Téma: Gerard Butler

10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:40:36 10/10
(29615/50095)
Atyááááááám na szép...észre sem vettem!:)
GRATULA MAGUNKNAK NÕVÉREK!
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:39:59 10/10
(29614/50095)
A macsó Gerard Butler ezúttal egy halott fickót alakít, aki levelei által segít feleségének túljutni a fájdalmon.
A Gerard Butler-éhez hasonló önéletrajzzal rendelkezõ színészek nem nagyon számíthatnak fõszerepre egy olyan érzelmes filmben, mint a P.S. I Love You. Ez a pasi sárkányokkal hadakozott a 2020 - A Tûz birodalmában, az árnyékból leskelõdött Az Operaház fantomjában és a 300-ban harcosaival halomra ölte az ellent.
Szóval hogyan lett a bõralsós Mr Macsóból szeretõ férj, aki halála elõtt tíz levelet ír, hogy azok segítségével nyújtson útmutatást gyászoló nejének (Hilary Swank) az új életéhez?
"Egy akciófilm nagyszerû - mondja Butler. - Mindenhol fegyverropogás, robbanások, és ez nagyon tetszik, de miközben ilyet forgatok, mindig az jut az eszembe, hogy én egyáltalán nem akarom az örökkévalóságig ezt csinálni. Kemény egy meló, és hiányoznak az olyan jelenetek, amikor egyszerûen csak le kell ülni és le kell folytatni egy teljesen hagyományos párbeszédet. Egy darabig szívesen játszom a dögös fickót, de szeretném megismerni az élet más területeit is."
Hát ezért tetszett annyira a P.S. I Love You Butler-nek. "Komoly kérdéseket kellett feltennem magamnak. Tényleg olyan jó ötlet egy haldoklótól leveleket hátrahagyni a szeretteinek? Ez a pasi áldás vagy átok volt a feleségének? Az efféle levelek nem csak jól sülhetnek el, a múltban tarthatnak és nem engednek továbblépni a gyászból. Nagyon sok negatívum van a történetben, úgyhogy muszáj volt valami pozitívat kihoznom belõle. Ez akkor sikerült, amikor végre nem azon agyaltam, hogy mit tett ez a srác, hanem hogy miért tette. Segíteni akar a feleségének túljutni a gyászon. Milyen gyönyörû ajándék! Ezt tartottam szem elõtt, amikor forgattunk...
Elhatároztam, hogy nem töröm magam folyton a fõszerepekért. Nem vagyok díva. Nagyon is realista vagyok, de ha címszerepet játszol egy filmben, nehéz a földön maradni. Ennél a filmnél gondoltam, kipróbálom az ellenkezõjét, legyen csak Hilary a középpontban. Így nem volt rajtam akkora nyomás. Nyugodt és spontán maradhattam végig. És nem volt köztünk semmi, egyszerûen csak jól éreztük magunkat."
2008.02.02
New York Times
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:39:02 10/10
(29613/50095)
Megint túl vagyunk egy ezredfordulón! Yeeeeah!
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:37:38 10/10
(29612/50095)
Én örülök, hogy nem lett Bond, mert nem szeretem a Bond filmeket. Bár a Gerry-kedvéért lehet szeretném.... :)
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:36:58 10/10
(29611/50095)
Gerryt ismerve lehet hogy van némi valóság alapja de gondolom szereti ugratni az újságírókat....ezt csak Õ tudja valójában...a kis Huncut....
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:36:10 10/10
(29610/50095)
Hû én is...jajjj....
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:34:33 10/10
(29609/50095)
"régen drogdílerként kereste a kenyerét!Legalábbis ilyesmiket mesél a gyanútlan újságíróknak. Meg azzal áltatja õket, hogy valaha, a pénztelen idõkben, láncokban és bõrtangában szolgált fel partikon"

Ezekbõl vajon mennyi igaz?
Azt a bõrtangás-láncos felszolgálást megnéztem volna :ppppppp
Bár a gatyám rá ment volna a borravalójára :DDDDDDDD
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:33:51 10/10
(29608/50095)
Ami azt illeti,szerintem milliószor jobb Bond lett volna mint Daniel.Bár Gerryvel nagyon elfogult vagyok és nem láttam a Daniel- féle Bondot.De már ha a külsejüket nézzük....akkor ha már nem Gerry inkább Clive Owen pl.
