Téma: Hasadás

1/10
Szegényanyád 2022 jan. 23. - 21:22:40 1/10
(120/120)
Egy degenerált, hülye csapat, degenerált filmje, degeneráltaknak. Puszika.
8/10
huanmigel11 2022 jan. 09. - 15:36:24 8/10
(119/120)
Jónak nem mondanám, mert akinek tetszik egy ilyen film azzal bajok vannak, viszont nagyon elgondolkodtató. Ha valami sokkolót akarsz látni akkor viszont válaszd ezt a filmet.
Spoiler
Nagyon sok témát boncolgat a film :
Az emberi mindennapokat, és nem egy mostani film, de ugyanolyan aktuális mint akkor volt
Hogy mennyire el tud állatiasodni az ember, s hogy amikor a lehetőség adott valamire, akkor sokan megrészegülnek, s felelőtlen döntést hoznak ( a néger fickó a sokkolóval, Mickey az élelmiszerrel) stb. és bizony sokszor egyik követi a másikat
De lényegében a társadalom is úgy működik ahogy a filmben ez a kis közösség, az étel a pénz, s többnyire mindenki maga dönti el mire hajlandó érte s meddig megy el
a nők alárendeltségét is hivatott bemutatni a film, legalábbis nekem az jutott eszembe az egyedülálló rabszolga anyáról; lényegében a filmben nincs összefüggés, de amikor gondoskodni kell valakiről akkor sokkal kiszolgáltatottabbá s engedelmesebbek lesznek az emberek, és bizony van aki ezt piszkosul kihasználja.
Az is érdekes kérdéseket vet fel hogy mennyiben alakultak volna másként a dolgok ha ott marad a gyermek vagy nem hal meg a néger fickó? Általában jelen vannak az ilyen filmekben az ilyen karakterek, az életben egyre kevésbé
Lényegében teljesen megosztott volt a társaság, s nem tudták felvenni a harcot a gonosz ellen
Az egyik beszari alak ( valóságban : félti a munkáját, a pénzét stb.) és hiába tudja hogy nem helyes ami történik egyszerűen képtelen lépni
A másik érdekelt a dologban, s “mégiscsak” a testvéreiről van szó ( pl. alsóbb vezetők hátszéllel : jól élnek, jó helyük van, biztonságban érzik magukat )
Eva van aki egyedül tenni akar, de ő kevés magában
S ott van a szükséges rossz : Mickey ( a valóságban is ezeknek az embereknek meg van kötve a keze : a törvény, a társadalom sokszor nem azt védelmezi aki a “jó” oldalon áll )
Kifejezetten tetszett hogy 2 gonosz volt mert az életben szintén így működik : nem egyszer volt rá példa hogy megbuktak az ilyen rendszerek és mi történik olyankor? Na mi? Mindegyik mutogat a másikra
A végén amikor lángba borult Josh szerintem nagyon metaforikus volt, nekem az jutott eszembe : égjenek a bűnösök ( Millo Ventigmiglia alakításáért +1 pont, nagyon kellet ebbe a filmbe, sokáig nem esett le honnan ismerős, aztán rákerestem a neten miután megnéztem a filmet… hihetetlen :) )
Amúgy nagyon érdekes mert az elején nem gondoltam volna hogy egy ilyen filmet kapunk.
3/10
Ginoo 2021 márc. 25. - 02:11:33 3/10
(118/120)
Megdöbbentő, hogy ezen 12-es karika van. Tehát ugyanaz a kor besorolás mint például a “Kincs ami nincs” vagy a “Star Wars- baljós árnyak”.
8/10
kecsup 2020 nov. 02. - 23:38:48 8/10
(117/120)
Nyomasztó, atomos film. Vannak ilyenek is, én külön könyvtárban tartom őket, mert egyszer elég az ilyet látni. Nem is tudom, hogy csináltak-e más, hasonló filmet az elmúlt tíz évben. Az ilyen filmeknek pont az az értelme, mint az átlag háborúsnak, hogy nincs értelme háborúzni. Csak az atomos filmekben nincs hova hazamenni a biztonságba, mindenki lassú halálra van ítélve.
Futurita 2020 aug. 22. - 17:53:56
(116/120)
Hű, szerintem egyértelműen kiemelkedő film! A nagy képet nézve az apró szadista részletek nélkülözhetetlen elemei ennek a sajnos egyáltalán nem elképzelhetetlen jövőképnek.
Tök mindegy, ki dobta le az atomot, ahogy az is lényegtelen, hol van a bunker, kik és hányan vannak ott.
Függetlenül attól, kiből mit hozna elő a bezártság, félelem, reménytelenség stb...a végkifejlet mindenhol ugyanaz lenne, nem igaz?
Ja, és tényleg jók a szereplők és jól összerakták.
