1/10
issti1 2007 dec. 18. - 10:23:20 1/10
(421/2021)
Hát akkor ha jól értem, néha a/z (legalábis részleges) igazságtalanság sokkal hasznosabb és járhatóbb út, mint az ún. "korrektség" -persze itt, ha jól értem így sem lett "igazság szolgáltatva", mert elég szelektív módon lettek kárpótolva a kárpótlandók -de ezek sz. ha korrektül mindenkit mindenben kárpótolnak, a helyzet még rosszabb lett volna(teljes csõd..?)
Viszont akkor le kell vonjuk a kellemetlen tanulságot: hasznosabb lett volna a "szocializmus vívmányai" közül megtartani azokat, amelyek véletlenül hasznosak voltak -célozva itt a termelõ szövetkezetekre.. bár ha arra a sok kisemmizett, megnyomorított, szövetkezetbe kényszerített "kulákra" gondolok, akkor megint más megvilágítást kap a dolognak legalábbis az erkölcsi része(persze ettõl még a '89-es gazdasági/szövetkezetmegtartási/ szükségszerûség nem csökken!).

Akkor visszatérnék az általam már korábban is megállapított Antall és (tettes)társai felelõsségére: új megvilágítást kapott számomra a helyzet - Antallék nem csak az erkölcsi rendszerváltást cseszerintették el, de ezek szerint gazdaságilag is hasonlóan "építõ" tevékenységet folytattak.

S akkor még tovább szõve, esetleg azt is megállapíthatjuk: a jószándékú ámde arrogáns dilettánsok helyett talán hasznosabb a profi lenyúlókra bízni a dolgokat - az MSZMP-sek (bocsánat MSZP) néha kicsit megvernek, lekönnygázoznak minden vállalható ok nélkül, kicsit szétkorrumpálják az országot, de legalább kõkeményen gazdasági alapokra teszik a dolgokat; az egyszázalékos, ámde jelentõs (nemzetközi) hitközségi támogatással bíró "liberálisok" -maradjunk inkább SZDSZ-nél, így pontosabb -, pedig lehet hogy bizonyos kisebbségi gazdasági-etnikai(vallási?) alapon leuralják a tájat, de legalább menni fog a szekér!!!

Ez utóbbival csak az a komoly problémám van, hogy az a bizonyos "szekér" egyelõre(s már jó ideje így van) tengelyig a kátyúban!!!
Vagy rosszul látom?
hungaricum 2007 dec. 18. - 10:05:38
(420/2021)
a magyarság legnagyobb bûnei közül ne felejtsük ki, az 5%-os banki tartalékráta bevezetését sem!!!
maroty 2007 dec. 17. - 23:00:12
(419/2021)
Kedves istii , látom rákattantál, és igazad van , valóban rákérdeztek , hogy,hogy, hogy???? S a válasz:
A VH elött a magyar föld 92%-a 143 család kezében volt, a magyar ipari termelés 96%-a 233 cslád kezében volt. Az Antall kormány a nyakló nélküli kárpótlásával közel félmilló családot tett ilyen vagy olyan tulajdonossá. Kérdezem én ez arányban áll a valódi volt tulajdoni aránnyal? Továbbá az európai élvonalba tartozó mezögazdaságot ledegradálta a jobbágyparcella rendszer szintjére, a kommunista országok között a második legerõsebb ipart, visszataszította a II.VH elötti utolsó békeév szintjére, teret engedve a multiknak , hogy besurranjanak. Nesze nektek.
De mi lett volna ha nincs kárpotlás? kérdezték. " Antalian válaszolt" Teccetek vóna az SZDSZ-szel koalicíót alkotni és nem a demagóg szélsõjobboldallal, felejtsék el már õket. Mondta kommunista gyülõlõ prof.
1/10
issti1 2007 dec. 17. - 22:17:29 1/10
(418/2021)
Hát nemtudom, de ma láttam egy tudósítást a Gárdáról a Hírtvben(csak azért jelzem a forrást, hogy azt ne hihesse bárki, hogy valamely kormányszócsõn láttam) és elég ijesztõ volt egyrészrõl a kinézetük(nácira hajazó egyenruha), másrészt az is, ahogy elõadták mondandójuk (alapból lett volna benne igazság amit mondtak, no de ahogy elõadták, az nem kifejezetten volt "eurokonform").

