Téma: Hera Hilmar

sanderson 2023 júl. 23. - 19:23:05
(1/1)
Hera Hilmar egy tehetséges izlandi színésznő. Már gyerekkorában is szerepelt filmekben, köszönhetően a filmszakmában dolgozó szüleinek. Hazájában már egész fiatalon elismert színésznő lett, jó filmekben alakított főszerepekért többször is elnyerte az Edda-díjat. Felfigyeltek rá amerikai filmes szakemberek, akiktől egyre több szerepet kapott. Ezek a filmek és sorozatok Magyarországra is eljutottak. Láthattuk a színésznőt például Az oszmán hadnagy, a Ragadozó városok főszereplőjeként, de ismerhetjük a Da Vinci démonai c. sorozatból is. Nemrég pedig a See c. sorozatban vállalt fontos szerepet, a főszereplő Jason Momoa feleségét játszotta.
Azt még tudni kell erről a színésznőről, hogy a születési neve Hera Hilmarsdóttir. Az Izlandon forgatott filmekben ezen a néven szerepelt a stáblistán. Amikor azonban amerikai filmekben és sorozatokban kezdett játszani, felvette a Hera Hilmar nevet. Tehát új szakmai nevet, vagy ha jobban tetszik művésznevet választott. Tovább bonyolítja ezt a név problémát, hogy amikor néha haza megy újabb izlandi filmek forgatására, megint a születési nevén szerepel.
Itt a Porton az okozza a gondot, hogy ennek a színésznőnek már régóta van topikja Hera Hilmarsdóttir néven, köszönhetően néhány izlandi filmnek, amiben játszott. Amikor olyan amerikai filmeknek és sorozatoknak készítettek a Port munkatársai topikot, amiben már Hilmar néven szerepelt a színésznő, nem igazán tudták, hogyan kezeljék ezt a helyzetet. Egyes esetekben lehagyták a színésznő nevét a stáblistáról még akkor is, ha főszereplő volt, vagy a Ragadozó városok esetében a Hilmarsdóttir nevet írták ki, pedig ő akkor Hilmar nevet használta.
Szerintem azért van már Hilmar néven is topikja a színésznőnek, mert jeleztem a Port munkatársainak, hogy nem szerepel a See stáblistáján a neve. Ezt pótolták, és egyúttal Hera Hilmar néven topikot is csináltak neki. Így viszont most itt a Porton ugyanannak a színésznőnek két topikja is van. Érdemes rákeresni a Hera Hilmarsdóttir topikra is, hogy minden még érthetőbbé váljon.
Rákerestem a neten néhány filmekkel, színészekkel foglalkozó oldalra, hogy a "Hilmar" problémát, hogyan oldották meg. Wikipédia, imdb és mások a színésznő minden filmjét Hera Hilmar topikon sorolja fel. Azok a filmek is ott szerepelnek, amiket Hilmarsdóttir néven Izlandon forgatott. Végülis érthető, egy személyről van szó, miért járna neki két topik.