Téma: Hilal Saral

Récinew 2019 aug. 24. - 18:56:04
(1417/1897)
Most lekanyarodok HS irányában de csak Birkuci miatt és hosszas balladai stílusban elmesélem a megismerkedésünket... szóval lehet a nagyon nagyon ősanyás emberek, akik nagyon a múltból ismernek tudják, hogy eleinte Kivó rajongó voltam (Igen Hanga igen Mehmetnéknt nagyon bejött.) És amikor a facen együtt néztük a társasággal a Kurt Seyit ve Surát, akkor Kivóból kiábrántultam, rájöttem a bizonyos rajnogói karaktere görbítésekre és nagyjából a sötét barlangig futottam, annak Birkuci azaz Petró volt az oka. Ott akkor jöttem rá, milyen fantasztikus negatív karakter volt és a a csinos fiú milyen jól alakítja, bár nyilván nem gondoltam, hogy Sura megszereti mert egy patkányka volt de milyen jó színész.. nos ő pont azok egyike, aki tud ugyan úgy mint Demír színészünk is gondoszka is és irtó aranyos is lenni szerintem. Petróként annyira jó volt gonosznak a késztszínű arcváltásokat annyira jól adta, hogy nálam lejátszotta Kivót is bocsi bocsi bocsi. Most a HSben szerencsésebb pozitív szerepe van, ahol egy mosolyával elhiteti, hogy ilyen ő már nem Petró. És csak igazából miatta pörgettem már régebben is végig a HS-t. Tartalma nem annyira érdekelt, inkább a látványra koncentráltam és akkori whatisfatmagülfault.com vagy mi a bigyó volt még akkoriban elég infót adott a cselekményről és pesze Hüliyáról, akit miatt csak kizárólag nem néztem volna meg. Nos ennyit erről a soriról sem dramaturgialilag sem drámailag sem krimiileg (ha létezik ilyen) sem misztikumilag nem ad annyit hogy túlságosan elgondolkozzak rajta, ámbár szórakoztató karakterei nagyon jók jajj hát Kaya abbbiiiiii. Imádom, már Karadayiban is tudjátok szerettem de a bácsit láttam azóta a Halkában a Nefes Nefesében és még a kicsi cuki hazugok török változatában is. Utóbbit érdemes megkuksolnotok ott legalább nem a szokásos pancser karaktere van és Mahír bátyónk is játszik benne, és talán a 10 részben még Nilay leánynak is van egy röpke jelenete Mahírral. Szóval Kaya bácsi nagy nagy kedvenc és imádom.

És egy kis törökön kívüli.. szóval mostanában GOT ot nézek. A művet ismerőktől kérdezném, ha jól tudom ennek főanyja Michonne és Mankos talán. Szóval melyik évadban jön össze Jégfiú és Sárkány leány? És az összejövés csak az az egy ágyjelenet lesz, amit már úgy is látni lehet mindenhol vagy esetleg több részen át tartó szerelmi cívódás is lesz. Ugyna gondolom nem lesz törökös falvakargatós könnyezés de mégis mire számíthatok, ennyi spoilert simán el bírok mivel hogy már úgyis tudom a végét is és szinte minden cselekményt.

Nos hirtelen ennyi, ez is több már amennyit egyszerre tudtam beszélni az utóbbi időban. Remélem még tudok jönni és mindenkinek kellemes nyárutót és jó pihit.

Bujbuj. :-)
Récinew 2019 aug. 24. - 18:42:09
(1416/1897)
Jajj gyorsabban elment, tehát Demírrel a házasság bombaszikus :-) Bár mégsem olyan mint a csatolt linken lévő https://www.youtube.com/watch?v=SMizGcYfDTs légyszi légyszi nézzétek meg az első 5 percet kell csak és a kiegészítő infó ami nyilván fel fog tűnni, hogy Demírünk ugyan azt a stílust viseli és a soriba beleprögetve (megnézését és jó vég vágyást nem ajálom mert borzasztó szar befejezetlen vége lett valszeg elkaszlás miatt) az itteni jelleme egy totál pozitív és a színész ezzel a külsővel is olyan jól hozza. Míg Demírként tud ördögi is lenni. Szóval na szoktam szeretni az ilyen színészeket, De ettől függetlenül ugye megint én vagyok a cicuska, aki a Yilmaz fiút "pisilte" körbe ja hogy azt a kutyák szokták mindegy.. szóval Yilmaz gyerek még 1,81 cm is jó pedig pedig nekem mostanában 1,88 tól kezdődik a PASI. :-) és ha már körbepisiltem és ha már ilyen édes gyermekük van Demír ide vagy oda és dokinő , akit itt egészen megkedveltem, ide vagy oda azért arra vágynék titkon, hogy összejöjjenek a végére... na de akkor hol a KILL BIll kérdezitek.... igen még azért van egyfajta öregasszonyos elgyengülésem, de ennek a sorinak nem lesz jó vége én már most megmondom. Ebből semmi jó nem tudnak már kihozni.

