9/10
_Freddy_ 2013 dec. 31. - 12:11:32 9/10
(82/202)
Nekem tetszett, jól hozza vissza a régi forma1-es futamok hangulatát. És kicsit betekinthettünka kulisszák mögé. Ráadásul több olyan dologra is fény derült amirõl én nem tudtam.
Daniel Brühn nagyszerûen alakít, Chris Hemsworth pedig végre kilépett az ótvar Thor árnyékából és megmutatta, hogy tud õ színészkedni is.
Néhány hibája ellenére nekem nagyon bejött a film, a zenék pedig csodálatosak. Hans Zimmer egy zseni. :D
Szigorúan csak eredeti nyelven nézzétek. (már ha egyáltalán kiadják valaha is magyar szinkronnal...úgy tudom nem)
Na és a poénok is jók voltak. :D

10/9
10/10
antiszudorika 2013 dec. 29. - 17:44:04 10/10
(81/202)
je, kösz az infot
Zachary15 2013 dec. 29. - 16:42:49 Előzmény tusi_
(80/202)
Torrenten már fent van HD verzióban, felirattal. Hivatalos Megjelenés : Január 29. Szinkronról nem tudok semmit hogy lesz-e.
tusi_ 2013 dec. 28. - 00:46:44
(79/202)
Mikor jelenik meg a film? Tud valaki valamit errõl?
10/10
offtopic
tesz-vesz 2013 dec. 19. - 00:42:01 10/10 Előzmény nzogbia
(78/202)
a hugh jackmanas fogságban? az egyértelmûen egy jó film
nem értesz te a filmekhez
10/10
kroni1 2013 nov. 22. - 20:31:38 10/10
(77/202)
Nem értem, hogy Pikacsu miért próbálja oldalakon keresztül lehúzni ezt a filmet 7-esre.. Igen, szerintem a 7-es az már nagyon nagy lehúzás mert ez egy 10/10-es film, és nemcsak a benzingõz-buziknak, hanem szinte mindenkinek! A feleségem nem szereti az autós filmeket, de a film után úgy jött ki, hogy libabõrös volt. Tehát nem kell ehhez a filmhez autósport rajongónak lenni! Megnéztem még haverokkal is többször. Volt köztük aki kb. utálja az F1-et, de mivel fényképész, gondoltam hátha azt értékelni fogja, hogy a film milyen gyönyörûen van fényképezve. Hát, mit mondjak, õ is teljesen kész volt tõle. És ha neki tetszett, neked meg nem, akkor szerintem a hiba a te készülékedben van! Ráadásul folyamatosan kérdezgetted itt, hogy miért nem derül ki ki lett a bajnok, meg hogy ez rajtad kívül miért nem zavar senkit. Hát a válasz a kérdésre, hogy minden teljesen egyértelmûen és hitelesen, a valóságnak megfelelõen el van mondva, csak gondolom nem figyeltél, vagy félreértettél valamit. Akit érdekel, az Michelisz Norbi gondolatait is elolvashatja a filmrõl, ha õ hitelesnek tartja a filmet akkor én neki hiszek, és nem másnak: http://michelisz.hu/Blog/reszletek/inkabb_niki_lauda_mint_james_hunt
8/10
Kumpirka 2013 nov. 19. - 23:25:02 8/10 Előzmény mclarena
(76/202)
Csatlakozom. Nekem eddig ez az idei kedvencem. Csodálkoznék, ha nem lenne ott a legjobb film jelöltjei között, most, hogy már nem ötös a lista, gond nélkül belefér.
10/10
King Diamond 2013 okt. 22. - 18:55:53 10/10
(75/202)
Körülbelül a 2000-es évek elejétõl nézek Forma-1-et, így egy ideje követem a történéseket, és szeretem. Sajnos akkor még nem is éltem, amikor ezt az évet közvetítették. Pedig, mint a filmbõl is kiderül, jóval izgalmasabb lehetett akkoriban, mint például a mostani években. Annyira nem ismerem sem Laudát, sem Huntot, azt olvastam, és megnéztem az eredményeken, hogy gyakorlatilag ezen az 1976-os éven kívül sem elõtte, sem utána nem tudott James Hunt a világbajnoki címért harcolni, és így ez az egy év 'maradt' meg az õ kettejük párharcából. Azt is olvastam, hogy a filmben a történések 90%-a nagyon realisztikus (ezt maga Wéber Gábor mondta), így még jobban lehetett élvezni a filmet. Érdekes figura lehetett ez a James Hunt, azt meg kell hagyni. Jelenleg nem nagyon van ilyen versenyzõ a mezõnyben, és ezt nem a gyorsaságára értem természetesen. Kimi Räikkönen sem ilyen, mert az igaz, hogy õ szeret bulizni meg iszogatni, de nem ennyire a média középpontjában, hanem õ természetre inkább olyan, mint Lauda lehetett.
A film lenyûgözõen mutatta be ennek az évnek a párharcát. Szinte minden tökéletes volt benne. A szereplõket rendkívül jól választották ki, mind Chris Hemsworth, mind pedig Daniel Brühl zseniálisan játszotta a két legendás versenyzõt. Igaz, Brühlnek még ott volt Lauda a segítségére, ez ugye Hemsworth-nek nem adatott meg, mivel James Hunt már nem él. Ennek ellenére remekül hozta õ is a karaktert. És teljes mértékben el tudtam hinni, hogy õk ketten tényleg ilyenek is voltak, mind egymással, mind pedig a többiekkel kapcsolatban.
A kép és hangélmény fenomenális volt, a felbúgó motorok, versenyautók, zene, minden. Kár, hogy nem volt 3D-ben is, úgy csak még jobb lett volna.
Az is remek ötlet volt, hogy nem szinkronizálták le, valóban nagyon jó volt hallgatni a két fõszereplõ eredeti hangját. Nem biztos, hogy magyar hanggal jobb lesz majd, ha megjelenik DVD-n.
Számomra egyáltalán nem volt zavaró pont a film vége felé sem semmi, hogy ki hanyadik helyen végzett, meg hanyadik verseny következett, stb. Az nagyon jó volt, hogy néha megmutatták a pontverseny állását is. Mondjuk az utolsó verseny elég érdekes volt, vagyis inkább Niki Lauda döntése. Bár, ahogy most nézem a honlapon, elég sokan kiestek azon a versenyen, illetve szintén így döntöttek, mint Lauda.

