Téma: Futni mentem

Kempesbaba febr. 15. 13:11:52
(265/265)
Egy gondolat, mert maga a film sem ér többet. Csuja Imre +60-asként +60 kiló súlyfelesleggel, akinek a bakancslistáján az szerepel, hogy lefutja a maratont?! :D
7/10
trev febr. 15. 13:02:03 7/10
(264/265)
Nem túl izgalmas, de alapvetően kellemes vígjáték, itt-ott egész szellemes poénokkal, és az a fura érzésem támadt közben, hogy a kliséi nélkül ez a film nem működne. Klisékkel viszont önmagát korlátozza. A stáblistán felfedeztem Almási Kitti nevét, és valóban volt a filmben egyetlen érdekesebb pont, ahol anya és összes lánya között elindult egy érdekes beszélgetésféle, ami adhatott volna egy drámaibb hangot a családi dinamikának. És amiből esetleg sejthető, hogy az újabb francia vígjátékokra építkezés példakép lehetett, mert azokban ugyanígy kerülik az ilyen jellegű magaslabdákat. Szóval nem kiemelkedő, de bőven nézhető.
zoltanvarga febr. 15. 12:14:25
(263/265)
Tegnap néztem meg,szerencsére a Netflixen így tudtam tekerni is az altatós részeket,teljes csalódás volt nem is értem mit ez a nagy tűzijáték körülötte. Egyéni alakítások jók voltak Csányi és felesége Tenki Réka mint mindig, Lovas Rozi, és Ember Márk. Az utolsó magyar film a Poligamy volt amit többször is meglehetett nézni,de szerintem azt alig ismerik.
9/10
csomolungma febr. 15. 11:45:49 9/10
(262/265)
Biztonsági játékos film. Szerintem kár volt könnyed, vígjátékot készíteni, szuper drámai sorozat alapanyag lett volna két évaddal. A parentifikalt ügyvédnő , az anyjuk harca, a többiek belső és külső harca, Z gen hugcsajtestver lúzer vonala pasizasban, stb. Női film nem is kérdés. Bár akkor nem ülnek be a moziba a férfiak,így ravasz húzás vígjáték, romantika vonal . Könnyen befogadható úgy.Magyar vonalon jó film, persze valóban kiszámítható és erőltetett. Több jelenet kellett volna az anyjuknak is pl. Kb az elején még végén volt,pedig a legtermészetesebb színészjateka Udvarosnak volt
1/10
Alex_Aston febr. 15. 11:33:44 1/10
(261/265)
Tegnap megnéztük.

Ez a film nyomta le a Valami Amerikát (is) a mozikban? A bokájáig sem ér fel.
Erőltetett poénok, rossz értelemben vett túlzottan színes képi világ, első 5 percben már lehet tudni, ki kivel fog összejönni.
És jellemző a mai álszent világunkra, hogy egyesek szerint hímsoviniszta Nissan reklám miatt megy a közfelháborodás, pedig semmi extra az egész, de ebben a filmben kb. minden férfi egy link, sörissza lusta, megbízhatatlan disznó, és ez teljesen rendben van, sőt ez lett a legnézettebb Magyar film.
Hánynom kell ettől a mainstream népbutító kettős mércével rendelkező álszent világtól.

A filmet pedig nem ajánlom senkinek, nekem kidobott idő volt, feleségem pedig elaludt rajta.
10/10
Timmmi68 febr. 15. 11:09:10 10/10 Előzmény Samu-Nagy Emese
(260/265)
Túl szigorú vagy. Van a filmnek sok aspektusa, amiből nézve imádni lehet, és elfogultnak lenni. Én az vagyok, és imádom!