Récinew 2019 aug. 24. - 18:28:10
(1415/1897)
Burdayim
És akkor itt a jövés mert csak mondogattam és jogosan várjátok is. Szóval:
Sziasztok!
Tényleg nehéz mert olyan régen voltam itt és olyannyira elszoktam a portos felülettől és az itt megszokott beszélegetési tempótól. Túl sok témán nem is igen tudok érinteni és mindig félek, hogy valakit kihagyok és esetleg azt érzi, hogy nem akarok vele beszélni. A facen ez könnyebb ott rövidebb gondolatok gyorsabb egymásutániságához szoktam és a fogalmazás sem annyira igényes sokszor. Itt most tényleg izzadok.
A lényeg, hogy nyilván mindenki változik de Réci mindig többet :-) Véleményeimmel is úgy vagyok már hátrahagyva a régi lelkes szokásomat, hogy meggyőzzek embereket mert hogy az milyen jó ha együtt gondolkodunk és áramlik a csíííí, mára megtörtem és megöregedtem. Nehéz beszélgetni azzal, aki nem azt érzi és látja és totál nem is érti amit mondok. De amit érteni fogtok az, hogy Hanga abla és Mankos ha jól tudom nektek most jön a pihi időszak és remélem most már mindketten a megérdemelt pihenéseteket töltitek. És semmilyen szállás és repcsi foglalás és lemondás és otthonhagyott naptej vagy sexi tanga nem gátol meg, hogy akár török kedvencekkel találkozzatok. A többiek nem tudom, hogy nyaralásilag hogyan állnak van-e még valaki aki számít még valami jóra, ha nem akkor sajnos hamarosan szeptember lesz. Ha jól emlékszem ez sokatoknak nem volt kedvenc hónapja.. nekem eddig igen de most már nekem sem. A munkámból adódóan már most rettegek a szeptembertől :-(
Hanga ablám, soriajánlódra reagálnék... szóval a sori amit említettél sajnos nem nekem való. Egyre kevésbé érdekel a mindennapok próblémája, a családi gondok, sőt azt hiszem ott valami betegségesség is van ami egyenesen tiltott számomra... :-( úgyhogy köszi, de maradok a keményebb vonalnál, amire az utóbbi időben szakosodtam mint ugye az Ezel kapcsán már elkezdtem, Icerde, Cukur, Carpisma, Halka, Vuslat és egyéb misztikummal gyilkossággal kapcsolatos sorik mint Sahin Tepesi és Nefes Nefes. Egyre kevésbé érdekelnek a mélylélektani szerelmi cívódások a tesóm barátom gyilkos apám és egyebek által hátráltatott szerelmi történések. Hiába na ezt is meg lehet ám únni... A Serefin Kizt is nagyon vártam egészen addig amíg meg nem láttam a vázlatos történetet és a fejemhez csaptam Tővbe tővbe... megint bosszúból elcsábítom és beleszeretek szituuuuuu neeee. Szóval lehet új sori nélkül maradok Engin ide vagy oda.

Viszont említettétek a napi sorit a Yemint.. ha ha ha jót nevettem mert a fickó miatt én is belenéztem és a kiscsaj miatt azzal a lendülettel is menekültem de a megszimatolás megvolt nekem is :-)

Cukurováról csak annyit, hogy ha jól tudom a magyar fordítás a 20. résznél tart. Most ellenőriznem kellett mert régen volt. De a 21-től lesz egy kis váltás vagy forgatókönyvi csavarás vagy második évados irány váltás vagy mit is mondjatk és így talán Zülis eddigi agyérgörcsöt okozó kétértelmű viselkedése talán kicsit enyhül. Igazából Zülissel és a sorivan heppy endi álmom nincs. Én több helyen hangoztattam, hogy Zülis bele fog őrülni ebbe és én átérzem ezt a tehetetlen őrületét. Nekem tetszik a játéka bár az orrát szoktam figyelni,hogy olyan mintha oda lenne ragasztva de mndegy a Karagülben láttam már egy őrületes rohamot tóle és akkor tudtam, hogy abban szuper, tehát valmi Kill Bill végben reménykedem :-) Na mondtam, hogy változtam imádom a gyilkot és a halált és a vért és ha még elárulnám, hogy GOT-ot nézek :-)))

Demirrel való házasság nem egy leányálom de a
maryriddle 2019 aug. 21. - 18:44:01 Előzmény hanga459
(1414/1897)
Jajj, de irigy vagyok. Érezzétek jól magatokat! Insallah Kivancal is összefutsz hátha ott lesz a koncin;-) Aztán majd várjuk a beszámolót!!!

Jaj a Yemines fickót egyszer nézegettem :-DD Milyen színész? De napi sorozatba nem merek belevágni meg elég szappannak tűnik is.

hanga459 2019 aug. 19. - 14:31:09
(1413/1897)
Drága Réci, hoşgeldiniz újra a barlangban!! :) Hiányoztál! És most, hogy mindenki végre itt van, talán nem lesz olyan feltűnő, amikoris hanga abla kicsit eltűnik újra. ;) Mert hogy is mondja a nóta? (A fiatalok talán nem is ismerik): "Mához egy hétre már nem leszek itt...". BIZONY!! :) Egy hét múlva ilyenkor már az isztambuli flasztert koptatom, ha Allah is úgy akarja persze. Azt hittem, már sosem jön el az a nap... (Még most is úgy érzem). Közben persze azért pici akadálypályák jönnek, csak hogy szinten legyen a vérnyomásom. Először az előzőleg kinézett és lefoglalt szállásunk nyögte be, hogy törölni kénytelenek a foglalásunkat, most éppen 5 perce pedig a reptéri transzfer buszunk nem tud értünk jönni mégsem, mert állítólag meghibásodott. :// Szerencsére mindkettőből volt és van mááááásik, de akkor is... a franc essen beléjük, hogy borzolgatják itten az amúgy is labilis idegállapotomat. Viszont KÉPZELJÉTEK, mi van még Isztambulban kinézőben/előzetes tervemben: talán emlékeztek, hogy múltkorában szerelembe estem Mehmet Erdem irányába (pontosabban a hangjába), ésésésééééés augusztus 31-én (PONT Hanga napon, ami egyben az itteni uram születésnapja is) a szállásunkhoz (Kadiköy) viszonylag közeli Modában fog koncertezni. A helyet nézegetve ez egy klub koncinak tűnik. Kikunyiztam itthon, hogy oda esetleg nem-e-lehetne-e , és azt a választ kaptam, hogy "majdmeglássuk". Nos, hát én szeretném meglátni ezt az Erdem gyereket élőben is. :)) Kéretik szurkolni.

