Téma: Gerry

10/10
benvenuto1 2015 aug. 26. - 10:35:32 10/10
(15/15)
Ennek a filmnek nincs szüksége használati utasításra. Nincs szüksége mentegetõzésre. Kivételes alkotás, és nem hasonlítható semmihez. A maga mûfajában is jellegzetesen amerikai film. Nagyon tetszett.
offtopic
nyelvecske 2008 dec. 30. - 21:06:34 Előzmény worldpeace
(14/15)
senki sem szokta kiírni
worldpeace 2007 nov. 23. - 17:13:49 Előzmény verdeleth
(13/15)
**moderálva** LESZEL SZÍVES LEGKÖZELEBB KIÍRNI, HOGY SPOILEREZEL. KÖSZ!
1/10
verdeleth 2007 júl. 16. - 04:04:41 1/10 Előzmény Gertev
(12/15)
***SPOILER***
kb annyi köze van Tarrhoz hogy több jelenetet is átvett tõle, de a film idõbelisége Tarrt másolja, a reális idõt ahogy 10 percig mutatja hogy gyalogolnak Én ezt nem tartom szerencsésnek, mert ilyenkor látszik meg hogy ennyi egyéni ötlet van a filmben Azaz 0 Más valami történik benne?semmi Lehet itt magyarázni, hogy ez azért mûvészi mert semmi sem történik csak mennek aztán végén az egyik megöli a másikat, de ebben hol a mûvészet fõleg ha már megcsinálta valaki ugyanezt?
Gertev 2007 júl. 02. - 00:46:51
(11/15)
Érdekes, itt mindenki Tarr Bélát emlegeti... Mi köze van ehhez az egészhez. Elejétõl néztem, néztem Szép, de üres film. Azért nem lettem volna a srácok helyében. Kicsiben velem is történt ilyesmi. El tudom képzelni, Õk mit élhettek át. Ehhez a sztorihoz lassú tempó kell.

Ja és Tarr Béla: a film legvégén, a kék háttér elõtt ki van írva a neve. Ennyi. Semmi több. Ha nem látom a stáblistát (vagy pedig pl. az rtlklubon adják, és ott nem divat a stáblista), akkor eszembe sem jutna, hogy valami köze lenne a iflmhez. Kutatni kéne utána, pl. az imdb-n....
zszoltan 2007 júl. 01. - 15:23:56
(10/15)
Inkább ne! Úgy tartják, attól csak szaporodik. :) És ahogy
olvasom, nektek sem hiányzik még több ilyen 'nagyszerû alkotás'.

A hsz-okat elnézve, igazán jó volt a megérzésem, amikor másodszor is lebeszéltem magam a megnézésérõl. Ez a film nem az én stílusom.
intro 2007 jún. 27. - 08:13:10
(9/15)
én kicsit mindenkivel egyetértek, aki hozzászólt már a filmhez.
minden filmnek, amire kicsit is odafigyeltek, van saját tempója. a nézõ akkor tud legjobban ráhangolódni egy filmre, ha fel tudja venni ezt a tempót. ez még nem garancia arra, hogy élvezze is, de enélkül nem megy. ennek a filmnek valóban lassú tempója van, tehát aki nem tud fél óra alatt belehelyezkedni, az tuti elalszik rajta. ha viszont sikerül elkapni a ritmusát, szerintem kifejezetten izgalmas lehet, hiszen a lassú történetvezetés erõs feszültséget is adhat.
itt viszont azokkal értek egyet, akik szerint ettõl még a film nem valami jó. valóban, attól, hogy meglesem Tarr Béla hosszú beállításáit és a körfahrtokat, még nem biztos, hogy tudok egy jó filmet is csinálni. ezek ugyanis eszközök, Gus van Sant esetében viszont szerintem az egyetlen dolog, ami a filmet szervezi. itt nem eszköz, hanem a lényeg.
és akármilyen furának tûnik, a tempójához képest a vége jól össze lett csapva. ami tetszik viszont, az életszerû beszélgetés két fiú között a számítógépes játékról...
mellesleg a táj gyönyörû.
perry 2007 jún. 27. - 07:21:27 Előzmény Jim Raynor
(8/15)
Nekem meg azt mondta mi történhet akkor, mikor két ember a saját közegébõl ki kerülve szembe kerül olyan élethelyzettel, mely
szembesíti , önmagukkal és egymással a másikkal.
Tény ,hogy nincsenek filmes effektek, szép táj , szép házak, csak
a két ember közti dráma.
Az is igaz nem kell szeretni minden alkotást. Az a jó a moziban , hogy egy film mindenkire másképpen hat, más gondolatokat ébreszt és ezért szeretjük, vagy utasítjuk el azt.
Ilyen alapon Becket : Godotra várva egyfelvonásosa merõ unalom.
Szóval, fárasztó dolog a figyelem, a koncentráció, és mások megértése:)
anonymus75 2007 jún. 10. - 17:00:19
(7/15)
Mégegyszer: "...aki alapvetõen türelmetelen, az le se üljön megnézni."
Jim Raynor 2007 jún. 03. - 13:28:47
(6/15)
Vagy aki vérbeli, kemény, ugyanakkor õszinte és hiteles mûvészfilmre vágyik, az nézze meg Janisch Attila filmjeit ( Hosszú alkony, Másnap ). Ebben a kategóriában õ az egyik legjobb azok közül, amiket eddig láttam.
Jim Raynor 2007 jún. 03. - 12:49:31
(5/15)
Nekem nagyon mûvi, mesterkélt a film, egyáltalán semmi köze a valósághoz és ezt most lélektani értelemben értem, hiteltelen a két szereplõ alakítása, a közöttük lévõ párbeszédek, az operatõri munka, a sivárságból és egyszerûségbõl, a sivatag jelenlétébõl és a dialúgusok ritkaságából számomra nem jön át az emberi dinemziónak a mélyebb, lelki tartománya, ebben a filmben semmi mély és egy grammnyi õszinteség nincs. Hiába mondják Tarr Bélára is, hogy a világ legjobb rendezõje és hiába nyert eddig számos díjat, a mûvészi stílusától felfordul a gyomrom, annyira mesterkélt és mûvészieskedõ, hogy számomra elviselhetetlen, amit alkot, mondjuk eddig csak a Werckmeister harmóniák-at láttam, amirõl nagyon jókat hallottam, de miután 20 percen keresztül egy férfi rezzenéstelen arcát kellett néznem, amint végighalad egy szürke utcán, kitéptem a kazettát a videólejátszóból, nem ( csak ) azért, mert unalmas volt, hanem sokkal inkább azért, mert a felszínest, hiteltelent és ötlettelent úgy adja elõ, mint valami hihetetlenül értékeset és én ezt nem veszem be.
Nem jutottam el a film végére ebben a filmben sem, mert nem bírtam egy idõ után nézni a filmet, de tudom, mi a befejezés.