Viszont abban a sajnálatos tényben egyetértünk, hogy lenne még e hazában feloszlatnivaló szervezõdés rajtuk kívül - megkockáztatom: a gárdánál sürgõsebb feloszlatásra érdemes és régebb óta mûködõ "törvényes" szervezet..

A magántulajdon védelmét illetõen meg tényleg lehet, hogy az amerikai példa jót tenne a közerkölcsöknek(javaink akár fegyveres megvédésének joga), valamint a kínai komcsiknál alkalmazott "sikkasztásért halál" elv is sokat javítana az ezirányú szörnyûséges statisztikán..

Egyébként hozzászólásod nagyjából a "kisebbségi" probléma fõ megoldási lehetõségeit is tartalmazta meglátásom szerint: egyrészrõl a mármár betegesen szajkózott "tolerancia" és "másság szentségének tisztelete" elveinek felejtése; másrészt a honi magyarság mármár beteges széthúzása és gyûlölködése helyetti nemzeti összefogás jelenthetne megoldást.

Mostanában ha újabb megnyilvánulását látom a magyar magyar elleni gyûlölködésnek, kicsinyes keresztbetevésnek (akár személyes szinten naponta szembesülhetni vele..), akkor mindig magam elé képzelem azon bizonyos ötvenegy év elõtti õszt, amikor ugyanezen város azonos nemzetiségû(magyar-magyar, cigány-magyar, zsidó-magyar ..stb..) lakosai olyan felemelõen példás és a "fejlett Európa" számára is oly példaértékû módon fogtak össze hõsiesen egy nemes cél érdekében.
Ilyenkor mindig próbálok arra gondolni, hogy bizony valahol mélyen ennek a példás tettekre képes népnek a génjei szunnyadnak az ilyen cselekedeteket tevõ polgáltársaink sejtjei közt is, csak olyan légkör kellene már végre, ahol szabad és érdemes is szabadjára engedni ezeket a belsõ tartalmakat.
Sajnos napjaink "példaképei" ennek ellenkezõjét erõsítik és sugallják - ezért is néz ki mindennapi kis közéletünk úgy, ahogy kinéz!
1/10
issti1 2007 dec. 17. - 21:45:32 1/10 Előzmény maroty
(417/2021)
Hú, hát én is kíváncsi lettem volna az elmúlt 40 év legnagyobb bûnére, hibájára - de az is biztos, hogy ez még véletlen sem jutna eszembe!

Biztos, hogy a '89-es kárpótlás olyan nagy kárt okozott? És milyen értelemben? Ennyire megterhelte volna a gazdaságot? De akkor mi lett volna a megoldás, nem kárpótolni senkit?

Én mondjuk az elmult 20 év legnagyobb károkozásának az elizélt rendszerváltást tartanám - annak ellenére, amit a rendszerváltást végigvezénylõ fennségesen arrogáns Antall József erre mondott: "Teccett volna kérem forradalmat csinálni!"
Szerintem ez a mondat is jól jelképezi az akkori -egyébként jóindulatú és tisztességes- MDF kormány elhibázott és káros hozzáállását..
10/10
ondok 2007 dec. 17. - 21:17:16 10/10
(416/2021)
Nem fizetted le *moderálva*, hanem olvasd el leveledet ,amit írtál neki,ha nem emlékeznél arra a tömény hízelgésre amit ott *moderálva* levágtál.-:))
10/10
ondok 2007 dec. 17. - 21:03:36 10/10
(415/2021)
*moderálva* ennyire benyaltad magad a moderátornál?, hogy még egy ilyen hányadék szitokáradatot tartalmazó igazi bunkócska hozzászólást sem moderáltak ki. Gratulálok.
maroty 2007 dec. 17. - 00:09:53
(414/2021)
Magyarok cselekedetei: 2003- ban egy történelmi konferenciát tartott az 56-os magyarok szövetsége az USA-ban. Mindenki ott volt aki élt és mozgott. Meghívtak egy neves történész professzort aki egész munkásságát a kommunista országok tevékenységére összpontosította, mindenki tudta gyülölte a kommunizmust, ott ostorozta õket ahol tudta. Neves nagy szaktekintély volt. /:bocs a nevét elfelejtettem:/. Feltettek neki egy kérdést. Mi volt a legnagyobb bün amit elkövettek Magyarországon a második világháború óta? Várta mindenki a szaftos választ. A tudós levette a szemüvegét s visszakérdezett. Olyan ami évtizedekre kihatott és kihat? Igen , igen olyan! -szóltak közbe. Tovább gondolkozott majd megszólalt: Hát , az 1990 -s földosztás és a kárpótlás. Ennél nagyobb hibát elkövetni sem lehetett. Még legalább 20-30 év mire rendbe jön az ország.
1/10
issti1 2007 dec. 16. - 23:15:05 1/10
(413/2021)
Inkább kanyarodjunk vissza a személyeskedésmentes, érdemi fórumtémánkra:

