hungaricum 2006 nov. 10. - 07:27:25
(41/2021)
Az lehet, hogy ez volt az ürügy, de egy héttel korábban maga Gyurcsótány kereste meg a tulajdonost, hogy távolítsa el azt az alakot, mert szerinte jobbra húz. Ez persze nem volt igaz, csak éppen az igazságot írta, amirõl ma már mindenki tudja, hogy az volt az igazság, de akkor ez még porszem volt a kormány propagandagépezetében!!!!
hungaricum 2006 nov. 10. - 07:24:58
(40/2021)
x-tro: látom, hogy nem vetted le a mondanivalóm lényegét, mit is mondhatnék mást, minthogy nem értetted. Sajnos vannak ilyen "liberális" hozzáállású emberek, akiknek közük sincsen a liberalizmushoz.Sekélyes felfogású emberekrõl van szó, akik pl. nem riadnak vissza attól, hogy lenyúlják az ügyfelemet engem kikerülve. Ez sajnos azért rohadt nagy pofátlanság, mert az ügyfelet én hajtottam föl, én építettem ki, õ csak kényelmesen beleül a tutiba, de elvárja mindeközben, hogy ahol nem tud kikerülni, továbbra is én dolgozzak helyette. Szemétségnek hívom én, õ pedig a piac törvényeoinek, ahol az õ érdeke az elsõ, minden más csak azután való. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy õ alapból rosszindulatú, vagy egyéb, csak éppen nincs erkölcsi, etikai gátja ezzel szemben. Fordított helyzetben eszembe sem jutna ilyen aljasság. EZ A KÜLÖNBSÉG!!! Õ azt hiszi, hogy így helyes, én pedig tudom, hogy ez köcsögség. És akik velem szemben így viselkedtek, eddig sorra kiderült róluk, hogy balosok. Ez a tapasztalatom. Ha pedig elmebetegnek tartasz, akkor az csak bizonyítja az általam elmondottak igazságát. Miért kellene tûrnöm, hogy ezek az alakokkizsigereljenek? Miért kellene tûrnöm, hogy a fletó amit elbaltázott, most én fizessem meg? Nektek miért kellene tûrnötök, hogy ti fizessetek, vagy a gyermekeitek?
a_manocska 2006 nov. 09. - 20:20:10
(39/2021)
csak annyit még: most munka közben (talán ezért írok ide ennyit?) nézem fábryt az RTL-en, csak azt ne mondd hogy ez a csatorna balos....
a_manocska 2006 nov. 09. - 20:16:29
(38/2021)
Kedves liberálbolsevik sorstársam!

Megnézem mindenképp ezt a virtus.hu-t, bár valójában most nem engedhetem meg magamnak, hogy honor nélkül írjak:) Szerencsére a másik két cég, akinek dolgozok, ahogy megtudták, hogy "felszabadultak energiáim", rögtön be próbálnak szippantani, hogy õk legyenek az én fõállásom:) Igazából szinte több munkám van, mint eddig volt, azzal a különbséggel, hogy tovább alhatok reggel:)

És van egy fórum, ahol kéthetente szinte köteleznek arra, hogy elmondjam a véleményemet. Nem tudom mi történt velem, nagyjából a zavargások kezdetén elpattant bennem egy húr. Addig bírtam csendben, türelemmel, toleranciával. Azóta nem, és szinte mindenre ugrok. Pedig én nem vagyok ilyen
x-tro 2006 nov. 09. - 18:10:12
(37/2021)
Típussors! Így járunk mi mocskos balliberális komcsiszekér-tolók ebben a mocskos balliberális buzikomcsizsidócigányamerikaiorosz bolsimégyijába...

Úgy kerülünk az utcára, hogy észre sem vesszük.
Aztán ott meg jól fejbever a rendõr. Vagy éppen a szabadságharcos, mindegy, végül is...

Van egy ilyen site, például: <a target="_blank" href="http://virtus.hu/" title="http://virtus.hu/">virtus.hu</a>
Itt lehet publikálni mindenkinek, az olvasók szerkesztik. Csak úgy mondom... De nem fizetnek.:) Viszont ha valakinek agymenése van, ott kiélheti, ha már a hvg nem elég nívós...:P
a_manocska 2006 nov. 09. - 17:55:13
(36/2021)
A Fejest (blikk exfõszerkesztõje) nem a gyurcsány rúgatta ki, hanem a csányi.

