neugassaman 2008 jan. 17. - 03:15:42 Előzmény ondok
(721/2021)
Lentebb számodra írtam, és semmi sértegetés nincs benne! olvasd el higgadtan, és higgadtan is válaszolj! Köszönöm!
neugassaman 2008 jan. 17. - 03:12:42
(720/2021)
"A törvények kõkemény betartása"....
-Írod. Maga az alapgondolat helyénvaló, nagyon is! Viszont ezt biztosan nem várhatjuk el sajnos a "felsõbb köröktõl", pont azoktól, akik példát statuálhatnának! Ráadásul mint ez egyre többször kiderül, törvényünk õrei sem arról híresültek el, hogy mennyire szín tisztességesek....
A törvényeket legfeljebb mi magunk igyekszünk betartani, én ezért nem lopok harangokat és közúti jelzõtáblát, a vasúti átjáróból akkumlátort és kábelt a semafor-ból, aknafedelet a közútról,és semmit az ég világon senkitõl.Nem sikkasztok milliókat, milliárdokat, és a számláim rendre be vannak fizetve.
Gondolom Te hasonlóképp! Attól hogy más a politikai nézetünk, valószínû törvény tisztelésben még egyezhetünk!
Sajnos más formája nincs, és nem hiszem hogy lesz a törvények, ugymond központi-hatalmi "kõkemény betartásának, betartatásának - bár ez elég kettõs a gyakorlatban! Betartatni azt az "állam bácsi" nagyon szeretne, de példát, méghozzá jó példát azt nem tud felmutatni!!!
Vagy szerinted igen?! Te tudod....

"A lemaradtak fokozatos felhozatala".....
Ez alatt mit értesz egészen pontosan?! Ezt mint mondatot könnyû értelmezni, de ha belegondolok - hogy mire is értelmezõdik, akkor kicsit érdekes elvont fogalommá alakul át!
Miért is mondom ezt? Azért, mert ezzel anno is foglalkoztak, és az elmúlt 17-évben is - bár egyre sekélyesebben és elégtelenül, de foglalkoztak!
Foglalkoztak, mert nem is lehet nem foglalkozni velük, ráadásul az "uniós" tagságunk egyik feltéteménye közt volt a kissebségi helyzetünk kezelése is!
Szociális juttatások egész garmadája jár nekik, és ha döngetik az ajtót, és verik az asztalt - hát kinek másnak , ha nekik nem adnának....(Kolompáréknak)
Ha, most ismét az a nagy terv - hogy építsünk lakásokat a számukra, adjunk számukra kölvsönöket - amiket soha nem akarunk viszont látni, tehát "puszikára, szép szemire"....Szóval újra és újra nyaljuk ki õket a retekbõl, a nyomorból, abból a színvonalból ahol vannak! Jó! Ok!

