Téma: Hõmérõ

ilali 2009 aug. 05. - 11:10:02 Előzmény idõjós1010
(15/35)
A pénzzel kapcsolatban nézd meg a Kóma címû filmet. („Robin Cook egyik legnagyobb könyvsikerét Michael Crichton álmodta vászonra.”)(1978-ban)
Nem az eutanáziáról szól, de jól példázza, hogy milyen nagy üzlet lenne a kiszámítható halál.
A „Senki sem szolgálhat két úrnak.” idézet a Bibliából. Nagyon hasznos olvasmány, ha az ember meg tud szabadulni a vallási kötöttségektõl, szertartásoktól.
Egy másik idézet a Bibliából:
„Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felõl; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felõl.
Elég minden napnak a maga baja.”
idõjós1010 2009 aug. 04. - 12:09:32
(14/35)
Hogy jön ide a pénz?
Amikor arról írtál, hogy két urat nem lehet egyszerre szolgálni sem értettem a dolgot.
ilali 2009 aug. 04. - 11:21:13
(13/35)
Re: évi100, idõjós1010, moldtun…
Nem akartam még jobban bonyolítani a helyzetet azzal, hogy mi lenne, ha belemennék részletekbe. Egyszerûen arról van szó, hogy találkoztam néhány minõsíthetetlenül viselkedõ emberkével, akik nemcsak jogi, de orvosi esetek is ezért nem írhatok errõl. A rossz példa mindig látványosabb, mint a jó.
De összességében a helyzet nem olyan rossz. Ezért idéztem Platónt, hogy ne riogassam a fiatalokat.
Azt azért látni kell, hogy akik ma, megengednék, hogy kikapcsoljátok, a gépet azok, majd követõik utána már utasítanának, hogy kapcsoljátok ki és végül majd azt is megmondanák, hogy mikor. Itt már rég nem az egyén döntési jogáról van szó. Igen, a pénzrõl van szó.
„Kicsit durva ez az egész.”
idõjós1010 2009 aug. 03. - 21:50:58
(12/35)
Nekem talán közöm nincs az egészhez, sõt, tény hogy nincs. Viszont vannak páran akik átélték már azt, amit én még nem, és akadtak köztük olyanok akik nem bírták szeretteik szenvedését nézni, és szerettük kérése a halálba segítették õt. Szóval ez nem úgy mûködik, ahogyan te azt itt leírtad, hogy "egye fene, ne szenvedjen".
Igaz én nem tudhatom, hogy vajon melyik a nagyobb szenvedés, a szerettünk elvesztésének tudata, vagy látni õt szenvedni a kórházi ágyon, és esetleg naponta azt hallani tõle, hogy bárcsak már ne ébrednék fel másnap reggel, bárcsak véget érnének már a szenvedéseim.

Hidd el vannak ezzel egy páran, akik nagyon is tisztában vannak a dologgal, mert éppen átélik azt, vagy hasonlót, és úgy vélekednek errõl az egészrõl mint én.
Az én számból egy ilyen tisztában vagyok vele hogy lószart sem jelent, mivel nem éltem át hasonlót, de talán évinek aki hason gondolat mellett áll ki, több tapasztalata van már a dologgal kapcsolatban. habár még át õ sem élt hasonlót.

De TE talán éltél már át ilyet?
idõjós1010 2009 aug. 03. - 21:09:56 Előzmény ilali
(11/35)
Mért ne dönthetne mindenki afelõl hogy mikor, és hogyan szeretne meghalni? Ha valaki már nem akar tovább szenvedni, szerintem az érthetõ, és csak saját maga érzi igazán át az okokat, senki nem értékelheti át helyette, felette. Ha valakit a saját kérésére a halálba segítünk, azt nem kéne gyilkosságként kezelni, hisz egy ember végakaratát teljesítette csak, megkímélte õt a szenvedésektõl. Nézni, ahogy szenved a szerettünk, talán mégnagyobb bûn. Ha maga az "áldozat" úgy határoz hogy jobb neki holtan, kinek van joga megakadályozni ebben?
Szépen-csendben szeretne mindenki meghalni, a szerettei körében, és nem kínok közt egy kórházi ágyon.