Aki kicsit is szereti a Forma-1-et, annak mindenképp kötelezõ ez a film, de még azok is élvezhetik, akik annyira nincsenek odáig érte (mint ahogy az az eddigi hozzászólásokból is kiderül). A maga mûfajában hibátlan.
10/10
10/10
mclarena 2013 okt. 19. - 18:45:44 10/10
(74/202)
Csodálatos ez a film! A rendezõnek és a színészeknek is óriási elismerésem! TOP1 a listámon!
10/10
Davidoff 2013 okt. 18. - 23:21:18 10/10
(73/202)
Úgy ültem be erre a filmre, hogy majd csak eltelik ez a két óra (mivel - enyhén szólva - nem vagyok autósport rajongó), de nem szégyellem bevallani, óriásit tévedtem! Fantasztikus élmény volt ez a film és az elsõ perctõl az utolsóig lekötött! A forgatókönyv, a rendezés, a színészi játékok egyaránt zseniálisak voltak!
Futószalagon jönnek a filmek, amik másodvonalbeli írásokból próbálnak "csodát" tenni. Na ez nem ilyen volt!
9/10
Jon97 2013 okt. 14. - 20:33:24 9/10
(72/202)
Csak eredeti nyelven lehet megnézni, felirattal. Direkt nem csináltak szinkront, nagyon helyesen, mert pl. Brühl zseniális akcentusát lehetetlen utánozni, vagy pl. a riporterek különbözõ nyelvû közvetítését. Én nem vettem észre hibát a feliratnál, de persze lehet, hogy én néztem el.
Amúgy a mai példa (már lejjebb leírtam), 2008, utolsó verseny(asszem Brazília), Massa vs Hamilton. Sokáig mindenki azt hitte a boxban, hogy Massa nyert, pedig Hamilton az utolsó körben, szakadó esõben elõzött, s végül õ nyerte a vb-t.
Nem tud vki linket letöltéshez, magyar felirattal? Elõre is kösz :)
Blindmouse 2013 okt. 13. - 19:38:51
(71/202)
Hát egyrészt nagy elõny volt hogy német anyanyelvû... másrészt meg elég sok idõt lógott felkészülés címszóval Laudával.. aki annyit mondott neki a találka elõtt, hogy csak egy sporttáskányi cuccot vigyen, mert ha elsõre nem lesz megkedvelve, akkor mehet is haza a fenébe.. :D
10/10
nzogbia 2013 okt. 13. - 18:11:03 10/10
(70/202)
jogos :)