Csak hogy visszatérjek ON állapotba is: nem sikerült még rávennem magam, hogy folytassam HS-t. Még nem. Helyette kapkodok ebbe-abba, mert Seref Meselesi óta nem igazán találok fogamra valót. (Cukurovából naprakész vagyok, azt még nézem). Belekezdtem Yeminbe, de sok benne az uncsi rész (főhősnő percekig maga elé bámul szomorkás zenére, százszor visszajátszanak egy-egy jelenetet), úgyhogy jegeltem. Félbehagytam Kerem Bürsin és Songül filmjét is (Bu sehir...) - nem kötött le annyira. Tegnap este előkaptam Tango és Cash török variánsát, a 2. résznél tartok. Egyelőre tetszik, fájdalmas könnyezős bámulós Yemin után egyenesen felüdülés. Jöhetne már az őszi szezon és visszatérhetnének már a nagy kedvenceim: Cukur, Kadin, Bir aile hikayesi - ez utóbbit én is szívből ajánlom Neked, Réci!

Most lépek, mert nekiállok palacsintát sütni. Puszi Mindenkinek!

maryriddle 2019 aug. 18. - 22:30:41
(1412/1897)
Iyi aksamlar!

Récii Bond örülök a probléma megoldásának várjuk a jövést :-)

Sorozatszinten én továbbra is maradtam keleten.
Cukurova: Igazából nálam sem arról van szó, hogy nem bírom Zülist, csak sokszor nem értem illetve nálam az volt a baj, hogy az első pár részes alakítása után kikiáltottam kb mindenidők hősnőjének, aztán a pátoszt felváltotta talán valami valóságosabb(?) úgyhogy emiatt ért egy kis csalódás. De mindenképp izgalmasabb így a dizi, mintha egy KS-Nihan-Emir kapcsolatot látnánk persze.
Egyébként Cengoé az igazi big love, lassan jobban utálja Demir ellenségét mint maga Demir. :-)
A fordításokkal fel vagyok zárkózva, de már nem is nagyon emlékszem, hogy mi volt a legutóbbi részben, meg nem is akarok spoilerezni ha még nem látta Michonne és Hangaabla.

HS: Fején találtad a szöget, Tímea igen ezt érzem én is. Talán a szentesítés szó kicsit túlzás de én azt veszem észre, mintha a forgatókönyv igazolni akarná a pszichopata tettei létjogosultságát. De én ezt már nem most, hanem a 2. évad elejétől kezdve érzem, amikor elkezdett bömbölni az iszapbírkózás után hogy miért küldte rá a Kerimne a molesztálós lányt...érdekes ez az ügy még mindig nem derült ki, vajon miért? Ki fog-e egyáltalán? Hüseyin kétszínűségétől én is rosszul vagyok...
Hülyát meg továbbra sem értem...A Cem szálon pedig csak röhögni tudok, nem csak hogy nem áll jól egy ilyen sorozatnak a "horror" de még a megoldása és vérciki amatőr, nagyon nem kellett volna.... Hazer Torunbas funckióját sem értem...Őszinte leszek, én kb. Bayram papa, Hatice és a Mahir - Kaya páros miatt nézem még ezt a sorozatot...

Yarali kuslarral próbálkoztam, de nem tudom tartani a tempót a napi sorozatokkal sajna. Úgyhogy nem tudok mi lesz velünk, az eljegyzést bizonytalan időre felbontom.
De annak örülök hogy leszálltál róla. Ó, szóval birkuci Birkan? Akkor ajánlom, hogy nézd a Bir aile hikayesit is. Ugye ugye őt még én ajánlgattam régen.
Köszi a könyajánlókat, adok még egy esélyt mindneképp.

Na majd jövök még. További élvezetes nyarat, sellősködést, sorinézést!

Récinew 2019 aug. 16. - 13:59:19
(1411/1897)
Sziasztok!

Azt hiszem totálisan megszereltem a stabil belépéshez szükséges dolgokat, minden kütyün rendelkezésre állok ????

Úgyhogy jövök majd.
Michonne 2019 aug. 11. - 02:32:10
(1410/1897)
Ismét hajnali mini bekukk Ablák,

Réci, úgy tűnik megártott a meleg, na nehogy már centik miatt legyél megint olvasó üzemmódban!:)
Én csak Demir bej egójának postása voltam „ az lehetetlen, hogy az ellenfél magasabb legyen nálam” címszóval;) Mellesleg köszönöm, hogy másodállásban figyelsz a mindig egyedül kávézgatós uramra;) http://images.vfl.ru/ii/1565370662/50efd6b5/27491003.gif

Mankos,
Köszi, megint jegyzeteltem, O.I. -vel én eléggé le vagyok maradva, de tervben van a pótolgatás mindenképp, mert eddig bármiben is láttam bejött.
Anyukád nagy forma :D
Vigyázzatok, mert a kövi két nap gyilkos lesz, most már én is inkább a hűvösben sellősködöm:)

mankosy 2019 aug. 10. - 11:25:00
(1409/1897)
Καλημέρα!