és nem politikai okokból,hanem azért, mert címlapon hozták, hogy 100 milliót költött arra, hogy maga robbie williams énekeljen a gyereke szülinapján.

másnap csányi helyreigazítást kért, erre a fejes leküldte még 1szer az újságírót, aki összeszedett 1 félalkoholista juhászt, aki azt mondta: láttam robbiet. Így kívánta bizonyítani az igazát.

Harmadnapra 100 millióval kevesebb OTP-hirdetés volt a Blikkben. Negyednapra a Ringier visszahívta a fõszerkesztõt.

Hát, így megy ez.

Vajon hány ilyen általad tutibiztosnak hitt politikai tény lehet még, aminek ennyire más a magyarázata, mint ahogy te azt elképzeled????
a_manocska 2006 nov. 09. - 17:47:30
(35/2021)
Olyannyira igazad van, hogy csak mosolygok itt a gépem elõtt. Jómagam is szerelembe estem a sajtómunkássággal, és pár éve már járkálok ezen a rögös úton. Az utóbbi idõben - hiszen tudjuk, milyen szar most mindenhol a helyzet - egy vészesen jobboldali orgánumhoz kerültem lelkes liberálisként.

Elõször csak néztem és nyeltem nagyokat. Napokig, ugyanis szavakkal elmondani sem lehet, mi megy ott. Nagyjából 1000szer durvább, mint ahogyan hungaricum kommentálja az eseményeket, és minden egyes hír után...

A rovatvezetõ a kuruc.info-ról tájékozódik, és hadd ne soroljam tovább...

Szóval hamar rájöttem, hogy a legjobb, ha ráfekszem a bûnügyekre, Pénzes Henrietta felgyújtásában legalább nem a Gyurcsáy a hibás (bár egy roma, és ez is vörös posztó nekik...). No mindegy, hónapokig húztam, közben jó kis rendõrségi kapcsolatokat építgettem, akik elõl igyekeztem eltitkolni, hogy a vér látványától is elájulok:)))

Az viszont nyilvánvaló volt, hogy én nem az õ brigádjukhoz tartozom, pl a zavargások kezdetekor egyszer sem tudósíthattam... Maradtak a kirabolta, vízbe fojtotta, stb.

És a folyamatos álláskeresés... amíg egy adott pillanatban ki nem rúgtak, állítólag leépítés miatt...

Ja, persze emellett még dolgoztam és dolgozom máshová is, ahol elismernek és jónak tartanak, tehát valószínûleg az esetemben nem szakmai problémák álltak a háttérben. Nem akarom fényezni magam, aki már dolgozott velem együtt, az tudja, mit érek.

Ennyit a jobboldali sajtóról. A csúcspoén az egészben az, hogy a maradék két munkahelyem is jobbra húz, de szerencsére itt nem is várják el tõlem, hogy politikát írjak:))) Persze lehet egyszer kirúgnak, mert balos vagyok, de az is lehet, hogy egyszer majd felültetnek egy vagonra ezért...