Zoole, sajnos egyet kell értsek veled abban, hogy mindig volt és úgy tûnik lesz is ürügy az emberiség bizonyos részei számára, hogy valamely vallási, etnikai, ideológiai alapon "irtsák egymást".
És ha jól értettem, legfrissebb példaként kedves amerikai szövetségeseinkre céloztál: a drága olajkészletek kapzsi és nagyon is átlátszó megcsapolása érdekében folytatott "igazságosztó", meg "terroristellenes" politika zászlaja alatt lassan már õk maguk sem leszenek megkülönböztetõk a terrorista elemektõl -csak õk intézményes eszköztárat használnak.
Én legalábbis így látom az aktuális világpolitikát... lehet hogy kicsit elfogult vagyok?
1/10
issti1 2007 dec. 16. - 23:03:19 1/10
(412/2021)
Kedves "ondok" , mint látom, hozzászólását nekem címezte: ne tegye, fölöslegesen ne fárassza ujjízületeit. Azon már rég túljutottam, hogy ilyesmivel hagyjam magam felbosszantani. Amivel nincs értelme, azzal nem foglalkozom, ezt megértheti! Gondolom ezzel ön is így van: pl. ha egy bolha köhög, ön se mondja azt "egészségére", pláne ha még ezután önnek is támad a kis piszok, hát pláne pláne nem fog vele csacsogni, ugye?
Vagy ha mégis így tesz, hát magára vessen, én sosem tenném.

Hogy ez mirõl jutott eszembe, magam sem tudom -de a világért se vegye magára! Csak úgy mondtam, de kanyarodjunk vissza önre:
levelébõl ennyit olvastam -
"Nos, kedves kis ba..." eddig nagyon bájos. Elmerengek, vajon hogy folytathatja: esetleg úgy mint egy kultúrált fórumozó? - "..lázs, kivételesen el kell ismerjem, az engem illetõ kritikái között van némi igazság.."
Vagy más kultúrált, a civilizált kommunikációba jól illeszkedõ gondolatsort lenne szerencsém látni?
Hmm.., ezt valószínûleg már sosem tudom meg, de valami azt súgja, hogy nem is maradok le semmi felemelõrõl..
Ön mit gondol, ha esetleg magába néz? Vajon pozitív, kellemes kép jelenhet meg önrõl?

