Téma: Fûrész III.

Kathlen2 2007 jan. 08. - 08:34:48
(94/294)
Szerintem meg nincs igazad-ahhoz képest 3. rész elég jó volt. Nekem is tetszett, egyetértek norbiii007-tel-ja, hogy akkor most én is egy "elmebeteg", "szadista állat" vagyok, aki "élvezi a tömegmészárlást"? Basszus! Na, akkor nekem már ki is csengettek...
Ha Te elvárod, hogy a Te véleményedet fogadja el Mindeki, légyszi mutass példát! Te is fogadd el másokét! Vegy Te vagy az a tipikus ember, aki alig várja, hogy az ilyen fórumokon kötekedhessen másokkal, mert nincs jobb dolga? Valószínû! Hát bocs, de ez elég szánalmas...
Riqa-kn 2007 jan. 06. - 12:19:19
(93/294)
megéri rá elmenni moziba? az elsõ két rész nagyon kiutott, ez olyan jo lett??
nagysan2 2007 jan. 06. - 06:29:17
(92/294)
Szerintem a második rész jobb volt!Bár ez egyéni vélemény.
Figool 2007 jan. 05. - 20:59:21
(91/294)
Nekem tetszett! Szerintem nagyon jó! Már kétszer megnéztem, és nem bántam meg. Tetszik, ahogy összefoglalja az elsõ két részt.
norbiii007 2007 jan. 05. - 19:56:12
(90/294)
nekem marhára teccett...igaz a vége kiszámítható volt meg a malacos rész nem kellett volna:P ettõl függetlenül jó volt és várom a negyedik részt igaz minden kezdés amire eddig gondoltam alapjába véve hibádzik:P
Kathlen2 2007 jan. 05. - 13:21:31
(89/294)
Sikerült szilveszterkor sikerült megnéznem a Fûrész III-at. Már annyi rosszat hallottam róla, hogy nem túl nagy kedvvel keztem hozzá-de azért én azt mondom, nem volt rossz, sõtt a vége kifejezetten tetszett. Igaz, hogy az I-hez képest nem olyan jó, de ahhoz képest, hogy általában a trilógiákból a 3-dik rész nézhetetlenül rossz szokott lenni...Szóval, aki még nem látta csak bátran! Nekem tetszett, bár az, hogy a 4-dik részt hogyan kezdik, mire alapozzák meg...fogalmam sincs, vagyis vannak elképzeléseim, de lehet, hogy már az a 4-dik rész nem nagyon kellene...
seshat 2007 jan. 02. - 17:17:30
(88/294)
szia, a fûrész 1 extráiban benne van, hogy az elsõ részbõl ismert fõszereplõ, a fotós srác írta a filmet...

...nekem tetszett... a másodiknál mindenesetre lényegesen jobb volt.
gaboka 2007 jan. 01. - 23:13:52
(87/294)
Annyira elegem van már abból ,hogy egy storyról lehúzzák a létezõ összes bõrt! Szeretem a fûrészt, láttam az elsõ 2 részt, megnézem majd a harmadikat is természetesen.
Igen, ez most kicsit ellentmondásba ütközik, tudom. De kíváncsi vagyok rá, hogy mit tudnak még kihozni belõle.
Egyébként emlékszem az elsõ részt már jóval a mozi elõtt láttam, és a végén az elsõ gondolatom az volt, hogy ki ez a nagyon beteg elméjû, aki ilyesmit kitalál?!(kicsit utánnaérdeklõdtem és nem tudom, hogy igaz e, de úgy tudom, hogy Ausztrál egyetemisták egyik vizsgamunkája volt egy kis költségvetésû film forgatókönyvének elkészítése, és ez lett a Saw. Talán még per is volt belõle, hogy megfilmesítették az engedélyük nélkül.) Megmondom õszintén, hogy ez számomra hihetõbb. Végül is ennyire elvetemült filmet egy unalmas amcsi filmgyáros nemigazán tudna kitalálni. Szerintem. Mind1.
A lényeg, hogy nem volt rossz a kettõ, de szerintem ha csak az egy lett volna, és nem több, akkor lett volna a legjobb. Mert akkor tényleg EGYEDÜLÁLLÓ lenne!
Üdv mindenkinek!
fakundo 2006 dec. 30. - 18:51:13 Előzmény aadaam
(86/294)
Valószínû, hogy valamelyik torrentrõl leszedett mozis (ts) verziót láttad, ezért sötét. Szar minõségû kópiánál ne várj csodát!
fakundo 2006 dec. 30. - 18:48:53
(85/294)
Ezzel a trilógiával csak egy bajom van(azért trilógia, mert az antihõs elhalálozik), a forgatókönyv. Igaz, zseniális fordulatokkal teletûzdelt, rendkívül jól megírt, de aki ilyet létrehoz, az beteges elme. Láttam mindhárom részt, de kifejezett véleményem, hogy valami embertelenül abberált aggyal rendelkezhet az író!!!!
Dodie 2006 dec. 30. - 17:47:29
(84/294)
Nagyon várom már ezt a filmet, imádtam az elsõ 2 részét is, mert ez nem annyiból áll, hogy folyik a vér mindenhol, és semmi értelme, hanem elgondolkodtató és érdekes...:)
TalpeszGabesz 2006 dec. 29. - 19:17:02
(83/294)
Sziasztok!!! Én is nagy fûrész fanatikus vagyok. Szeretnék olyan mp3 csengõhangot ami úgy cseng mint a diktafon a szerencsétlen áldozatok zsebében. Ha van valaki aki tudna segíteni, küldeni, vagy csak tippet adni hol találhatok ilyet legyen szíves írjon az e-mailemre egy üzit.

