt írtam, hogy a lekörözött versenyzõket elõzték meg szépen, hanem hogy egy Kimi Raikkönen nevezetû személy az uccsó helyrõl indulva az uccsó körben lett futamgyõztes, amikor ezzel a bosszantó szélárnyékos dologgal szépen megelõzte Fisichellát. Ezért mondom, hogy nagyobb mûvészet volt így elõzni (mellesleg az olasz nem picit szerette volna letolni a finnt a pályáról).

Mondom, változnak az idõk. A fociban sincs már az, hogy Bobby Charlton elnézést kér, ha véletlenül felrúg.

Speckó Schumi nem azért ment a ferkához, mert "én most feltámasztom a csapatot, és én leszek az isten". Nem Kihívást keresett, jól csinálta, az biztos.

Az elsõ komolyabb szabálymódosítások a Ferrari uralma ellen lettek létrehozva, ekkor nyert az egyébként nem is annyira jó Renault. És igenis a nagycsapatok kerültek hátrányba, más az, ha a kiscsapat felnõ a nagyhoz, és más az, amikor szabályokkal a porba tiporjuk a nagyot, a fejére lépünk, és ott is tartjuk a csizmánkat.
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 15:43:35
(9288/17150)
Ilyen apróságokon fent akadni :(

Jelzem megbuktam nyelvtanból :( Igyekszem, igyekszem, mindig is inkább reálos voltam. A helyesírás sosem volt túl nagy erõsségem, meg aztán gyorsan is írok, így be be csúsznak apróbb hibák :D

Azt hiszem emlékszem arra a futamra. Na szóval ilyet a hogy is hívjáktól még nem láttunk, hogy kb az utolsó helyrõl a mezõnyön átverekedve magát tört az élre :$

Viszont halkan megjegyezném, hogy legyünk büszkék a hungaroringunkra, amíg lehetünk, mert több nagy és gazdag ország is pályázik Forma1 rendezésére, de ennél több futam már nem valószínû, hogy lesz, tehát futamok fognak eltûnni, és helyette más futamokkal elõrukkolni :$

Ez jó is, meg nem is, mert van pár öreg pálya, ami már nem az igazi.

Még halkabban jegyzem meg, hogy a hunring a legminimálisabb aszfalt szélességgel épült, amit a FIA engedélyez, ezért kb lehetetlen elõzni :D

Keveset is van használva, így poros is, szóval még nehezebb elõzni :D
1/10
oregzold 2009 márc. 30. - 15:20:51 1/10
(9287/17150)
Gyerekek.Ezt az öntelt Palikot(Üvöltõ dervis)és a buta Zollnert mikor cserélik már le?Igy élvezhetetlen a buta beszólásaiktól az egész közvetités.Bár,sokat nem tehet az RTL.klub.Pillanatok alatt elvinné tõlük a közvetités jogát.Sajnos a Német RTL-t nem tudom fogni.Régebben azon néztem
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 15:20:48
(9286/17150)
Bari felett már eljárt az idõ, és nem egy klasszis pilóta. Irvine kenterbe verte minden téren :)

Egy örök másod harmad hegedüs :) Attól még egy szeretni való jó ember, akiben még ennyi év után is vannak ambiciók, de ez kicsit kezd olyanba átcsapni, mint Coulthard :D

Habár, anno amikor a mekitõl eljött Coul, kötött egy olyan szerzõdést, hogy ahány pontot szerez, annyi milcsi dolcsi lesz a fizetése. Aszondták neki, hogy jó, evvel a kocsival csoda lesz, ha pár pontot össze szed :) Hát össze szedett vagy 20-at, többet kereset mint a Mekinél. Szerzõdést is módosítottak azonnal, mondván, gyüjtsd a pontokat, de csak ésszel, mert csödbe viszed a csapatot :)

Ezek a forma1 apró szépségei.
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 14:43:07
(9285/17150)
Én ezt szeretném, az volt az igazi autó verseny, ezért lettem az utóbbi idõben MotoGP-s, mert ott ez megy végig, ide oda elõzés, nyílt sisak szinte egész évben :)
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 14:42:11
(9284/17150)
Én nem tartom annak.