Réci: Üdv újra itt, kár hogy úgy elmaradtál mostanában, remélem gyakrabban jössz :-)

Off
Michonne:
10 years én is láttam nemrég, egynek elmegy (Chris Pratt-et meg sem ismertem előre pufin)
Van még két O.I filmem amit eddig nem néztem meg, a Life itself (csak nem csinál senki hunsubot :.( ), és a A most violent yeart
Linkeroever leszedem én is...meg még átnézem mihez van, anno a Bikanyak-nál nem mentem visszább
Keresgéltem délelőtt, koncentrálni---->dolgozni úgysem lehet és pl a Zwartboek-hez van sub a feliratok.hun, II VH-s téma érdekel
Gomorra: van egy ilyen című film is még régebbi, mint a sorozat, azt majd megnézem , a sorozatot nem tudom, igaz leszedtem subbal magamnak...párom szerint jó a sorozat, bár neki kicsit kommerszebb az ízlése, meg nem nagy sorozatnéző, szal minden új ...majd 10 év múlva haha :D
De ha már alvilág, akkor a Suburra c sori jobban érdekelne
Meg van vmi nemrég kezdődött, címe most passz, az meg Siciliaban játszódik

Na kb ennyi, agyam szétfőtt, fejem szétmegy, hőmérséklet alakul rendesen itt az irodában, pluszba anyám is megkérdezte reggel a telefonban, hogy te miért vagy fent szombaton ilyen korán :D :D

1917: https://www.youtube.com/watch?v=UcmZN0Mbl04


bye
maryriddle 2019 aug. 10. - 10:04:21
(1408/1897)
Sziasztok most csak egy gyors beköszönésre ugrottam be. Récia feledtébb örülök!! Már mindenfélére gondoltam de örülök hogy csak az e-mail volt az oka a távollétednek. Ha csak ezen múlik szerintem csinálj új e-mailt.
És kérlek ne fogd be a lepénylesődet. Csak a hs-t és cukorkát nézed? Keresünk majd valami témát. Egyébként én is magasabbnak gondoltam Yilmókát. Zülis elemzéseket pedig szívesen olvastam volna :-)
Na most ennyi hamarosan jövök még, jó hétvégét mkinek.
Récinew 2019 aug. 10. - 08:11:35
(1407/1897)
Jó reggelt!

Na látjátok, hogy milyen vagyok, elhiszem a saját hülyeségeimet is. Michonne így hogy rákérdeztél újra csekkoltam és nem is olyan magas Yilmaz :-) (csak 1,81 és Demír meg sokkal magasabb) Istenem olyan hülye vagyok, több hónapja azt hangoztatom mindenhol, hogy milyen magas, de látod még eddig senki nem is cáfolta meg, miért nem szóltál rám eddig ;-). No ennyit ér a macskanyávogásom. És látod ezért is inkább befogom a lepénylesőmet mert hülyeségeket beszélek, majd csak olvasok szépen.

Kitartást mára nagy meleg lesz! Próbáljátok kihasználni, amennyiben nem kell dolgoznotok.

Puszi.
offtopic
Michonne 2019 aug. 10. - 02:39:52
(1406/1897)
Halihó,

Réci szia, örülök neked;)
Zülist én is csípem, nem tökéletes, ettől emberi. Yilmaz kettő4? ezen meglepődtem, alacsonyabbnak gondoltam, de várjunk csak akkor Demir bej mekkora lehet, hiszen ő magasabb nála?

Timi,
könyvajánlód nekem is jól jött, élvezettel olvastam.

OFF
Mankos
Örök hálám érte;)
Bár Vinterberg miatt keveredtem a Távol a világ zajától-hoz, de ahogy haladtunk előre a filmben derengett, hogy valahol már olvastam a pasiról, és hát persze hogy itt;) Apropo Vinterberg, a Kurszk-ot is ő jegyzi, szóval mindenképp megnézős, és hát igen, persze, hogy emlékszem ez már a 2000es évek a protokoll pedig mit sem változik, és nem csak az oroszoknál, hanem en bloc. Rohadt egy világban élünk.
Írtál a forgatási helyszínekről, a Red Sparrow-t részben nálunk forgatták, ahhh Budapest utcáit tapodta Ványa Egorov alias M.S. és mi mit sem sejtettünk róla…ejj.:)) Még ezt sem láttam egyébként. A Maryland viszont megvolt, jól hozta a PTSD-és ex katonát, de a filmmel gondjaim voltak, valami hiányzott.
Bigger Splash: szóval nem is emlékszel rá, ez azért nem vet rá jó fényt XD lehet a listám végére teszem, mármint a filmet…haha
A Mustang hunsub engem is érdekelne. A Drop rendezője jegyzi a Bikanyakat és a La fidéle-t szóval ez is jöhet még mindenképp. Az Our Souls at Night is szimpi volt az előzetes alapján, önmagában R.R. miatt is, viszont a kertészes trailerje nem igazán fogott meg, pedig Alan Rickman és Kate Winsletet is nagyon szeretem,esetleg ha majd ha nagyon nem lesz mit nézni, akkor előveszem. Szerettem volna valami korai darabot is látni tőle, a Linkeroever-hez találtam feliratot és nagy nehezen a torrent is leszenvedte. Még nem néztem meg, ebben eléggé pelyheskének tűnik, no majd meglátjuk.
Köszi a többi ajánlást is felírtam őket, látom Oscar Isaac is feltűnik az egyikben. Totál véletlenül futottam bele a 10 years-ba a nagy filmnézős maratonom elején, a film több mint idegesítő, csak O. I. miatt vergődtem végig, ebben játszott a szolgálólányos sofőr srác is.
G.B. szégyen de Attilaként égett a retinámba, függetlenül attól, hogy annyi minden másban is játszott:))

Nálunk is a Gomorrrára esküsznek, de engem nem bírtak még rávenni eddig. A párodnak a Sons of Anarchyt még mindig ajánlom, nyilván nem európai színvonal, de rendesen betalál, Kurt Sutter beteg állat, nagyon jól megcsinálta a sorit, külön kis világ.

Cornwall és a bányaszelfi: hát igen, ha a hegy nem megy Mohamedhez;) Aidant továbbra is puszilom ja és „gooood morning” …:)

„minél több filmet nézek, többségében európait, annál jobban távolodok a török világtól...meg azokban az években, mikor csak diziket néztem rengeteg jó film kimaradt”

Én amióta a filmes, soris eszemet tudom csellengek, mikor mire van épp szükségem, de kétségtelen, hogy az európai alkotások nagyon erősek, ők lövik be nálam is a magas mércét szinte mindig.