De itt jön az amit késõbb említesz: "a kultúrális hagyományok megváltoztatása,iskolába kényszerítés"....
Mégis mondd: Hogyan szeretnéd te ezeknek a kultúráját megváltoztatni?!
Direkt nem firtatom ezt az "Õ" kultúrájuk dolgot, mert a kultúra az számomra igen magas értékrend, lassan a mi magyar kultúrális értékeink, és érték rendünk is leáldozóban van! ( nem hencegek - nekem e területrõl van diplomám, tudom Te most a bazdmegozással fogsz jönni, - hát csúnya egy szokás, de ha ingerlik az embert...)Beismerem csúnya szám van, no de etõl függetlenûl is tisztelem és védem a kultúrális örökségünket,néha test a test ellen - akik vandál emberállatként garázdálkodnának, ha belém nem botlanának.
Visszatérve, hogyan akarod, és vagy - miben és miként megváltoztatni a kultúrális hagyományokat?
Másrészt, ha jobban belegondolok - annak megváltoztatása ami az õ "kultúrális hagyományuk", az valóban csak a törvény kõkemény betartatásával valósulhatna meg, és az ellen bizony lázadnának, elnyomásról meg sovinizmusról, "endõlsung"-ról sívítoznának az europa parlamentben,vagy a hágai nemzetk bíróságon futtatnák magukat, mint ártatlan kiirtófélben lévõ kissebség....Valószínûsítem.
Amit lentebb írtál, azzal teljes mértékig egyet értek : "Mert ugye ismerünk tróger bûnözõ árja magyart is ,és létezik becsületes ,dolgos cigány is,ha a többségük sokféle okból kifolyólag nem is ilyen még.De rámondani valakire ,hogy tetves ,mert valahova született az náci mentalitás." Csak mielõtt még affelé sodródnánk, hogy leszélsõjobbozol!
Megmondom õszintén, egyszer már megtetted, vagy közvetlenûl, vagy közvetve - céloztál rá, és a "hitvallás" miatt is tán, de ha a "Szózatot" rakom ki , valószínû azért is ezt kapom, ugy hogy vérig sértettél, és ezt a fajta sértegetést nem én kezdtem....
Ráadásul Erdélybõl jöttem, és akkor én már Román is vagyok?! Nem! Romániai Magyar! Sajnos ezt neked is el kell hogy mondjam, mégpedig pont a fentebb írt csúf sértegetés miatt! Szóval nem térek napirendre felette, hogy aki szeretettel beszél a hazájáról, és nem szeretne bennt látni többségi tulajdonos külföldi nagytõkét az országában - az miért szélsõjobbos, és kárt okozó a szemedben..... Nem értem....
Pedig mint látod, most egyáltalán nem vitázom Veled, sõt van amiben egyet is értek - hacsak nem ismét az lesz az elsõ hogy én agymosott orbánista, bánatos f*szom, meg szélsõakármi, meg gárdista.....
Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Beszéljünk innentõl ebben a hangnemben, ne bántsuk egymást!
Kíváncsi vagyok képes vagy-e erre?!
Tisztelettel Lajos
neugassaman 2008 jan. 17. - 02:05:11
(719/2021)
Szerintem is telibe kaptad ! :) Ez nagyon "ott" van!!!
1/10
issti1 2008 jan. 16. - 21:50:48 1/10
(718/2021)
Ismét telitalálat! :o))
1/10
alex4427 2008 jan. 16. - 21:43:37 1/10
(717/2021)
A Nagy Politikus (N.P.) elhalálozott. Az új helyzetben N.P. úgy érezte, nincs mitõl félnie. Amikor végre Szent Péter elé került, határozottan kopogott és szinte megállás nélkül akart bevonulni a Mennyek Országába.
- Tetteid és szavaid nem mindig fedték egymást, ezért nem is tudunk egyértelmûen dönteni rólad - mondta a nagy kapus. - Ezért újszerû megoldást választottunk. Egy-egy napig leszel a pokolban és a mennyben, s utána te magad döntesz, hová akarsz menni. Döntésed végleges, sõt az örökkévalóságra szól.
- Minek ez? A mennyet választom.
- Teheted, de csak a két próba nap után.
N.P. ezért elment a pokolba, s igen meglepõdött. Ott voltak a barátai és barátnõi. Egy öregúr fogadta, vicceket mesélt és camparit ivott. Meg kínált is: enni, inni bõven volt, s a felszolgáló leányok mellett más hölgyek is voltak, akik szemmel láthatóan készek voltak minden gondot elûzni N.P. homlokáról. A golfpályán is vidám volt az élet, a zene pedig vérpezsdítõen hatott a klubban. Hamar vége lett a napnak, s N.P. alig akarta hinni, hogy nem a mennyben volt, hanem a pokolban. Másnap a mennyben járt. Tetszett a nyugalom, a felhõkön repkedõ angyalkák kacagása, az áhítatot sugalló zene. Jó volt - de mégis más, a korábbi élettõl teljesen eltérõ dolog.
A harmadik napon Szent Péter megkérdezte:
- Nos, hogyan döntöttél?
- Szégyellem egy kicsit, és ne is engedd le a hírt a Földre, de a tapasztalataim szerint mégis inkább a poklot választom.
- Legyen, ahogy akarod.
N.P. tehát bevonult a pokolba. A klub helyén hatalmas szeméttelep, s barátai némi ételmaradék után kutattak, ha ugyan nem a golfpályán elhelyezett üstökben fõttek. Az üstök alatt a tüzet maga a fõördög rakta, s N.P. azonnal egy fortyogó üstbe került.
