Téma: Hilal Saral

maryriddle 2018 ápr. 28. - 00:51:27
(1097/1897)
Üdvözlet!

Most akkor mi lesz a Kenan dizivel mi lesz? átkerül az atv-re vagy végleg bitti?

Kenan korán fennakadni meg elég hülye dolog. Halit is jóval öregebb volt Szulejmánként mint kellett volna. Nem csak a történelmi filmekben vannak amúgy ilyenek. Azt is bírom amikor az amcsi filmekben 30+ éves színészekkel gimnazistákat játszanak..

Mankos amúgy ha nyűglődésmentes török dizire vágysz még mindig a FI-t ajánlom neked ha egy nap arra ébrednél hogy nem bírod tovább török sori nélkül :-)

Amúgy Onur Tuna sem cicózik az diziben már a 6. részben megtörtént a bassmak... ráadásul a világ legszűziesebb külsejű színésznőjével...
https://www.youtube.com/watch?v=NxZbeIb0oAo
Nagy sztár lett most Onurkám, nagy kár hogy nem elég jó színész hozzám :-(

Michonne azért remélem a leánybúcsúztatóra és a lakodalomra meghívsz minket. Nem úszhatod meg a kina gecesit :-))) https://www.youtube.com/watch?v=C84GQOAhgBQ

Vőlegényedet néhány raki után pedig így képzelem el: (bár kii tudja lehet hogy józanul volt képes ezt összehozni) https://www.youtube.com/watch?v=rKjd3evHoL8
(bu neee?)


FI:
Hát nem hagytatok nekem túl sok mondanivalót :-) Annyira jól leírtatok mindent hogy csak papagálykodni tudnék.
De itt van néhány random gondolat.
Ugyanezeket a hiányosságokat éreztem én is az utolsó két részben. Michonne ez a mondatod foglalja össze legjobban nekem hogy mi is volt pontosan a bajom a fináléval...
"nem én szomjaztam „vérre”, hanem a majdnem két évadon keresztül tapasztalt történések és műfaji sajátosságok bírtak volna el több parát a legvégére. Voltak persze próbálkozások tagadhatatlan, de magát a finálé egészét nem járta át az a szinte mindig jelenlevős vibrálós, sejtelmes, „dirty” Fi-s érzés"

Szerintem amúgy mindannyian éreztük csak valamiért sosem mondtuk ki, hogy a második évad nem ér fel az elsővel. Ennek ellenére az egész sorozat két legerősebb jelenete számomra mégis a második évadban volt, Eti-Can hattyúhalála illetve SMK nagy vallomására gondolok én is.
És teljesen igazad van, ez a kettő olyan magasra rakta a katarzisról szóló elképzeléseinket, hogy az hogy lábonlövik Durukát és nem lehet többé balettáncos hüpp hüpp, de amúgy tök jól elvan magával, már nem igazán tudott meghatni.
Lehet hogy meg kellett volna cserélni és a sorrendet. Előbb lerendezni Durut, és csak aztán felfedni a nagy titkokat. Engem pl. nagyon érdekelt volna az is hogy Duru hogy bírkózik meg azzal hogy le kell mondania a balettről. Mármint az igazi Duru, nem ez a kis tündibündi akit a fináléban láthattunk..."Azt vártam hogy mikor derül ki hogy még szűz" Duru mint szűz, ezen a gondolaton napokig röhögtem :-) Amúgy nem lepődék meg ha csinált volna egy szűzhártya visszaálíltó műtétet..:-)) Nekem is hatalmas csalódás volt... Sokat szívtuk a vérét szencsétlennek, de ettől függetlenül nekem öröm volt nézni és mindig tapsikoltam örömömben hogy végre egy szűzhártyátlan, nyíltan mindenkin átgázoló, önző antifőhősnővel van dolgunk akit végre nem emelgetnek erkölcsi piedesztálokra. Erre mi történik? Erkölcsi piedesztálra emelik Durut. DURUT. Kacc kacc. Oké, karakterfejlődés.. Nyilvánvaló hogy a történteknek kellett valamilyen hatást gyakorolnia rá, nem maradhatott meg a régi Duruként, tanulnia kellett a hülyeségeiből. Nem feltétlen kívántam a vérét. De Duru, mint a kiegyensúlyozott nő élő szobra?! Sacmalama! És még talán el is hinném én is, ha egy folyamatot láthatunk. De így annyira megcsinált lett az egész, valóban mintha csak bedobták volna mosógépbe és beindították volna a hófehérítő funkciót...
Még hogy ő volt a vadász a történetben?? Na jól félrevezettek engem ezek a "külföldi elemzők"

Denizzel kapcsolatban is csak ismételgetni tudlak titeket. Már-már egy szánalmas figurát kezdtek el csinálni belőle. Nem tetszett, de legalább elindult valami irányba.
Aztán hátraarca, ő is visszajött kimosva. Ez így mi volt? Mi volt tulajdonképpen Deniz szerepe a 2. évadban? Ha sehová sem futott ki a karakter, semmi mondanivalója nem volt (vagy volt?) akkor mi értelme volt egyáltalán a jelenlétének?
Számára egyetlen sorsot tudtam elképzelni ahhoz hogy indokoltá és egyben maradandóvá váljon a szerepe, és ez a halál. Ha már a nagy szenvedélyes askból nem lett semmi, szerintem ez az egy menthette volna meg Denizt. Még az is jobb lett volna mint a főhősnő fegyverhordozója szerepkör.
Alternatív fogatókönyvemben, mindig az ártatlanok halnak meg alapon, szinte biztos voltam benne Can megöli Denizt és Duru egész életében bűntudat fogja gyötörni.Sikeres balettáncos lett volna, de sosem lett volna boldog.

Na de a legszörnyűbb szerintem is úgymond a "Can szerelmének idalizálása" dolog...Az utolsó néhány bölümben már kezdtem kedvelni mint pszichopatát, erre őt is szinte cukisítják... basszus...

