Android666X 2008 nov. 27. - 20:50:22 Előzmény HikaruTakahesi
(43/63)
Végülis a shell egyik jelentése kagyló. XDDD
HikaruTakahesi 2008 nov. 27. - 18:39:24
(42/63)
Ó barátom ez még nem számit hibának. De amikor valamelyik Fan oldalon azt láttam ki írva hogy a kagylóba zárt szelem na akkor kiborultam.
offtopic
efes 2008 szept. 13. - 12:16:49
(41/63)
Nem biztos, hogy fogom szeretni, amit ebbõl Spielberg csinálni fog...:))
Android666X 2008 júl. 11. - 17:58:51
(40/63)
Na szóval én elõször magyarul láttam és beleszerettem a filmbe, szerintem a grafika nagyon szép, a történet érdekes, mély, komoly mondanivalót hordoz, nem sablonos. A karakterek jól kidolgozottak, egyediek, az akciójelenetek pergõsek, a zene is nagyon illik a történethez.

Késõbb egy anime-conon láttam az Innocence-t, akkor már japánul és magyar felirattal és azt is nagyon szeretem, mert hozza az elsõ filmet.

Én rosszat nem tudok róla mondani. Akinek nem tetszik talán azért mert:
1. japán
2. animációs
3. nem érti meg
4. talán nem is érdekli, mert leragadt az amcsi szaroknál.

Én mindenkinek azt mondom, rugaszkodjunk el attól hogy mert valami rajzolt, már gyerekeknek való és komolytalan! Én el tudtam (már 10 éve) és nagyon élvezem az animéket. Köztük ezt a filmet is.
Android666X 2008 júl. 11. - 00:05:16
(39/63)
Én is imádom ezt a filmet, mert mély mondanivalót hordoz. Amúgy anime-fan is vagyok, tehát én kétszeresen is szeretem ezt a mûalkotást. Bocsi, nem tudok rendesen írni most.
Manchester Utd. 2008 júl. 10. - 23:51:39
(38/63)
Ezt a filmet én is kb két éve vettem fel a magyar 1rõl kazettára, párszor már újranéztem, az a legjobb, mikor este leülök és a vízipipa füstjében pácolódva nézem :).

Nagyon szépen rajzolt, tartalmas és nem túl hosszú film, szóval remek. A zenéje is zseniális, nemrég meg is tudtam az egészet szerezni.

A koppintásról: ennyi erõvel pl. a legelsõ emberen kívül, aki értekezett a robotikáról, számítógépes rendszerekrõl stb. senki más nem nyúlhatna a témához, mert az lopás. Nem az a baj ha lopnak, hanem az, hogy a lopás felhasználásával semmi újat, értékeset (ez persze mindig relatív) nem nyújtanak. Ezt azért a Mátrixra nem mondanám...

Azzal meg egyetértek hogy a japán rajzfilmek nem csupán pikacsuból meg songokuból (meg a többi marhaságból) állnak, na ezekhez nem kell túl sokat gondolkodni... Csak hajrá kámeháma vagy mi a görcs stb.
Ilyen filmes kultúra mellett nem csodálom hogy ma nem sok ember szereti az ilyen filmeket, mint a GitS, ha valamin egy kicsit gondolkodni kell, már bukós a széles tömegek körében...
Nekomajin 2007 jún. 24. - 23:25:43 Előzmény Neszfor
(37/63)
Ha igazán meg akarjátok érteni, akkor el kell olvasni az egész mangát és/vagy megnézni a Stand Alone Complex-et.
Neszfor 2007 jún. 18. - 13:50:05 Előzmény Crazy Horse
(36/63)
Az lenne az igazi, ha a második rész is berobbanna mAgyarországra. Van egy rossz elõérzetem, hogy élményromboló egy kissé a 2nd rész, de talán segítene a kirakósnál összerakni a darabokat.
Crazy Horse 2007 máj. 12. - 11:45:52
(35/63)
Egyetértek. Most láttam harmadszor, és most kezd úgy igazán összeállni a kép. Így egyre jobban élvezem. Sokkal több van ebben a filmben, mint amennyit elsõ nézés után felfogtam belõle.
A témája igen elgondolkodtató, + a vizuális megjelenítés is lenyûgözõ, az animációk is jól kidolgozottak, a zenérõl már nem is beszélve :)