Jézus megint hány óra, húzok aludni, pápá:
https://www.youtube.com/watch?v=NuEghDO_j0o
Timea Hakmen 2019 aug. 09. - 21:32:37
(1405/1897)
Merhabalar!

Utólag is boldog 4.-et a Barlangnak. Nem semmi. Köszönjük a tortát Mary abla.

Réci, de jó, hogy megint itt vagy! Welcome back :)

Mankos, amúgy köszi a múltkori csernobilos könyvajánlót, letöltöttem, de még nem volt időm elolvasni.

Én se nagyon tudok hozzászólni a dizikhez. A Calisukut szüneteltetem most, de egyébként Fahriye már nem is olyan rossz. Jelenleg legimkább a HS-sel küzdök. Küzdök a hányingerrel, ha meglátom Abicimet... Nálam is elmlúlt a kezdeti varázs sajnos... Gondolkoztam, hogy mi lehet az oka. Mary, te említetted, hogy értékeled a készítőkben, hogy nem próbálják meg szentesíteni Hülyát. Te nem érzed azt, hogy mintha ez megváltozott volna?
Melek tönkretétele szomorú... Mostanában mintha nem lenne rendben valami a forgatóköynvírónál...
A tevéket egyébként lehet, hogy átadom Fi-s Özgének és Dilan Deniz Cicek lánynak. Birkucinkkal alakulóban van valami, lehet, hogy új férjjelöltem. Szóval gerillapajtás nincs többé veszélyben, Mary. A Yarali kuslart nézed-e? ;) :D

Erika abla, a kivós teknősös hírt én is láttam, állítólag így az emberszag miatt megeszik őket a halak ha elérik a tengert(?), de nem vagyok szakértő a témában. Nyilván nem Kivanc dolga lett volna ezt tudni, hanem a szakértőnek. Mondjuk tavaly is rákenték, hogy kutyakínzó, mert kupíroztatta a kutyája fülét...Allah,Allah... én sem támogatom, de általában nem kínzásból csinálják, hanem betegségmegelőzés miatt, többek közt...

Könyv OFF:
Szerelmes vagyok Pamukba, de Fehér várat én sem igazán szerettem. Zseniális ötlet, borzalmasan unalmasan megírva. Inkább irodalmároknak való csemege, jól el lehet élvezkedni a tükrökön, szimbólumrendszeren, mágikus realizmus, posztmodern hűmeghá, de ha egyéb célból olvasod, arra szerintem alkalmatlan, legalábbis én nem tudtam élvezni... Egyébként nem jellemző rá a szenvtelenség, nagyon érzékletesen ír és remek humora van. A Nyugat vs Kelet témakörben leginkább a Hót ajánlom, politikai regény, minden benne van, ami Törökország. Elég sok internetes török ismerősöm lett az elmúlt 2 évben, ilyen is olyan is, és elképesztő, tényleg rájuk ismertem a könyvben. Amit nagyon ajánlok még, a török dizis tapasztalatok miatt is, Az az ártatlanság múzeuma, amiben egy nagyon érdekes szerelemfelfogás jelenik meg. Az Isztambulban lehetetlen nem beleszeretni a városba. A Furcsaság a fejemben meg imádnivaló. A piros hajú nőt olvastam még, az nem tetszett annyira, de a téma érdekes. A többi még várat magára. Szóval szerintem sikerült a legkevésbé jó könyvé kiválasztanod :D de megéri adni neki még egy esélyt.

Na, most ennyi, további jó nyarat ablák!
mankosy 2019 aug. 09. - 11:44:11 Előzmény Michonne
(1404/1897)
Szia!

Ugye-ugye....nem hiába ajánlgatok 'egyéb hímeket, akik tetszenek nekem" -t (ez még egy R.Armitage fórumban volt egy topic neve , ahol ömlesztve voltak a kinek ki jön be) :D
A Far from the madding crowd volt az első amiben láttam Matthia S-t, emlékeszem a hugaim ajánlották a filmet
Pont a hét néztem meg Matthias fiúval meg Colin bácsival a Kurszk c. filmet.....tiszta Csernobil effektus, olyan értelemben, hogy megoldjuk majd mi.. hát nem sikerült (ez ugye most nem spoiler, mert based on a true story)..de basszus nagyon idegesítő ja és már 2000-et írtunk, nem 1986-ot, de a dolgok nem sokat változtak és szerintem ami napig így van na meg az a csernobilos lakótelep (eztvhol Romániában forgatták ), meg az egész lepukkant kikötő, a flotta (kb mint az orosz mikró, emlékeztek rá.....nézd meg!.......ja és M-nek tényleg van egy kis oroszos feje :D..nem az a szépember, de megfog és qrva jóóóó színész.
Ha bejönnek a submarine moviek a Hunter Killer is jó, az inkább pörgősebb, izgalmasabb..ja és Gerard B igaz hogy már 50, de piszok jól néz ki benne szerintem..úgy ültem le, hogy megnézem a filmet .és jajaj a szívem :D..love at second sight...hahaha...hát ez van én se vok már fiatal+ az akcentus? :D
Nálam ( is) a Rozsda és csont mindent visz, utána jön a Bikanyak
The bigger splasht még jó pár éve és angol felirattal Fiennes miatt láttam, manapság valahogy a HP időben kiesett a képből..mondjuk nemrég néztem meg pont a Coriolanust
A Bigger splash nem nagyon van már meg, MS-re nem is emlékszem és ahogy minap néztem az IMDB-n hogy van -e a Matthias S-nak új filmje, akkor láttam, hogy benne volt..na le is szedem ha hazementem és megnézem megint:D....a Rozsda és csont tényleg csillagos, a Le Fidele is tetszett, meg a Dán lány ..aztán ott van a The Drop, ami ugyan inkább T. Hardy film nekem (annyira bírom :D)...Mustang-hoz várok magyar feliratra, angol már van leírás alapján érdekel, ha nem lesz marad az engsub
( https://www.imdb.com/title/tt5952594/?ref_=nm_flmg_act_6 )
A Our Souls at Night-ban nem sok szerepe van, de viszont maga a film jó, ahogy ábrázolja a két idős ember kapcsolatát, amúgy is szeretem R.R-ot
A Little Chaos (A virág románca gagyi magyar címmel fut) olyan so-so
A Maryland nem volt még meg
más:
Az Erased Boy is ajánlom, ez is igaz történet ( #loveislove)
Nem tudom a Beautiful boy-t láttad-e, az is átjött nagyon.
A Operation Finale (hogyan kapták el A. Eichmann-t) nem rossz.
Végre megnéztem a Sodródást is, jó volt, legalább annyira, mint az All is lost, sőt a hallucinációk..brrr