SMK-val kapcsolatban tudom még tartozom egy nagy vallomással. Még most sem emésztettem meg. Visszanéztem és arra voltam kíváncsi hogy mit mond mi volt az oka? De nem derült ki számomra. A gyávaságot még meg tudnám bocsátani de ha önérdekből tette az nehézskesebb...
Érdekes nekem is pont Kerim jutott eszembe én is azon gondolkoztam hogy nála miért nem volt akkora hiányérzetem a börtönbüntetés maitt... Azt hiszem részben azért is mert SMK(nak) egy tragikus karakter(nek kellene lenni) Még a titka előtt sem tudtam volna elképzelni ilyen happy endet számára... És egyszerűen nem elégít ki az a büntetés hogy a bűntudat pokollá tette az életét...miközben járta a pedikűröst-manikűröst...(:-))
Nála is azt tudom mondani amit Deniznél, az egyetlen dolog ami megmenthette volna a karaktert az a tragédia. Nem feltétlen a vérére vagy a börötnbüntetésre vágytam hanem a legnagyobb büntetésre amit kaphatott volna, Özge elvesztésére Hogy is mondta? Előbb ki kell hogy érdemeljelek. Ez mikor történt meg? Oké elpusztíotta a Gonoszt, de magával hogy fog elszámolni???
Számomra is karakteridegen volt Özge békülése. Tamam, a halálát nem akarta, fogjuk rá hogy még azt is elfogadom hogy börtönbe se volt szíve küldeni szívének szultánját... De a megbocsátás, így a meglógott Sadikkal (mert ezt tette ne szépítsünk) nekem is túl sok volt. Az az Özge akit én ismerek egyszerűen nem tudná megfogni egy olyan kezet amely megerőszakolt gyerekeknek ásott sírt..blee. szóval csalódás...

Bilgéről nem is tudom hogy mit írjak. Engem is kiakasztott. Nem is tudom hogy mit akarnak vele. Ő most egy szerelmes nő vagy nagymenő pszichológus végső soron? Egy biztos, szerintem rémes szakember lehet, én ilyen pszichológushoz nem mennék ingyen se...

A legnagyobb csalódás pedig komolyan Göksel és Ada... ilyen pálfordulást életemben nem láttam.... Miért? Hogyan? Mikor? Miért lettek ilyen tündibündik ők is?

Anyuka NO KOMMENT.
Az Afifére pedig ha Onur Tunával páros belépőt nyernék se mennék el... :-)

Most egyerlőre ennyike.

Iyi geceler.
maryriddle 2018 ápr. 23. - 00:41:21
(1096/1897)
Na geldim...

Gyorsan, hogy el ne felejtsem: Ti, Tan Malayjal és Duduval :-)) síííráás... https://www.instagram.com/p/Bhnyxl5DXpQ/

Hát, Mankos... Kenan szultánt sajnálom... És a szakítást főleg :-( én is mindent megtettem mint párteraputa, beláthatod. De azért azt javaslom, annyira ne hamarkodd el, vígasztalódj kicsit írekkel amíg ő Sinemmel... de aztán nehogy mégis Sadik ügyvéd inkognítós Mahir Kara legyen az aki kihoz a böriből...;-) Egyébként nem volt annyira vészes a nézettség, csak gondolom a költség túl nagy, főleg Kenan fizetése :-)
Lánykádnak jobbulást ha még aktuális. Gondolom nem törököket fogsz nézni, de ez az Istanbullu Gelin sori mondjuk nem érdekel? A másik török lovagod Özcan Deniz szerepel benne. A hangulata nekem nagyon bejön, de a főszereplőkkel nem nagyon szimpatizálok.

Avlu 1. bölümöt megnéztem. Sahyiyettel és a Dippel viszont még mindig nem jutottam semmire pedig azok még jobban érdekelnének, de hát az Avlu mellett szól hogy,sikerült a lehetetlen: rávenni egy férfineműt hogy török sorozatot nézzen. Életem sikere :-)
Egyelőre nagyon bírom a sorit. Ahhoz képest hogy többen nézni se bírták ezt a rengeteg kegyetlenséget és azért jókat röhögtem, vannak itt poénok is bőven. Férfi verzióban lehet már unalmas, klasszikus böris sorozat lenne ugyanez, de nőkkel más a feellingje a dolognak. Amúgy is imádom a női psychokat, meg úgy a crazy női karaktereket anblokk.
A soriról azt hiszem mindent elmond már a zeneválasztása is, egyrészt szól a Beethoven a legkevésbé oda illő jelenetekben, máskor meg a török rapp. Egyszerre magas színvonalú és "cool" az egész.Utoljára az Icerdénél volt meg nálam ez a feeling, de nőkkel érdekesebb. Utólag kicsit mosolyogtam is a "csajos sorin" (persze tudom hogy értetted) ..mivel itt kb a férfiak a legnőiesebbek, főleg Murat őr :-)) A férfi karkaterekről eddig nem is nagyon tudok mit írni. Murat uncsi. Oktaynak még bajusza is gyanúsan áll, csalódnék ha nem keveredne bele valami piszkos ügybe. ;-) A Férj no komment, ezt a színészt amúgy mindig vámpír szerepben képzelem el :-)
A csajokat nagyon eltalálták szerintem. A két top dog közül nyilván Azra a kedvelhetőbb jelenség, de Kudret mami meg annyira nagymenő hogy szerintem zsebre tenné még a Karadayis, Icerdés maffiózó babákat is :-)
Technikai dolgokat illetően sem lehet egy rossz szavam sem, érződik hogy sok munkát fektettek mindenbe, az casting is szuper (egyedül Deniz lányával nem vagyok teljesen elégedett), igazi színészekkel nem celebekkel van dolgunk, a forgatókönyvben pedig bízom mivel ugye ausztrál koppincs :-) Az őrült zseni külsejű (Yüksel Aksu) rendeztől még nem láttam semmit de elvileg nagy köztiszteletben álló bácsi, ő rendezte a Leyla ile Mecnunt (SMK az egyik főszereplője) ami állítólag egy legendásan jó sori, szóval benne is bízom. Az egyetlen kritkai megjegyzésem, hogy talán érzelmileg annyira nem gyötört meg mint illene, de lehet hogy én vagyok a túl pszicho.
Szerintem adjatok egy esélyt neki. Tímeának receptre is felírtam mint önjelölt párterapeuta. ha még mindig nem kezdted el. Michonne neked is erőssen javaslom. :-)
A többieket nem tudom, mert állítólag sok (lesz) benne az erőszak. Bár én még korábban olvastam hogy már előre megfenyegették a készítőket hogy csak csínjááán...

