amani 2009 okt. 18. - 14:31:42
(375/395)
Én még nem láttam ezt a filmet, de a leírása alapján A fiúk nem sírnak jut róla az eszembe. Az is megtörtént esetet dolgoz fel. Lehetséges, hogy a kiinduló pont ugyanaz az eset?
10/10
BabyBaba07 2009 aug. 12. - 01:23:08 10/10 Előzmény Tamira25
(374/395)
Ezen a filmen sokat sírtam.Borzasztó és nagyon megindító.
Van aki a másságot gyûlöli, én pedig azt, aki így bánik vkivel, csak mert más.
Olvastam egy-két döbbenetes hozzászólást, akik "bántják" és szidják az ilyen embereket...háááát. Mit is írhatnék erre. Döbbenet. 65 éve is borzasztó volt, mikor emberek millióit kínoztak és megöltek csak mert mások voltak, de hogy még 2009-ben is elõfordul az ilyen szintû intolerancia :O. Ugyanis! Mint már mások is jól leírták, a melegeknek is körülbelül annyira tér el egy fehérbõrû hetero embertõl a génjük, mintha feketék lennének vagy bármilyen más bõrszínûek....és ezért szidni vkit?! EZ MEKKORA PRIMITÍVSÉG ÚRISTEN!!!!
És valaki úgy gondolja, hogy melegnek lenni, vagy nem lenni nevelés kérdése?! Szerintem meg az intolerancia és a másságal való empátiakészség teljes hiánya lehet nevelés kérdése. Nem feltétlenül, de ott elõbb elõfordul, mint sem vkit "melegnek nevelnek".
Visszatérve a film nagyon felkavaró, de egyszer érdemes megnézni.Többször én nem tudtam.Nagyon szívszorító.
9/10
Tamira25 2009 aug. 02. - 01:05:51 9/10 Előzmény real_madrid
(373/395)
Érdekes téma. :)
Mi az, hogy nem természetes? A természet eléggé kiszámíthatatlan, nem?

A vallás szemszögébõl, ahogy én látom, Isten teremtett mindent olyanra amilyen. Vagyis a transzszexuálisokat is. Ez mindig attól függ, milyen szemszögbõl nézzük a dolgokat.
Mi van akkor, ha az Úr azért teremtette ilyennek ezeket az embereket, hogy kihívás elé állítsák õket? Egy próba, hogy mernek e változtatni? Ne felejtsük el, hogy sok közöttük, aki nem bírja elviselni ezt a terhet és öngyilkos lesz, ami ha jól tudom bûn a Biblia szerint. Persze az is lehet, hogy az Úr azt szeretné, hogy az adott személy bírja ki ezt az állapotot és élje le így az életét. Na de ezt ki dönti el, hogy az Úr mit szeretne? Szerintem mindenki maga, hisz Az "Úr te benned van..."

Szerintem nincs jobb ilyen kis eszmefuttatásoknál. :)
8/10
real_madrid 2009 júl. 25. - 00:58:35 8/10
(372/395)
a filmrõl: nem rossz, de azért kiemelkedõnek nem nevezném. a témáról: sokat boncolgatták már, felesleges mit hozzátenni. én, mint hívõ ember úgy gondolom h. Isten férfinak és lánynak teremtette az embert, minden más nem természetes. viszont emberi életet kioltani meg Isten elleni vétek, arra senkinek nincs joga.
Littlebear 2009 júl. 23. - 19:48:47
(371/395)
szóval betegség szerinted és nem fogadod el... a rákosokat is utálod, meg a leukémiásokat pl.?
10/10
dorysboy 2009 júl. 22. - 00:29:10 10/10
(370/395)
Most volt szerencsém megnézni. Nagyon a hatása alatt vagyok, tehát eme hangulatban írom újabb hozzászólásomat. Eddig ez a film hozta ki belõlem a legtöbb könnyet. (Nagy zokogást.) Elég annyi, hogy a kedvenc filmjeim listájának legelejére került. Biztos lesz még hasonló transznemû film ami meg fog ríkatni, de ennyire biztosan nem. Ez akkor is egy alapmû, aki kicsit is érdeklõdik irántunk, annak mindenképpen látnia kell. Amikor elõszór tekintettem meg a Port.hu-s adatlapját, már eleve 10 pontot szavaztam rá.

Ilyen Anyut szeretnék én is mint a Sylvia. Csodálatos személyiség, aki kiáll az igazság és a tolerancia, emberiesség mellet, megvédi a lányát és gondoskodik róla, hogy egészséges, boldog felnõtt nõ válhasson belõle. Sylvia igazi erõs nõ! Aki nem a testi erejében hanem a lelkében erõs. Sokkal többet jelent az.

