Téma: Homeland

rapanui 2012 jan. 24. - 07:48:00
(13/153)
Az Ûrgolyhók lehet hogy az Airplane volt:)
porthuuser 2012 jan. 24. - 07:23:42 Előzmény meknálti
(12/153)
Iszom szavaidat, de komolyan:)
A legfontosabbat azonban kihagytad!
Amikor lenn vannak a "bunkerban".
Naná nem mûxik a kioldó szerkezet....
De nagyon tetszett ahogyan izzadt!
Asszem utoljára ilyet az ûrgolyhókban láttam, de az ég szerelmére, az egy PARÓDIA:)
Aztán megszereli simán a retyón a ketyerét, de ugye pont abban a másodpercben hívja a gyereke. És Ô egybôl szarik az egész Nazír familiára.Na itt kész voltam!
Nekem ez a sci-fi:)

rapa
TG1977 2012 jan. 24. - 07:06:47
(11/153)
Gyerekek, nagyon ott van a film, ahogy az elsõ hozzászóló írta, realisztikus. Izgalmas minden pillanatba.
meknálti 2012 jan. 20. - 18:46:29 Előzmény Jobbára ártalmatlan
(10/153)
***SPOILER****

Hali!

Bevezetésképpen annyit írnék, hogy igen sok sorozatot láttam már, jóformán (úgy 95%-ban) csak azt nézek, és általában minden nap. Szóval a pilot engem is megfogott, különösen mert eléggé realisztikusnak tûnt, és sajnos ez eléggé hiányzik az elérhetõ sorozatokból. Damian Lewist ismertem már az Elit alakulatból, Morena Baccarint a Fireflyból, és a V-bõl, szerintem mindketten igen jól játszanak, fõképp az utóbbi. Claire Danes meg egyenesen szenzációs (könnyû így utólag egy Golden Globe díjast dícsérni, persze), fõleg amikor jön a bolondóra rész, és mániás lesz. Szerintem egyébként sok színészrõl akkor derül ki, hogy ér-e valamit, amikor egy hülyét kell eljátszania, általában ezek el is szoktak mindenféle díjat vinni.
A baj ott kezdõdött a sorival, amikor az írók az addigi közel hiperrealista cselekményszövésbõl sci-fit csináltak. Vagy elfáradtak, vagy csak fel akarták dobni a filmet, nem tudom, de csak ártottak vele, szerintem. Szóval szerintem egy egyébként jó nyomozói vénával megáldott CIA ügynök nem lesz szerelmes egy terroristába. Aztán: egy terrorista, akinek a jövõképe mindössze az alelnök nagy bejelentéséig terjed, nem kezd el buzgón érdeklõdni a volt szeretõ CIA ügynök csajtól, hogy ugye nem beszél senkinek arról, hogy õk ketten kamatyoltak, mert az ugye ártana a képviselõi karrierjének.
De a csúcs: egy olyan ember, aki szemmel láthatóan ragaszkodik a gyermekeihez (az asszonyhoz kevésbé, õ csak esztétikai élmény lehet számára, eleinte meg se próbálja rendesen teljesíteni a házastársi kötelezettségét, ehelyett a 8 évig tartalékolt libidót a fura szõke csajra önti), egyébként keresztény kultúrkörbõl érkezik - ezt láthatjuk, amikor családostul elmennek a templomba, az nem egy olyan esemény, ami a háború elõtt ne lett volna megszokott - de a felvett iszlám valláshoz idomulva öngyilkos merényletre szánja el magát. Teljes képtelenség. Ha azt írták volna, hogy túlteszi magát azon a csalódásán, hogy mégse verte agyon Tom Walkert, hanem összefog vele egy pokolgépes merényletre az alelnök és csapata ellen, azt elhittem volna, de ezt nem. Ez már tudományos fantasztikus számomra. Szóval nekem úgy a felétõl csalódás. Mérges Abu Nazirra, amiért átverte Tommal kapcsolatban - "mondja meg Nazírnak, hogy végeztünk!" mondja Zahrani úrnak, aztán egy kis videózás visszahozza a szuicid kedvét. Megveri Zahrani urat, mert Tom nem halt meg, és a legjobb barátja volt, akit aztán szépen fejbe lõ, mert az arab mágus ezt suttogja a fülébe. Bocs, hogy egy kicsit cinikus vagyok, de bosszant, hogy eltolták azt, amibõl jó is kerekedhetett volna ki.
Aztán van egy csomó elvarratlan szál, meg logikai bukfenc. Ki adta a pengét a fogvatartott csákónak? Miért kellett az neki egyáltalán, amikor volt egy szép hegyes ceruzája, amivel gyönyörûen át tudta volna szúrni a nyaki verõerét? Honnan tudta Brody, hogy Carrie-t ki fogják rúgni, ha betelefonál Estesnek, miközben õ aztán az égadta világon semmit nem tudhatott Carrie munkahelyi elszigeteltségérõl, pláne, hogy a Carrie-vel folytatott telefonbeszélgetésük alatt egyszer érezhette úgy, hogy valami nincs rendjén a lánnyal, amikor valami színt emlegetett, meg egy kicsit kapkodósan beszélt. Arról nem is szólva, hogy szép is lenne, ha egy háborús veterán telefonja alapján kipakolnának valakit a munkahelyérõl, miközben még engedélye is volt (Saul révén) a lehallgatásra. Az egész csak arra volt jó, hogy Carrie bepróbálkozzon egy hõsies John McClane-féle mentésre, ami hál' Istennek nem jött össze (akkor már kiszaladtam volna vezetni a porcelánbuszt).