Erről jut eszembe, hallottátok hogy a Sinan rajongók levelekkel bombázzák Erdo papit hogy állítassa le a Faziletet? :-DD Elképesztő ami ekörül a sorozat körül megy.
Michonne nem is gondoltam hogy te még nézed. Én egy időben lemondtam róla, de hát nem lehet nem figyelemmel követni. A mellékszálakra nincs mindig idegzetem, de amúgy én is naprakész vagyok mindenben. Ám inkább "tudományos" érdeklődéssel mint nagy érzelmi beleéléssel követem az eseményeket. Hazanról továbbra is ugyanaz a véleményem: önmagában egy teljesen átlagos főhősnő átlagos IQ-val, de mivel van egy Hazan abi-s múltja nekem drama queen Hazan mindig is unalmas lesz. A kórházas ölelkezés Sinan előtt engem eléggé meglepett, a random csók viszont tetszett benne volt a levegőben és a repteres búcsúzás is megható volt. A piknikre viszont komment yok :-))) Amúgy fura hogy ilyen nagy a csend a barlangban a sori körül miközben zajlanak az események, szóval megint csak költői kérdésként teszem fel a többieknek amúgy hogy mit szólunk a történésekhez.

Köszi hogy kikukáztad a Fi-s írásod Michonne. Legközelebb most már tényleg én is jövök Fi-zni.
SAK-kal még én is leragadtam a 10.-nél, össze kell szednem még a motivációm.

Iyi geceler!

https://www.youtube.com/watch?v=XCWdSjo0cY8
Michonne 2018 ápr. 20. - 14:25:32
(1095/1897)
De de abban:)) és mivel akkoriban még nem a facebook csoportok, hanem a fanpagek korszakát éltük, természetesen ennek a sorozatnak is volt magyar rajongói oldala, ahol hozzá lehetett azért jutni néha feliratozott részekhez is, de nyilván ezek a feltöltések egy idő után sajnos törlődtek, sőt az oldal is megszűnt. A szinkronos verzió csak évekkel később érkezett hozzánk ha jól tudom. Tuben vannak fent részletek belőle, tuti össze sem lehet hasonlítani a szinkronnal.
Az And then there were none valamiért kimaradt eddig nálam.

böri: nagy cédaságunkban már annyi lovagot szedtünk össze az évek során, hogy sorsot kell húzniuk, hogy melyikük mentsen meg épp :D
Michonne 2018 ápr. 18. - 23:25:31
(1094/1897)
Folyt. köv.
Felkészülni a linkhegyekre;)

Mankos..haha közös böri XD előttem van ahogy https://youtu.be/dVdODEL3cLg?t=72 .... :D bár ehhez közös cella is kéne:) A kávét, teát bevállalom, abban legalább jó vagyok…haha (a főzés és én viszont már két külön univerzum).

Szultánod „lefejezését” sajnálom, és abszolút egyetértek, én is mindig a rövidebb bölüm idő mellett nyávogok. Az alkotókat és egy idő után a nézőt is megfojtja, leszokhatnának már róla. Emlékszem anno a 45 perces, nagyon max. 1 órás befogadóképességemnek az Ezel a maga 1,5 órás részeivel is már egy estés mozinak számított, de azt még csak csak megszoktam, viszont a 2 felettiekkel hadilábon állok.
Mr. Poldarkot én is várom, igazán elénk dobhatnának már egy kis csontocskát...
Csajszikádnak jobbulást, te pedig használd ki az időt;)
Ja, majd elfelejtettem, Giuliot is csak kizárólag anyanyelvén érdemes. Volt egy kis románcunk a kétezres évek vége felé…haha le sem merem írni miben hódított meg pár rész erejéig, de persze csak az olasz nyelv miatt, persze….:)))

Mary,
Avlu: a csajos sorik nem kifejezetten az én terepem, de ha azt írod rá, hogy LOL, akkor nincs mese, adnom kell neki egy esélyt;)
SAK-al úgy döntöttem majd akkor jövök, ha átvergődtem magam legalább a 11-12-n.
De addig is OMG: https://www.instagram.com/p/Bhm3ucOlC0-/

Sajnálom, de a Kosokat sem láttam, bevallom izlandi vonalon nem vagyok otthon, sőt lassan már a dánban sem, mert akkora a lemaradásom, no de „majd a cociális otthonban” :D

És akkor kicsit személyesebb vizekre: leendő hites urammal együtt ezúton is köszönjük a jó kívánságokat neked és Timinek, természetesen minden vót ami a csövön kifér, de érzem anyós már most utál, túl öreg vagyok, nyugati és a kendőt is megvetem, …etc :D:D

Timi:
kezdek félni tőled…szóval most már Mason Verger is … hm
Holden: egy kis festékkel áthidalható lett volna a hajszínprobléma, de ha nem hát nem, megértem én, hogy Ed 145 körüli IQ-jának nehéz ellenállni:D
https://78.media.tumblr.com/45c607c9e1504a6c7d470a96ac3f56e6/tumblr_oxvxmjJfua1vh8fkfo4_r1_540.gif
pedig olyan kis tutujgatnivaló fiúcska…
https://spoilertime.com/wp-content/uploads/2018/03/mindhunter-s1-ep2-03.gif
jaj nem bírok leállni, Bill ahogy bedől :D
https://78.media.tumblr.com/81ba5e18434d894ead2910b39659ae14/tumblr_oycd88OKl01ted0kko1_500.gif
Btw Ed messze a legnagyobb arc a sorozatban, a többi látogatott a nyomába sem érhet. És igen a színész nagyon eltalálta, és a hangján és külső adottságokon túl, az auráját is jól tudja interpretálni. És ha már említetted Trinityt - aki valóban briliáns volt - nos a Mindhunter szinte minden részének legelején felbukkanó ürge se semmi, az évad végére már rendesen rázott tőle a hideg. Valószínűsítem körülötte fog majd forogni a 2. évad, és kíváncsi vagyok melyik híres elmebeteg lesz a sok közül. Félek, hogy a Debbie által annyit froszlizott Holden öltönyre kerül majd pár vércsepp, jujj.