ja és még valami ami nagyon tetszett, és ami miatt érdemes angolul megnézni: Daniel Brühl németes angol akcentusa hibátlan (és szintén hiteles) :)
Blindmouse 2013 okt. 13. - 17:27:17
(69/202)
Mondjuk egy F1-es autóban a hetvenes években se volt vajpuha rugózás.. ergo az életlen pillanatok azért köszönhetõek ennek is.. :)
10/10
nzogbia 2013 okt. 13. - 17:18:05 10/10 Előzmény Pikacsu
(68/202)
nézd inkább meg eredeti nyelven, nincsenek benne ilyen szinkronbakik. az angol verzióban világosan elmondják, hogy milyen helyen kell zárnia Huntnak, hogy világbajnok legyen.

a film pedig minden pillanatában hiteles és követi a valóságot, ezt maga Lauda nyilatkozta. logikai hiba nincs benne, homályos felvételt pedig - a Lauda homályos látását illusztráló részeket leszámítva - nem tudom hol láttál.

és nem hinném hogy csak divatból dicsérné mindenki. hihetetlen jó jellemábrázolások vannak benne, a verseny emberi oldalát megmutatva pont elegendõ versenyjelenettel fûszerezve. szûkebb baráti körömben is dicsérte mindenki, pedig elég kritikusak tudunk lenni (pl: kiosztottunk már több órányi f*szkorbácsot annak, aki a Fogságbant dicsérte, de ez már egy másik sztori.)
Darkoscsaj 2013 okt. 13. - 11:16:49 Előzmény Pikacsu
(67/202)
Nem vagyok f1 rajongó, de a film tetszett, pont azért, mert az emberi oldalát mutatta meg a dolognak. Nem titok, én is csak kísérõ voltam és valószínû a fejemet vertem volna az elõttem ülõ székébe, ha roppant izgalmas mûszaki adatokat daráltak volna egy órán át, aminek nagy fanok biztos örültek volna, de szerintem ez az igény bõven kielégíthetõ netes és egyéb forrásokból, nem kell hozzá film. ;)

SPOILER

Esett az esõ a versenyen nem is kicsit. Mikor Hunt elõzött az eredményjelzõt nem váltották, még a kommentátor is mondta, hogy megelõzte xy-t, de még mindig 5-ként van feltüntetve. (azt hiszem ráadásul mindkétszer elhangzott) Megdöbbentõ módon a hivatalos eredményjelzõ nem véletlenül van ott, az alapján kapják meg a pontokat, gondolom legalábbis van erre valami hivatalos szabály. Ezért kellett a javítás, meg tanácskozás, hogy hoppá õ lett a 3. valaki korábban írt másik élõ példát ilyen esetre ezen a fórumon. Remélem most már érthetõ. Azt meg leírták elõttem, hogy pont úgy álltak pont ügyileg, hogyha 3. helyet szerzi meg leelõzi egy ponttal Laudát, ha annál rosszabb helyen végez pedig második marad.