Taszítóak azok a ********************** kölykök akik ezt mûvelték Gwen-nel merõ tudatlanságból, tájékozatlanságból. A homofóbia amikor keveredik a kamaszkori arroganciával, agresszióval és erõszakkal, annak ez is lehet az eredménye ...
Ilyen szituáció az amikor a puszta önzõ ösztönök és a brutalitás szembekerül a többségi társadalom miatti nyomás hatására kényszeredett titkolózással és egy ifjú lélek próbál kitörni és megvalósítani félve dédelgetett álmait.
A hatalmas igazságtalanság az, hogy bizonyíték hiányában ezek a *************************** vadállat kamasz gyerekek megúszták az egészet. Egy hajuk szála sem görbült ...
(Inkább kicsillagozom a szitkozódó szavaimat, mert igaz a történet, megtörtént eseményeken alapul, tisztelem az elhunyt sorstársamat és mert kimoderálnák a hozzászólást.)
10/10
nyulacsek 2009 jún. 30. - 22:01:48 10/10 Előzmény Tamira25
(369/395)
nagyon szép film, jól eltalált kontrasztokkal és arányokkal! mindenbõl van benne, de semmibõl nem túl sok, szerintem merész téma nagyon jó feldolgozása.
offtopic
hErO 2009 máj. 02. - 19:03:49
(368/395)
Ne kezdjük újra...
pupac80 2009 máj. 02. - 17:59:36 Előzmény hErO
(367/395)
Most mit kell ezen görcsölni. Mindnyájan Emberek vagyunk,nem?! Isten teremtett bennünket.
9/10
Tamira25 2009 jan. 07. - 02:31:55 9/10
(366/395)
Sziasztok! :)
Látom itt is zajlik az élet!

Én is kis idézgetéssel kezdenék! :)

"Mielõtt ilyen okoska kérdéseket teszel fel kérdõjel nélkül"

Igazad van, elnézést kérek, hogy véletlenül rossz írásjelet raktam a mondat végére. Nagyon sajnálom! Kicsit már fáradt voltam.

"nézd meg a filmet és megkapod a választ, de azért segítek, hogy kinek? RENGETEG EMBERNEK, fõleg szeretteinek és azoknak az embereknek, akiket átver a viselkedésével és ezzel életreszóló problémát, fájdalmat okoz."

Láttam a filmet!
Igen, igaz, hogy a szeretteinknek nehéz ezt megemészteni. Valaki el tudja fogadni, valaki nem, de egyben elég komoly próba is arra, hogy ki szereti az illetõt valójában, ki az igazi barát. De ez nem csak nekik nehéz, ha valaki úgy dönt, hogy végigcsinálja, magához igazítja a testét, az nem egy hirtelen jött gondolat. Évek tépelõdése, lelki gyötrõdések sokasága. Valószínûleg leküzdhetetlen érzés, késztetés. Az õ részérõl, vajon milyen lehet elmondani szeretteinek?
A filmhez visszatérve. Ma az internet világában, a transzszexuálisok többsége itt keres párt magának, illetve a legtöbb esetben, a másik fél keresi fel. Vagyis, tud róla, hogy mi a helyzet. Ami a filmben történt, az kirívó esetnek számít. Ez is azért alakult így ki, hogy kerüljék a késõbbi gondokat. Csak bele kell gondolni, milyen lehet úgy élni, hogy mikor derül ki az igazság.
Másik dolog, hogy az esetek 99%ban, csak akkor öltöznek nõnek az utcán, mikor már elég régóta szedik a hormonokat, ezzel megelõzve a lehetséges gondokat.
Ha a munkahelyén nem tudják, az senkinek nem fog fájdalmat okozni, még akkor se, ha kiderül. Ráadásul ma Magyarországon kb 40-50 olyan ember él, aki átoperáltatta magát.

"Ez egy születési rendellenesség, ha ez szerintetek annyira normális, akkor mondjátok az is normális, ha egy gyereknek nem fejlõdik ki a keze, lába?

Húde egészséges ez a sok génhiba. Télleg ez a normális, remélem hamarosan mindneki kéz és láb nélkül jön a világra hermafrodita és transzexuális lesz, óóóóóóóójeeeeeeeeeeeeeeeeeee....blöá"

Tehát, ha valaki úgy születik, hogy az egyik, nem fejlõdik ki, vagy vak, vagy bármi egyéb, akkor öljük meg!? Hogy lehet ilyet mondani?
A témához csak annyit, hogy elõzõ hozzászólásomban már írtam hogy kb 700 ilyen ember él Magyarországon. De ilyen mindig is volt, számuk, nem igen fog nõni, se csökkenni!

"Nekem egyre megy homoszexualitás, vagy transzexualitás, lesz*rom az erkölcseiket. Miért ne hangoztathatnám?
Nagyjából arról szólt, h szinte elsõként leírtam a véleményemet a filmrõl és a témáról itt a topicban és azóta csak mindneki támad, hát nem hagyom magam visszatámadok. Ennyi."