Milyen izgalmas kérdések!
Kedves fórumozó társak, ti vajon hogy látjátok, mit gondoltok?
10/10
ondok 2007 dec. 16. - 21:23:01 10/10
(411/2021)
Nos kedves kis barátaim ,gondolkodtam ,hogy válaszra méltassam e nívótlan szövegeiteket,de aztán arra gondoltam,különösen s76zoole diadalittas végtelenül hosszú és unalmas hozzászólását látván ,hogy netán meghátrálásnak vennétek ,ha nem írnék semmit.Ezért ne örüljetek korán.
Komoly teljesítmény volt szoole-tól egy hozzászólásban ennyi valótlan ostobaságot összehordani. A stílusán nem lepõdök meg,bár elõször egy kissé humoros volt ,hogy egy "embertársáért imádkozó" szent ember hogy jut el pillanatok alatt az elmebetegezésig.
az összes "füllentésre"(finoman fogalmazok,mert durván sértegetni itt csak nektek lehet -:)).Az azért ugye nagyon érdekes v. nem is annyira az, hogy azon állításomra,hogy nem tudsz tõlem hasonló stílusú mondatot idézni,a számba adsz valamit ,ami nem igaz,de mit tesz Isten már nem lehet ellenõrizni, mert állítólag törölték.Hát így igaz az összes tirádád is.Illetve egy kis módosítással ,mert az nem igaz ,hogy marotyval is összetûztem,bárki leellenõrizheti,de veled istivel és hungaricummal valahogy tényleg nem tudok azonosulni.Talán nem véletlen ,hiszen egyikõtök szerint Szálasinak igaza volt csak rossz embereket választott, a másik szerint a holokauszt jól van menedzselve(egy apró kbség ha fel tudjátok fogni ,hogy az egyetlen eset volt ,amikor faji alapon irtották az embereket,a gyengéket öregeket eleve kiválogatva a gázkamra számára).Áruljátok már el nem vagytok Gárdisták? Ha nem is ,de szimpatizáltok vele.Nohát ilyenekkel nekem úgy látszik tényleg konfliktusaim vannak.Mondjam azt keresztény emberhez illõen,hogy nem tudják mit cselekszenek? Ha jó hiszemû vagyok a butaságotok számlájára írom a dolgot.mert arról tanúbizonyosságot tesztek sûrün.mondjak egy jó hírt,valóban ilyen elvtársak közé,ahogy szoli írja nem vagyok való,és azt sem bánom ,ha egymásnak helyeselve hírdetitek hazug szélsõséges,olykor álszent eszméiteket.De gyõzelmi tort korán ültök,mert én nem bérprovokátor vagyok(annál is inkább ,mert az én tevékenységem nem úgy mint a tiétek nemcsak politizálásra korlátozódik,a jobboldali maszlagot hírdetvén),hanem azokat képviselem ,akik normálisan gondolkodnak,és nem hagyják belefojtani a szót az ilyenektõl.A többi sértegetés( depresszió..stb) meg az íróját minõsíti,azokhoz nem ereszkedem le.
1/10
issti1 2007 dec. 16. - 18:26:40 1/10
(410/2021)
A megelõzõ vitához meg annyit muszály hozzászólnom: az "ondok" nevû fórumozóval pedig totálisan semmi értelme vitába szállni - mindig, mindenkivel konfliktusa van(a moderátort is beleértve) és mindig csak neki kehet igaza, hisz a többiek eredendõen buták, elfogultak..

Ez pont úgy néz ki, mint egy bizonyos kórkép- hadd ne részletezzem tovább!

Vagy mint a vicc, melyet már egyszer ideidéztem:
"Rádióhír: Egy õrült száguld az M7-esen szemben a forgalommal. Mire autós hõsünk a hír hallatán: - egy? De hiszen mindenki!!"

Mért emlékeztet engem "valaki" mindig erre a vicchõsre?
Valaki meg tudná mondani?
1/10
issti1 2007 dec. 16. - 18:17:32 1/10
(409/2021)
Igazad lehet a dolgok ideológiai különbségét tekintve, de sajna a lényeg ettõl nem változik: bizony a sztálinista komcsik is emberek(köztük gyerekek, nõk) millióit pusztították el szisztematikusan. Azt akartam folytatásként írni, hogy talán kevésbé embertelen módszerekkel mint a nácik, a holokausztban - de aztán így leírva már nagyon furán nézett ki...hogy volna az lehetséges, hogy a komcsik "kevésbé embertelenül" pusztítottak el nõket és gyerekeket ? -lássuk be, ez nonszensz!

Én is úgy érzem, ahogy Hungaricumnál is idézve láttam, hogy e tekintetben kettõs mérce van: csak akkor léphet tovább Magyarország, ha elfelejti a kommunizmus bûneit- de másrészrõl a nácizmus bûneit sosem felejthetjük el!!