Szóval én csalódtam, mert jó volt a kezdés, ígéretes. Emlékezzünk a jóra is. Pl. amikor a nagybõgõs ujjmozgatásáról Carrie-nek beugrik, hogy hoppá, ez a jó ember Brody morzézik a videókon. Ezt elvágták azzal, hogy zsákutca. Persze akkor túl gyanús lett volna, és rászállt volna az egész Langley, de ez így volt jó.

***SPOILER VÉGE***
porthuuser 2012 jan. 20. - 07:03:57 Előzmény Quantumleap
(9/153)
Akkor(fôleg) nem. Csak annyiban hasonlít, hogy amerika, arabok, megvédjük a hazánkat, mi vagyunk a faxa gyerekek....
Köze nincsen az akció filmhez, sokszor unalmas, szájbarágós.A nôi fôszereplô egy bekattant, rendkívül idegesítô perszóna, a férfi fô?szereplô pedig számomra az utóbbi évek legantipatikusabb jelensége.Színészileg és úgy mint szerep is. Hozzá képest Logan elnök közönségkedvenc:)

porthuuser
squashfan 2012 jan. 20. - 00:31:12
(8/153)
ZSENIÁLIS sorozat!! nálam 10/10!
Aquarius 2012 jan. 12. - 22:20:20
(7/153)
2011 legjobb sorozata számomra! Claire Dainesnek Emmyt! :)
mulao 2011 dec. 15. - 17:59:02
(6/153)
Így lenne ötösöm a lottón: a Homlend Golden jelölést kapott legjobb dráma sorozat, legjobb férfi színész dráma tv-sorozatban, legjobb színésznõ dráma tv.sorozatban kategóriában. De a mezõny nagyon erõs, a legtöbb jelöltet elõre sejtettem, és/vagy drukkoltam, hogy jelöltek legyenek.
10/10
andesz89 2011 dec. 15. - 17:29:11 10/10
(5/153)
az idei év legjobb újonc sorozata!a 24-t nem néztem így viszonyítási alapom sincs,a színészek miatt kezdtem neki.nagyon fordulatos,izgalmas.várom már a finálét,remélem lezárják a történet és a 2. évadra új történet lesz csak félõ hogy nem ezekkel a szereplõkkel,az utolsó rész elõzetesébõl kiindulva.
mulao 2011 dec. 03. - 02:27:45
(4/153)
Tény, hogy még így is a jó és legjobb újonc sorozatok közé tartozik (amibõl 2011-ben nem sok van), de én annyira nem ájultam be. A történet még átlagosnak is mondható, biztos vagyok benne, hogy volt már több olyan film, amiben egy elrabolt katona, akit fogvatartottak és kínoztak végül hazatérhet a családjához. Talán a szexjelenetek feldobják és a szereposztás/színészi játék. DL szerintem simán ott lehet jövõre a legjobb színész dráma sorozatban, vagy a legjobb színész tv-filmben kategóriában a Golden Globe - jelöltek közt. A Starz-nak is van egy új sorozata a Boss, na ott meg a könyörtelen realitást nem kívánom nézni a sorozatban, viszont a színészek remekek és viszonylag ott is próbálkoznak a sok szexjelenettel érdekesebbé tenni. Ezek a profi, új sorozatok közé tartoznak és szerintem simán ott lehetnek a jövõévi Golden Globe - jelöltek közt.
Quantumleap 2011 dec. 02. - 22:40:52
(3/153)
Ez mennyire hasonlít a 24-hez? Ha annak az elsõ három évadja favorit, akkor ez bejövõs lehet?
Jobbára ártalmatlan 2011 dec. 02. - 22:28:00
(2/153)
Hallo! Valaki akit érdekelnek az ilyen témájú sorozatok és szívesen megnézi
http://www.sorozatjunkie.hu/2011/09/21/pilot-mustra-homeland/
miután látta: legyen kedves megmondani nekem, hogy én kerültem pszichedelikus pörgésbe annyira, hogy a fellelhetõ 9 részt egyhuzamban végignéztem vagy tényleg odaszögezõs sorozat ez? Mondjuk az elõttem szóló is másállapotban van tõle, úgyhogy azért bízom magamban:)
10/10
MiaLarge 2011 okt. 15. - 09:16:31 10/10
(1/153)
Ez egy nagyon-nagyon jó sorozat!