Nem értem én a rendezõket.:(
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:32:16 10/10
(29607/50095)
.
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:31:43 10/10
(29606/50095)
Igyekszem.:)Olyan jó egyre többet megtudni errõl a Drága Skótról.:)
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:29:43 10/10
(29605/50095)
Ez is tök jó. Ezt sem olvastam még. Ügyes vagy, hogy ilyen cikkeket találsz :)
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:27:52 10/10
(29604/50095)
Ebben egészen biztos vagyok...de szerintem Széles Laci fogja a reklámban is hangolni....vagy ki tudja...
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:27:02 10/10
(29603/50095)
"Nem veszem komolyan sem magam,sem a sikereimet - bocsátja elõre a lassan világsztárstátuszba lépõ skót színész. - Mulatságos, hogy azok az emberek,akik három éve még orromra csapták az ajtót, egyszerre az asztalomhoz hozzákl a kávét. De hát így mûködik a show világa!" Gerard Butler a legújabb filmjében, a P.S. I Love You címûben a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank férjét alakítja. A történet szerint a férfi agydaganatban meghal, de még életében leveleket fogalmaz asszonyának, amelyekben halála után útmutatást ad neki a jövõre vonatkozóan. A filmben alakított férjjel szemben Butler elismeri,hogy nem valami nagy levélíró,de azért romantikus alkat. Az egyik kedvesének például repülõjegyet tett félre a reptéren, majd a repülés célállomásán gyertyafényes vacsorával várta. Pillanatnyilag azonban senkit nem részesít ilyen meglepetésekben,mert nincs partnere. "Kétélû fegyver a siker - fûz megjegyzést kedvenc témájához Butler -,most olyan sokat dolgozom,hogy ninccs idõm párkapcsolatra." Pedig H. S. csak dicsérni tudja. "Az ember biztonságban érzi magát Gerard társaságában. Azt hiszem nem veszi túl komolyan magát, és ez még szimpatikusabbá teszi. Szeretem,ha egy férfi képes nevetni magán. Tudom is,miért hevernek a nõk a lába elõtt - véli a színésznõ - Gerard olyan,mint egy lottó ötös." A 38 éves Gerard Butler késõn érõ típus. Szemben a szinte tinikorban bálványozott kollégáival,csak késõn eszmélt rá,hogy színész akar lenni. Elõször illedelmesen elvégezte Glasgow-ban a jogi egyetemet,ahogy mamája megkívánta tõle...
...Margaret ugyanis korán magára maradt a három gyerekével.Gerard csak kétéves volt, amikor a szülei elváltak, igaz, a mama hamar talált magának új férjet. Késõbb elég volt Gerardnak egy dohányfüstös beszélgetés egy londoni kávézóban, és minden megvilágosodott számára. Szerepet kapott a Coriolanus címû darabban, majd hamarosan eljátszhatta a fõszerepet a kultikussá váló Transpotting címû film színpadi változatában. Idõközben látogatást tett Los Angelesben is: a Több,mint testõr c. filmben Butler ottvan a statiszták között. Habár az évek során ennél többre is vitte, és néhány címszerepet eljátszott (Drakula 2000;Attila, isten ostora;Az operaház fantomja;Beowulf-A hõs és a szörnyeteg) másra osztották a szerepet,amit titkon megkapni remélt. Pár évig õ volt a reménybeli következõ 007-es ügynök. Az õs-James Bond, azaz Sean Connery után személyében másodszor lehetett volna skót nemzetiségû az akcióhõs. A producereket nem izgatta az egybeesés, így végül Daniel Graig mutathatta meg a kidolgozott izmait a filmben. Azonban a 188 cm magas Butler sem akart lemaradni: 2007-ben ország-világ láthatta a kockahasát a vérben ázó 300 címû történelmi alkotásban: Leonidász spártai királyt alakította benne, aki maroknyi katonájával szembeszáll a hódító perzsa sereggel. Ez a szerep kárpótolta Butlert a mellõzésért. Különben is, mit neki egy Bond-szerep,amikor régen drogdílerként kereste a kenyerét!Legalábbis ilyesmiket mesél a gyanútlan újságíróknak. Meg azzal áltatja õket, hogy valaha, a pénztelen idõkben, láncokban és bõrtangában szolgált fel partikon. Persze mindez akkor volt még, amikor nem sokkal ügyvédi vizsgája elõtt kidobták az ügyvédi irodából. Öürükké hálás érte a volt fõnökeinek.