A média és a pollitika viszonyáról csak annyit: az exmunkahelyem fõszerkesztését egy idõre átvette egy full-bulvárból jött pasi, és kiirtott belõle minden politikát. Megfelezõdött a példányszám...
x-tro 2006 nov. 09. - 17:43:20
(34/2021)
Biztos üzletfeleddel, meg annak partnereivel is ilyen okos vagy, azért hagyják magukat lenyúlni..:D
Vagy. Ha ilyen okos vagy, akkor tudhatnád, a zsenialitás magányra ítéltetett sors. És nem neheztelnél a sok kis hülyére, akik mindent rosszul csinálnak. (De talán megpróbálkoznál segíteni rajtuk, ami persze nem úgy megy: Hogy te hülye vagy, barom állat büdös komcsi.)
Vagy. Én nem csodálkozom azon, hogy elmebetegekkel nem akar senki sem üzletelni...
Választhatsz, mást úgyse tehetsz..:)))))
hungaricum 2006 nov. 09. - 17:04:34
(33/2021)
tudod x-tro itt nem annyira politikai beállítottságról lehet beszálni a média szintjé. Világnézeti különbségek vannak. Nekem eszembe sem jutna, hogy egy üzletfelem partnerét lenyúljam, de amikor ezt velem teszik meg (ma volt rá példa), ráadásul pofátlanul, akkor azokról sorra kiderül, hogy baloldali szavazó. Nem azért, mert komcsi (pedig sokszor ráadásul az is), hanem mert nem érti, hogy ez etikátlan. Ez a mai trend, ilyen a világ, ilyen a nyugati felfogás, ilyen az üzleti élet rideg valósága a mai világban. És a baloldal nyíltan ezt propagálja, a modernséget, a nyugatiságot, a sikerorientáltságot, és a lelki sivárságot. Én ha akarnék sem tudnék igazi balos lenni, mert nem ilyen vagyok, aki viszont ilyen, az általában balos. Persze ez nem mindenkire igaz, de a nagy számok törvénye alapján ez kimondható. Te lehet, hogy nem is vagy komcsi, de lehetsz ettõl még balos mert vagy ilyen vagy, vagy elég sötét vagy ahoz, hogy ne gondolkozz, hanem elfogadd a készen kapott véleményt...ez pedig a kommunizmusban volt jellemzõ, tehát azért valahol mégiscsak kommunista vagy!
hungaricum 2006 nov. 09. - 16:57:25
(32/2021)
RTL, TV2, MTVk, ATV balos, HIRTV jobbos, DUNA semleges, de inkább konzervatív ami miatt jobbosnak tûnhet.
NÉPSZABI, NÉPSZAVA, ÉS, HVG, BLIKK (csak a választások elõtt volt kritikus a kormánnyal szemben, de kirúgták fletó közbenjárására a fõszerkesztõt és mindjárt jó útra tért), Narancs, index.hu, figyelõnet, origo.hu ezek mind MASSZÍVAN BALOSOK!!!! Heti Válasz, Demokrata, Magyar Nemzet, ezek jobbosok azok közûl, amiket olvasnak is. Egyébként az emberekhez (a nézettségi és olvasottsági adatokat is figyelembe véve) 80%-ban jobban jut el a baloldali hülyeség. Baló egyébként ritka egy õskommunista, díszpéldánya a manipulálásra felkészített vezetõ publicistáknak.
Megszorításokra visszatérve: ha azok, akik ki tudnak bújni a megszorítások elõl ki is bújnak, ha azok, akik máris keresik a kiutakat megtalálják azokat, ha ezekbõl sok lesz, akkor a bevételnövelõ intézkedések nem hoznak annyit, amennyit számoltak, tehát a csomag megbukott, mert azt a nép nem fogadja el (hiszen azon töri a fejét, hogyan védje ki az adó- és járuléknövelést). Errõl beszélt az Orbán, tehát akkor szerinted is igaza volt. Ha azonban mégsem fogják tudni sokan elhárítani (pedig mindenki próbálja, így továbbra sincs meg a társadalmi elfogadottsága), akkor az fog bekövetkezni, hogy amennyivel többet fog befizetni a kasszába, annyival fog tudni kevesebbet költeni. Ha kevesebbet költ, a kereskedõnek, termelõnek és a szolgáltatóknak is kevesebb bevétel jut, amelybõl kevesebb ÁFA folyik be, kevesebbet tud fizetni az alkalmazottjainak, de maga is kevesebbet fog keresni, ami által a vállalkozó ugyanúgy mint az alkalmazottja szintén kevesebbet fog költeni a piacon megnehezítve ezáltal más vállalkozók anyagi helyzetée, de ugyanakkor a kevesebb bevételbõl kevesebb adóforint is jut az államkasszába. És így tovább, és így tovább. Ez egy ördögi kör, egy spirál, amibe ha beleesik magyarország, nagayon nehéz kilábalni belõle. A kincstári bevételek az elején felpörögnek, mert akkor még a dupla adó, az dupla összeg, de amikor így ledegradálódik az életszinvonal, a magasabb adó is kisebb bevételt fog jelenteni, mert nem mindegy, hogy a 40% például az minek a 40%-a, a 200000-nek vagy a 120000-nek!!!! Aztán amikor a megnövelt terhek miatt a vállalkozók kénytelenek munkaerõt leépíteni, megugrik a munkanélküliség. A munkanélküli pedig nemhogy nem fizet adót, de segélyt is kap!!!! Egyre kevesebben fognak dolgozni egyre kevesebb pénzért, így egyre kevesebb adót fizetve be közvetlenül is, de közvetve is (ÁFA-ban és a vállalkozások által fizetett járulékokban és adókban is), miközben egyre több lesz a kiadás az eltartottakra. Ez az igazi egyensúlytalanság, amibõl nem lehet kimászni. Ennek a fordítottja is igaz: ha az ellenkezõjét cselekedjük, akkor a fenti analógiára a fordítottját tudjuk elérni!!!! És a Fidesz ezt ajánlotta, a kormány pedig az elsõ verziót választotta!!!!
x-tro 2006 nov. 09. - 15:32:18
(31/2021)
Okos gyerekversike: Egy, kettõ, bal, jobb, mennek a majmok....stb, stb.. látod manócska a gyerekek is csak nevetgélnek ezen... Eszükben sincs komolyan venni azt, ami nem az.