5/10
zotya987 2020 júl. 06. - 22:31:21 5/10
(115/120)
Nem egy rosszul kivitelezett film, jó szereplőkkel, a stílushoz illő hangulattal... Nem mondom, hogy rossz. De nekem nagyon nem jött be. Szeretem a műfajt, de ez egy valami elképesztő elmebeteg szarság lett... legalábbis az én szemszögemből, nekem nem tetszett. Főleg a nyitva hagyott kérdések amik piszkálnak.
SOILER!!!
HA már benne voltak a katonák meg a gyerekek a filmben akikkel mit csináltak a katonák, legalább egy hangyaköpetnyi magyarázatot adhattak volna a készítők.
De mindegy, nem is kell még ez sem, nekem 10/5, mert bár kivitelezés szempontjából jó volt szerintem, de nekem nem jött be.
8/10
BlueMoon 2020 jún. 15. - 14:14:02 8/10
(114/120)
A maga műfajában (olvasatomban dráma) nagyon jó film. Aki tipikus halivúdi sztorit vár, tipik kivitelezéssel, az csalódni fog, illetve csalódott. Itt hiányzik a végén a semmiből előugró világmegmentő, izomkolosszus okostóni, aki egycsapásra megmagyaráz mindent, hogy minden egyes képkocka a helyére kerüljön végre, hogy a kommersz filmnézőnek ne kelljen azon acsarogni, hogy ez is minek kellett, meg az is, meg még amaz is. Itt senki semmire nem fog választ kapni, ki-ki reagálja le habitusa, személyisége, problémamegoldó képessége stb. szerint.
!!!SPOILER!!!
Adott egy helyzet: atomtámadás éri hétköznapi emberek egy csoportját, akik be tudnak menekülni egy zárt helyre, mivel olyan szerencsések (???), hogy közülük egy kiépített óvóhellyel rendelkezik. Itt pedig azután fokozatosan veszítenek el minden, még esetleg megmaradó reményt a menekülésre. Várják a segítséget kintről, majd világossá válik, hogy feleslegesen. Az anya karakterétől elveszik a gyereket, sőt, szembesülnie kell azzal is, hogy mit művelnek vele. Ahogy telik az idő, még ha nem is mondják ki, mindenkinek kezd leesni, hogy végük, lassú halálra vannak ítélve, plusz volt azért ott extrafeszkó rendesen (pl. nem tudom, itt hányan éltek meg rendőrségi kivégzési akciót, de gyanítom, mindannyiunknak lenne utána helyes poszttraumatikus sokkja), a fizikai körülmények, bezártság, halálfélelem, sokk, össze vagyunk zárva a tetemmel, valamit csinálni kéne vele, ki csinálja és hogyan, egyéb, a helyzetből fakadó gusztustalan, néhol undorító appropó stb.stb. Plusz mindezekhez jön a lényeg, hogy az ember kvázi HATALMAT kap: mikor világos lesz, hogy innen nincs kiút, ez a felismerés együtt jár esetünkben a hatalom érzetével is: azt tehetek, amit akarok, amihez elég erős vagyok a csoporton belül, mert nem lesz érte retorzió. Itt, a hozzászólok közt pár ember abszolút mindentudó(nak hiszi magát), és fröcsög, hogy mi lenne biztosan, meg mi minden biztosan nem lenne ebben a helyzetben -honnan tudjátok?? Senki nem volt még így, ne is legyen, de ki tudhatja, mi mindent hozna ki a különféle személyiségekből a biztos halál várása egy ilyen helyen, segítség, szeretet, védelem nélkül, minden lehetséges negatívum megélése mellett? Aki meg savaz mindenkit, akinek a film tetszett, sőt, ajánlgatja mindenkinek az ideggyógyász segítségét, hát, pajtikám, remélem azóta találtál magadnak szakszerű segítséget, mert nagyon olyan vagy, mint amikor a látens homoszexuálisok ahol érik, ütik a melegeket. Remélem érted a célzást. Plusz nem tudok elmenni a Pí élete, vagy mifene mellett: a francnak állsz bele egy ilyen filmbe? Fél óra után nem esett le, hogy ez nem a te világod? Minek, hogyan akarsz párhuzamot alkotni a kettő közt? Van itt pár dilettáns, faék egyszerűségű emberke, minek kell az ilyen filmekkel kapcsolatban, ilyen vehemenciával megnyilvánulnotok??! A FILM EGYÉRTELMŰEN GONDOLKODÓ EMBEREKNEK VALÓ! Nem mondom, hogy kategóriájának legjobbja, de abszolút jól bemutatja az ember psziché leépülését.
Nálam 8/10.
10/10
Tomaki 2020 márc. 20. - 08:30:14 10/10
(113/120)
Ez egy nagyon jó film! Mondjuk a jelenlegi "karanténos" időkben nem ezt javasolnám (mivel nagyon nyomasztó!), de tegnap éjjel én is újranéztem, s most sem csalódtam.