- Hogyan? Hiszen tegnap minden más volt!!
- Az volt a kampány - felelt az ördög.
Siliana 2008 jan. 16. - 20:27:45
(716/2021)
Egy-két embert azér' úgy bevágnék a gettóba.... Csak hogy tudják, mirõl beszélnek mások
hungaricum 2008 jan. 16. - 20:14:53
(715/2021)
egyébként olvastam a 797-et, de abban semmi megoldási javaslatot nem látok. Csupán felvázolod az elérni kívánt eredményt, amellyel egyébként én is egyet értek. De milyen módon gondolod, hogy el lehet érni ezt a célt? Milyen konkrét eszközökkel?
hungaricum 2008 jan. 16. - 20:12:48
(714/2021)
ondok: azt írod, aki ilyet komolyan vesz, vagy részt vesz benne. Kérlek szépen éppen te és azok, akik hasonlóan tagadják a probléma létét vagy mértékét vezetitek oda az elkeseredett tömegeket, hogy ne legyen más választásuk. Éppen az ilyen strucc politika vált(hat)ja ki az agressziót, mert a terrorizált emberek nem látnak más kiutat. Nem látnak, mert akiknek ez feladata lenne, az nem mutat nekik más megoldást, sõt, nem mutat hajlandóságot arra sem, hogy elismerje a probléma létét. Ha a tendenciák nem javulnak majd, hanem ugyanúgy mint eddig, tovább romlanak (lavinaszerûen), akkor kényszerbõl kell, hogy szülessen valamilyen megoldás, és akkor a népharag eltakarítja a probléma forrását, és sajnos azok is áldozatul eshetnek, akik nem érdemlik meg. Sajnos ez lesz, ha továbbra is úgy áll hozzá a politikai elit, ahogy most hozzááll, és ahogyan éppen te is hozzáállsz, kedves Ondok. Tiétek a felelõsség. Hiába nácizol, hiába köpködsz, így nem lehet ennek gátat szabni.
10/10
ondok 2008 jan. 16. - 19:42:43 10/10 Előzmény hungaricum
(713/2021)
A megoldást 797-ben megírtam.A cigányság körében a bûnözés és a munkanélküliség aránya jóval magasabb az átlagnál ,ennek ellenére ,amit írsz,és ami tudatlanságból vagy elvetemültségbõl származhat csak ,idézem:"túljutunk egy olyan ponton, ahol az endlösung hirtelen, és nagy méreteket öltve megvalósulhat. Még akkor is, ha én nem veszek benne részt." Ez teljességgel elfogadhatatlan ,mert az Endlõsung ateljes népcsoport- beleértve a csecsemõket is -táborokba szállítását,és ott iparszerû megsemmisítésüket jelenti.Aki ezt komolyan gondolja az náci, és aki ebben résztvesz, azt pedig jogosan felkötötték a háború után.
1/10
issti1 2008 jan. 16. - 11:40:02 1/10
(712/2021)
..tvelv !
hungaricum 2008 jan. 16. - 11:32:34
(711/2021)
ondok: mi ered butaságból? Az, hogy azoknak a magyaroknak, akiknek a környékén lakó cigányok mindenüket ellopják (a tyúkjait, a tüzifáját, a krumpliját a földbõl, a fémtárgyait leszereli, stb..), megkeserítik az életüket, mert hangoskodnak, terrorizálnak, mert a leputrisodó környezet miatt eladhatatlanná válnak a házaik, tehát vagy kitart, amíg meg nem hal, vagy menekülve hátrahagyja mindenét, hogy a házába cigányok költözzenek be lelakva azt pár év alatt? Azt tartod butaságnak, ha ezek a magyarok egyszer csak megelégelik, hogy ezekre a bajaikra csak annyi a válasz, hogy legyen toleráns? Meddig lehet ezt tolerálni? Meddig tûrheti valaki, hogy a másik fél, akivel kénytelen együtt élni önhatalmúlag felrúgja a békés együttélés szabályait? Ha továbbra is azt mondogotják majd neki, hogy nincs is ilyen probléma, nincs mit megoldani, és õ különben is fasiszta, akkor szerinted mit fog csinálni a kétségbeesett ember? Szerintem elõbb-utõbb összefognak, kiegyenesítik a kaszákat, és megküzdenek. Amikor már nincs mit veszteni, akkor kemény az összecsdapás. Kedvenced a statisztika. Akkor nézz utána, a cigányság mekkora hányada él putrikörülmények között? Mekkora hányada munkanélküli vagy rokkantnyugdíjas? Mekkora hányadban vannak reprezentálva a büntetésvégrehajtási intézményekben?Mekkora a szaporulatuk? Mekkora hányaduk végez el magasabb iskolát, mint az általános? Mekkor a az átlagos I szintjük? Ha ezekre válaszolsz magadnak, és továbbra is azt mondod, hogy ez normális, átlagos, és nincs is probléma, akkor én tökön szúrom magam. Ezután gondolkozz el azon, kérlek, majd oszd meg velünk, milyen módszerekkel látod elérhetõnek a felemelésüket, az integrációjukat?
hungaricum 2008 jan. 16. - 11:18:01
(710/2021)
suuperbus: senki sem állította, hogy közszolgára nincs szükség. Van, ezt hangoztattam is. Ezért tartjuk el az állami apparátust az adonkból. Ennyi lett volna a lényeg. A többi egyszerû matek.
1/10
issti1 2008 jan. 15. - 23:11:42 1/10
(709/2021)
..nojn, cén! ..eleven!
1/10
issti1 2008 jan. 15. - 23:10:44 1/10
(708/2021)
Végre egy kis csendddd!