Ugyanis, a McLaren szó szerint kitenyésztette Õt, ifjú korától tolták, tanították, aztán beültették a forma1-be mint kezdõ, egy tapasztalt, és kétszeres világbajnok mellé, aholis aztán 6-8 futam után kinyílt a csipája, és elkezdõdött az, ami ma már szinte történelem. De a lényeg, hogy kb bele harapott abba a kézbe ami etette Õt. És ilyet emberek nem csinálnak. Alonso, a kis idegbeteg látinláver a másik fele.

Eddie Irvine legalább ugyanolyan jó pilóta volt, mint Michael Schumacher, de az volt a feladata, hogy hátvéd legyen, viszont amikor engedélyt kapott arra, hogy nyerjen, akkor nyert, nem is egyszer.

Hol van/volt meg ez a fegyelem ebben a kis taknyosban. Ohhh, a nagy tehetség. Oda ne szaladjak. Vannak itt ugyan olyan jó pilóták mint Õ, sõt jobban is. Vettel, vagy Button, vagy Kubica idén úgy el keni a száját, ahogy csak kell.

Én nem tartom Õt túl sokra, nem egy olyan jellem akire fel tudok, tudnék nézni. Nem egy Senna, nem egy Prost, nincs meg benne az emberi nagyság!!!
tdk 2009 márc. 30. - 13:08:28
(9283/17150)
Ott az esõben alkotott, amikor nem állt ki a végén esõgumiért, miközben a mekisek igen.

Az utóbbi idõben általában ilyen káoszfutamok mennek Melbourne-ben, mintha a Forma-1 kinõtte volna ezt a pályát. Nekem ez nem tetszik. Sokkal jobb lenne, ha az idénnyitót egy olyan helyszínen rendeznék, ahol jobban le lehet szûrni az erõviszonyokat. Persze tudom, a tengerentúli futamokat egybe kell csoportosítani. Még jó, hogy egybõl következik Malájzia.

Button szépen csinálta, megérdemelte a gyõzelmet, de kíváncsi lettem volna Kubicára. Úgy tûnt, nagyon jól kijött volna neki, ezért sajnáltam. Viszont esélyes, hogy Jenson nem hajtott ki mindent az autóból.

Végre lecserélték a Pozsgay-t! :D
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 11:51:13
(9282/17150)
Emlékszem egy versenyre, a Hokenhejm ringen, amikor Barichello kb az utolsó helyrõl indult, feltekert mindent az autóban, és szó szerint átverekedte magát a mezõnyön, végig elõzött mindenkit, lenyomott mindenkit. Nah, az kemény volt :D

Öööööö, és a végén elsõ lett.

Nem kiesett elõle 28 ember, meg a boxban leelõzött még 4-et. 2-öt pedig csak azért, mert egyszerûen 150 lóerõvel erõsebb az autója, és ha egy majom vezet, az is lehagyja :$ Mondjuk így is egy mazsom vezet :D Most esett le a fárróóóóóó :D
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 10:54:35
(9281/17150)
Nem a lekörözött versenyzõk megelõzésérõl beszéltem. Amúgy meg szélárnyék nélkül esélytelen. Hiába vagy gyorsabb körönként 0,2-0,4-el, az kevés egy elõzéshez most. Régen elég volt, bebújtál mögé, valahol kifékezted, aztán elnyúltál tõle.

Igenis a régi futamokhoz képest piszok unalmas lett az utóbbi idõbe, egyetlen izgalom azt volt, ha bejött a széftikár.

9 éves korom óta nézek forma1-et.

