Querelle82 2018 febr. 09. - 17:49:51 Előzmény Spoiler-Killer
(13/13)
A wikipedia szerint " Thematisch erinnert dieser Katastrophenfilm an Frank Schätzings - Der Schwarm", azaz témáját tekintve hasonlít rá, nem annak a filmváltozata.
Skynet 2013 jún. 19. - 15:51:49
(12/13)
Üdv mindenkinek!

Ma rászántam az idõt, és megnéztem. Tulajdonképp egész jó történet lehetett volna, ha elvarrják a szálakat. Figyelem! Rengeteg spoiler következik!

***SPOILER***

1. Akik a járvány elsõ néhány napjában betegedtek meg, (szinte?) mind meghaltak. De hogy mi történt azokkal, akik a mondjuk az ötödik nap után betegedtek meg, nem derül ki.
2. Miért halt meg Britta férje? Õt "csak" egy kamion ütötte el, tehát ha elkezd javulni az állapota, akkor nem esik vissza.
3. Komolyan gondolta az író, hogy ha egy olajfúrótornyon a tenger közepén a raktárból eltûnik a robbanószer és abban az idõpontban (meg egyébként is) legfeljebb öten tartózkodnak ott, akkor egy Poirot képességû detektív kell ahhoz, hogy kiderítsék, ki tûntette el?
4. Amikor Britta megöli a sérült munkást, senkinek nem tûnik fel, hogy õ tette, és csak úgy elengedik? Csak õ és az orvos mentek be hozzá, és mikor meghalt, már csak Britta volt ott. Vajon ki lehetett a gyilkos? Lehet, hogy a munkás kijött a kamrából, magára nyitotta az oxigént, majd visszament meghalni? :)
5. Ez tipikusan az a történet, mikor valaki hall egy idegen szót, megtetszik neki a dallama (Idézet a vírusból: "... Motaba. Mint valami egzotikus parfüm. Egy szippantás, és a kedvesed elolvad a karjaidban."), és elkezdi használni, miközben fogalma sincs róla, hogy mit jelent.
Nos, az író kedvéért egy kis biológia. Az eukarioták a valódi sejtmaggal rendelkezõ élõlények. A mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, kékmoszatok) kivételével a földön valaha élt ÖSSZES állat és növény közéjük tartozik. Amikor tehát a tengerbiológus azt állítja, hogy a földön az evolúció eddig az eukarióták nélkül zajlott, akkor azt mondja, hogy eddig csak a baktériumok és kékmoszatok fejlõdtek, az összes többi faj ugyanabban a formában és fejlettségi állapotban létezik, ahogy Isten anno megteremtette õket. Isten és az evolúció kapcsolatának részletesebb elemzése meghaladja ezen cikk kereteit. :D

***SPOILER VÉGE***

Ezek után szeretnék mindenkit megnyutatni, hogy ennek a filmnek a világon semmi köze a Raj címû könyvhöz, legfeljebb annyi, hogy az író olvasta, és szeretett volna valami hasonlót alkotni.
Nem sikerült neki.
inkipinki 2013 jún. 18. - 19:31:06 Előzmény Atilka100
(11/13)
Engem ez a szénbányászos sztori lehet, hogy érdekelne. :)
cirmuli 2013 jún. 18. - 19:11:08
(10/13)
Végignéztem, huhhh...Szóval, valaki a Raj c. könyvet emlegette. Tény, hogy készül belõle film, de remélem nem ez volt az! Ez nagyon gagyi lett. Az eleje még csak-csak...de aztán belevitték a nyálas-csöpögõs vonalat és onnantól kezdve lement a színvonal a Mariana árok alján csücsülõ béka segge alá. Sajnos. Na mindegy, egyszer megnéztem...ez így jött össze.
3/10
giggs985 2013 jún. 18. - 13:47:22 3/10
(9/13)
Ennyire értelmetlen, összecsapott, idióta zs kategóriás moslékot régen láttam. Olyan igénytelen és érthetetlen volt, hogy azon már csak röhögni lehet.
pneklara 2013 jún. 18. - 08:26:06
(8/13)
Bár a felét sem értettem a fikciónak - biztos van valami természettudományos alapja - de jól csinálták meg:) Izgalmas volt, feszültséggel teli, csak olyan "nesze semmi, szorítsd jól!" történet volt.
Ki tudja, mi vár a Földre, még az is lehet, hogy hasonló támadás éri. Addig meg borzonghatunk. Elvégre sok fikció valóra vált, csak ki kellett várni.
Dolphus Lundgrennus 2013 jún. 17. - 19:50:55
(7/13)
Örök hála ezért a zanzáért - rég röhögtem ilyen jót!
Spoiler-Killer 2013 jún. 17. - 19:13:40
(6/13)
"Frank Schätzing - A RAJ címû könyve alapján"
Hát, erre kíváncsi lennék....
Atilka100 2013 jún. 17. - 18:30:49
(5/13)
Jó cím, tartalom nélkül. De én tudom mirõl szól. Szénbányászok jönnek fel a munkaidõ letelte elõtt, gyalogosan és kilépnek a fényre. Ekkor kiderül, hogy rasszisták közé vetõdtek, akik néger banánültetvényi munkásoknak gondolják õket. Ebbõl affér származik. A film csúcspontja amikor Sztahanov elvtárs is kilép a homályból (mivel õ lehúzta a mûszakot), és megijeszti a ronda, galád szkinhedeket. Aztán mindenki meghal, mert egyszer mind meghalunk... Bõvebben érdekel valakit ez az osztrák-német thriller?