Azonban, míg az általad felvázolt magyar sajtó politikai spektrumanalízisére nagyjából bólintanék, azt meg kell mondanom (ex-sajtómunkásként), hogy mindenhol gondolkodó emberek dolgoznak, akik politikai beállítódása is egyéni. A jobbos irányú lapoknál mondjuk nem annyira, ott a szerkesztõség összetétele jóval homogénebb, nyilván dolgozik a jó magyar bizalmatlanság, csak a jó kádereket veszik fel. Illetve, ha neadjisten kibújik a balos lóláb, rögtön útilapu is kerül rája... De hogy a népszabinál csak emeszpé bérencek dolgoznának, vagy a magyar hírlapnál, vagy a tévékben, rádiókban azt így nem jelenteném ki. Bár nyilván ki van zárva, hogy neonáci, rasszista szólamokat hangoztató újságírótól egy flekket is leközölnének, max. olvasói rovatban. De biztosan tudom, hogy pl. Lovas István szakmaiságát a legmesszemenõkig elismerik, bármennyire nem is értenek vele egyet. De a Duna tévében is ismerek olyan felelõs beosztású embert, aki balra szavazott...:)) (és olyat sokat, a Dunában is meg máshol is, aki egyszer ide, másszor oda, pusztán gondolkodásból, a történések értelmezésébõl, nem pedig elvtelen köpönyegforgatásból, bár ilyen utóbbi is van nyilván...)

Aztán meg lehetne vitát, beszélgetést indítani arról, hogy a média fejlõdése leveti-e, levetheti-e magáról a pártatlanság a mai gazdasági és politikai helyzetben nehezen tartható álcáját, vagy pedig igenis a markáns pártos véleményû orgánumok kora jön. A nyugati példák, és a hazai tendenciák is az utóbbira engednek következtetni.
a_manocska 2006 nov. 09. - 14:39:29
(30/2021)
lemaradtak a többiek, és most már nincs kedvem bõvebben kifejteni:

Hetilapok.

bal: HVG, ÉS, Narancs, 168óra
jobb: Heti Válasz, Demokrata, Utolsó Figyelmeztetés, Magyar Világ

TV:

bulvár: RTL, TV2 - néha jobbra, néha balra húznak, a riporterek szájíze szerint (pl házon kívül, 21 század kifejezetten jobbos mûsorok)

m1: közszolgálati, szerintem igyekeznek pártatlanok maradni (baló mindenképp)

duna: jobb (a dolgozók és a mûsorok is)

hírtv: egyértelmûen jobb

atv: na ez a bal.

Most errõl ennyit, egyébként észre is vettem, hogy már normálisabban írsz...
a_manocska 2006 nov. 09. - 14:33:49
(29/2021)
Hû,
annyi mindenrõl írtál, hogy nehéz lesz röviden válaszolnom.

1. A kérdéseddel kapcsolatban: õszintén szólva fogalmam sincs, hogy mennyivel lesz jobb vagy rosszabb a költségvetésnek a dupla járulék. Nem feltétlenül lesz azonban rossz, ha az apeh ugyanúgy jár el, mint eddig.

Lesznek emberek, akik birka módjára befizetik majd az eddigi dupláját. Bár emiatt nyilván majd munkahelyeket, státuszokat szüntetnek meg.

A másik csoport megpróbál majd trükközni, pl ekhós viszonyba kerülni (az összes média elõnyére legyen mondva, hogy minden külsõs munkatársat felvettek az ekhóba), vagy egyszerûen nem fizet (úgy tudom egyébként, hogy a rendelet értelmezésénél akad vmi kibúvó, talán épp az, hogy fizethetõ, és nem kötelezõ fizetni...)

Azt nem tudom, hogy volt e már dolgod tartozás esetén az APEH-hel. Hát nekem volt, és senkinek nem kívánom ugyanezt. Fogadjunk már fel is vettek egy csomó új embert, hogy legyen kivel behajtatni.a be nem fizetett járulékot...

összességében véve azonban nem látom a helyzetet, mivel nem vagyok gazdasági elemzõ...

