janderka márc. 04. 09:58:34 Előzmény guess.who
(282/282)
Belegondolva, erre a 3. évadra igazából már nem volt szükség. Ami egy ilyen sztoriban benne lehetett, az a korábbiakban benne volt. Amiért mégse volt rossz, az a középkorú hősök párkapcsolati (krízis)helyzeteinek bemutatása volt.
offtopic
guess.who márc. 03. 18:53:34 Előzmény janderka
(281/282)
Nagyjából igen. Viszont így epizódonként nem tartott 4 percig a közel egy óra helyett. :)

"(ami egyébként nem volt akkora baj, mert már jó ideje csak helyben járt)"
Mert most nem? Az egész évad (meg a második évad jó része) arról szólt, hogy Dórika vak, becsukja a szemét és a fülét, utálja a megcsalós férjét - de azért gondolkodás nélkül eljátsszák a külvilágnak a boldog házaspárt. És ezt minden részben újra és újra, legfeljebb csak a szavakat cserélgették, de szerintem még a grimaszaik is ugyanazok voltak.

Párszor írtam már, hogy Csillukát ugyan látványosan ostobának írták meg, de a beszólásai egyáltalán nem mutatják. Volt az a "búvikatikalikonalik" megszólalása (https://www.tiktok.com/@rtlhu/video/7197084555277389061 ) - namost: egy IGAZÁN ostoba liba egyszerűen NEM is gondolkodik olyanon, hogy ez milyen nyelven lehet, el sem jut odáig, hogy ez valószínűleg finnül van, azért nem érti...
Pankusszal tényleg jó lett volna, ha valami jó kis cicaharcos irányba elviszik a szálukat, ilyen vagányul odamondogatós, pikírt megjegyzésekkel operáló valamit el tudtam volna képzelni. Csak hát hiányzott volna igazából egy alfahím, akiért harcolnak, hiszen Csillukát Macikáján kívül nem érdekli senki, Panka figurája meg minden fickót lepattintott, de főleg a botlábúakat. Bár eleinte még úgy tűnt, elviszik ebbe az irányba, de aztán alig volt egy-egy félmondat részenként közöttük, mintha Kapitányék megfeledkeztek volna róla, ahogy behozták.
Más kérdés, hogy korábban azért Csilluka is sokkal érdekesebb figura volt, hiszen nem csak a titkárnői forgószéken döglött egész nap a telefonját nézegetve, hanem pl. ugrálólány volt a pályán, Macikával huncutkodtak ésatöbbi, míg most tényleg 1-1 mondatra redukálták a szerepléseit (és a haját is elrontották).

A focis dolgok engem nem érdekelnek (ha lettek volna, akkor sem), de szerintem az első évad tele volt ilyesmikkel. Mármint nem csak a pályán való rohangászással, hanem hogy ki, hova, miért, mikor, mennyiért, és miért mégsem, aztán mégis...
Nem mondhatnám, hogy az izgalmasabb volt: akkoriban éppen ezeket a részeket tekertem át. De akkor azért még volt ezeken kívül más is, és nem mentek el unalmas szappanoperás szerencsétlenkedésbe, szóval egész sokat érdemes volt megnézni az epizódokból.
Mostanra meg...
janderka márc. 03. 09:54:20
(280/282)
Igen, ha őszinték akarunk lenni, ez a 3. évad már egy átszerkesztett Gólkirályság volt. Vica figurája (a színésznő IRL terhessége miatt) offolva lett, így a polgármester félrelépéssorozata és felesége intrikáinak folyamata megszakadt (ami egyébként nem volt akkora baj, mert már jó ideje csak helyben járt). Viszont a távozó Vica helyére meg nem lehetett volna betenni egy felokosított Csillukát mert azal oda lett volna a sorozat butuska-fruska karaktere. Viszont az se lett volna hihető, hogy Csabi valódi asszisztens nélkül tudjon tovább dolgozni. Kellett tehát egy biodíszlet a feladatra. Amit Kovács Panka rutinból le is hozott. Kár hogy nem volt neki több megírva mellé.