Apropó Debbie! Sokáig nem tudtam rájönni, hogy kire emlékeztet a színésznő (Hannah Gross) mire beugrott, hogy a Sen Anlatos Nazarra, szted Mary?:
https://media.wmagazine.com/photos/59b2e4b24da66932a262d0d3/2:3/w_640/1017.who.lo.jpg

no mára ennyi,
Jó éjt.
Michonne 2018 ápr. 18. - 23:16:28
(1093/1897)
Jó estét,

Konkrétan a kukából ollóztam össze.
Tehát akkor FI finálé again:

„Can sármi és menő és cuki, Deniz pedig egy tudálékos, álszent majom és ronda."

Bak simdi….:D

Sajnos nem sajnos, de nem én leszek a kakukktojás lányok, azaz a finálé nekem is csalódás volt (ill. a 9-10-es mert én egybe néztem), pedig jó lett volna kivételesen nem morciznom miatta, de a FI nálam is kiskedvenc, ezért pláne nem érdemli meg a kozmetikázást. A hibákat nem meglepően én is az aránytalanságokban (történet és karakterek), ill. a feszültségfaktorban láttam, amit Timi jól össze is szedett, ezért nekem már csak a bégetés maradt.
A szereplők A-ból B-be eljutása, az átélt történések okozta megvilágosodások, a felnövés és bölcsebbé válás, az egymásra gyakorolt hatás felismerése és fontossága jól a szánkba lett rágva, talán túlontúl is és sokszor feleslegesen, mert csak az idő ment vele, pedig korábban a FI-re nem az alibizés és a szájbarágás volt a jellemző.
De vissza kicsit korábbra: én alapvetően bíztam az 1. évad finálét zseniálisan eltaláló gárda szakértelmében, és ebben a kasza hiszti sem tántorított el, de nagy sajnálatomra végül mégsem sikerült a duplázás és robbanás helyett langyos levezetést kaptam, klisé hegyekkel, nagyrészt 0%-os feszültséggel és nem létező FI-s misztikummal. A végéről már tényleg csak a rózsaszín lufik hiányoztak. Sikerült a sorozatban végig jelen levő pszichothriller jegyeket leredukálniuk, és az IMDB besorolás szerinti „Drama, Romance” kategóriát kimaxolni, amiben persze simán elmegy a karakterek önmagukkal és környezetükkel megbékélő teljes harmóniája jól tudom én, de hahóóó ez itt a FI kérem szépen…. aranymetszés, Insan Insan, vér, s****a, anyámtyúkja. Tehát még egyszer: nem én szomjaztam „vérre”, hanem a majdnem két évadon keresztül tapasztalt történések és műfaji sajátosságok bírtak volna el több parát a legvégére. Voltak persze próbálkozások tagadhatatlan, de magát a finálé egészét nem járta át az a szinte mindig jelenlevős vibrálós, sejtelmes, „dirty” Fi-s érzés. Az 1. évadzáráskor kapott következetességet a 2.-ra felváltotta a görcsösen és minden szálon napsugaras végi megvalósításra törekvés, ami nem csak kizárólag a Fi egyediségének számító atmoszférára hatott és gyengítette azt, hanem a karaktereket is megcincálta. Ahogy Timi is írta az arányok csúsztak el jócskán +ban még dögunalmas is lett. Persze ezt lehet sok mindenre fogni….. kevés idő, bevállalóság hiánya, vagy, hogy az alkotók maguk előtt is túl magasra tették már a lécet, gondoljunk csak a zseniális megkomponált Can-Umut-Eti nagyjelenetekre, vagy a Sadik-Özge páros pokoljárása és gyónása által generált, már-már katarzis számba menő párbeszédekre, vagy a Duru-Can vonalon is bőséges mély feszültségekre, és ezeket a momentumokat egész egyszerűen már nem tudták tovább fokozni, megugrani, és a könnyebb utat választva beájultak inkább a mézesbödönbe, tüncivilágba.
No és ilyenkor jön képbe a kedves hardcore nézőnél a TETRIS effekt (Timi XD), illetve a xanax és társai (plázás jelenet és még jó pár).
Én spec. úgy éreztem, hogy az Afife majdnem komplett leadásával is csak az idő ment, és szinte a fülembe hallatszott az írók megkönnyebbülése, hogy „no akkor jó 15 percet ezzel is letudtunk, táncikáljanak csak, abból nem lehet baj” Mellék kérdés: a kortárs balettben ez az új módi, hogy kopogós cipőben tolják végig az előadást?:D jó persze tudom, hogy huszadrangú dolgok ezek, de míg Duru első évadzárós előadása frenetikus lett és a darab is illett a feelinghez, sőt szerves részt alkotott, addig az Afife hatásban messze elmaradt, és számomra még ez a mozzanat is csak a színvonalromlást szimbolizálta, ergo nekem a mártírtánc nem jött át, persze így Duru Mama (akit btw Deniz imádkozott oda) lerohanhatott kezet szorongatni….dráma a köbön.
Apropó Mama. Durván elkéstek vele, meg különben is neki sokkal jobban állt volna Afife:D És még ha értem is az írói koncepciót, sajnos se füle, se farka nem volt a jelenlétének, azon kívül, hogy baromi idegesítő volt a nő, és érzésben inkább elvett, mint hozzátett a sztorihoz.
És ha már hirtelen átnyargaltam a karakterekre, itt is csak bólogatni tudok, és én sem lámpavason lógó Durukat akartam a végére, de azért a fránya arányokra figyelhettek volna again. Timi szűzhártyát, én meg konkrétan glóriát hallucináltam néha már köré. De tulajdonképpen nem csak Durut érintette az aránytalan eltolódás, rossz volt nézni, ahogy részről részre építik le Bilgét és Denizt, és ráadásként az utolsó részben még megspékelik egyfajta bárgyúsággal is őket. Bilgétől konkrétan ott vettem búcsút, amikor közölte Cannal hogy „na jól van, egye fene elengedlek, de ugye elmész majd terápiára?!” Értitek?! A világra szabadít egy tudja fene hányszoros gyilkost, sőt akkor még akár Duru potenciális gyilkosát is! És oké, persze nyilván dolgozott az Etinek tett esküje a háttérben, ill. a szerelme, hűsége, „akármije” Can felé, de számomra ez mégis inkább csak egy logikátlan és lehangolóan leépítő húzás volt a karakterre nézve. És hiába a menő dokinős Bilge a legvégén, valahogy ezt a csúnya momentumot nem tudtam feledni. Mert mi van, ha Can végül nem engedi el Durut?
Denizt meg pontosan olyan láthatatlanná tették, mint a legelején, ezért visszatértem vele a kezdő pozícióra, a színtelen-szagtalan kategóriába. Emlékszem, amikor először írtam róla, akkor ezt a semmilyenségét Mehmet Günsür erőtlennek tűnő játékának könyveltem el, de most már látom, hogy nem benne volt a hiba. Szomi fej, kivert kutya szemek, sóhajtások, kb. ebből állt a ténykedése az utolsó két részben. Így kivételesen a gyerekekkel utcán énekelgetés meg idétlen vezényelgetés sem hatott meg, sőt kifejezetten erőltetettnek tűn. (Az tök mindegy, hogy ez volt a vágya).
Kérdem én mi szükség volt egyáltalán Bilge és Deniz erőteljes felfuttatására, ha aztán kipukkantak?