Viszont a többi gondolatodról is van véleményem:

- a magyar média 80 %-a a baloldal kezében van... háááát... ezt azért jó lenne igen alaposan átgondolni... nézzük csak!

1. Van 3 db bulvárlap, ezek közül kettõ (Blikk, Színes Bulvár) külföldi tulajdonban van. azt tudom, hogy a színesnél nem lehet oldalaskodni, a blikk viszont úgy emlékszem épphogy jobbra húzott a választások környékén... A harmadik bulvár a Napi Ász, amely vonalasan jobbos, a szerkesztõségében majdnem kizárólag MIÉP-hívõk ülnek. Ez eddig jobbos fölény...

2. Napilapok: Népszabi - szintén Ringier-tulajdon, bár az MSZP-nek és a lap dolgozóinak is vannak részvényeik, alapvetõen a svájci anyavállalat diktál. A publicisták felkészítése egy nagy baromság, ott alapvetõen baloldali írók dolgoznak, akiket nem szükséges felkészíteni.

Tudod, miben nyilvánult meg ez a felkészítés? Még a nyár elején szinte minden nap kijöttek egy extra infoval arról, hogy mi hogyan fog változni az oktatásban, a 8 osztályos gimik megszüntetésétõl a tanárok óraszám-emeléséig. Érdekesmód minden napra akadt 1-1 új botrány-téma, még gondolkodtam is sokat, hogy annak az újságíró csajnak honnan lehetnek ilyen jó fülesei... Na ez volt a "felkészítés", és ráadásul úgy, hogy szakmai szempontból még jól is járt vele a népszabi (hiszen azé a dicsõség, akinél elõször jön le az info)

2. Magyar Nemzet - nem ismerem különösebben a szerkezetét, de annyit tudok róla, hogy nyilvánvalóan jobbos. (a kultúrrovata elég jó)

3. Gazdasági lapok - ezekhez nem tudok hozzászólni, a vg ha minden igaz axel springer, a napi gazdaságról nem tudom kié. Ahányszor ezeket olvastam, nem tûnt fel, hogy bármelyik is jobbra, vagy balra húzna

4. Népszava - na ez a vonalasan bal, MSZP-által irányított lap!

5. Magyar Hírlap - bár a régi liberális volt, a fõszerk most mondott le, 2-3 publicistával, felsõvezetõvel együtt. Széles jobboldalit akar belõle csinálni...