talpesz@freemail.hu
Elõre is köszi!!!
derekx 2006 dec. 28. - 20:16:51
(82/294)
ez történni azt majd a marketingesek kitalálják..
még egy kérdés: miért lett ennek a filmnek fûrész a cime? tudom angolul saw a cime és pont ez érdekel, hogy miért pont ez mikor a fûrész szerintem nem egy központi eleme a filmnek (igaz elsõben van valamicske szerepe, de kb ugyanannyi mint a pisztolynak) a jigsawnak ugye több jelentése is van: lombfûrész, vagy kirakós játék, nyilván a fickó a kirakós miatt mapta ezt a nevet, de a film miért kapta csak simán a saw-t? én személy szerint szimplán jigsawnak neveztem el mert ez lefedi az egészet, no de mindegy azért ha valaki tudja irja meg!! üdv mindenkit!
derekx 2006 dec. 28. - 20:13:52
(81/294)
a filmek érdekessége hogy amerikában eddig az összes részt ugyanazon a napon mutatták be..(vagyis a naptár szerint nem ugyanaz a nap, de mindig pl. ugyanaz a csütörtök, ez a naptárban ugye minden évben egyet tolódik)
a 4. résszel ezt a hagyományt mindenképp folytatják, remélem a szinvonalat továbbra is tartani tudják: ami nem biztos hogy erre ad okot az a személyek =>
1. rész: rendezõ: James Wan
forg.könyviró: J. Wan, Leigh Whannel (lehet sokan tudják, hogy a fotós adam-et alakitotta is a filmben)
2. rész: r. Darren Lynn Bousman
f.k.i:D.L. Bousman, L. Whannel
3. rész: r. D.L. Bousman
f.k.i: James Wan, Leigh Whannel

vagyis az elsõ 3 részt igazából egy trió hozta össze, viszont ahogy olvastam, a negyedik rész forgatókönyvét két teljesen ismeretlen arc irja és nincs köztük Whannel aki eddig az összes irását vállalta. Tehát félõ hogy nem tudják visszaadni ugyanazt amit az elsõ 3 rész nyújtott. viszont akiknek egyre kevésbé tetszettek a részek azoknak pedig amolyn vérfrissitést jelenthet a két új név akik újat hozhatnak bele a történetbe. Egyébként szerintem az hogy legtöbben a folytatásos filmeknél a folytatásokat gyengébbeknek érezzük, teljesen természetes: az elsõ résznél még nem ismerjük a végkifejletet, viszont mikor szájtátva még órákig nem tudunk lejönni a filmrõl akkor üt igazán nagyot, a második résznél pedig már várjuk a hatalmas csattanót és kalkuláljuk mi lehet az, ezért nem is tud akkorát ütni és igy a harmadik rész sem..biztos emlékeztek a sikoly filmekre, ott az elsõ rész után azzal oldották meg a filmek végét elég gyengén szerintem hogy mindig egy vadonatúj rokonnal gyarapitották a sorozatgyilkosok táborát..viszont a fûrész filmekben azért mindig másra van kihegyezve a csattanó pont ezért tartja szerintem a film az elsõ által felállitott szinvonalat még a harmadik résznél is. Persze thriller révén hatásvadász, és mindig az elõzõ résznél nagyobbat próbál ütni, ennek köszönhetõ hogy bonyolitja az összefüggéseket, de ez nem megy a szinvonal rovására, mert szerintem láttunk már sokkal erõltetettebb végkifejleteket is.
egyébként ha valaki még egyik részt sem látta, akkor mindegy melyiket nézi meg elsõnek olyan szempontból hogy az álla a padlót fogja súrolni a végkifejlet miatt, a többi pedig egyre erõltetebbnek fog tûnni..másrészt viszont nem egy "Keresztapa" szintû ez a film és a folytatásai, de nyilván nem is akar az lenni, viszont egészséges pszichopatizmusát mindenki kiélheti rajta és a legfõbb hogy a vége mindegyik nek egész intelligensre sikeredett, mivel betömi a lyukakat (még azokat is amiket esetleg az elõzõ részek vájtak ki).
Kiváncsi vagyok mindenesetre a további rész(ek)re, még nem olvastam, hogy mi lehet a cselekményük, de mivel két részrõl van szó, valószinûsithetõ hogy az egyik folytatja a mostani lezáratlan sztorit (amiben jigsaw valszeg már csak visszaemlékezésekben, vagy kazettákon bukkan fel) és lesz egy elõzményfilm, ami arról fog szólni, hogy jigsaw mitõl lett jigsaw..hogy milyen sorrendben fog
Redfield 2006 dec. 27. - 16:41:32
(80/294)
Helló!
Dettó most láttam. A sötét jelenetek szerintem nem az amatõködés miatt voltak, tényleg ezzel láttak benne fantáziát. Hiszen hogyha ennyire futotta, akkor azokat is meg tudták volna csinálni mindent mutogatósra. Brutalitást vittek bele, és ez elég különc résznek mondható az elsõkhöz képest. Az elejét jól kitalálták, aztán valóban ellaposodik egy kicsit a sztori. Húzzák az embert, a jól megkavart végkifejletig, csak az ember meg bármit lát, tudja, hogy még nem így fog véget érni, és ezért nem sokkolódik le mindenen. Nem mondom azt, hogy szar volt, aki szereti az ilyet, és kíváncsi a teljes sztorira, az nézze meg. De valahogy az elõzõ részekhez képes egy kicsit tényleg erõltetettre sikerült. Jigsaw túl jól kitalált mindent, és mindenki megszívja a magáét, vagy így, vagy úgy... bár ez eddig sem volt újdonság.... na mind1. nagyjából ennyi. Azért hátha valakinek meg ez lesz a kedvence... :)
aadaam 2006 dec. 26. - 22:26:09
(79/294)
Sziasztok!