Visszatérve a „nagy beszélgetésekre” a Bilge-Can elengedőst ugye fentebb letudtam.
De ott volt még a Duru-Denizes előadás előtti is, amiben szintén nem volt köszönet, hiszen annyira színpadiasra és tartalmilag is gyengére sikerült (pláne az aláfestő zenével), hogy az volt az érzése a nézőnek, mintha maguk a színészek is rosszul érezték volna a jelenetben magukat. Belefulladt a közhelyekbe a valódi üzenet, és erre rátett még egy lapáttal Serenay kifejezetten rossz játéka (meg is lepett vele rendesen), túltolta a pátoszt, ez van.
De hogy ne csak nyekeregjek állandóan a Duru-Can öltözőszobás nagy találkozás viszont kifejezetten tetszett, elhittem minden pillanatát, a színészek is lubickoltak, Duru jól fogalmazta meg az érzelmeit Can felé, illetve hogy Can mit és kit látott/láthatott ő benne. A jelenet dinamikája és feszültségfaktora is rendben volt.

Sadik? ez csak így megy…..?
Jórészt én is azt érzem velük kapcs. mint te Timi.
Fatmagülös Kerim ugrott be egyébként. Nála, sokakkal ellentétben nem éreztem akkora mellé nyúlást az írók részéről a ténylegesen börtönbüntetés kihagyása miatt, imádott SMK-nál viszont kifejezetten hiányoltam egy ilyenfajta vezeklést (ha már ki nem nyírták), minek utána, immár testben és lélekben is felszabaduló szultánunk vígan csatlakozhatott volna igaz szívű szultánájához.
Csakhogy esetében el sem jutottunk egy ilyen vonatkozású ítélethez, hiszen klasszikus bűnbevallás sem történt, csak lelépés. Persze írhatnám, hogy tulajdonképpen illett a Fi-hez ez a kissé sikkes megoldás, de a szunnyadó konzervatív és szabályt követő énem kitört a ketrecből és kinyilvánította a nemtetszését, illetve e fiaskó erősen rombolta Sadik bej férfi faktorát is nálam (mármint az elmenekülősdi). Ezért az örömömbe némi üröm is vegyül az idillt nézve, és az elénk tárt világuk, mesebeli házuk inkább csak illúzió, álomkép marad számomra. Igen. Egy szép, tökéletes álom, amiből bármikor fel lehet ébredni…..
És hogy karakteridegen e Özgétől a megbocsájtás? Az első évados Özgétől biztosan az lett volna, de a fináléra „beérő” Özgétől, akinek már nem csak kizárólag fekete és fehér a világ, nem feltétlen.

Szemezgetve a jegyzeteimből ami még tetszett, csak felsorolásszerűen:
- hát még szép, hogy Özge kapta el Cant, végre egy kis csont az éhezőknek)
- ami még feldobott – és visszahozta kicsit a FI színvonalat érzetben, rezgésben, füstösségben - az Can és a prosti nő közös jeleneti voltak!! Imádtam;)
- Can túlélő sója a kihallgató szobában a „hogyan imádkozzuk magunkat át a böriből a gyagyába címmel”, hát nem is tudom….. nem borzongtam agyon azért magam, de az „ŐSERÉV”megoldás nem volt rossz aláírom:D
Pont. ENNYI. FINITO.

Egyébként reális, hogy Can, mint pszicho elengedi Durut? Nyilván nem, és itt csúszik be a hibás pszicho kép, amit Timi is feszegetett! Ergo kiderült, hogy Can csak egy szimpla ember, aki megtanult szeretni, és így legalább Duru Denizhez intézett közhelyes lamentálása is értelmet nyert. Insan Insan ajajj…
Summa summarum megegyezhetünk abban, hogy végül szinte kivétel nélkül minden szereplőnek sikerült túllépnie a démonjain és ezáltal önmagán is.
Mellesleg Duru az abszolút generátor és nyerő szériás a történetben, hiszen ledarálta Etit, Cant, Denizt, a Mamát, és korábbi önmagát is, győztes típus no!

És amit a végére tartogattam és nem mellesleg mindent felülír (XD), egy olyan nagyon fontos és égető kérdés, amire végre választ kaptunk, és ami igenis kijár nekünk Ablák, hiszen kiböjtöltük, nevezetesen:
Duru igenis vérprofi tehetséges táncos, és pont....!
Göksel szerint legalábbis, aki szakállát bajuszra cserélte, szóval nem tudom higgyünk e neki?

;)
maryriddle 2018 ápr. 16. - 23:56:02
(1092/1897)
Pillanatkép az Avluból... (női böris sorozat) Lehet nem is lenne olyan rossz sorsunk bent :-) Inshallah ha bekerülünk idekerülünk :-) bár a cellák egyszemélyesek és eléggé barátságtalanok :-(

