1/10
Premierfilmes1980 szept. 14. 17:15:47 1/10
(13/13)
Aki végig akarja szenvedni annak itt van: https://indavideo.hu/video/Gyilkos_osveny_ANCINAK
2/10
Gladyator szept. 13. 21:52:31 2/10
(12/13)
Ahogy mondják: "Jogos a két pont."
Azért nem egy 1 pont, mert van még lejjebb is, pl az Asylum filmek, mondjuk a Megacápa az óráiskrokodil ellen :D
Na mondjuk ezt se birtam végignézni, pedig próbáltam :)
2/10
Ivy00 szept. 13. 18:56:46 2/10
(11/13)
Ez volt mostanában az egyik legidegesítőbb, leggyengébb film, amihez szerencsém(?) volt. Ha nem lett volna olyan rossz, talán még végig is nézem a késői időpont ellenére, de bevallom, nem vagyok mazochista, így nem vártam meg a végét. Tétova, halovány színészi teljesítmények, irreális cselekmény jellemzik ezt a mozit. Pedig nem akciófilmet vártam, csak valami nézhetőt.
1/10
Anonnim szept. 08. 10:30:50 1/10
(10/13)
Bruce Willis végleg követi Nicolas Cage-t a pöcegödörbe, ráadásul az a legnagyobb szégyen, hogy pénzért már ő is mindent elvállal ami csak jön. 😒😞
1/10
Branton szept. 08. 05:26:15 1/10
(9/13)
Vannak filmek,amelyeknèl az ember nem tudja eldönteni,hogy jó-e vagy sem. Vannak olyan filmek is,amelyeknèl elèg 5(!) perc ès kiderül,hogy sajnos ZS-kategória. Kínosan rossz párbeszèdek,pocsèk színèszi munka,fakó kèpi világ amely mintha egy közèpkategóriás Alcatel telefonnal lett volna elkèszítve. Kapcsolgattam a TV-t,a MOZI+ ajánlójában mutogatták a filmet,na mondom meg kell nèzni,hátha mutat benne vègre valamit Willis papi! Kezd nagyon elkeserítő lenni,hogy akinek olyan cool szerepei ès alakításai voltak,mint az Utolsó cserkèszben,az első 4 Die Hardban,az az ember 10 ève mást sem nagyon csinál,csak fapofával ès unottan,szerepel ilyen vackokban. Nem tudom,hogy az egyik kommentelő mit látott bele ebbe a valószínűleg,2 perc alatt megírt forgatókönyvvel rendelkező baklövèsbe,de jó kis drogot szívhatott. Komolyan mondom nevetsèges.
4/10
nefefe szept. 07. 23:55:36 4/10
(8/13)
Már az elején olyan érzésem volt, hogy egy ZS kategóriás filmet látok. Harmadosztályú szereplők, gyenge játékkal, gagyi dialógokkal, rossz rendezéssel. A történet nem lenne rossz, csak más (ismertebb) színészekkel, más rendezővel, és nem utolsó sorban több pénzből kellett volna megcsinálni – és akkor biztos jobb lett volna. Egyetértek a többséggel, ez egy nagyon gyenge film, egyszer ugyan meg lehet nézni, de nagy filmélményt ne várjon tőle senki. Sajnálom Willist, hogy mostanában csak ilyen gyenge filmekben kap szerepet. --- Spoiler --- Az, hogy egy amatőr nő elintéz három rendőrt, már furcsa. De hát láthatjuk a nagy átalakulást, hogyan lesz a nyusziból J. I. Jane, a mesterlövész. A végén az FBI honnan ért a hegyekbe 20 perc alatt, az rejtély. És a legvégén, Jack-nek nem kellett pisztoly, mert Shannon-nak volt, és majd ő megvédi. A veterán rendőrt. Vicc. Volt még sok hasonló baki a filmben, nem részletezem. Aki kíváncsi rá, nézze meg.
6/10
Kcs szept. 07. 23:37:52 6/10
(7/13)
SPOILEREK:
Megosztó kritikákat kapott a film, aki Bruce Willis főszereplése okán feltétlenül akciófilmet vár, alighanem csalódni fog. Ugyanakkor a zenei aláfestésért is felelős elsőfilmes Mike Burns rendező a rendelkezésére álló lehetőségeket felülmúló filmet készített. Bill Lawrence forgatókönyve kevés, de a műfajtól szokatlanul kidolgozott karaktereket és kellően klausztrofób helyszíneket vet be, mindez a dramaturgiai feszültség javára válik. Willis csak egyetlen napot tudott a mindössze kilenc forgatási napból a stáb rendelkezésére állni, de ez a végeredményen nem látszik. Ahogy az erdő fogságba ejti a szereplőket, úgy ejtette a film készítőit fogságba a vírushelyzet miatt kieső forgatási napok és beszűkülő költségvetési mozgástér. De ahogy a főhősök, úgy a film alkotói sem adták fel.