Halál a mélybõl:

A német Északi tengerben egy új élet sarjadt ki egy sejtbõl, ami eleinte megbetegítette a vízben fürdõzõket, de gyorsan összeállt többsejtûvé és elkezdett terjeszkedni a földön és az ivóvízben is.
oeruelt 2013 jún. 17. - 17:40:20
(4/13)
Tekintve, hogy az ijesztõ látvány egészen a végén tárul elénk, asszem nincs mese, kipusztulunk! Lehet, h ez az utolsó film, amit megnézhetünk...
speedyray 2013 jún. 17. - 16:12:50
(3/13)
Derüljetek!

Valószínûleg, ebbõl sem tudunk meg sokat, de legalább igen jót mulattam:

"Egy közeledik értékesítés kocsi közepén az Északi-tenger incidens, az ambiciózus menedzser az olajtársaság kell eltussolni bármi áron. Nem sokkal ezután, sok fürdõzõ elismerte a kórházban rejtélyes tünetei a közeli tengerparti üdülõhely. Amikor az elsõ halál, Peter Kranz be van kapcsolva a Környezetvédelmi Minisztérium. Együtt a kórházi orvos Eva Meinert, akinek a lánya hiányzik az Északi-tengeren, mivel a fürdõ és a tengerbiológus Peter Finn megtudja, hogy járvány terjedését mikroorganizmusok felelõsek az egyre fenyegetõ betegségek és halálesetek. Az ösvény vezet a három hajótörött fúrótorony, ahol tanúi ijesztõ látvány a természet."

Ezt egy német oldalról fordította a google. Meg sem próbálom értelmezni....
7szünyü 2013 jún. 17. - 14:59:45 Előzmény olahmiki1959
(2/13)
Az imdb-n ennyi áll: Az Északi-tengeren egy új egysejtû létforma az emberiséget veszélyezteti.
rofl
olahmiki1959 2013 jún. 17. - 06:02:56
(1/13)
Hogyaszongya: Halál a mélybõl - szóljon hozzá.

Kérem.
Ezen ne múljék.
Hozzászólok.
A fantáziámra hagyatkozom, és a képek alapján próbálok valami történetfélét kitalálni, vagy legalábbis olyasvalamit, ami kedvet csinálhat az idetévedõknek, hogy megnézzék a filmet.
(Miután ismertetõt még nagyítóval sem sikerült felfedeznem. Lehet, hogy elvitte egy nagy cápa...:)))

A film német-osztrák thrillerként van jegyezve.
Az osztrákoknak nincs tengerük, - mínusz egy pont, - a németek viszont annak idején megcsinálták minden idõk egyik legnagyszerûbb tengeralattjárós filmjét, "Das Boot" címmel, tehát a remény még nincs teljesen veszve...
Szerintem a képek alapján a film inkább akcióthrillernek látszik, gondolom, egy tengeralattjáró tudósai valami érdekes dolgot - talán valami ismeretlen élõlényt - találnak a mélyben, amit bevisznek a hajóba, hogy megvizsgálják, ahol persze valami hiba folytán az élõlény elszabadul, elkezdi gyilkolni a tengeralattjáró személyzetét, és elkezdõdik az élethalálharc az életben maradásért.

(Ez persze az én - izgalmas, fordulatos, színvonalas (hihihi!) - verzióm, aztán lehet, hogy egész más a történet...)
Kissé Alien koppintásnak tûnik, de attól még lehet jó.

Ezek után direkt kíváncsi leszek, hogy mit sikerült összehozniuk a "sógoréknak"...
Az ismertetõ nélküli filmekkel pedig jó lesz vigyázni...