(fél óra után: eddig nagyon jó és LOL a sori, de nem hamarkodom el)
Michonne 2018 ápr. 16. - 23:05:44 Előzmény maryriddle
(1091/1897)
Can…XD
ha nem vigyázok még az én nevem is felkerül pirossal a port falára ...:D
Mary, ne már kb. annyi "hülyeséget" szoktál írni, mint bármelyikünk;)
Btw én is kattogtam egy kicsit rajta, hogy mi lehetett a probléma (már ha nem csak félreértés volt persze) és még az is beugrott, hogy esetleg az Istenük emlegetése is gond lehetett…, de hát őt máskor is szoktuk izéééé…. meg nem is negatív kontextusban lett felhozva.
No mindegy nem is agyalok tovább rajta, mert csak megy a pumpa, holnap átnézem és egy kicsit finomítok rajta, de csak kicsit:)
Nagyon köszönöm a Sahyiset elérhetőséget, rá fogok rabolni, mert az a sori kell nekem!
SAK-al most én is megtorpantam (kb. 3 napja nézem a 11est és még mindig csak 1 óránál tartok…), de a zombijaim olyan régen láttak, hogy már meg sem ismernek …haha
Viszont Fazi 43 fragiba most futottam bele, melyben Yagiz bej Sinant éleszt újra:( Réci Abla, kitartást!

maryriddle 2018 ápr. 16. - 22:04:59 Előzmény Michonne
(1090/1897)
Szerintem Can töröltette. Ide is elér a keze a diliházból :-))
Van egy tippem amúgy most hogy gondolkoztam talán a hím*v*r*sejt (már le se merem írni:-))) másfajta megnevezése miatt... nem gondoltam hogy az obszcén szó. Neyse. Majd próbáld meg esetleg úgy hogy kitörlöd azt a szócskát, hátha visszakaphatjuk azt a gyönyörű hozzászólást. Tegnap hajnaltájt már félkómás állapotban olvastam, most meg el akartam normálisan, erre yokkk...grrrr.... még ha az én hülyeségeimet moderálnák néha nem is csodálkoznék, de egy filmkritikát... grrr...

A cukur / gödör csoprotban amúgy fent van a Sahyiset első része magyarul.
Most nagy dillemmában vagyok most hogy azt nézzem vagy az Avlut (ahelyett hogy szegény SAK-os elmaradásaimat pótolnám...)
Michonne 2018 ápr. 16. - 21:13:44
(1089/1897)
Kedves Moderátor/ok!

Valószínű nem a megfelelő helyen jelzek, de a nagy oldal átalakítós felfordulásban nem találok más felületet, ahol kérdést lehetne hozzátok intézni, ezért itt próbálkozom.
Bízom benne, hogy a tegnap esti kommentem (2018.04.15. 23:04) - ha másért nem a terjedelme miatt – esetleg nyomot hagyott retinában, memóriában stb., és ha így van és emlékeztek rá, akkor ha nem nagy kérés kaphatnék egy rövid indoklást, hogy az írásom mely moderációs alapelvet sértett, majd került végül törlésre?

Előre is köszönöm.
Michonne 2018 ápr. 16. - 21:11:21 Előzmény maryriddle
(1088/1897)
Szia,

Én biztos nem töröltem a hozzászólásom, azt hiszem arra amúgy is max. 5. perc áll rendelkezésre, szóval fogalmam sincs mi történhetett. Remélem nem Erdo papa rágott be , vagy Serenay ilyen sértődékeny és nem bírja a kritikát ...:D
De viccet félre téve, előfordult hogy wordben írok hozzászólást több okból is (volt már hogy lazán elszállt az éterbe az épp aktuális, vagy épp napokig készül a bejegyzés időhiány miatt) és szerencsére ez most mentve lett, vagy legalábbis nagy része biztos, de nem ezen gépen van amiről most írok, ezért legkésőbb holnap tudok korrigálni.
Az miheztartás végett mondjuk jó lenne tudni a törlés okát is.
maryriddle 2018 ápr. 16. - 20:00:16
(1087/1897)
Michonne?! Te moderáltad magad vagy ők moderáltak? s ha igen mi moderálni való volt rajta? vagy félrekattintottak a moderátorok mert ez nem normális dolog... pedig annyira jó volt, nem tudod valahogy visszahozni?
valami nagyon nincs rendben ezzel az új port.huval...
maryriddle 2018 ápr. 14. - 01:29:47
(1086/1897)
Na Michonne sejtettem én mindig is, hogy az a Cansu vagy ki csak álca... kettesben zajlott az eljegyzés vagy már megvolt a piros szalagvágós, sóskávés lánykérés is? ;-)
Ha már eljegyzés, Réci nem tudom mennyire érint meg de azt beszélik hogy exurad úgy tűnikt továbblépett és eljegyezte Szerénkét...

A Téli fivérek promó képek és leírás alapján engem nagyon érdekel már csak azért bírom az ilyen fényképezésű filmeket. Bár sajnos se Dániában se Izladban nem vagyok otthon, fél éve porosodik a Kosok is gépemen (azt esetleg láttad?) "Kuzey és Güney 40 év múlva ha izlandi birkapásztorok lennének "jutott eszembe róla :-) (bocs ha nem tudod miről beszélek)... én meg inkább nézem a török meg az amcsi hülyeségeket .. de fivérekre azért is meghívatom magam. :-)
Amúgy biztos elérhető vmi torrent oldalon mivel 2017-es.

Mankos nem hiszem hogy dinók lennénk. Szerintem egyszerűen a többség a Kuzey Güney legendás sorozat idején kapcsolódott be a török sorik világába, ez indította el a lavinát amit látunk most.
Terápiás kép neked :-)
És egy kis terápiás pofon. Mármint nem neked csak hogy nézd miket tud: https://www.instagram.com/p/BhZhj_4HLq9/ az az ír legény ilyet biztos nem tud! (besírtam amúgy ezen)

Hakmenné leendő Birkanné (?) örülök hogy eltaláltam az ízlésed. ;-) Valaki olyat kerestem akiben van egy kis férjed van egy kis Alp is így jött ki a birkahajú Birkan. A soriban egyébként Serenay embere is szerepel, de róla nem hiszem hogy barlangférj alapanyag lenne. Szerintem ez a Kivós dizi lehet vagy csak onnan kaptak ihletett. De most nagyot röhögnék ha elkezdődne ez a sori, aztán Kivanc is jelentkezne egy vámpíros sorival... :-) mi jöhet még. Farkasemberek, zombis robotos sorozat?