Srácok, az õszinteség és a hitelesség sokkal fontosabb, mint a szépség. Mind a valóságban, mind a filmiparban. Aki õszinte és pszichológiai, lélektani szempontból hiteles és profi módon megalkotott filmet szeretne nézni, az nézze meg a Maffiózók sorozatot és/vagy a Sírhant Mûveket.
1/10
verdeleth 2007 jún. 03. - 02:08:32 1/10
(4/15)
nekem elõször egy egyszerû képletû filmnek tûnt: Tarr Bélás lassúság és realizmus + sivatagban szenvedés téma+ szépfiúk=siker Mintha ezzel le is tudná, hogy ez most mûvéstfilm.Aztán jön még hozzá a csak néha gyönyörû zenével megszakitott és szédületes képekkel tarkitott órányi unalom.Erre jön a vége, és azóta nem tudom eldönteni jó vagy rossz e ez a film.Igazából a film vége miatt átértékelõdik az egész.Megrázó, de csak erõs idegzeû és türelmes embereknek.
anonymus75 2007 jún. 03. - 00:07:57
(3/15)
Tipikusan "lassú" film... és éppenhogy ebben rejlik az ereje. Nagyon jó ritmusérzékkel elkészített mozi. Nagyon értékes alkotás, de aki alapvetõen türelmetelen, az le se üljön megnézni. Számomra az átalakulás, a változás tetszett a legjobban, ahogy átalakulnak, mindketten, a barátságuk. Különleges.
Lau1 2007 febr. 20. - 19:17:30
(2/15)
Nekem nagyon újszerû volt ez a film, noha tudom, hogy van ennek múltja, ennek a „csak ott vagyok” típusú filmezésnek, ami a Gerrynél éri el legnagyobb érdemeit. Kegyetlenül átjönnek a képekrõl az élet legapróbb rezdüléseiben felfedezhetõ kimondatlan értékek, tragédiák, gyõzelmek és vereségek. Profi munka egy biztos kezû, értõ ember kezei közül még akkor is ,ha jól hallottam Tarr Béla inspirálta a mûvet (nem tudom, valaki felvilágosíthat) Az Elefántban ,mintha folytatódna mindez ,de az iskola és a minden sarkon ott nyüzsgõ vagy épp nyûglõdõ diákatmoszféra azt hozza magával ,hogy nincs mód olyan mélyen elmeditálni ,mint a Gerryben. Ott ,mintha sodródnánk a valósággal itt pedig egy sokkal lassabb ,de bensõségesebb utazás indul meg sokkal jobban appelálva az érzékelés finomságaira, a szél, a léptek hangjára, a ritkán felcsendülõ ,de akkor mintha belõlünk szóló zenére… léptem az út, utam a cél, életben maradni és erre nem tanít a film… érzékeltet (nem csak ezt –belsõ utazás ez a javából mindemellett)… nézzétek meg k**va jó, persze kell ,hozzá türelem.
Killer1 2007 febr. 16. - 09:32:06
(1/15)
Meg kell nézni! Az nem baj ha elalszol rajta,csak a végére ébredj föl. Nincs nagy szinészi alakítás, más kimagasló teljesítményt se várjunk, de a vége...