6/10
Samu-Nagy Emese febr. 15. 10:10:13 6/10
(259/265)
Nagyon vártam, hogy kijöjjön a Netflixre. A kisebbik babám mellett ritkán jutok el moziba. Örülök a magyar filmeknek, a Futni mentem sikerének is örülök, és közben nagyon szomorú is vagyok. Örülök, mert íme: egy NŐI KÖZPONTÚ film is lehet nézett. VÉGRE! Igen, kellenek az érzelmek, és igenis elsősorban nők szerveznek kulturális programot, ők vesznek jegyet színházba, moziba. Értem, hogy tolni kell a magyar népléleknek a hazafias hősködést és katonásdit, de a lakosság több mint fele nő, tessék az ő igényeiket is kiszolgálni! És ennek kiváló példája ez a korántsem hibátlan magyar film. Az első 45 perc kifejezetten rossz egyébként, nagyon modoros és agyonsablonozott, csakis a poénra hegyezett jelenetek sora, amíg felvázolják az alapképletet, bemutatják minden nőnek a privát poklát az életben. Rossz. Sablonos. Gagyi. De aztán a 45. percben, mikor Kata meglátja a férjét a szőke lánnyal, elindul a történet. Valós női kérdések, belső vívódások, és finoman eljátszott érzelmek indulnak el. Na onnan indul a film. Akkor megkapjuk a női sorsok sűrítményét. Egyébként ügyesen vannak kitalálva a karakterek. Az önfeláldozó, magát háttérbe toló anya, az érzelmeit elnyomó, férfias világban keményen helytállni akaró karrierista, a magát kereső, folyton rossz döntéseket hozó, sodródó lány, a gyászoló asszony, aki rájön, hogy nem a saját életét élte, hanem mindig másét. MAGAMÉRT FUTOK. Milyen jó lenne, ha ezt a nők el tudnák mondani magukról, mikor kiemelik a fejüket a mosatlanból vagy a hányós gyerek ágyneműjének mosásából. Nem azért sikeres ez a film, mert jó lenne, hanem azért, mert a nőkhöz szól POZITÍVAN. Ennyi a titka. Én remélem, hogy ezt valaki megérti a filmkészítők közül, és elkezdenek itthon a magyar nőknek is gyártani végre filmeket, sorozatokat. A csajok egyébként jól játszottak. És még Bányai Kelemen Barna is. Ember Márk sosem nyert meg engem magának, és Csányi Sándort sem értem, mint vezető magyar filmszínészt, de ez már tényleg az enyéni ízlés kérdése. Mindegy. Örülök, hogy láttam, mert évek óta nem volt női film itthon, ha volt valaha egyáltalán.
5/10
janderka febr. 15. 09:19:37 5/10 Előzmény Sz. Péter
(258/265)
Az agitpropos trollokéba bizonyosan. Ésezekből itt jobbról balról tucatnyi van.

(Egyébként tegezz nyugodtan, ez a magázas itt fórumszinten full ciki.)
8/10
doktormacko1953 febr. 15. 09:07:03 8/10
(257/265)
8 / 10 Nem véletlen a sikere a filmnek.
9/10
Omega12 febr. 15. 08:49:24 9/10
(256/265)
Úgy jöttem ki a moziból a film után, hogy amit vártam azt teljes mértékben megkaptam. Akik annyira ócsárolják, hogy gagyi, kiszámítható, mégis mire gondoltak mi lesz a vége? Hatalmas katarzis esetleg könnyes dráma? Ez egy szórakoztató film. Az ember nem pisil be a nevetéstől, de hála az égnek nem is lesz depressziós a film végére, csak egyszerűen jól szórakozik. Akik az olyan filmeket szeretik, ahol az első jelenettől kezdve az utolsóig koncentrálni kell, hogy megértsék és a végére összeálljon a kép, azoknak valóban csalódás lehet. De buta, aki azt gondolja, hogy ez egy ilyen film lesz. Szóval akiknek nem tetszik, mert mást vártak, azok a saját készülékükbe keressék a hibát, meglátásom szerint.
8/10
itsme1 febr. 15. 07:57:49 8/10
(255/265)
Már a cseh változat is tetszett, amit régebben láttam, de a magyar forgatókönyv viccesebb, a karakterek szerethetőbbek. Ellentétben azokkal, akik mély drámát, elgondolkodtató mondanivalót, és lezáratlan végű, homályos művészetet vártak a filmtől, én azt kaptam, amire beültem. Gratulálok az alkotóknak.
offtopic
Sz. Péter febr. 15. 07:20:27 Előzmény janderka
(254/265)
Maga az, Xavier professzor?