Új Réci, majd ha errefelé jársz, most már nem költői hanem rendes kérdésként feltenném hogy 8.Günbe belekezdtél-e és ha igen milyen? a Fivel végül jutottál valamire?
Timea Hakmen 2018 ápr. 13. - 15:33:04
(1085/1897)
Réci, yuppy! Tudtam, hogy 9 életed van ;)
Michonne tebrikler az eljegyzéshez. ;)
Cuki a gif *.* :D

Jaj, Mary elfelejtettem reagálni a férjjelöltedre. Köszönöm. :D Nem lőttél nagyon mellé, birkahajú, birkanevű Birkant én is kedvelem, mármint fejre, (neki még a bajusz se olyan rémes) a színészetét még nem láttam. A vámpírokat egyébként én is csípem. Biztos bele lesek majd, aztán meglátjuk lesz-e kedvem Özge kezéről lecsapni az urát :D bár én Alpnak adtam volna ezt a szerepet.:D
Egyébként ez az a sori amiben eredetileg Kivancot szerepeltették volna?
Michonne 2018 ápr. 12. - 23:59:17 Előzmény Michonne
(1084/1897)
miért menne minden flottul ugye így éjféltájt ? vááááááh:))
no szóval a "A helyzet a következő:" után természetesen nem akartam én Engin bej összest betenni csupán csak ezt a képet....de a rendszer nem kegyelmezett, szóval most javítanám, hogy érthető is legyen a kávé blabla :D
Michonne 2018 ápr. 12. - 23:53:24
(1083/1897)
Hi,

Réci:
Hallelujah! Na azééé: https://weheartit.com/entry/302765321

Mary,
köszönöm kedvességed:)
A helyzet a következő: https://www.instagram.com/explore/tags/enginaky%C3%BCrek/?hl=hu
egyedül is képes kávét főzni,szóval nincs mese, meg kellett tartani
És látom előtted semmi sem maradhat titokban, tagadhatatlanul lelepleződtünk, persze a nagyérdeműnek továbbra is csak filmes kellék a csecse gyűrű (pssszt)…….amúgy meg ki az a Cansu? (XD)

Fivérek: de jó volt ismét dán nyelvet hallani:) ha jól olvastam első nagyjátékfilmes izlandi fazon az író-rendező, akihez még nem volt szerencsém eddig. Az izlandi beütés miatt feltételezem kattantabb, mint a dánok:) a trailer és a kritikák alapján nem tűnik habkönnyű alkotásnak, és még olyat is okoskodtak a filmmel kapcs., hogy aki alap dán cuccokon nevelődött (kb. én) az esetleg csalódhat, amivel mondanom sem kell engem inkább felcsigáztak. De nem most és nem moziban, mert épp hogy kivánszorogtunk a csúnya, hideg télből és momentán madárcsicsergésre vágyom…hihi Lars Mikkelsennek (Mads tesó) viszont nagyon tapsikoltam a trailer alatt. Szóval felírtam a listámra.

Mankos,
Pedig nem hagyhatod el magad, mert hogy fogsz akkor a szultánod (akár Mehmed, akár R. Poldark) mögé pattanni és elvágtatni a naplementébe? Önjelölt gyógyszerészedként azt javaslom, hogy normál dózisban nyugodtan folytasd csak tovább a Giulio Berruti random kúrát, ő megfelelő a kopásokra, a derekakra, sőt a fóbiákra is;)

Tímea:
szuper volt, jókat írtál! https://78.media.tumblr.com/tumblr_m1lv031k6P1rsd3y6o1_400.gif
hétvégén én is jövök;)

maryriddle 2018 ápr. 12. - 20:30:08
(1082/1897)
Jajj, Réci.... én meg kerestem vissza a hozzászólásaimban hogy vajon mi sértőt írhattam...mi történhetett hogy ilyen végzetes döntést hoztál, miért gyűlölted meg a barlangot ....stb:-)) De akkor jó. illetve nem jó, de jobb a helyzet mint amire gondoltam. Még jó hogy nem kezdtem el drámázni....

Na majd jövök vmikor.

Addig is egy kis Caglar + mosoda, nem-disszidálásod örömére.
Récinew 2018 ápr. 12. - 19:03:42
(1081/1897)
Wayyy ...sziasztok lányok! Mi ez a pánik kérem szépen?
Fogalmam sincs mi történt, már a megújulás után voltak problémák.. de az hogy teljesen eltűntem...
Nem tudom, hogy hogy sikerült ez. Egy darab bejegyzés sem maradt utánam a rengeteg duma, a képek, a linkek. az értékes privijeim, amit megtartogattam, szóval nem tudtam, hogy veszélyes elem vagyok. Most próbálkoztam az ablakon visszajönni, úgy tűnik most vagyok.

De egyébként nem értem,, régebben nem is lehetett eltüntetni a hozzászólásokat, egy darab törlése is több napba került és külön e-mail, illetve ha bárki törölte magát "törölt felhasználóként" látszott azért a hozzászólása.

Pedig pont szerettem volna visszakeresni miket is nyávogtam októberben de most már a zöldikék olvassák hivatalosan.

Na güle güle.. remélem nem tűnök el. de ha igen akkor hangosan kiabáljatok mert most is nehezen vettem észre :-) nem is értettem a diszidálást mígnem rá nem jöttem, hogy én vagyok az :DDD
Récinew 2018 ápr. 12. - 18:57:14
(1080/1897)
Próba próba próba.... :-)
Timea Hakmen 2018 ápr. 12. - 16:02:37
(1079/1897)
Merhabalar!
Ne már... Remélem ez a disszidálásos dolog nem komoly és a Lukrécia account hamarosan reinkarnálódik egy újban.

Dizik:
Mehmed szultánt elkezdték magyarul fordítani Mehmed a világhódító HUN SUB csoportban.
A harmadikat még nem láttam. A 2. jó volt, Kenan bey nagyot játszott; jó hogy behozták ezt a gyerekkori vonalat. Kevésbé 2D-s szultán mint a többség. Olvastam hogy igazából is volt benne egy nagy adag bizonyítási vágy a gyerekkori sérelmek miatt. A mai 12 gyerekek azért sírnak mert eltiltják őket a nettől, Mehmedünk meg azért mert elvették a trónját.. Ha időutazhatnék biztos ez lenne az egyik korszak ahová elmennék.
Eleniben viszont csalódtam, nem gondoltam hogy ilyen kis nyuszi. Azt hittem a török főhősnők nem félnek a haláltól...