A Szolgálólányt még mindig nem kezdtem el, a párom pár nap alatt ledarárlta az első évadot, szóval lassan lemaradok, mostanában én is inkább filmezek, vagy alszom, ő meg ráér nézni, ha várja a csoportot, már a Gommora négy évadát is majdnem ledarálta :-)
Még a végén
Poldark-ot majd akkor nézem meg, ha egyben lesz vagy stílusosan majd Cornwallban megnézem az eddigieket hihi...na jó nem szemétkedek és majd küldök Cornwall-os bányás képet :D :D
Oda reményeim szerint eljutok(unk) mivel terveink szerint egyenesen oda megyünk és onnan haladunk majd visszafelé szépen végig délen.....jaj egyszer Skócia is összejön, össze kell jönnie
A Beecham House meg már lent van végig, de azt se néztem még meg, pedig csak 6 rész

Van pár J. Mcavoy, amiket meg akarok nézni, mert még nem láttam, bírom nagyona cuki akcentusával együtt (Splitben mekkorát alakít)

minél több filmet nézek, többségében európait, annál jobban távolodok a török világtól...meg azokban az években, mikor csak diziket néztem rengeteg jó film kimaradt
HBO-k, Cinemax 1 és 2 músorát szoktam böngészni a port-on, Cinemaxok-on lehet találni jó kis európai, meg nem európai filmeket, aztán ha úgy érzem, leszedem
Récinew 2019 aug. 09. - 10:57:45
(1403/1897)
És műűűűködik.... :-) Nagytakarítottam és megtaláltam a nagy sárga füzetemet, amibe minden féle hasznos dolgok vannak. Ez egy új regisztráció egy olyan emailcímre amire nem tudok belépni, pont ezért nem értem, hogy hogy is tudtam most elővarázsolni.. szóval nem tudom, hogy ez meddig fog élni és hogyan tudom majd használni. Merthogy a regisztrációnál sajnos már régebben használt emaileket nem fogad el. Ezt ki érti miért nem??? Na mindegy.

Köszi, Hanga, hogy megemlítettél. Tényleg eltűntem. Nagyon lecsökkent a szabadidőm illetve a port használata olyan nehézkes és nem tudom csak okostelóról kezelni. Mivel mostanra totál átköltöztem csak telefonra gépet is alig látok, céges gépről meg nem merek saját holmit használni. Inkább nem.
Olvaslak benneteket rendre azzal nincs gond inkább az hogy nagyon nem tudok mihez hozzászólni.
Momentán a Cukurova ami ismerős és persze a HS.

Utóbbit nem annyira komálom, Cukurovába meg pont Zuleyhát szeretem de az nem jelenti azt hogy értemisésmegsemtudommagyarázni,hogytiisértsétek :-) Remélem mindenkit elrémítettem a kérdezéstől mert a válasz is ilyen lenne :-))) Szóval én már az évad végéig láttam és valóban voltak azok a fura részek, ahol ti is jártok, ahol nekem is fura érzéseim voltak, majd azért ez tisztul . A vélemény erről a soriról, hogy hogy a francba tudták a dokinőt és a 204 cm es Yilmazt ilyen profin a képeken nem túl nagy magasságkülönbséggel. Egyébként meg szerintem a hangulata a régies zenék amiket külön imádok. No meg érdekel már a vége hogy mi lesz.

Mára ennyi, kánikula van és mindenkinek szép napot! Én nyaralás után vagyok ám nyári munkám igen kevéske csökkentett üzemmód. addig kihasználom a pihi helyzeteket.

Csók nektek és remélem még be tudok jelentkezni ha nem akkor sajnos megint így jártam.
Récinew 2019 aug. 09. - 10:46:37
(1402/1897)
Szép jó napot!

Fogalmam sincs, hogy hogy is kezdjem. Nem tudom elmegy-e a hozzászólás.. szóval nagyon boldog 4 évet barlang.

Michonne 2019 aug. 09. - 02:27:40
(1401/1897)
Sziasztok Ablák!

Ez már tényleg szép szám, boldogat!;)
https://66.media.tumblr.com/f3f99af75e0dfc9c1e52c980cbe3b97a/tumblr_ojy2siVM9O1s141c3o2_500.gif