Persze mindezek mellett/helyett rá lehetett volna menni alaposabban a foci témára. A játékosok belső intrikáira, elszerződési vívódásaira, sérülések okozta traumákra, karrierbéli őrlődésekre, és egy-egy meccs izgalmára - de ez engem tökre nem érdekelt volna, így örültem hogy ezt az irányt nem erőltették.
janderka márc. 03. 09:07:35 Előzmény guess.who
(279/282)
Akkor te áttekerted az egészet :)))))
offtopic
guess.who márc. 03. 08:32:24 Előzmény Kempesbaba
(278/282)
De nekem mintha az rémlene, hogy az elején valami eltört vízcső miatt ment volna tönkre a pálya, ami úgy hülyeség, ahogy van, pláne hogy utána a végéig ugyanúgy álltak a rajzolt munkagépek a füvön az összes részben és nem csináltak semmit.
Ráadásul erősen kétlem, hogy egy átlag vízcső miatt egy komplett pályának vége lenne (miért is menne amúgy a pálya legközepe alatt bármilyen cső, hacsak nem a füvet fűtik vele, mint néhány gizdább helyen?) és hónapokig tartana a helyreállítás. Szóval ha mondjuk vulkán tör ki a kezdőkörben, még az is hihetőbb indok lett volna, mint ez a csőtörésesdi. És ez adta volna a teljes évad alapját, ezért nem volt a focis sorozatban foci, csak a A és B, C és D, C és B, vagy A és D közötti, párkapcsolatnak csúfolt szánalmas vergődései...
...és még Csilluka sem tudott tündökölni, pedig új frizurát is kapott. Pankát meg hiába dobták be a legszűkebb ruhákban, nagyon vérszegény figurája volt, még egy normálisabb/viccesebb Csillukás cicaharcra sem volt elegendő.
offtopic
guess.who márc. 03. 08:24:41 Előzmény janderka
(277/282)
Ezekre nem tudok válaszolni, mert mind a családregényfolyam nyűglődéseit, mind a focis részeket áttekertem. :) Tudom: én vagyok a gyalázatos. :D
2/10
Kempesbaba márc. 02. 11:28:01 2/10 Előzmény janderka
(276/282)
Egy csapat kerete az életben pénzügyi lehetőségeik mértékében 24-26 főből áll. Ebből szoktak az öltözőben mutatni hetet-nyolcat. A szinészek pedig nyílvan aszerint szerepeltek, ahogy ráértek. Ami a csődöt illeti, csak abba gondolj bele, hogy mi pénz lehet a másik palya bérlése. Ezért is nevetséges a milliardos francia befektető két millió eurója. Csak a csemberi pálya helyrehozatala elviszi minimum a negyedét. Ja és hiába kész a pálya es valami csoda folytán kiejtik a bolgárokat, az uefa biztos nem ad nemzetközi licenszet a csemberi stadionnak. Tehát továbbra is bérelniük kell a másik pályát.
janderka márc. 02. 09:57:16 Előzmény guess.who
(275/282)
Lehet, hogy rosszul figyeltem az évadot, de végülis mitől is kerültek csődbe Csabiék? Hogy elázott a pályájuk????