A játszma it
hungaricum 2006 nov. 09. - 12:21:56
(28/2021)
bocs, megette a végét, már nem fért ki. Szóval hazugság és csúsztatás az is, amikor a cikk úgy ír arról, hogy a Fidesz kevesebb bevételbõl többet ígért a kampányban, mintha tény lenne, hogy a kisebb adó- és járulékteher egyenlõ lenne kevesebb bevétellel. Egyrészt ha jól emlékszem csak a 14. havi nyugdíjjal ígért többet, de a kisebb adó- és járulékteher éppen, hogy nagyobb állami bevételt jelent, mintahogy erre számos példa van (pl. Románia). De a hatásmechanizmusa is ismert, az nem egy csoda vagy paradox. Errõl azonban inkább akkor írnék, ha vlaszolsz az elõzõ elõtti hsz.-emben föltett kérdésre, mert akkor valószínûleg szét tudom oszlatni a fejedben a tévhiteket. Kérlek válaszolj, és igérem kultúrálta és tárgyilagosan fogom kifejteni a dolgokat.
hungaricum 2006 nov. 09. - 12:17:08
(27/2021)
elolvastam a cikket, és nagyon sok csúsztatást találtam benne (De amióta Öszödön fletó elmondta, hogy föl kell készíteni a vezetõ publicisztákat, ráadásul a Népszabi MSZP résztulajdonú lap, ezen nincs mit csodálkozni).
1) "Ez az interjú május elején készült, jóval a D-209-es botrány elõtt. Medgyessy a kampányban egyrészt valóban fût-fát ígért, helytelenül, másrészt arról beszélt, helyesen, hogy az Orbán-kormány veszélyes túlköltekezésbe kezdett, üres a kincstár."
Ez nem igaz, mert még Medgyessy is beismerte, hogy ha jól emlékszem 320 milliárd volt a kasszában, ráadásul az Úniós csatlakozásunk feltételei közül a legtöbb pontosan a polgári kormányzás alatt teljesült!!!!
2)"Az õszödi beszéd nyilvánosságra kerülése elõtt is tudni lehetett, hogy az ország helyzete nem olyan, mint amilyennek a kormánypártok a kampány során állították"
Ez sem igaz, hiszen pontosan, hogy nem lehetett tudni, csak azok sejtették, akik a Fidesznek hittek. Sajnos a kormánypárti propagandának többen hittek, tehát a csalás mindenképpen megtörtént. Miért írja a Népszabi, hogy rudni lehetett, amikor többek között pont õk cáfolták a választások elõtt a Fidesz vádakat. Fizetett hirdetések és cikkek sokaságával hajtották a kormány malmára a vizet. Az, hogy az emberekkel, akik nem akarják magukat hülyének érezni, elhitetik, hogy "hiszen õk ezt már tudták a választások elõtt, hogy nagy a baj", attól ez még hazugság marad, ezzel csak ismét a kormány próbálja kicsinyíteni a hazugságának bûnét!!!!! Nem látod, hogy azt csinál ez a majom az emberek egy részével, amit csak akar? Úgy befojásol, hogy az már szánalmas.
3)"Gyurcsány Ferenc nem azt mondta Õszödön, hogy hazudtam, hanem azt, hogy hazudtunk. Ez nem magánhazugság, hanem egy politikai közösség hazugsága volt, nem egy magánszemély, hanem egy párt profitált belõle. Logikus az, hogy ebben az esetben egy magánszemélynek kell fölvetnie a bizalmi kérdést azelõtt a politikai közösség elõtt,amely kollektíve hazudott, s amelyet Õszödön éppen õ próbált meggyõzni arról, hogy ezt nem lehet tovább folytatni?"
Ez is csúsztatás, ugyanis (ahogy az elõzõ hsz.-emben leírtam), nem kollektív hazugság volt ez, hanem egy szûk köré, amelyet fletó irányított. A beszédbõl pont az derül ki, hogy errõl a többiek nem tudtak, éppen ezért nem lehetett felhívni azok figyelmét arra, hogy abba kell hagyni a hazudozást, akik addig nem hazudtak, hanem szintén a hazugság áldozatai voltak. Inkább csak egy igéret volt, hogy eddig ugyan átvágta õket mint s.zart a palánkon, de eztán mostmár nem fog ilyet csinálni!!! Undorító manipulálás.
4) A cikk úgy kezeli a be nem tartottkampányigéreteket, mintha azok egyenértékûek lennének azzal, hogy a kormány tudatosan szép képet festett korábbi kormányzásáról, hogy ezzel szavazatokat szerezzen, és tette ezt arcátlanul, miközben tudta, hogy ez nem így van. Szóval nem terveket, elgondolásokat, szándékokat nem tartott be ki tudja milyen okokból, hanem TÉNYEKET HAMISÍTOTT MEG ALANTAS HASZO
hungaricum 2006 nov. 09. - 11:49:50
(26/2021)
A_MANOCSKA: igaz amit írsz, hogy az emberek valaki szemüvegén át látják a dolgokat, és ez ma Magyarországon pontosan a kormányoldal szemüvege lévén kb. 80%-os médiatúlsúllyal rendelkezik. Ebben játszik komoly szerepet Friderikusz is, errõl írtam korábban. Az öszödi beszédet, mielõtt bármi következtetést levontam volna, meghallgattam egészben, még mielõtt fölkerült volna a fletó blogjára, tehát mindjárt hétfõn, ugyanis már letölthetõ volt. Sok benne a fllengzõsség, de sorra rácáfol a kormány magyarázkodására, mert pl. azt mondták fletóék, hogy 16 évrõl szól, és szó sincs benne szocikról stb. Ez nem igaz, mert miután ismertem az egész szöveget (egybõl 3-szor is meghallgattam), sehol sincs benne utalás 16 év hazugságairól, iszont a szocialisták és a szabad demokraták szó szerint benne vannak, amikor is nem tudták elképzelni korábban, hogy az országot ennyivel túlviszik a lehetõségein a kormányzásuk alatt!!! Erre mondta, hogy ekkora böszmeséget még ország nem csinált. Ez a magyarázkodás konkrétan egy hazugság volt, egy a sok közül. Aztán idézd fel a fletó Orbán vitát, ahol a fletó kikérte magának a vizitdíj bevezetésének tervét, lehazugozta Orbánt. Ez nem tévedés, ez egy pofátlan, aljas hazugság volt, mert igenis tudta, hogy igaz amit Orbán mond. Számtalan ilyen van. A beszéd egyébként egyértelmûen egy dologra volt valõ, mégpedig, hogy lhitesse a frakcióval, hogy eddig hazudtak, de bele kell húzni, mert most már irgum-burgu. Ugyanis a frakció nem tudott errõl, sõt, amikor a fletó azzal kampányolt, hogy "dübörög a gazdaság", "nagy a jólét", " a költségvetés köszöni szépen, jól van", "nem lesz vizitdíj", akkor (a beszédbõl tudhuk) errõl csak néhányan tudták, hogy nem igaz. Név szerint Hiller, Lendvai, Kóka, Kuncze stb... A képviselõtársak ezt nem tudták!!! Tehát amikor már sûlyedt a hajó, akkor elõ kellett állni a farbával a képviselõknek, hogy tudják mi volt, de higyék el, ez már nem így lesz. Ugyanis akkora megszorítást akart bevezetni (azóta már bevezette), amihez csak akkor remélhetett támogatást (értsd kormánytöbbséget), ha a frakció egységes. Tehát meg kellett nyerni õket magának, miután õket is átvágta. Ez világos mint a nap, de persze a kommunikáció meg lett tervezve úgy, hogy az emberek elhigyék azt a butaságot, amit elõadott ez a majom. A sokszor és sok helyen ismételgetett hazugsáot pedig az emberek hajlamosak igazságként értelmezni egy idõ után. Ehez még társul az ellenfél lejáratása és egy ellenségkép kialakítása, akiktõl az emberek félhetnek, így azok is inkább örülni fognak fletónak (habár azért tudják, hogy hazudós), mint a félve rettegett ellenség elõtérbe kerülésének. Ez így nagyon kerek és mûködõképes technika, mint azt láthatjuk. És akkor már zöld a lámpa ahhoz, hogy megindítsák Magyarországot a lejtõn!!!!! Szerinted mitõl lesz jobb, ha holnaptól kétszer annyi adót és járulékot kell befizetni? Konkrétan várom a válaszod!!! Milyen hatása lesz a költségvetésre szerinted?
a_manocska 2006 nov. 08. - 15:28:56
(25/2021)
Kedves hungaricum!