Elhiszem, hogy ön gondolatolvasó de kizártnak tartom, hogy minden egyes mozinéző fejébe belelát. ;)
2/10
Elmentem febr. 15. 00:32:05 2/10
(253/265)
Elment, az eszem hogy megnéztem!
6/10
Böhöm febr. 14. 23:45:38 6/10
(252/265)
Nem egy túl egyedi film, de azért nézhető. A magyar filmeknek nálam mindig járó hazai pótlékkal együtt: 6.
Ennyi, túl sokat nem lehet róla mondani. Se jót, se rosszat.
Josi Városi febr. 14. 22:35:18
(251/265)
Szerintem gyenge TV-játék.
5/10
offtopic
janderka febr. 14. 21:10:51 5/10 Előzmény Sz. Péter
(250/265)
Hááát szerintem messze nem azt mondták, hogy "Te ez olyan baromi jó, hogy bűn kihagynod az évszázad új magyar filmjét!" Hanem maximum hogy "Ha tényleg annyira érdekel téged is (a szegény fideszüldözött rendező >nullaforintból készült< minden csapból folyó filmje), akkor nézd meg - végülis annyira nem gyenge, mint..."
És a szekér innentől már ment anélkül is, hogy motor lett volna benne.
6/10
Ahoj poplacsek febr. 14. 21:05:16 6/10 Előzmény Róka Tündér
(249/265)
rokkatündi, mi annak az eredetije, vagy csak kamuztál?
5/10
Gaddemon febr. 14. 19:31:36 5/10
(248/265)
Értem én, hogy magyar filmek terén nagyon gyenge a felhozatal, na de hogy ez lenne az elmúlt évek legjobb filmje?? Most attól tekintsünk el, hogy a sztorit szimplán átvették egy cseh filmből, de a színészi játék maximum közepes (kivéve az öreg ügyvédet meg a csajt aki a kétgyerekes anyát játssza-mert ők még az átlagnál is rosszabbak, és bármilyen filmben/sorozatban látom őket, ugyanazt a karaktert hozzák, mindegy mit is kíván a szerep; a tehetségtelen gyerekszínészt hagyjuk is), a történet teljességgel kiszámítható. 1-2 poén van benne, így az 1 csillagot nem tartom fairnek, de a 10-esek is nevetségesek.
A nagy "sikert" egyedül a gigászi mennyiségű marketing hozta, hisz hónapok óta a csapból is ez folyik, szembeállítva a Most vagy soha! c. "Fideszes" filmmel, így teljesen nyilvánvaló, hogy bizonyos emberek politikai állásfoglalásnak is tartják, küldetésüknek érzik, hogy ezt nézzék meg inkább, és zászlajukra tűzték, hogy a Futni mentemet felmagasztalják bármi áron. Meg persze ott a másik csoport (közéjük sorolnám magamat is), akik a hype miatt lettek kíváncsiak rá.
Gyengécske ötös.
10/10
offtopic
Lizus-ka febr. 14. 19:26:20 10/10
(247/265)
Aki azt mondja, hogy ha támogatott film lett volna, akkor szét ócsárolták volna. Nem tudom hány hozzászólást olvasott el az utolsó 100-ből (és milyen nevek alatt 1 pontos "értékelésekkel", de ha szerinte azok dicsérő szavak, akkor kérdéses, hogy nála mit jelent az ócsárlás. Megjegyzem a hozzászóló idézőjelbe tett szavai ezekben a "remekművekben" többször is megjelennek.
4/10
doricki23 febr. 14. 18:42:04 4/10
(246/265)
Bizony, ha ez egy állam által támogatott film, akkor egy "szar, szemét", így hogy nem támogatták, "remekmű". Ismerjük a sztorit.