offtopic
Hanyasvagy_teDiszno febr. 04. 20:22:21 Előzmény sanderson
(5/5)
Nem jól látod, nem tettem le semmilyen garast semmilyen ideológia vagy oldal mellett. Inkább azt mondanám, hogy amiket felsoroltál azok közül a keresztény konzervatív értékrend mellé, és a mellé, ami jelenleg a szociális szférával történik, na azok mellé 1 darab 10 fillérest nem tennék le, nem hogy egy garast. De ebbe én nem megyek bele, nem itt fogok ezekről diskurálni. A propaganda vonalas bekezdést akkor is megírtam volna, ha a másik oldalnak, vagy a harmadiknak lenne itthon ilyen kiváló propagandagépezete. Mert egyébként kiváló, függetlenül attól, hogy mi a véleményem a tartalmi részéről.
offtopic
sanderson febr. 04. 10:16:13 Előzmény Hanyasvagy_teDiszno
(4/5)
Ezzel a videóval, én meg egy másik propagandára szeretném felhívni a figyelmet. Ha nem írtál volna a hozzászólásod végén az aktuálpolitikai párhuzamról, ami a holdról is látszik, semmi reakció nem lett volna a részemről. Ha nem vetted volna eddig észre, két ideológia képviselői vetélkednek egymással a nyugati civilizáció országaiban. A legtöbb országban ezek közül, markáns liberális propaganda túlsúly figyelhető meg. Az uniós intézmények vezetői pedig nyíltan kiállnak az úgynevezett európai értékek, vagyis a liberális demokrácia mellett. A másik ideológia képviselőit politikai karanténba akarják zárni, egy jelképes gulágba. Milyen értékrendet képviselnek ennek a másik ideológiának a hívei? A polgári értékrendet. A hittel élő, nemzetben gondolkodó, konzervatív emberek úgy érzik, hogy az ő értékrendjüket már nem tekinti az európai politikai elit elfogadhatónak. Azt mondják, ez a gondolkodás nem felel meg az európai értékeknek. A magyar gyermekvédelmi törvényt Ursula szó szerint gyalázatosnak nevezte. A magyar határvédelem szintén nem felel meg az európai értékeknek, a Patrióták frakció tagjai semmilyen tisztséget nem kaptak bizottságokban, sorolhatnám tovább.
De úgy látom, te letetted a garast a globalista oldalon, ezért céloztál iróniával a Magyarországon tapasztalható jobboldali (nemzeti, keresztény, konzervatív) propagandára. "a holdról is látszik"
A következő években dől el, hogy mi lesz az európai országok sorsa. Nekem legfontosabb a bizalom és a biztonság. Ezt pedig, csak a szuverenitásuk jelentős részét megőrző nemzetállamok tudják garantálni.
Az első hozzászólásodnak is van politikai tartalma.
Hanyasvagy_teDiszno febr. 03. 20:46:09 Előzmény sanderson
(3/5)
és ennek mi köze van az általam leírtakhoz?
Hanyasvagy_teDiszno febr. 01. 14:55:36
(1/5)
Itt-ott azért lehet spoiler.

Sok kritikában a Bukáshoz hasonlítják a filmet, és eléggé lehúzzák Stadlobert. De szerintem nem volt rossz. Sőt, a Sportpalast beszédet igenis kiválóan adta elő, és szerintem Matthesnél egyértelműen jobb volt. Más a helyzet Karllal, ő se volt rossz, az osztrák akcentusával még hasonlít is a hangja Hitleréhez, de annyi bizonyos, hogy Bruno Ganz annyira magasra tette a lécet, hogy azt elég nehéz lenne überelni. Tetszettek azok az átmenetek, mikor az eredeti felvételeket átvitték a film felvételeibe. Tudatosítja az emberben, hogy ez nem csak egy film, ez tényleg így történt. Hogy összességében megtudjuk-e azt, hogy a propagandavezér pontosan mitől is lett a harmadik birodalom kulcsembere, milyen eszközökkel manipulálta a tömegeket, nos részben igen, de ezt a kérdést azért bőven lehetett volna még szofisztikálni. "Propaganda, das ist eine Kunst, wie die Malerei" - mondta a doktor. Na ebből szerettem volna én többet látni, de inkább egy sorozatban, nem egy 2 órás filmben.

A film egy idézettel kezdődik: "It happened, ...therefore it can happen again"
Hogy ez újra megtörténhet-e? Nos ha kizárólag a propaganda vonalat nézem, akkor akinek 10-nél több az iq-ja az azért láthat aktuálpolitikai párhuzamokat. A holdról is látszik, szokták mondani. De legalábbis a németektől biztosan:

"Es sind dieselben Mechanismen, wie sie heute von Rechtspopulisten, Diktatoren und sogar einigen Regierungen innerhalb der EU weiterhin angewandt werden."