Téma: Halloween Fesztivál

mondolat 2011 okt. 31. - 09:00:40
(4/4)
Még megjegyezném a felvezetõ szöveggel kapcsolatban, hogy mindenszentek napja és halottak napja, semmiképpen sem Holtak Napja (olyan, mint valami zombifilm címe!). És most, hogy ezzel már végleg nyilván én is nagyon felvilágosultnak minõsülök, a színonima szó használatát is megengedve magamnak hozzátenném még, hogy bizonyos kifejezéseket nem helyettesíthetünk szinonimákkal (gondolom a szövegíró a halott szó ismétlését szerette volna elkerülni).
mondolat 2011 okt. 31. - 08:31:19
(3/4)
Ha egy hozzászólónak más a véleménye, miért kell mindjárt ironikusan ugyan, de elítélni (mint az utolsó tagmondatban)? Nyilván a kritikus magát tartja felvilágosultnak, mert beilleszkedik a tömegkultúra éppen aktuális, és nyilván üzleti szempontokból elterjesztett irányvonalába, és trendkövetõ. Nincs baj a vidámsággal,és az újjal sem, hangulatos színfolt a Halloween. De azért azt tudni kell, hogy ez kõkemény üzlet, hogy vidámnak lenni könnyebb, mint szomorúnak, hogy a tömegben feloldódva bulizni egyszerûbb, mint önmagunkat megõrizve néha kicsit kívül maradni. Egyszerûen megpróbálni önállóan gondolkozni, és nem menni a kolompszó után, és közben persze azt hinni, hogy ez a szabadság.
cheeseaccola 2011 okt. 30. - 23:05:51
(2/4)
jaaaj istenem,ennek nem az a lényege... Tudod Magyarországra jellemzõ,hogy minden ünnepét depressziós hangulatban töltse el,ami ugyebár a november 1-re is jellemzõ,azzal semmi baj nincsen,ha valaki(k) felakarják egy kicsit dobni. Szerintem ettõl jobb lesz és személy szerint én örülök annak,hogy Magyarországon is egyre nyitottabbak az emberek az ilyesfajta ünneplésre és nagyon sajnálom,hogy nem tudok rajta részt venni egyéb elfoglaltságom miatt,de remélem,hogy jövõre sor kerül rá. Egyébként ne aggódj,soha nem fogja a Télapó hozni a Jézuska helyett az ajándékot,de nem tudom,hogy hallottál-e arról,hogy még Magyarországon is ez megoszlik,mert vannak olyan családok ahol éppenséggel az Angyalka jön karácsonykor...na mindegy,te biztos eléggé felvilágosult lehetsz.
bitor 2011 okt. 30. - 21:16:13
(1/4)
... és javaslom az összes ünnep (vallási or nemzeti) amerikanizálását, mert a vidámság az ugye mindennél fontosabb....
Karácsonykor már a Télapó jön, Valentin napja is jól jövedelmez, jöhet az újabb majomkodás ily bárgyú indokkal. A halottak meg le vannak...
Már várom az elsõ július 4-ét.

Egyébként asszem nekünk is van beöltözõs ünnepünk, nem kéne a tengerentúlról importálni.