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:24:01 10/10
(29602/50095)
Nem tudom :( De lehetne már. Nekünk is csinálhatnának egy külön magyar verziót.
Mondjuk Gerry szinkronizálhatná magát magyarra :) Az milyen jó lenne!
A cuki skót akcentusától teljesen odáig lennénk. Még jobban, mint eddig ;)
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:23:52 10/10
(29601/50095)
Gerard Butler sok éven át arra készült, hogy jogász lesz, ám végül nem így lett. 26 évesen úgy döntött, inkább egy teljesen más pályát választ, ami úgy tûnik, jó döntésnek bizonyult.
Los Angelesben Butler éppen azt meséli, hogy amikor 1999-ben elhatározta, hogy szerencsét próbál Hollywoodban, azt hitte, a siker majd lassan éri utól. Azóta is keményen dolgozik és sosem néz hátra. "Vettem egy kis lakást Londonban 1999-ben, miután szerepet kaptam pár reklámban meg kisebb filmekben. Los Angelesbe akartam menni, amihez kölcsönt kellett felvennem. Úgy gondoltam, valószínûleg nem kapok ott munkát, de akkor legfeljebb majd újra próbálkozom. Szóval idejöttem két hétre és rögtön szerepet kínáltak az Attilában és a Dracula 2000-ben. Elhiheted, eléggé megváltozott az életem..."
És még inkább megváltozott, miután a 300 óriási meglepetésre hatalmas siker lett, aminek a színész legalább három további filmet köszönhet. Jelenleg abban a filmben látható, amelyet még a 300 sikere elõtt forgatott: a P.S. I Love You-ban Gerrry Kennedy-t, egy New York-i limuzinsofõrt alakít, aki élete utolsó napjait arra áldozza, hogy segítsen a feleségének (Hilary Swank) túljutni a halála által okozott fájdalmon. Titokban leveleket ír neki, amelyeket a nõ a következõ év folyamán a legkülönbözõbb módokon kap meg. Mindegyik egy feladatot rejt, amelyek teljesítésével könnyebben vészelheti át ezt a nehéz idõszakot.
Butler azt állítja, nem azért vállalta ezt a szerepet, hogy megszabaduljon a világszerte összesen félmilliárd dollár bevételt hozó 300 skatulyájától. Már korábban is elég sok kosztümös kalandfilmben szerepelt, és azt mondja, ha valamelyik film fenyegethette valaha is sztereotipizálással, akkor az kétségtelenül a 300 volt.
"Még a 300 elõtt fogadtam el ezt a szerepet, de ez egyébként teljesen mindegy. Mindenképpen meg akartam csinálni, mert imádtam a forgatókönyvet. Valóban dolgoztam már jó pár kalandfilmen az idõk során és épp eldöntöttem magamban, hogy egy darabig nem szerepelek ilyen történelmi filmekben, de aztán jött a 300 és nem bírtam ellenállni. Ha az nem lett volna, valószínûleg egy másik, a P.S I Love You-hoz hasonló filmet forgattam volna. Mindig is szerettem így keverni a mûfajokat, tehát ez nem az egyik vagy másik film sikerérõl szól. Igazából tökmindegy mennyi ajánlatot kapok, úgysem lehet többet vállalni háromhavonta egynél.
