offtopic
sofi 72 2013 ápr. 01. - 15:22:54
(4/24)
Drága szonya1!

Micsoda kérdés! Hát persze, hogy csak a címet olvastam el! Miért, te nem? Én a filmeknél is csak a fõcímre koncentrálok, aztán amíg megy a film, elfoglalom magam valami sokkal hasznosabbal:vasalás, takarítás, manikûr, stb. a végén a stáblistát szoktam még megnézni. A könyvekkel hasonlóképpen vagyok. Sokszor elmerengek a borítók képein, elgondolkozom a címen, és a szerzõ nevén. Na jó; megsúgom neked, hogy azért a könyv borítójánaknak belsején lévõ rövid tartalmat is néha elolvasom...
szonya1 2013 ápr. 01. - 11:38:07
(3/24)
Te csak a címet olvastad el? "...úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van..." - írja Gerendás. Aztán kiderül, hogy igen, az anyagi ellehetetlenülés is vezérli elhatározásában. Arról nem õ tehet, hogy az újságíró melyik szempontot emeli ki a címben.
sofi 72 2013 ápr. 01. - 11:09:27
(2/24)
Gerendás Péter "esszéjét" ilyen nyilvánvalóan manipulatív és inkorrekt címmel illetni egyszerûen nevetséges. Nem látok mást ebben a szinte ordító szalagcímben, mint egy újabb gumicsontot, amin rágódhat pro és kontra a tisztelt nagyérdemû. A szomorú ebben az, hogy ez az írás valószínûleg érdemtelenül hatalmas hírverést fog kapni. Nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is. Holott, ez a fajta menekülés az országból, napi szinten jelen van és nem politikai okokból döntenek a családok emellett, hanem csupán gazdasági megfontolásból, illetve a jövõkép teljes hiánya miatt.

Abban is biztos vagyok, tisztelt publikum, hogy a Gerendás család nem venné nyakába a világot a Magyarországon hömpölygõ antiszemitizmus miatt (ez tényleg vicc!), ha a mûvész Úr egy rózsadombi villában, saját stúdióban írná a zenéket a közönsége számára. És nem érintetné olyan érzékenyen egy-két utcán kapott megjegyzés sem.

Innentõl kezdve ez számomra csak egy újabb szomorú hír (nem több!), hogy egy Magyar család a boldogulásának útját csakis külföldön tudja elképzelni.