Avlu: Még nem kezdtem el.. Úgy volt hogy lesz angol sub, de aztán eltűnt. De jó hír hogy ezt is fordítani fogják magyarra Az udvar nevű fb csoportban ha érdekel. Beszélik egyébként hogy masterpiece. És sajnos nekem is vannak ilyen gyanúim :( ..., szóval bajusz ide oda, úgy tűnik, nem tudom nem nézni...ahh, bajuszgyűlölő nőtársaim, soha ne menjetek török férfiihoz, soha!:'(

Na akkor megtöröm a csendet ami csalódást okozó Fi-nálét lengi be...:D
Hétvégén újra láttam az utolsó részt. Sikerült rávennem húgomat hogy nézze meg a sorit, így Fi Ci maratonhétvégéket tartottunk egy pár hétig. Mondanom se kell, gyilkoltuk egymást ahogy csak kell, de azért érdekes volt testközelben látni egy Can Manay- Duru rajongó logikáját. Valahogy kell elképzelni: "Can sármi és menő és cuki, Deniz pedig egy tudálékos, álszent majom és ronda."XDD
Hát, visszanézve sem volt sok híja hogy előkapjam a tetriszt... Még mindig úgy gondolom, hogy egyszerűen unalmas volt egy fináléhoz képest. Pedig maga a cselekmény sok izgalomra adhatott volna lehetőséget, de valahogy úgy éreztem, hogy nem tudták megteremteni a kellő feszültséget. Legalábbis bennem. Olyan kis gagyi volt az egész. A "Duru próbafülkében retteg jeleneten" már szinte röhögnöm kellett... A feszültségtelenséget nálam még az is okozta, hogy Cant szerintem sosem sikerült eléggé félelmetes karakterré emelni (főleg Duruval szemben nem). Tehát hiába lihegett itt Duru össze-vissza, valahogy nem éreztem azt, hogy Can bármikor is tudna neki komolyabban ártani. Emiatt a végső összecsapást sem vártam olyan izgalommal, mint egy komolyabb pszichopata esetében tettem volna. Olvastam egy érdekes véleményt mely szerint Can szerelmét túlromantizálták. Erre én is gondoltam már. Azáltal hogy valamilyen módon el tudta engedni Durut, mintha felemelték volna ezt a "szerelmet", és még ha beteg okokból, de valamilyen módon hős lett. Én eleinte sokkal önzőbb és gyávább alaknak gondoltam Cant... Szóval ez csalódás volt. Az asztalba-fejverős jelenetét viszont imádtam :D pláne amikor még fel is írta Duru nevét vérrel, kicsit Mustafa Bulutos volt :D

A főcsalódásom tárgya viszont Duruka...
Túlzás lenne azt mondani hogy a semmiből került elő a mosópor, voltak már előzményei hogy rendes jányt csinálnak belőle. És én be is vettem, már-már sajnáltam ezt a lányt. "Ok, hülye volt, megfizetett érte, de azért azért nem érdemli" módon. De az utolsó bölümben már úgy gondolom túllőttek a célon és a mosóport hipóra cserélték. Komolyan, azt vártam hogy mikor derül ki hogy még szűz (nem volt behatolás sosem :DD). Nem azt mondom, hogy egy buta, önző, felszínes, agresszív hisztérikából nem válhat egyszer egy bölcselkedő mártír hősnő... de túl gyors volt nekem ez a tempó. (Persze tudom szorította az idő szegény készítőket, de akkor meg találtak volna egy köztes megoldást...)
A finálé mélypontja pedig a mamis jelenet volt. Hirtelen azt hittem hogy valami amcsi tinifilmet nézek, amiben a népszerű de szomorú pompomlányal nem törődik anyukája de aztán a film végén elmegy a suligálára és végül könnyek közt egymásra borulnak...Allah askina!
Egyébként amire utalgattam az utolsó Durus jelenetnél, hogy Duru mintha bicegne. Tehát balettkarriernek annyi...
Volt hiányérzetem Denizzel kapcsolatban is... Tudom, hogy sosem bonyolították túl a karakterét, de ezért többet vártam volna tőle annál mint hogy Durut fogja nyalogatni az egész finálé alatt. Azt sem értem, minek kellett eljátszani a nagy érzelmeket a nagy szenvedélyt köztük, ha aztán egy ilyen langyosan zárták le a kapcsolatukat?

Özgét imádtam! De a megbocsátását SMK-nak kicsit karakteridegennek éreztem. Ti?
SMK szultánra meg most mit mondjak? Nem is tudom. Az egyik serpenyőben, ott a karakter aki lelövése pillanatában is csak a lelővője megmenekülésével foglalkozott, aki majdnem belenyomorodott a szerelembe, aki vadászból vegetáriánus lett mert hallotta bőgni a bárányt a szájában és még oldalakat tudnék írni, hogy miért imádtam. A másik serpenyőben meg ott az a gusztustalanság... Fura érzéseim vannak velük kapcsolatban. Szeretnék örülni a happy endjüknek, mert őket szerettem a legjobban a soriban, de közben bűntudatot érzek ha örülök a happy endjüknek. Kíváncsi vagyok ti hogy vagytok vele.
Bilgéről meg ugyanazt tudnám mondani mint Denizről: hiányérzet. Nagyon sajnálom hogy ennyire nem tudtak mit kezdeni a karakterével, pedig lehetett volna mit. A bátyjával egyébként mi lett? Ti is úgy értelmeztétek hogy kivette a pisztolyt a fiókból (és öngyi lett) ,vagy az Can volt?
Sajnálom hogy így elcseszték a végét. Tényleg nagyon hiányzott legalább még egy évad. Vagy legalább pár rész.
Na azért nem sírok, mert összességében nem csalódás hanem imádás volt...és magasan a legminőségibb dizik közé tartozik nálam még így is.

iyi günler...
maryriddle 2018 ápr. 12. - 00:38:20
(1078/1897)
Tesekkür ederim, Michonne jól esnek a szavaid.
Reméljük így van de paranoiás vagyok...

Kellemes szavaidért egy kis Engo kép. Érdeklődnék hogy mi az a gyűrű ott, eljegyeztétek egymást vagy Cansut jegyezte el vagy csak filmes kellék?

Hasonló cipőben járok én is. Nem tudom hogy mikor kerülök életképes állapotba...jajj.
Allah adjon kitartást és türelmet nekünk!

btw A fivérek c. filmet nem láttad véletlen? dán termék itt ajánlgatja nekem oldalt a port.