Az volt az utolsó verseny, abban a szezonban legalábbis, de attól még következõ évben is lesz verseny. Bár nem tudom konkrétan mire gondolsz, mert csak Lauda felesége mond annyit, hogy lesz még verseny. (lesz ám, jövõre) Lehet azzal kevered, mikor szintén esõs idõben mennek arra a pályára, ahol Lauda megsérül? Ott van a megbeszélés, hogy ne menjenek ki, töröljék a versenyt, de végül megtartják. Akkor vádolja meg Hunt, hogy csak az elõnyét akarja növelni, mert így senki sem szerez pontot.

Ami meg a homályosságot illeti, szerintem simán annak az érzésnek az átadása, hogy halál közeli száguldás közben milyen nyomás nehezedik az emberre. Nekem errõl is csak az ugrik be, mikor Lauda elõször ül kocsiba a baleset után... nem érzi jól magát, nincs a helyzet magaslatán, de amint ismét életveszélybe kerül (ki kell kerülnie egy lerobbant valakit) kitisztul a kép is, ez is egy jelzés szerintem a sokat emlegetett életösztönének felébredésére. Onnantól már egészen jól is zárja a versenyt, fõleg a kezdéshez képest.

Remélem tudtam segíteni.
9/10
idonotknow 2013 okt. 12. - 23:34:01 9/10
(66/202)
Most néztem meg moziban, volt szerencsém az eredeti nyelvhez.

Ez a film egyszerûen ZSENIÁLIS. Én személy szerint egyáltalán nem vagyok oda a Forma-1 ért, de moziünnep alkalmából gondoltam beülünk valamire, és véletlenséggel ezt a filmet választottuk. Egyáltalán nem bántam meg! Még mindig a hatása alatt vagyok, és ezt eddig nagyon kevés filmnél mondhattam el. Amikor véget ért a film, én észre se vettem hogy már mennének kifelé a mellettem ülõk, szinte már toporzékolva álltak hogy menjek már. Beleszögezett a székbe és az utolsó képsorok után csak ültem volna még ott pár percig.
Annyira valóságos, annyira drámai, annyira mély... Alig találok szavakat erre a filmre, egy rendkívüli filmélmény. Tökéletes karakterek, jól teljesítõ színészek, mesteri vágómunka, zseniális zene és a legfontosabb: intelligens és rendkívül mély.

Ha tehetitek nézzétek meg, tényleg ritka gyöngyszem a mai filmiparban. - 9/10
7/10
Pikacsu 2013 okt. 12. - 17:34:19 7/10
(65/202)
Mi okoz olyan problémát, hogy 2 helyet téved valami, vagy valaki?

Miért beszélnek a verseny elõtt úgy, mintha nem az utolsó lenne?

"spoiler"
"tovább fokoznád az elõnyöd" ebbõl az következik, hogy lenne még verseny.
Angolul nem tudom mit mondtak.

Köszi a válaszokat
9/10
Jon97 2013 okt. 12. - 10:53:39 9/10
(64/202)
Ne haragudj Pikacsu, de egyáltalán nem értem, mit akarsz mondani.
!!!!!!SPOILER LEHET BENNE!!!!!!
A japán verseny végén, nem tudták eldönteni, hogy Hunt 3.-vagy 5. lett.(Egyébként ez még 2008-ban is elõfordult: egy percig mindenki azt hitte a boxokban, hogy Massa nyert, ám Hamilton az utolsó körben, szakadó esõben elõzött -asszem az 5.helyre-, és így õ nyert.) Nem volt több verseny, nem volt semmi, Laudát próbálta vigasztani a felesége (hisz végülis miatta adta fel az életveszélyes versnyt), ám õ mondta, hogy semmit sem bánt meg. Minden világos, még gondolkodni se nagyon kell, csak figyelni.
Blindmouse 2013 okt. 11. - 20:05:37
(63/202)
1976 okt 24. Fuji, Japan.. nem volt több verseny abban az évben. utalás sincs rá a filmben hogy lett volna.