Ti befelé a szabiba én meg lassan ki, no de nem panaszkodom, mert minden percét kihasználtam, vagy mi mentünk, vagy hozzánk jöttek, ja és kábé kopoltyút növesztettem:) Ha valaki szeplő és májfolt hiányban szenvedne szívesen adok, a fejem térkép lett:D Persze a sellősködés emellett próbáltam az elmaradásaimat is pótolni, bár inkább csak nyugati szinten értem el eredményeket: Csernobil, Szolgálólány, stb., Poldarkot egyelőre csak gyűjtögetem:D, valamint inkább filmeztem, valahogy most jobban estek a 1,5-2 óra alatt lezongorázott sztorik. Ennek eredményeképpen sikerült ismét szerelembe esni, mármint múvis értelemben…. basszus Mankos…..Matthias Schoenaerts…… -ha jól emlékszem te kérdeztél itt egyszer rá, ugye? Írni is alig tudok róla, annyira, de annyira…. pedig szőke, pedig belga, és sokak szerint hasonlít Putyinra (XDXD) no de mindegy is, baromi tehetséges, szóval jól meglesz a dánjaimmal. Sőt tulajdonképpen miattuk jutottam el Őtökéletességéhez, hiszen a Vinterberg féle Far from the Madding Crowd –számomra- perfekt Gabirelje után világosodtam meg, és kattantam rá. A Rozsda és csont óriási, über naturál, véráramba kerül, szívig hatol, jelenleg topköb, istenem, amit abban Marion Cotillardal levágnak (főleg Marion), vissza visszatérek hozzájuk, mint valami drogos, de szerintem így lehet csak igazán megérteni ezt a csodafilmet.... A Bikanyak szintén brutál, a Suite Francaise fájdalmasan szép, és van még jó néhány cucc amiben érdemes vele próbálkozni, Le fidélet is szerettem például, bár annak inkább a második fele kötött le, és ott van még a dán lány is. A Bigger Splashra nem tudtam még rávenni magam, mert Dakota Johnsontól és Tilda Swintontól is (bármennyire is el van tőle ájulva a nagyérdemű) égnek áll a hajam, sőt azt olvastam, hogy ebben a szösszenetben Ralph Fiennes (akit viszont mindig csíptem) is túmáccs már.
Elnézést a hosszúra nyúlt offért, de ebben a húsbavágó európai filmes állapotban lebegve bevallom nehéz volt Isztambul felé vennem az irányt, és nem is nagyon sikerült, török szinten csak Cukorkát fogyasztottam, bár megint van 2 rész lemaradásom, de ebből nem engedek, még mindig nagyon szeretem ezt a dizit. Erika Abla én is láttam a végét, szép kis csontot dobtak a ZülDem-ZülMaz tábornak egyaránt, ezek után lesz csak igazán izgalmas és talán kicsit fel is rázta a sorozatot, mert azt olvastam, hogy az állandó huzavona a pasik között no és és Zülis örökös levélmizériája még az igazán kitartó fanokat is megviselte már a végére (igen lesz még lövél, szóval öveket bekapcsolni csajok;), Cengo ejjj háát már ő sem a régi, mi lesz így velünk és a török h…oerotikával?:D (ki sem merem írni, mert a modik még félreértik, és again parkolópályára tesznek) Dokinő úgy hiányzott, mint víz a sivatagba, én is örülök, hogy felkavarta az állóvizet, btw a dizivel bővebben, ha méltóztatlak beérni benneteket;)
Hayat Sarkisi: zéró. Nem is értem,mert én voltam az egyik leghangosabb zászlóvivője, de az agyam tiltakozik, úgy tűnik elég volt neki a román subos verzió, szóval ideje elengednem.
Kadinnal sem mozdultam, viszont sokszor eszembe jut a kis család, szóval biztos marad a Cukorka mellett. Ayip, de az újakkal szintén nem állok sehogy. Tudom lehangoló vagyok, pláne, hogy szülcsinapot ünneplünk, de abban reménykedem, hogy nem csak az ősz fog alattomosan visszaszivárogni a mindennapjaimba, hanem a török dizi világ is, pláne, hogy kara uram is képviselteti magát már levélhullatáskor;)
Én is olvastam az Annét meg Cukurova megvásárlást és örülök neki, nehogymááán mindigi csak a full szappan.

Engin-Berg film: Mankos megértelek, elsőre én is ezt éreztem:) Sokat gondolkodtam miért nem megy nekik igazán (mármint a mainstream) szemben a dizigyártásos szárnyalásukkal, és nem akarok párhuzamot vonni a magyar helyzettel (tisztelet a jó pár kivételeknek), de hasonlóan ez a megfelelés kényszeres érzés köszön vissza, mint nálunk is, hogy márpedig mi is tudunk ám- meg hú de lazák vagyunk (közben meg mégse)…. no és pontosan ettől az erőlködéstől lesz mű, modoros, súlytalan és steril a végeredmény. Szerintem ezt kéne elengedni. Persze nem vagyok én mindentudó,kevés török filmet láttam, meg volt, azért ami tetszett.

Egyelőre ennyi lányok, igyekszem, de már nincs pofám ígérgetni.

Puszi mindenkinek, az utazóknak, pedig jó szelet..hihi;)

Pá puszi;)

ezt meg azért, hogy ne maradjunk „táncika” nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=_DTMoZf1jis (az utsó 1 perc különösen ahhh)


mankosy 2019 aug. 08. - 11:45:12
(1400/1897)
Hali Mindenkinek!
First of all https://giphy.com/gifs/happy-cute-party-3ohs7W7ACsSvyY5WoM a barlangnak...tényleg brutál, hogy milyen gyorsan megy az idő és ennyi ideig néztem a KG-t, meg amúgy török diziket :D
Másodsorban nem nagyon tudok hozzászólni..hihi
Már csak egy hét van a szabiig és szelem a La Manche csatornát (az sem érdekel, ha úszva is, de átmegyek :D).........Erika te is nemsokára mész, gonolom már vágod a centit ;)
Mindenkinek jó pihit és/vagy munkát, nem tudom ki hol tart ja és ne felejtsetek el most szombaton dolgozni menni ... hőség is lesz, szóval jó lesz :D :D

Bye

https://www.youtube.com/watch?v=EPXPwRgV-NM
hanga459 2019 aug. 05. - 20:43:54
(1399/1897)
Nahát!!! Boldog szülcsinapcsit, kedves Barlang! (Pezsgő, konfetti, tapsvihar). :)) Hihetetlen, hogy megy az idő... Mindenesetre nagyon jó ötlet volt, Mary, sokat és jókat beszélgettünk mi ezalatt az idő alatt (bár a tagságom pontos kezdetét nem is tudom). Még jó sokat nekünk! :)
Azért van, akiért nagyon vérzik a szívem és hiányzik is rendesen... Miauuuu... :(( Hátha egyszer visszatér a mi kis Lukréciánk (alias Réci, akit én voltam szerencsés elkeresztelni).