Válaszolok a kérdésedre: nem volt idõm a beszéden megbotránkozni, mert mire a teljes szöveg nyilvánosságra került, már régen más (törõ-zúzó emberek) kötötte le a figyelmemet.

Az a pár ügyesen kiragadott mondat, amit akkor és azóta is idéz a média, nem adja vissza a beszéd valós tartalmát. Így van ez mindennel: amit a tvben látsz, és az újságokban olvasol, az már mind "meg van rágva", te csak valakinek a szemüvegén keresztül látod a dolgokat. A bulvárnak meg épp ez a lényege: kiragadni egy ütõs mondatot, és a köré légvárat építeni.

Mondok egy példát: HVG múlt heti szám, interjú. Én nem szeretem különösebben ezt a mûfajt, csak akkor olvasom el, ha az alany igazán érdekel. Itt az amerikai nagykövetasszony volt az, számomra meglehetõsen unalmas témának bizonyulva (mi másról is szólhatna a beszélgetés, hogy az üzletemberek támogatják a konvergenciaprogramot, hogy 100 év múlva majd nem lesz vízum és hogy milyen szép volt az októberi megemlékezés a követségen). Ám a címe az volt: Bokros Lajostól szereztem ismereteimet. No ez izgi, gondoltam, lehet, hogy ez a nõ korábban is járt, esetleg tanult magyarországon? Persze hogy nem, csak épp amikor idekerült, Bokros világosította fel a magyar gazasági helyzetrõl. A téma egyébként nagyjából ennyire is volt kifejtve, utána következett mindaz, amire én elõre gondoltam....

Elkanyarodtam kicsit, visszatérek az eredeti témához: én vettem a fáradságot, és elolvastam, sõt végighallgattam a teljes beszédet, nemcsak a részleteket.

Igen, egyrészrõl fura volt hallani azt, hogy nyíltan beismeri a hazugságát. Bár az is bolond, aki a kampány alatt bárkinek is elhiszi amit mond.

Szerintem egy fejlett demokráciában ilyenkor a miniszterelnök azonnal lemondana. Igaz, a fejlett demokráciában nincsenek Orbán Viktorok, és ennyire szervezett szélsõjobboldaliak sem, akik félõ, hogy feldarálnák a fejét vesztett szocikat. Gyurcsány talán azért nem mond le, mert akkor a jobboldal bedarálná a balt.