Úgy egy éve elhatároztam, hogy visszaveszek kicsit a tempóból, mert úgy éreztem, túl sokat dolgoztam és nagyon elfáradtam. Szóltam a barátaimnak, hogy mindig emlékeztessenek, néha mondjak nemet is. De mostanában elfoglaltabb vagyok, mint valaha, szóval azt hiszem, az emberek nem hallgatnak rám és én sem hallgatok magamra. Miután bemutatták a 300-at, kaptam egy csomó remek ajánlatot. Az igazság az, hogy imádok dolgozni és meg kellene tanulnom pihenni egy kicsit."
Butler úgy gondolja, megvan az az elõnye a többi színésszel szemben, hogy a jogi tanulmányok során megtanulta, milyen fontos, hogy az ember gondosan, határozottan megtervezzen mindent. "Azt hiszem, az egyetem máig segít abban, hogy kiválasszam a jó szerepeket, hogy fel tudjak készülni megbeszélesekre, és hogy megkapjak egy munkát. Szerintem mindenbõl, amin életem során keresztülmentem, tanultam valamit, még a legõrûltebb dolgokból is. Gyakran elképzelem, hogy milyen lett volna tapasztalatlan színészként nekivágni ennek az útnak, és meggyõzõdésem, hogy úgy sosem jutottam volna el idáig. Nem tudtam volna mihez kezdeni a karakterekkel és a forgatókönyvekkel.
Ha már viszonylag régóta sikeres vagy, elérheted, hogy ha kijelented, "én ezt vagy azt úgy gondolom...", akkor az emberek figyelnek rád. Vagyis bíznak benned... Hiába megy minden nagyszerûen, én mindig képes vagyok megtalálni a legapróbb prolémát is, és szólok, hogy "ez mind szép és jó, de nézzük meg, hol csúszhat be hiba". Nem tudom, ez jó-e vagy sem, de tehetségem van a jövõbeli lehetséges gondok észrevételéhez. Hát ezt tanultam én eddig az életembõl."
2008.01.16
straight.com
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:21:58 10/10
(29600/50095)
Így ennyire konkrétan én sem bár egyszer valahol már olvastam hogy a P.S. miatt....
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:21:20 10/10
(29599/50095)
Jajjjjjjjj....és nálunk mikor a bánatba lesz már végre a tévében???????Miért vagyunk így lemaradva????????
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:21:18 10/10
(29598/50095)
Ezt még nem is olvastam. Tök jó :) Nem tudtam, hogy ezért és ekkor szokott le a cigirõl.
10/10
Múzsacsók 2011 márc. 15. - 10:18:56 10/10
(29597/50095)
A skót színész elmesélte, hogy legutóbbi filmje, a P.S. I Love You miatt hagyott fel végleg a dohányzással. A 300 fõszereplõje egy ír fickót alakít, aki rákban hal meg és leveleket hagy hátra a feleségének (Hilary Swank), hogy segítsen neki megküzdeni a fájdalommal.
Butler elmondta, hogy a filmnek köszönhetõen "kevésbé félek a haláltól" és egyúttal rádöbbent arra is, hogy a dohányzással feleslegesen kockáztatja az életét. "Tényleg rettenetesen sokat cigiztem és nagyon rossz elõérzetem volt emiatt. Erre megkaptam ezt a szerepet, ahol a srác rákban hal meg. Ez a film elgondolkodtatott a halálról, és rájöttem, hogy orosz rulettet játszok az egészségemmel. Így aztán abbahagytam a dohányzást."
Butler évekkel korábban az alkoholról is leszokott, ami "fájdalmas és õrült" folyamat volt. A P.S. I Love You-ig pedig attól tartott, soha nem lesz képes felhagyni a dohányzással.
Most már mindkét szenvedélyétõl megszabadult. "Azt hiszem, végre sikerült. Nem ittam már majdnem tíz éve és nem cigiztem már úgy 7-8 hónapja."
Bár a film meglehetõsen lehangoló, Butler szerint "tele van reménnyel. Nem számít, mi mindenen mentél keresztül, mennyit szenvedtél, ha rátalálsz az igaz szerelemre, bármivel képes vagy megküzdeni."
2008 Január 30
Showbiz
10/10
Babca 2011 márc. 15. - 10:18:54 10/10
(29596/50095)
Itt van hozzá egy youtube-os link is: http://www.youtube.com/watch?v=ts8zsP_6OH8