Még akkor kapcsolódtam be, amikor Nigel a McLaren Hondával, ami turbós volt világbajnok lett. Hát ég és föld voltak azok a futamok a mostaniakhoz képest.

Amúgy meg amikor Schumi a Beneton Ford-al világbajnok lett, akkor mindenki egybe hangzóan azt állította, hogy ilyen sz*r kocsival még soha senki nem nyert. Rá egy évre, már az akkori legjobb motorral a Renault-al felvértezve senki sem lepödött meg a gyözelmén, és akkor döntött úgy, hogy csapatot csinál újra a Ferrari-ból.

Akkor tudott nyerni Hill, akkor tudott nyerni Vilneuve, és akkor tudott Hakinenn is, amíg össze építették a romokban heverõ Ferrari-t.

Utána következett be az, hogy negyven valahány futamon keresztül Schumi autója sohasem állt meg. Nem volt müszaki hibája.

Szabály módosítással nem a nagy csapatok kerültek hátrányba, hanem csak a kicsik kerültek majdnem egy szintre.

Hozzá kell szokniuk, hogy télen tesztelnek délafrikában, amit pedig év közben fejlesztenek, azt majd a pénteki szabadedzésen próbálják ki, vagy valamelyik alcsapatban.

Néha a Torro Rosso versenyzõi elõbb kapták meg a jobb, újabb motort, mint Schumi, pontosan azért, hogy kiteszteljék futam közben :D
9/10
offtopic
Sz23 2009 márc. 30. - 07:42:36 9/10
(9280/17150)
Ejj, itt meg mi van?:( Ne gyilkoljátok már egymást!

Azon filózom, vajon R. Brawn tudja-e, hogy a mi csapatunkat vitte sikerre?:DDD
10/10
norton15 2009 márc. 30. - 07:36:50 10/10
(9279/17150)
Nekem is bajom volt a szélárnyékkal, de így is láthattunk gyönyörû elõzéseket, sõt, így még nagyobb mûvészet volt, tekintve hogy képtelenség volt szorosan mögéállni az éppen lekörözendõ áldozatnak. Pl ott van Kimi parádés elõzése Suzukában, amikor uccsó körben leelõzte Fisichellát. Az meg nem igaz, hogy csak emiatt nem voltak élvezetes futamok, hiszen megváltozott a világ.

Értem, hogy kiscsapatokat is hagyni kell szóhoz jutni, de így, hogy a két-három legjobb csapat szinte esélye sincs a gyõzelemnek, akkor ugyanott tartunk, csak a szerepek felcserélõdtek. Azaz ha minden így marad, pár évvel késõbb már a fene kilesz a Brawn GP-vel, meg a Red Bullal, újabb szabálymódosítások lesznek, amivel ezt a két csapatot fékezik meg a legjobban. És így tovább.

A gumival igenis gond van. A szuperlágy már most használhatatlan, de mi lesz ha mondjuk a Hungaroringen gatyarohasztó meleg lesz? Kb 2 kört lehet majd vele normálisan menni. Ahogy mondtad is, régebben az idõmérõkön használták, most viszont kötelezõen a futamon is. Ez egy nagy különbség.

Egyébként meg pont azért szerettem meg az F1-et, mert nem olyan, mint pl a Nascar, hogy ész nélkül nyomod 300-zal, ez annál picit több: taktika, és precizitás.
offtopic
wukovsky 2009 márc. 30. - 00:54:37
(9278/17150)
:)

Látom elszabadultam az indulatok ma nagyon keményen :)

A verseny kicsit idézi a 70-80 évek versenyeit, amikor még élt a 107% szabály :)

Az elsõ versenyzõ idejét megszorozták 1.07-el, és aki ezen belül ment, az indulhatott. Kb indult a kvalifikáción 30-40 autó. De olyan is volt, amikor csak a legjobb 20 indulhatott.

Áhhh, a régi szép idõmérõk, amikor még szabadon kimentél, és csapattál, amit tudtál, szerintem azok voltak a legjobbak.