Persze, van benne egy hihetetlen "küldetéstudat", és ha nem utálod, akkor bizonyos pillanatokban még el is hiszed neki, hogy ez a fiú végre akar valamit tenni...

Én - bár meg kell jegyezzem nem rá szavaztam - nem gyûlölöm, és nem érzek csalódottságot, becsapottságérzést az õszödi beszéd miatt. És úgy gondolom, hogy vakok, és rémesen szûklátókörûek, akik csak akkor vették észre, hogy a magyar politikus - köztük gyurcsány - folyamatosan hazudik. Sajnos ez a világ már csak ilyen. Egy ember tartotta meg ezidáig azt, amit a kampányában ígért: Medgyessy Péter. Látod, mi lett a vége...

Egébként ajánlom a figyelmedbe a következõ cikket:

<a target="_blank" href="http://nol.hu/cikk/423480/" title="http://nol.hu/cikk/423480/">nol.hu</a>

persze csak ha hajlandó vagy egy ilyen komcsi lap oldalára ellátogatni....
hungaricum 2006 nov. 08. - 12:12:22
(24/2021)
kedves a_manocska. Örülök, hogy egyedül a stílust tudtad felhozni ellenem, nekem kizárólag ennél sokkal súlyosabb érveim vannak a baloldalnak nevezett bandával szemben. De engedj meg egy kérdést: Gy.F. megnyilvánulása Balatonöszödön nem botránkoztatott meg téged? Pedig az a stílus sem különb annál, amit a szememre vetsz. Ha pedig neki szabad, akkor nekem miért rovod ezt föl? Én vagyok az egyenlõ, ti pedig az egyenlõbbek?
Na látod...
hungaricum 2006 nov. 08. - 12:08:59
(23/2021)
Notung: gondolom akkor liberális. Mindegy, amit írtam, azt gondolom. Ez egy probléma, amit rég meg kellett volna oldani. Nem állítom, hogy erre csak a Fidesz képes, de jelenleg az az egyetlen mérvadó erõ, kinek sajnos, kinek nem. Ha ott tartanánk ahol a csehek, hát nem lennének Gyurcsányok, nem lennének Orbánok, és akkor pl. Fridit sem kapná el a gépszíj, amelyik egyik oldalra rántja (az õ esetében ez a szoclib oldal). A fejekben kellene elõbb rendet tenni, erre nem alkalmasak a negédes szavak, de látom a durvák sem. Ez a Kádári puha diktatúra legnagyobb bosszúja!!!!!! Azt a világot szeretném megérni, amelyben a radikalizmus okafogyottá válik, de ez csakis a neokomcsik eltünésével lenne megvalósítható!!!!
Notung 2006 nov. 08. - 12:00:41
(22/2021)
Kedves "hungaricum"!
Meglep, hogy pár nyugtatónak szánt -természetesen szubjektív- észrevételemmel ekkora indulati sárlavinát indítottam el. Apropó, nem egy hungaristához van szerencsém? Utóbbi "hozzászólásának" búcsú-minõsítései közül szíves utólagos engedelmével talán a böszmeséget vállalom. (Hisz a maga módján ki nem az?)
Amennyiben egyáltalán valamit megenged, fogadja elismerésemet, kimerítõ és alapos munkát végzett.
Az ilyen igényes kutató azonban folytathatná a sort. Pontosan tudja kikre gondolok. Kérdezem, mi ennek az értelme? Cost benefit alapon mi a hozadéka? Feltételezem, hogy Ön elõtt nem érv, hogy minimum 17 éves "takarmányt" böfögünk fel. Ezek az általánosítások vezetnek valahova? Hisz ugyanazon az osztályon dolgozva Lendvai Ildikó késõbb komonistává avanzsál, Kövér László meg nemzeti hõssé? Etc. etc.
Sajnálom, hogy nem tûnt szemembe indulati bugyrainak rémes mélysége. Mivel nem én okoztam önben ezt a szörnyû megbántottságot, ezért belátom oldani sem tudom. Sajnálom. Kívánom, kevesebb kontrasztot lásson, nyissa ki szemét a lét pozitívabb oldalaira is. Mûnyúl vagyok, rám csak elpazarolja világmegváltó indulatát. Részemrõl itt a vége.
P.S. Magára semmiképp sem tartozik, ám böszme módon ide írom: soha nem szavaztam az MSZP-re.