1/10
sm26 2018 márc. 19. - 16:38:48 1/10
(112/120)
Nem láttam még ennél rosszabb filmet.... :( Egész napra lehúzta a hangulatom.
A film nagyon jó borítóval és leírással szinte csalogatja az embert, hogy mennyire jó történet lesz. Sokáig vártam, hogy történjen valami, induljon el a szál valamerre, de se eleje, se vége a filmnek. Teljesen értelmetlen az egész story, semmire nem kapunk választ a filmben.
A mondanivalóját értem, hogy a bezártságtól, meg a kilátástalan helyzet miatt megőrülnek az emberek, de nincs mögötte tartalom, hogy mi történt kint, miért indultak el a kísérletek , mi a szerepe a menedék adónak a filmben, miért vitték el csak a kislányt, miért hagyták életben őket stb. Hiányérzetem volt az egész film alatt, az utolsó fél órát már csak azért néztük végig, hogy mégis megtudjuk mivel zárják, de ott sem derült ki semmi.
Viszont elgondolkoztam a végén, hogy az is lehetséges, hogy egy sorozat első részét néztük meg? (mert annyira nem volt semmire válasz.... :D :D ) De ezt már csak a poén kedvéért. :D
10/10
warson 2018 febr. 26. - 07:42:52 10/10
(111/120)
Annyiban tudnám a két élesen eltérõ véleményû tábort (a méltatót és a le elmebetegezõt) összekötni, hogy én mind a két oldalt megjártam, történt ugyanis, hogy elsõ találkozásom a filmmel egy tévés körkapcsolás volt, ahol a dolgok közepébe csöppenve sikerült 5 percet megnéznem belõle és nekem is lesújtó volt a véleményem róla, egész pontosan olyan, mint akik itt acsarkodtak. Ám legközelebb nem tudván, hogy ugyanezt a filmet kezdem el nézni az elejétõl láttam és így már értettem, mit is akart ez a film mondani, nem csak KIS SPOILER ujj levágós, eszetlen, õrjöngõs marhaság KIS SPOILER VÉGE. Az itt nem tetszésüknek hangot adó kommentelõk legtöbbjének írásából egyértelmûen kiderül, hogy voltaképp nem értették a filmet. Ezzel nincs semmibaj, nem minden filmet ért meg mindenki, ettõl senkinek nem kell magát butának érezni. Aki viszont megérti se nem szadista se nem perverz csak átlátta a mögöttes mondanivalót, ami nekem sem sikerült, mikor csak annyit láttam összefüggések nélkül, hogy emberek õrjöngenek, kicsit meglep, ugyan, hogy ilyen sokan az egész film végignézésével sem tudtak ebbõl a burokból kitörni, de mint mondtam (és a filmbõl is kiderül) nem vagyunk egyformák.
NAGY SPOILER
Sokan hiányolták a körítés történetet, hogy kik dobták le a bombát meg kik a katonák és ehhez hasonlók, tartok tõle nekik sem sikerült megérteni, hogy nem errõl szól a film... Ez nagyjából olyan, mintha egy futball meccsen történt gyilkosságról szóló filmbõl hiányolnák mennyi lett a meccs eredménye. A másik tömegesen hiányolt dolog az elvarratlan szálak, valóban nem rágtak mindent az ember szájába, hogy mi lett a katonákkal és vagy egyéb túlélõkkel stb (ahogy a gondnok meg a srác minden valószínûség szerinti halálát sem "varrták el" hálivúdiasan), meg, hogy mi lett a csajjal a végén.... épp így lett a kerek a vége, a lány szembe nézése a valósággal, akik azt várták a végére, hogy Bruce Willis kiugrik egy ûrhajóból és megmenti a kisasszonyt szintén rosszul választották meg a mûfajt
boldizsartunde 2018 febr. 05. - 20:05:47
(110/120)
Szerintem egy jól összerakott film, az elõzmény nagy vonalakban adott, a vége pedig egyértelmû... ami igazán tetszett, az az, ahogyan szemlélteti a történet, hogy az idõ múlásával, a hospitalizáció okozta õrület mennyire képes a többé-kevésbé egészséges lelkületû embereket is kifordítani önmagukból. Nem kell, hogy tudjuk az elõzményt kiváltó okokat, szinte már részletkérdés a szereplõk személyiségváltozásával összefüggésben. Amúgy nem tudom, az egyik kedves hozzászóló melyik filmet nézte, mert itt kannibalizmusról legfeljebb említés szintjén volt szó. Aki szereti a az apokaliptikus jellegû filmeket, és nem bánja azt sem, ha ez kicsit meg is van fûszerezve pszichothriller jellegû elemekkel, annak valószínûleg tetszeni fog. Szerintem erõsen alulértékelt film.