Hát ez bizony így nagyon nem stimmel: inkább utóbbival értenék egyet -"a nácizmus bûneit sosem felejthetjük el" ...mint ahogy a kommunisták bûnei sem mehetnek a feledés homályába!!
hungaricum 2007 dec. 16. - 16:35:22
(408/2021)
Persze, hogy nem. De Sztálinnak sem volt szüksége bizonyítékra, aki nem tetszett neki, ment a levesbe. Csupán politikai megfontolások alapján. Ja, és akire kimondták, hogy politikai bûnös, annak az egész családját is elvitték, vagy kivégezték. Mi a különbség e között és a zsidó holokauszt között? Szerintem semmi, de éppen ez a probléma, hogy az emberek többsége hajlamos különbséget tenni, mert ezt sugallják nekik. Így válik az egyik borzalmasabbá és fontosabbá, mint a másik.
zszoltan 2007 dec. 16. - 15:33:13
(407/2021)
Érdekes, hogy legtöbben arra szoktak hivatkozni, hogy Sztálinnak több áldozata volt. De itt nem az a kérdés, hogy hány embert öltek meg vagy épp hogyan, hanem hogy miért!
Nem hinném, hogy bármelyikünk börtönre ítélné a 'Ryan közlegény...' mesterlövészét a bemutatott tucatnyi emberölésért. Viszont egy bérgyilkost szerintem legtöbbünk gondolkodás nélkül életfogytigra ítélne akár két meggyilkolt ártatlan áldozatért is.
És ha lehet hinni a pletykáknak, a zsidó gyerekekre meg sem próbáltak rábizonyítani holmi államellenes tevékenységet. A náci ideológiának nem volt szüksége koholt vádakra emberek likvidálásához.
hungaricum 2007 dec. 16. - 13:22:36
(406/2021)
ondok: képzeld, nem a zsidók holokausztja az egyetlen a világon, de az egyetlen, amelyik ilyen erõteljesen van "menedzselve". Gondolj csak a Sztálini kommunizmus ártatlan áldozataira, akiknek száma többszöröse a zsidó holokauszt áldozatainak. Mindkettõ elítélendõ, de vajon miért nincsenek egyformán kezelve? Egyik vezetõ miniszternõnk (SZDSZ) szavai jellemzik legjobban a kettõs mércét: egyszer azt monmdta, hogy "a Magyaroknak végre el kellene felejteni az összes sérelmét, nemzeti tragédiáját (trianont, 56,-ot) hogy végre továbbléphessen a Magyar nemzet".
Máskor pedig azt mondta, hogy "a holokausztot soha sem szabad elfelejteni!!!"
Érthetõen fogalmaztam?
10/10
ondok 2007 dec. 15. - 22:34:30 10/10
(405/2021)
Még azt nem tudom megállni,bár lehet ,hogy ez is moderálva lesz: hogy ne mondjam el ,hogy vidám pillanatokat szerzett nekem s76zoole levele a moderátorhoz.akár Karinthy is írhatta volna(persze egy kicsit feljavítva) a "Stréber fórumozó levele a moderátorhoz" címen. De ezt csak mellékesen , a jutalom nem szokott elmaradni.
10/10
ondok 2007 dec. 15. - 22:09:05 10/10
(404/2021)
Hundaricum, issti, s76zool vitapartneremmel közlöm,hogy részemrõl velük a vitát befejezettnek nyilvánítom.Ennek oka a szinvonal alacsony nívóján kívül (ld pl. s76zoli utóbbi hozzászólásait)az is ,hogy a fórumon véleményem szerint nincsenek egyenlõ feltételek biztosítva.Ezt arra alapozom ,hogy minden utóbbi hozzászólásomból a teljesen szalonképes egyéni véleményem törölve lett, míg ez a másik félnél a trágárság határát súroló kitételeknél sem történik meg.
Így fájdalom el kell tekintenem az amúgy is meddõ vitától,hiszen a zsigerbõl vitatkozókat úgysem lehet meggyõzni.
10/10
ondok 2007 dec. 15. - 21:09:02 10/10
(403/2021)
"Azt viszont nem tudom elviselni, tûrni, tolerálni - h ha valaki más állásponton van a másikkal, akkor jogot merészeljen formálni , és burkolt formában ugyan , de mindúntalan azt kifejezésre juttatni : h aki nem ért egyet, és nem ugy fogalmaz, az hülye!!!!!!!! "
Ha ez igaz ,akkor mond csak szoktál a tükörbe nézni? Mert ezt meg ki írta?:"Csak egy picit, hátha jobban tolerálhatóbbá válik lelki - mivoltod?!
A megismerés egyben therapia is!
Asszony-od él még? Külön szobában lakik?"
*moderálva*
Egyébként nem bánnám ,ha tõlem beidéznél egyetlen hasonló stílusú hozzászólást.Kétlem ,hogy sikerülne.*moderálva*
10/10
ondok 2007 dec. 15. - 20:48:30 10/10
(402/2021)
Fasisztának v. azzal rokonléleknek gondolom pl azt, aki szerint a következõ kijelentés,hogy:" Magyarországot romba döntik a zs..k, a r...k a kommunisták. Egy zászló alatt nekünk kötelességünk megvédeni a hazát"-"nem kivetnivaló még akkor sem ,ha azt Szálasi mondta."
A példabeszéded pedig nem életszerû,mert büdös zsidózás volt és van is, büdösmagyarozás és magyar holokauszt meg nem jellemzõ.Egyébként ,ha elõfordul mondjuk Romániában, a legnagyobb mértékben elítélendõ az is.