És a focisták(at játszó színészek) ki-be jöveteleit se nagyon értettem. Egyes játékosok hol felbukkantak, hol mintha nem is léteztek volna. Hát nem fix csapata volt Csembernek?
offtopic
guess.who márc. 02. 08:19:01 Előzmény Kempesbaba
(274/282)
Köszi, hogy megfogalmaztad helyettem, jóval tömörebben és frappánsabban a dolgot, minden szóval egyetértek! :) Bár a nézettségi adatokat én nem néztem, de valahogy elég biztosra veszem, hogy ez van.
offtopic
guess.who márc. 02. 08:17:33 Előzmény janderka
(273/282)
Főleg hogy így is, úgy is jórészt utólag renderelték köréjük a stadionokat/pályákat, tehát igazából teljesen mindegy volt, hogy melyik kamuhelyszínre teszik a sztorit.
janderka márc. 01. 20:15:51 Előzmény Kempesbaba
(272/282)
Itt már csak egy halvány keret maradt a foci. És bár nekem nem hiányoztak meccsrészletek, de azt én sem értettem, miért kellett végi idegenben edzenie és felkészülnie a Csembernek? És miért volt végig kiiktatva az eredeti helyszín, cserébe beforgatva se nagyon az ideiglenes pálya?
2/10
Kempesbaba márc. 01. 20:07:22 2/10
(271/282)
Én már az első évad után feltettem a kérdést, hogy ezt hogyan tudják folytatni? Az eredményt láttuk...
Ez a harmadik évad pedig csak egy felesleges, abszurd borzalom volt, mely a labdarúgás világába helyezett helyzetkomikumokra épülő vígjátékból átment egy folyamatosan nyüglődő kapcsolati drámává. Egyébként ez a harmadik évad a nézettségi adatok alapján is teljes bukás...
3/10
Balta márc. 01. 17:19:57 3/10
(270/282)
Ilyen ötlettelenül, egy az egyben lemásolni a végén, a Sztárom a Párom sajtótájékoztatós jelenetét... Jobb, ha nem folytatják.
(Megállapítottuk családilag, hogy ha Lovas Rozi karaktere egy élő ember lenne, akkor őt bizony már elvitte volna a mentő az idegklinikára. Nem hülyülök, mind dolgoztunk az egészségügyben, ennél jobb állapotú embereket vittem el mentővel.)
luci87 márc. 01. 17:15:54
(269/282)
Nekem is jobban tetszett így.Eloszor nézni se akartam, mert nem vagyok oda a fociért..Nagyon jó lett ez az utolsó rész,bár egy szálat nyitva hagyták...
janderka márc. 01. 15:09:11
(268/282)
Páran (talán joggal) panaszolták, hogy ez a 3. évad focisorozatból átment családregénybe, de nekem (bár ez persze nem számít) így jobban is tetszett.
És ha a jövőben folytatnák mégis, elindulhat a dolog egy vállaltan családi jellegű széria irányába, ahol a foci már csak mint egyfajta hátté bukkanna fel néha.
offtopic
guess.who márc. 01. 07:27:25
(267/282)
Úgy voltam vele, hogy ha nem tudok jót írni, már nem szidom többet, mert vége, a döglött oroszlánt meg nem illik rugdosni.
És mivel Csilluka és K. Panka is talán ha 20 másodpercet volt a záró epizódban, ráadásul se egy szópárbaj, se egy jó poénos világmegfejtés (csak Csilluka visszatérő "fura szaguk van" beszólása ugrott megint elő), így egyébként sincs miről írni.
Elfáradt, kiürült, lelankadt. Mint Tutitojás Laci a beöltözős huncutkodás végére. :)
luci87 febr. 27. 15:57:41
(266/282)
Holnap már az utolsó rész lesz?
olahmiki1959 febr. 14. 02:32:48
(265/282)
Azt vettem észre magamon, hogy bár az első két évad kifejezetten tetszett, ezt egyszerűen elkezdtem unni.
Mintha a forgatókönyv-írók kezdenének kifogyni az ötletekből, a dramaturgok pedig az ütős, szellemes szövegek megírásából.
Ami a történet elején még az újdonság erejével hatott - hogy egy női edzője van egy vidéki focicsapatnak - elmúlt, már nem poén, a történet pedig észrevehetően elkezdett ellaposodni.
Meglepő módon, Rudolf Péter alakítása egyre jobban tetszik, az ő hihetetlenül tenyérbemászó és utálatos figurája mögött valódi színészi teljesítmény van, a többieknél is előfordul egy-egy villanás, de például a humor - ami a sorozatnak az egyik erőssége volt - már sokkal kevesebb, mint régebben, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz ebből az egészből...:)
3/10
Balta febr. 09. 21:03:40 3/10
(264/282)
Tényleg egy ocskánál is ócskább családsorozattá lett silányítva, mint minden.
Hol marad viccelődés, ami remekül megvolt a pályán es azon kívül is?
Az előző évadokban megvolt a felépített siker története, de itt csak balfaszok nyűglődése látható.

Minden magyar filmkészítő, a mai napig le akarja nyomni a torkomon, hogy tízmillió balfasz országa vagyunk. Az első két evad ettől eltért, azért volt jó.
De itt már nagyon nehéz bárkivel is azonosulás pontot találni.
janderka febr. 08. 16:01:55
(263/282)
A 6. részben Hevér és Radnai kettőse jó volt - főleg utóbbi autós némajátéka . De a maníros és modoros Mészáros is egész szépet fejlődött alakításilag a féltékeny férj szerepében. Hála isten kevés foci téma volt, és sok életszituáció. Tetszett.