Aki szereti az elgondolkodtató/futurisztikus/sci-fi/cyberpunk/anime filmeket, annak szerintem élmény minden perce.
Neszfor 2007 máj. 11. - 20:41:23
(34/63)
Érdekes. A külcsín is tetszetõs (gyönyörûen animált és megrajzolt figurák meg a Szárnyas fejvadászból importált hátterek - de megbocsátható) és a stori is nagyon jó (mondjuk ez is Szárnyas fejvadászos - viszont azt kell mondanom, hogy jó látni, hogy keleten is szeretik a Philip K. Dick-féle csavaros gondolkodtató történeteket). Jó jó és persze nehéz falat is. Mindenképpen meg kell még kétszer háromszor néznem, mire teljesen tiszta lesz a kép, de minden nem pikacsun felnõtt animerajongónak ajánlott darab, ja meg annak is aki nem rajongója a mûfajnak, mert azokat meg az emberiességrõl futtatott elméletek fogják lehengerelni.
Gilluindil 2007 márc. 29. - 13:30:24 Előzmény Nekomajin
(33/63)
Igazad van... Ez tényleg durva. Szerintem csak egy átemelt fordítás...
Azért ettõl függetlenül hálásak lehetünk az Odeonnak... Õk legalább vetítik az animéket... :)
Mellesleg én nem egy ajánló alapján szoktam dönteni a péntek esti programomról. Aki ezt teszi, az úgyse értené igazán ezt a filmet, tehát nem kár érte... :)
orsusz 2007 jan. 05. - 20:19:16
(32/63)
Most láttam és marhára tetszett!Nagyon szépen van megrajzolva és a zenéje is nagyon gyönyörû!Meg a story is nagyon király!:)
Nekomajin 2006 dec. 12. - 18:59:34
(31/63)
Figyelj, amíg az anime magyarországi kiadója ilyen ismertetõt ír, mint az Odeon, addig ne is várjunk mást...
Vagy nem nézték meg a filmet, vagy valami IQ süppedéses barom írta az ismertetõt...
<a target="_blank" href="http://odeon.hu/kat.phtml?id=8354" title="http://odeon.hu/kat.phtml?id=8354">odeon.hu</a>
No comment...
DinkaMailer 2006 dec. 11. - 00:03:23
(30/63)
Mindenkinek joga van azt gondolni errõl a mûrõl, amit akar. Nekem személy szerint nagyon tetszett. Különleges a hangulata, a képi világa, a zenéje és még mondanivalója is van. Mondom ezt úgy, hogy egy ideje nem néztem animéket és most, hogy visszanéztem a régi kedvenceimet sokra közülük azt mondanám, hogy "kinõttem a mondanivalójukat." Na, ez az anime pont nem ilyen.
Szerintem, ha történetesen nem Japánban és nem rajzfilm-formátumban készül el, akkor sok világsikert ütne a ranglista elsõ helyérõl... Így viszont megmarad egy vékony, újdonságokra nyitott, szívesen gondolkodó rétegnek.
Ami azt illeti, ez így is van rendjén.
Csak azt fájlalom, hogy míg "nyugaton" még mindig rengeteg a félreértés az ázsiai filmek és animációk körül (értsd: "mind bugyuta / népbutító / kungfus / véres / pornós, estébé..."), addig Hollywood sorra forgatja újra õket a saját színészeivel, legtöbbször nagy sikerrel... (Most azt hiszem az 'Oldboy' van soron...)
Pedig néha bizony érdemes elolvasni azt a feliratot, hogy az embernek nem várt filmes élményben legyen része.
kaleb222 2006 nov. 29. - 20:34:02
(29/63)
Hát mit mondjak, igazi élmény volt végre moziban látni amit évekig csak egy apró monitoron, gagyi hanggal volt alkalmam élvezni. Érdemes megnézni! A fõcím így "nagyban" valami egészen lenyûgözõ. Ezt még azok is élvezni fogják akik egyébként nem szeretik az anime-t. Igazi klasszikus. A hangulat nagyon jó volt, telt ház, csupa lelkes ember, ja és mindenkit egy Ghost in the Shell ajándék poszter várt a helyén:)
jubilee 2006 nov. 28. - 08:37:13
(28/63)
Egyetértek veled, engem is a zenéje fogott meg a legjobban.
Az elõzõ hozzászólásokhoz pedig csak annyit tennék hozzá, hogy véleményem szerint egyfajta "szellemi érettség" szükséges az ilyen jellegû anime megnézéséhez (valamint bizonyos mértékû tudás a japán kultúra, szokások, gondolkodás terén). Sajnálatos, hogy a kereskedelmi csatornákon nem sugároznak nívósabb anime-ket (tisztelet a néhány kivételnek), mert a gyerekek számára ezek lesznek a mérce. Valamint a korhatárok meghatározásánál nemcsak a bennük lévõ brutalitás lehetne a meghatározó (a fentiek ismeretében ezek is inkább jelképesek, a japánok történelmével, kultúrájával függ össze), hanem a mélyebb tartalom is. Csak ennyi a véleményem a legelsõ hozzászólással kapcsolatban. Természetesen mindeki nézzen olyan anime-t, amilyet szeret, de ez még nem jelenti azt, hogy joga van egy ilyen "úttörõ" filmet becsmérelni (lehet, hogy õ még kósza gondolat sem volt, amikor ez a film már létezett).
yakin 2006 nov. 27. - 21:59:55
(27/63)
jó film, ami legjobban tetszett benne, az a lassított, csodaszép városképek a 'making of cyborg' címû zenére. na az ütött másnaposan :D
Neerson 2006 nov. 26. - 14:20:00
(26/63)
mindig megmosolyogtat a port.hu fórum, ennél a témában sincs másképp:)
jobb mint a matula.hu :)
x-tro 2006 nov. 26. - 12:15:20
(25/63)
OK. Hai. :D
snakekiller 2006 nov. 26. - 09:30:27
(24/63)
A Mátrix-szal nincsen igazából bajom, jó, szórakoztató filmnek tartom, de mindenesetre szvsz tipikus példája a modern, "úttörõ" sikertörténeteknek. Egy közepesen tehetséges szerzõ(páros) gyakorlatilag gátlás nélkül összeválogatja több szubkultúra elemeit, (cyberpunk, anime) átformálja és lefordítja azokat a tömegek számára érthetõ, megszokott; ám mégis újszerû és eredetinek tûnõ nyelvre (cool, bõrszerkós, napszemüveges fõhõsök, pörgõ, látványos, bullett-time akciók; rejtélyesnek, mélynek tûnõ, ám igazából szájbarágott filozófia). A végeredmény a mainstreamen túl nem látók számára hatalmas erõvel hat és egészen új irányba tereli saját mûfaját. Ezt tette a Beatles is anno a zenében a rock&amp;roll-al, blues-zal, majd késõbb a pszichedeliával, progresszív irányzatokkal. Nincs ezzel semmi gond, csak az alkotást a helyén kell kezelni, nem zseniális mestermû, hanem jól összeállított termék a (szub)kultúra iránt addig ignoráns tömegek számára.