8/10
fbal 2017 febr. 19. - 00:33:15 8/10
(109/120)
Jó film, egyszer mindenképpen nézhetõ, pláne, aki szereti ezt a mûfajt.
wowow 2016 szept. 02. - 19:33:30
(108/120)
Hatásvadász gyenge filmösszességében. A jól játszó színészek ellenére is.
Egyszer meg lehet nézni.... hogy utána feltegyem a kérdést, hogy miért vették fel ezeket a jeleneteket/filmet. Persze ha az anyagi profitálás volt a cél, akkor megértem a motívációt. Ha szadizós filmet akartak, ahhoz nem elég "beteg". Trillernek, drámának már egy fokkal jobb, scifinek, meg egyáltalán nem az.
SPOILER>>
A végén a wc-s menekülés pedig blõdséggé devalválja az elõtte lévõ egészet. Ugyanilyen blõdség, ha emberhús evéshez 3 métereset és jópárszor lesújtva szabdalta fel a hullát egy kurvanagy fejszével. Az állatokat sem így darabolják fel, hanem kis és pontos mozdulatokkal és késsel.
2/10
stupek2 2016 aug. 20. - 07:27:32 2/10
(107/120)
Spoiler
Csak elgondolkodom, amikor beheggesztették õket, mire gondoltak? Csoda fog történni?
Sajnos a filmnek nincs vége, és semmit nem tudtam meg sem az elõzményekbõl, sem a megoldásból, egyszerûen cask ki van vágva egy eseménybõl egy szelet és azt mutatják meg tanulság és végkövetkeztetés nélkül.
Kelli Stonemeson 2016 aug. 15. - 20:25:31 Előzmény SzVanda
(106/120)
tõled se tudtunk meg többet,és most az enyémmel is 3 1 spam
Mikkamakkamocska 2016 júl. 12. - 21:41:03
(105/120)
Ismerek és dolgoztam olyan emberekkel akiket megismerve egy szemernyi kétségem sincs, hogy így viselkednének mint a filmbeli szereplõk, és ismerek és dolgoztam olyanokkal akik sosem viselkednének így. Újat nem mondott. A film felvázol egy helyzetet és minden áron eléri, hogy neki legyen igaza. Ez így kissé túltolt. Hatásvadász. Unalmas.
Ha ilyen helyzetbe kerülnék elõbb lennék öngyilok mint , hogy ilyen szar alakokkal éljem le az utolsó napjaim. Ha meg jó arcokkal akkor UNO-t játszunk. :)
De nem gondolom, hogy ILYEN az ember. A rendezõ és az író ÍGY gondolja, mert ezt akarja átadni. Mert bennük is ez van, és azoknak tetszik akik hasonlóan szociopaták. Sokan biztosan magukra ismertek.
nandelecki 2016 júl. 01. - 21:18:09
(104/120)
Hiába lett jobb a film második fele, mint az elsõ, a kezdeti történeti ostobaságok, illetve a gyenge filmes elemek egyvelege késõbb is megmaradt, így csak közepesre tudom értékelni. Nem igazán hatott meg, végig hiteltelen maradt. 5/10.
offtopic
SzVanda 2016 márc. 29. - 15:11:37
(103/120)
Gondoltam elolvasok pár kommentet a filmmel kapcsolatban, kinek mi a véleménye. el is olvastam párat, aztán meguntam, nincs kedvem keresgélni, hogy a több tucat hsz-bõl melyik az, amelyik valóban a filmrõl szól. Mert már elég unalmas, hogy egymás (és általánosságban annak a sértegetése, és elme állapotának minõsítése) megy, aki más véleményen van.
Régebben elég színvonalas volt ez a fórum, nem értem, miért kell ez?! Az embernek elmegy a kedve az egésztõl, mert én igenis a filmrõl szeretnék beszélni, véleményt hallani, normálisan egymást sértegetése nélkül vitázni. De semmi kedvem egy olyannal, aki a film megnézése után, elmebetegnek titulálja azt, akinek ez tetszett, mert neki nem, vagy fordítva.:(
Lehangoló már ez az egész.
arch444 2016 febr. 16. - 14:42:15
(102/120)
Jah és mellesleg Te beszélsz itt a besorolásról,miközben azt mondod az Avatarra,hogy sci-fi? :D
Az barátom egy fantasy film. Ahogyan a Star Wars is.A
z Elysium és a Terminator,az a sci-fi.
arch444 2016 febr. 16. - 14:37:18 Előzmény antdomi
(101/120)
Avatar meg Star Wars egy lapon említve?
Szerintem inkább neked van valami baj az elméddel,az Avatar egy szutyok.
Egy drága,látványos szutyok.
4x kellett elkezdenem mire végig tudtam nézni,de már nemis emlékszem a történetre.