"És ajjaj, jól érzem, hogy Kivónak komoly vetélytársa akadt most először?" Mary, na azt azért neeeeeemmm. :)) Olyan, mint Kivo úgysincs még egy. De a srác nagyon jól hozta SM Yigit karaktert, kb. űgy rajongtam érte, mint KG-ben Kuzeyért. Ugyanezt nem mondhatom el Bu Sehir Arkadan Gelecek Aliról, keresem a feelinget, de itt már nincs meg. A sorozat felénél tartok, ha nem lesz nagyon uncsi, akkor becsületből végig nézem már ezt is.

És ha már Kivom ismét szóba került: ugyi megint volt bébi teknős mentés, cuki aranyos (és szexi!) volt megint. :)) Olvastátok, hogy valami török természettudós-féle megfirkálta, hogy csak a Mavi reklámért ment az egész, ugyanis a kicsi teknősök sajnos emberszagúak lettek, merthogy szabad kézzel fogta meg őket, és így már esélyük sem lesz a picikéknek élve elérni a tengert, szóval hogy ez az egész nem hogy teknős mentés, hanem pont az ellenkezője. Hát én nem tudom, ehhez nem értek. Tény, hogy valóban nem volt rajta kesztyű - ellentétben tavaly igen. Namost én nem hinném, hogy a férjem szándékosan ártani ment volna oda, ráadásul volt ott vele egy szakértőnek tűnő ősz hajú copfos ürge, aki csak figyelmeztette volna, hogy ez így nem lesz jó, Kivo kardes. Szóval nem tudom, mi az igazság, hogy csak megfirkálni akarták-e a drágámat, vagy tényleg lehet a dologban valami. Várom a szakértő ablák véleményét.

HS: rettenet. Unom, de a végtelenségig. Amúgy is föláll a hajam az olyan sorozatoktól, ahol hosszú bülümökön keresztül tart a szerelmesek között a haragszomrád, ez engem végtelenül szokott fárasztani. Rutinos dizi nézőként ugye tudjuk, hogy minden szerelmespár össze szokott veszni valamin valameddig. De ennek is van egy határa, és ez már erőteljesen cirógatja a tűréshatáromat. Nem tudom, hogy lesz-e bennem cufla végiszenvedni még tizenakárhány részt.

Cukurova: nem adtam fel, nézem (megvették a magyarok is, hallottátok? Meg Anne-t is). Züleyhát továbbra sem értem, egyre erőteljesebb gyanakvással figyelem, hogy szerintem is bizony bejövöget neki Demir. Ajjajjj.... Viszont Yilmaz is kéne neki. Mi lesz még ebből? A múltkor beletekergettem YT-on az évadzáróba, és bizony kikerekedett a szemem és nagyra tátódott a szám a mi Cengo barátunkat illetően... Ez vajon hogy lesz és mikor (és pláne MI MIATT)????

Sahsiyetnél nem tartottam még ott, amiről írtál. Sajnos még mindig parkolópályán van, de mindenképpen nézni fogom.

Most elbúcsúzom, mert fejembe szállt a pezsgő, amit a szülinap alkalmából kortyolgattam. :))
maryriddle 2019 aug. 04. - 21:24:20
(1398/1897)
Ez ciki de elfelejtettük a negyedik születésnapunkat, június 1-én volt. Én alapítottam az előzőt ezért tudom nekem kellett volna odafigyelni tudom. Kárpótlásul hoztam egy ilyen csillivilli tortát. Boldog negyediket barlang!

A sorikkal felzárkóztam.
A Cukurovát én elkezdtem élvezni, mégis bírom a doktornőt színészi játék ide-oda, tetszik Züleyha féltékenysége és az, hogy ez milyen hatással van Demirre. A kezdeti jobbhorgos stílushoz képes azt kell mondanom fejlődött :-D de leginkább azt látom rajta hogy önmagával is el akarja hitetni, hogy Züleyha érez iránta valami. (Ami szerintem igaz is, de még nem úgy ahogy azt Demir szeretné) Michonne, ez volt az a kórházi jelenet amiről beszéltél azt hiszem. Hát, úgy gondolom itt leginkább az emberi empátia, bűntudat, hála egyvelege működött Zülisben nem valamiféle nagy szeretetből fakadó aggódalom. De azon viszont kiakadtam, amikor vmi olyasmit mondott hogy nem teheti ezt Demirrel. WTF?!?! A doktornőre való féltékenykedés a kocsiban viszont tényleg elbizonytalanított...

HS: Kezd nagyon idegesíteni ez a huzavona Hülya és Kerim között. Melek betegsége pedig teljességgel hiteltelen. Kezd kínossá válni az egész, de kitartok...

BAI -ért viszont még mindig oda vagyok, továbbra is az egyik legszebb török sori amit valaha láttam. Annyira jól vannak felépítve a bölümök gyerekkori és felnőttkori jelenteinek párhuzamai.
Egy dolog nem tetszik mostanában, a Berk - színésznő szál, pedig brillírozik a színésznő de valahogy nem jön be...

A becsületbelit még nem kezdtem el Hanga abla, de igyekszem.

Tímea ablának jelentem, hogy véégre részben a te ajánlásodra is elolvastam egy Pamuk regényt, A fehér vártat... Megláttam az antikváriumban és annyira tetszett a borítója, (ez most elég hülyenősen hangzott) hogy megvettem, de az nagyon ciki hogy a tartalma kevésbé tetszett? Vagy nem jót válaszottam?