5/10
nefefe márc. 02. 12:48:03 5/10
(1/1)
A tartalom (csak hogy tudd, mibe vágsz bele...)
Egy hideg, viharos éjszakán New Yorkban egy titokzatos tárgy esik le az égből, és betöri egy lepusztult lakóház ablakát. Ez egy tojás, és ebből a tojásból egy furcsa kis pók bukkan elő... A lényt Charlotte fedezi fel, egy lázadó 12 éves lány, aki a képregények megszállottja. Annak ellenére, hogy mostohaapja Ethan mindent megtett, hogy kapcsolatba lépjen vele a Fang Girl című képregényben, Charlotte elszigeteltnek érzi magát. Anyja és Ethan figyelmét elvonja újszülöttük, és nehezen boldogulnak, így Charlotte kötődni kezd a pókhoz. Titkos házi kedvencként tartja, Stingnek nevezi el. Ahogy Charlotte Sting iránti rajongása növekszik, úgy nő a mérete is. Szörnyű ütemben nő, Sting vérétvágya kielégíthetetlenné válik. Kezdenek eltűnni a szomszédok házi kedvencei, majd maguk a szomszédok. Hamarosan Charlotte családja és az épület különc szereplői rájönnek, hogy mindannyian csapdába estek, vadászik rájuk egy túlméretezett ragadozó, emberhúsra éhező pókféle – és Charlotte az egyetlen, aki tudja, hogyan állítsa meg.

Amikor ezt a filmet észrevettem a Port-on, 3 értékelés volt, és mind 1-es. Gondoltam nem lehet ez ennyire rossz film, megnézem. A történet szinte már banális, űrből jött lény emberekre vadászik. Hát az első óra gyakorlatilag a felvezetés volt, szinte semmi nem történt benne. Ez a rész egy családi dráma volt. Ami ért valamit, azt az utolsó fél órába sűrítették bele. Ez volt az igazi thrilleres-horroros rész. A végén már csak azért izgulhattunk, hogy ki éli túl… Azt azért nem mondanám, hogy semmit nem ér ez a film – sok ennél rosszabbat is láttam már –, de azt sem lehet mondani, hogy ez a filmművészet csúcsa… Közepes, egyszer meg lehet nézni.