Valahol azt írtad, hogy utánanéztél a témának. Akkor hogy mondhatod, hogy egyre megy? Óriási különbség van meleg, transzvesztita és transzszexuális között! Ha tényleg, utána olvastál a dolgoknak, szerintem rossz helyeken tetted.
Mindenesetre, egy film alapján elítélni másokat... ez egy kirívó eset, mint ezt leírtam már!
Mi csak reagálunk a véleményedre, ez a beszélgetések lényege, elmondjuk a saját véleményünket.

"Igen ez mind (nem)szép és (nem)jó, de van és, ha megnézed a filmet rájössz mirõl beszélek. Amíg más emberek életére ekkora hatással tudnak lenni, addig nem szabadna szabad lábon hagyni, h mindnefelé romboljanak."

És ha nem olyan, mint a filmben szereplõ? Aki csak egy normális életre vágyik, azt is akasszuk fel? Milyen alapon?
Ha éhezõ, beteg gyerekeket gyógyít valahol a világba, lõjük le, mit számít.
Szerintem, nagyon helytelen ez alapján megítélni egy embert.

Valószínûleg sosem találkozol transzszexuálissal, de ha valakirõl még is kiderül ismerõseid közül, akkor senki nem kényszerít rá, hogy szóba állj vele!
Végezetül, még egyszer kiemelném, hogy a filmben történtek kirívó eset és nem szabad alapul venni és ez alapján ítélkezni egy másik ember felett.
offtopic
norton15 2009 jan. 04. - 16:01:50
(365/395)
Ez mind szép és jó, de neki nem tudod elmagyarázni.:)
offtopic
hErO 2009 jan. 04. - 16:00:07
(364/395)
Bizony genetikai betegség és ezzel együtt kell élni. Szerintem inkább az az érdekes, hogyan kezelik az ilyen embereket, mivel nekik születésüktõl fogva más a természetes. Szerintem nem kell azonosulni velük vagy undorodni, egyszerûen csak elfogadni a másságukat, mindkét félnek ez a legjobb.
offtopic
meszag 2009 jan. 04. - 15:39:51
(363/395)
Összekevered a szoftvert a szvetterrel. Egy homoszekszuális lehet épp oly erkölcsös, mint te. És egyáltalán, ha elfogadod, ha nem, vannak ilyen embertársaink. Hányjál nyugodtan, csendben, neked max. attól lesz rossz az életed, nem a homoszexualitástól, annak létezésérõl. Bölcsebb lennél, ha hallgatnál. és nem hangoztatnád itt, hogy Csuvatka nem tûri el, meg azt...vagy akkor ne csodálkozz azon, amit itt kapsz. Fõként, mivel mindannyiunkban van kifogásolható.
offtopic
meszag 2009 jan. 04. - 15:17:14
(362/395)
A nevelés valóban sokat számít, csak vannak, akik tovább tudnak lépni.
offtopic
meszag 2009 jan. 04. - 15:12:12
(361/395)
Na, mert hogy te olyan normális vagy - gondolod. Egyrészt elmondod, hogy utálod aki csorda szellemben cselekszik/él, aztán meg kritizálod a másságot. Hogy van ez?
Csuvatka 2009 jan. 04. - 15:08:57
(360/395)
Így van, de ne tartsuk már egészségesnek. Itt arról megy a vita, h egyesek szerint nem betegség. Szted egészséges egy génhibás valaki. Aki fiunak néz ki de lány?
offtopic
pozsizsuzsi 2009 jan. 04. - 15:04:01
(359/395)
Csuvi. Most agyonvernél valakit az utcán, mert gördeszkán tologatja magát?
Ez nagyon durva csúsztatás a részemrõl, de talán érzékelteti a hozzáállásoddal szembeni ellenérzéseimet.
offtopic
hErO 2009 jan. 04. - 14:56:02
(358/395)
Há' nem normális, de el lehet fogadni, nem? Most õ nem tehet róla, hogy hermafroditának született.
Csuvatka 2009 jan. 04. - 14:38:58
(357/395)
Ez egy születési rendellenesség, ha ez szerintetek annyira normális, akkor mondjátok az is normális, ha egy gyereknek nem fejlõdik ki a keze, lába?

Húde egészséges ez a sok génhiba. Télleg ez a normális, remélem hamarosan mindneki kéz és láb nélkül jön a világra hermafrodita és transzexuális lesz, óóóóóóóójeeeeeeeeeeeeeeeeeee....blöá
Csuvatka 2009 jan. 04. - 14:35:22 Előzmény Tamira25
(356/395)
Mielõtt okoskodsz, idéznék:"kinek származik ebbõl problémája"?

Mielõtt ilyen okoska kérdéseket teszel fel kérdõjel nélkül, nézd meg a filmet és megkapod a választ, de azért segítek, hogy kinek? RENGETEG EMBERNEK, fõleg szeretteinek és azoknak az embereknek, akiket átver a viselkedésével és ezzel életreszóló problémát, fájdalmat okoz.