Nyugodtan feltehetem a lábam, nem kiabál senki - a végén még nyugodtan el tudok aludni .. :o)

Remélem mindenki hazament!

Guten aht...
10/10
ondok 2008 jan. 15. - 22:58:35 10/10
(707/2021)
Én nem vitatkozom veled, a közszolgára pont olyan szükség van ,mint a bányászra, parasztra,iparosra.
suuperbus 2008 jan. 15. - 22:57:42
(706/2021)
Egy olyan világ felké közeledünk, ahol egy ország lesz produktív a ti fogalmaitok szerint és az Kína. Komolyan.
10/10
ondok 2008 jan. 15. - 22:56:45 10/10
(705/2021)
ha nem butaságból eredne,most fel kéne háborodnom,mert soha senki nem lehet olyan elkeseredett,hogy egy kisebbséget célirányosan ki akarjon irtani.A megoldás egyébként a törvények kõkemény betartatása,és a lemaradtak fokozatos felhozatala, a kultúrális hagyományok megváltoztatása,iskolába kényszerítés.Mert ugye ismerünk tróger bûnözõ árja magyart is ,és létezik becsületes ,dolgos cigány is,ha a többségük sokféle okból kifolyólag nem is ilyen még.De rámondani valakire ,hogy tetves ,mert valahova született az náci mentalitás.
suuperbus 2008 jan. 15. - 22:56:39
(704/2021)
Akkor fogadjuk el, hogy nem értjük egymást.

Csak meguntam, hogy sokan emlegetik a közszolgák feleslegességét - ne vegyétek magatokra -, de egyúttal mindent közszolgáltatásként akarnak megkapni: oktatást, egészségügyet, erõs hatósági ellenõrzést (élemiszer, járványügy, fogxyazstóvédelem) stb.

Most mondok valamit, ami mindegyikõtöknek tetszeni fog: nincs ingyenebéd, a közszolgáltatások terén sem.

De abbahagyom a témát, mert már tényleg unalmas...
10/10
ondok 2008 jan. 15. - 22:50:26 10/10
(703/2021)
ha beszállnak ilyen feltételekkel ,akkor biztos tudják ,hogy miért ,nem szerelembõl,az államnak meg az a feladata,hogy biztosítsa a garanciákat.Szerintem érthetetlen,bár némileg érthetõ,hiszen az ellenzék szítja a félelmet,hogy pl a gyógyszeripar ,ami kizárólag üzleti alapon mûködik ,óriási hasznot bezsebelve,igaz minden szükséges gyógyszerhez hozzájutsz ,nem úgy mint a komcsi rendszerben,senki nem támadja a rendszert. Vagy a patika privatizációtól sem lett világvége,sõt a háziorvosi praxis is magánpraxis.Ezeken senki nem lovagol.vagy nem sírjuk vissza a Matáv állami monopoliumát ,amikor egy telefonra 15 évet kellett várni.
hungaricum 2008 jan. 15. - 22:47:54
(702/2021)
meglepõen megtáltosodsz, ha marxot idézheted :)))) De egyébként stimmel amit írsz.