A film emlékezetes marad Jaime King erőteljes színészi játékáról, aki nála sokkal nevesebb színészeket is kenterbe ver az apjának még annak halála után is bizonyítani akaró, saját magában is a gyermek- és felnőttkori traumái miatt kételkedő fiatal hölgy szerepében. A film címében említett ösvény a főhősnő lélektani utazására is utal - ezt hitelesen ábrázolja King.

Willis a drámai vénáját vette elő, a tőle megszokott karakterektől élesen eltérő jellemet formál meg a feleségét gyászoló nyugdíjas rendőrként. Finom, képzettségéhez méltó színészi eszköztárat vonultat fel, nem rutinból oldja meg a feladatot. Szolid, de átgondolt gesztusokat látunk tőle, el tudja távolítani a karaktert John McLane sablonjaitól. Néhány jelenet egyértelműen megmutatja, miért lett/volt A-listás színész.

Érdekes színfoltja a filmnek Lala Kent a nehéz sorsú, gyermekét egyedül nevelő rendőrnő szerepében, aki jobb híján sodródik a rendőri pályára, ahol behálózza a korrupció és rántja egyre mélyebbre. Kényszerpályára sodorja, amit gyanút fog, hogy a kábítószerkereskedő fedett ügynök, és a diktafont fefedezve a tragikus végkifejlet mind közelebb kerül.

Tyler Jon Olson nehéz szerepet kapott, Lawrence forgatókönyvíró komplex karakterábrázolást várt el tőle a nagy hatalmú, akarnok bátyja árnyékában felnövő, kisszerű, gyenge jellemű, vidéki rendőr szerepében, aki gyermekkoruk óta reménytelenül szerelmes a Kent által megformált rendőrnőbe. És akinek aztán ki kell adnia a nő halálos ítéletét. Michael Sirow lubickol az öntelt, a hatalom által eltorzított jellemű sheriff szerepében, elkerülve a vidéki sheriffeket rendszerint a filmvásznon jellemző kliséket. Ebben a jelmeztervező szerencsés döntései is segítik.

A stáb igyekezett az igen korlátos lehetőségekhez képest bemutatni alkotótehetsége javát. Tragikus végkifejletű sorsok ösvényei metszik egymást az erdőben, ez a film inkább egy lélektani dráma, semmint akciófilm. Ezt erősíti a rendezői koncepció is. Különlegesen kivitelezett része a filmnek, ahogy a kábítószerkereskedő hulláját eltakarítja a Jon Olson által játszott rendőr, amely jelenet a legmesszebbmenőkig kihasználja, hogy Burns rendező a zenei rendezést is a kezében tartotta - már-már egy fekete komédia idéződik fel a jelenet fojtogató drámaisága és a könnyed, már-már tréfálkozó zenemű közötti kontraszttal. A rendező a lehetőségek fogságában is igyekezett a kreativitását és kézjegyét rajta hagyni a filmen, ami például a fejezetekre tagolásban is testet ölt.

Összességében szerintem jó film, amennyiben nem akciófilmet várunk és megfelelően értékeljük az alkotók erőfeszítéseit és korlátos lehetőségeit.
Brierley szept. 07. 23:06:27
(6/13)
És még szegény Robert de Niro van lehordva a sárga földig, hogy milyen mozikban szerepel. :P
Bruce Willis-ben is (jóval) több van ennél; függetlenül az életkorától.
1/10
komaromi.zoltan szept. 07. 22:56:01 1/10
(5/13)
Kár megnézni.... Vontatott végig.
fricsi01 szept. 07. 22:45:04
(4/13)
ráadásul, milyen szarul játszik benne.
1/10
gotha szept. 07. 22:42:23 1/10
(3/13)
Unalmas, szánalmasan egyszerű, helyszínekben, dialógokban, színészi játékban szegény film. Ha Willisnek ezzel kellett volna befutnia, sosem emlékezne rá senki.
fricsi01 szept. 07. 22:41:53
(2/13)
ekkora szégyent, h BW egy ilyen "filmben" szerepel. van az a pénz..... de neki már minek? valami förtelem.
JOHN48 szept. 07. 11:10:08
(1/13)
Gyilkos ösvény
(Out of Death, 2021)

Egy erdőben túrázó nő tanúja lesz egy négy férfi által elkövetett bűncselekménynek, így menekülni kényszerül előlük, amiben egy nyugdíjas erdőőr lesz a segítségére.

Nemzet: amerikai
Stílus: krimi, thriller
Hossz: 92 perc