Én egyetlen dolgot módosítottam volna már hosszú ideje, amit azt hiszem most sikerrel meg is tettek, az pedig a szélárnyék, ez az alapja az elõzésnek, és az izgalmas versenynek.

Az elmúlt években ugyanis úgy alakították ki áramlástanilag az autókat, hogy mögötte haladva instabil legyen az autó, ne kapjon elégséges hûtést, egyszóval igen kellemetlen dolog legyen ott haladni, ez által nem lehet bebújni a másik mögé, vonatozni vele, és amikor hibázik elmenni neki.

Ennek következménye, a féktáv betartása volt, elõzés nuku, boxtaktika, pocsék unalmas futamok :(

A másik, hogy 3-4 nagy csapat tépte egymást, de általában csak kettõ.

Én igenis örülök neki, hogy elég nyílt sisakos most az a dolog, hogy jó autót lehessen építeni, és egy 4-500 milliós költségvetésû csapat mellett, egy olyan csapat, aki azért küzd, hogy szerezzen egy nyamvadt pontot, mert akkor a FIA a tengerentúli versenyekre ingyen elszállítja a cuccukat, ami óriási költség lenne amúgy, szóval egy ilyen kis csapat is labdába tud rúgni.

A gumival nincs semmi gond. Régen is így müködtek ezek a gumik, csak akkor a szuperlágyat csak az idõmérõre használták. KB 10 kemény, 15 óvatos kört bír ki.

Ami Kubicát és Vettel-t illeti, Vettel gumija elfogyott, Kubica körbe autózta, csak Vettel b*szott a féktárva, és nem tudott be kanyarodni, és bele csúszott Kubicába. Egy körrel késõbb halál simán lenyomja, és ha Vettel észnél van, akkor nem csúszik bele. De ez verseny, és amit most megtehetek, az nem halasztom egykörrel késõbre.

Én úgy érzem, hogy egy jó kis szezonnak nézünk elébe.
AvatáR Gil Maerth 2009 márc. 29. - 20:11:29
(9277/17150)
Pedig nem akartam hülyeséget irni :(
Csak rá akartam világitani milyen kétértelmû s fura is ez a helyzet :(
10/10
norton15 2009 márc. 29. - 19:47:11 10/10
(9276/17150)
Így már sima versenybalesetnek tûnik persze. Jó lenne tudni, ki volt az, aki olyan szépen ráhúzta Webberre...
10/10
norton15 2009 márc. 29. - 19:29:41 10/10
(9275/17150)
Az elejét nem lehet látni az eseménysornak, így pl el lehet képzelni, hogy Barrichello próbált egy hangyaf*sznyi résen behúzódni, de nem vette észre a jó nagy Webbert.
AvatáR Gil Maerth 2009 márc. 29. - 19:19:55
(9274/17150)
Ebbõl a titkos diffuzórokból hátul még óriási botrány lesz.
vagy mindenkinek szabad, vagy az egész tilos.
ha szabad akkor a többiek miért nem vetik be?
10/10
norton15 2009 márc. 29. - 18:52:47 10/10
(9273/17150)
1: Mutass egy olyan futamot, ahol nem az elsõ 4 hely valamelyikérõl nyerte meg.

2: A mázlista és a gyõztes típus között óriási különbség van.

3: Ha ennyire elnyomják szegényt, az sosem fordult meg a pici fejecskéjében, hogy "fellázadjon"? Neeem. Egyszerûen vagy ilyen hülye, vagy szereti így magát. Semmi különleges nincs benne.
10/10
offtopic
norton15 2009 márc. 29. - 18:49:33 10/10
(9272/17150)
Saját bevallása szerint unalmas az F1, és nem érdekli.:D
8/10
offtopic
nihilke 2009 márc. 29. - 18:24:50 8/10
(9271/17150)
na, erre most inkább nem mondok semmit...:P