Én most láttam a Fürész III-at és gondoltam leírom a tapasztalataimat!

Fáj a szívem amikor ezt írom, de csalódtam. Pedig nagyon Saw rajongó vagyok és nagyon vártam ezt a 3. részt!
Sajonos az egész film fekete - mindent ezzel lepleznek - ahelyett hogy rendesen megcsinálták volna az effekteket - unalmas a sötét filmet nézni.

A story csak az elsõ és utolsó negyed órában jó, a több rém unalom ... és természetesen sötét.

Ennek ellenére Fürész rajongó maradok ... És már nagyon várom a 4. részt, hátha az orvosolni fog a csalódásért. Kéééérem legywn így !!!!!

bye
nagymate 2006 dec. 26. - 13:21:13
(78/294)
Akkor azoknak, akik eddig kételkedtek: <a target="_blank" href="http://imdb.com/title/tt0890870/" title="http://imdb.com/title/tt0890870/">imdb.com</a>
Fûrész 4., bizony lesz, 2007-ben... :-)
zsilidavid 2006 dec. 20. - 18:46:03 Előzmény Lasagne
(77/294)
Talán itt az játszik közre, hogy az elsõt más rendezõ készítette, mint a többit. Én akit eddig megkérdeztem, hogy mi lett a "láblevágós" pasival, mind azt felelték, h biztosan meghalt. a 3. ból csak részleteket láttam, és ismerem az alapsztorit. Szerintem tök köcsögség, h Amanda mindenkivel kib@sz%k. De tényleg itt már nincs is meg az, hogy "élsz vagy halsz, te döntöd el!" Mert itt mindenképpen meghalsz. Amanda segg szerepet kapott a 3.ban. A zsarut is kinyírja. ÁÁÁÁHHH. Na mindegy. ettõl függetlenül sztem jó film. A 4. ben úgy tudom azt fogják taglalni, hogy hogyan is kezdõdött ez az egész. A 3. ban amikor mûtötték Jigsaw-t akkor egy szõke lány képe villant mindíg fel. Sztem õ is kulcsfontosságú lesz az egész sztoriban. Az 5.rõl meg gõzöm sincs. Én bízok annyira a forgatókönyvírókban, hogy nem fogják elcseszni a sztorit. :) Na csá
Dorka92 2006 dec. 15. - 07:54:58 Előzmény hoge
(76/294)
igen, de a 2.rész már ugy készült h zsákbamacska szerûen ha teccik ha nem akkor is lesz, egy 3.befejezõ része...
Lasagne 2006 dec. 09. - 11:24:03 Előzmény Trancemaster
(75/294)
Trancemasterrel kell egyetértenem.Nekem az elsõ rész nagyon tetszett..."Végre valami izgi"...
a második sem volt rossz,de jó sem...annak a vége nem tetszett a legjobban...
a harmadik részrõl pedig....Már csak kínomban néztem meg.Tényleg semmi csavar,csak vér,vér ,vér ..egy kis disznó püré...és a csajt(a segítõjét) már az elején kinyírtam volna mert annyira idegesítõ karakter.

Abban reménykedem hogy a negyedikkel mindent renbe hoznak...bár lehet azt már nem is nézem meg:(