évi100 kérésére, kommentáltam én is :-)
Nem muszáj rá reagálni. Most csak belekotyogtam kicsit, viszont így gondolom.
ilali 2009 aug. 03. - 15:06:07
(10/35)
Nem sokra mész ezzel a válasszal, de ez van. Egyfelõl könnyebb lenne, ha belemennél, mibõl gondolod, hogy általánosítok, igaz ez jót is jelenthet, kétségeim vannak az egyéni igazságokkal kapcsolatban. Másfelõl ha én belemennék, részletekbe engem kitiltanának a fórumról.
Egy másik fórumon már „sikerült” elvennem egy fórumozó társam kedvét pedig csak részleteket árultam el. Nem követem el még egyszer ezt a hibát.
ilali 2009 aug. 02. - 10:44:42
(9/35)
Embert ölni nem szabad.
Elég szomorú hogy egy ilyen egyszerû vélemény bõvebb kifejtést igényel, de megpróbálom. („Legyen jó napod.”)
Elõször is jó lenne ilyen komoly dolgokban magyarul, mindenkinek a saját anyanyelvén fogalmazni, hogy ne járjunk úgy, mint a politikával hogy alig akad ember, aki tudja mit jelent.
Jól hangzik a szép halál, de gyakorlatilag mégis csak az a kérdés hogy megengedje-e a törvény hogy egyik ember véget vessen, a másik ember életének vagy, hogy halálának beálltában segédkezzen. Egyszerûsítve, szerintem az eutanázia mellett érvelõknek nem a gép kikapcsolása okoz gondot sokan közülük annyi szenvedést láttak, éltek meg hogy ezen már rég túl vannak érzelmileg és bevállalnák a büntetést, szerintem õk vannak kevesebben. A többség úgy szeretné kikapcsolni a gépet, hogy ez semmilyen jogi, szakmai, erkölcsi és egyáltalán semmilyen következménnyel ne járjon. És vannak, akik az így „megtakarított” javakból még részesülni is szeretnének. Ez már álszenteskedés. Két urat szolgálni nem lehet, dönteni kell és minden döntésnek következményei vannak. Ez a véleményem.
ilali 2009 aug. 01. - 11:37:02
(8/35)
„Az Alvilág rettenetességeinek kiszínezésével ne riogassák a fiatalokat

És hogyan tovább? Hogy bátrakká váljanak, ugye semmi olyat nem szabad nekik mesélnünk, ami kiváltja bennük a halálfélelmet? Vagy azt gondolod, lehet valaki bátor, ha fél a haláltól?”

„Az ég színébõl tudtok következtetni, az idõk jeleit meg nem tudjátok felismerni?”
„Nem tudjátok, mit kértek.”
„Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát.”

„Minél magasabbra emelkedik az emberi elme e célok felismerésében, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy nem foghatja fel a végsõ célt.”

Jó hogy legalább egy ember értette és ki is tartott a mûsorban, amellett hogy: - Embert ölni nem szabad.

(Az eutanázia 2009.07.31.)
Petrapetrus 2009 júl. 25. - 10:20:56 Előzmény porthutvmusor
(7/35)
Tegnap pont nem láttam.
Amúgy azért a fiatalokat sem kéne isteníteni, rengeteg dolog van, amit rosszul csinálnak és nem hallgatnak az okos szóra. :-S
porthutvmusor 2009 júl. 24. - 21:05:11 Előzmény Petrapetrus
(6/35)
Ez nagyon jó adás,emígy nem szoktam nézni..A Vendég hölgy egy kissé ellenszenves a maradiságával és erõteljes szigorával,ami lehet,hogy éppen sok esetben a "rosz" irányba vezetõ útra lépés legfõbb okozója,de különben megértem,mert a nagymamám is ilyen..A fiataloké és a széleslátóköré a jövõ..
Petrapetrus 2009 júl. 11. - 16:22:13
(5/35)
Én szeretem ezt a mûsort...
Ami meg a kék-piros dolgot illeti: nem tök mindegy??! Nekem abszolút fel sem tûnt, hogy most mi az igen, mi a nem... Ennyire már nem kell mindenben a politikát látni, ez már beteges. X-)
1/10
ondok 2009 ápr. 18. - 00:04:50 1/10
(4/35)
Hát eddig sem volt túl jó véleményem a beképzelt ,de rendkívül felszínes Havasról.ez amûsora meg mintha a 70-es évekbõl valami ásatag "ötlet" alapján jött volna elõ .Teljesen érdektelen ,hogy ki milyen gombot nyomogat ,lapos az egész ,vétek egy napon említeni Frideriokusz ugyane csatornán mûvelt mûsorához.Lehet ,hogy bagóért vállalta el .A másik meg ,hogy úgy látszik szerelmes a bandzsi nõbe(Schmidt Mariska) ,mert állandóan cipeli minden mûsorába magával.
*Bátorszív* 2009 ápr. 17. - 22:27:33
(3/35)
Az eddigiek valami csüggetegen unalmasak voltak; leszámítva a vizuális effekteket, ami a ledek a szpot-lámpák, és egyéb fényforrások villogásában merült ki... (so so) Most elõször éreztem valami enyhe pozitív elmozdulást a mûsor minõségét illetõen. De lehet, hogy csak maga az alap-téma volt kissé érdekfeszengetõbb...
(folyt. köv.)
atomasd 2009 ápr. 03. - 20:47:20
(2/35)
Elsõ percben dobtam egy hátast. Két gombbal lehet szavazni, a piros az igen, a kék a nem.
Vazze, a világon szinte mindenhol a piros a nem, a tilos jelzése, lásd kresz lámpák és táblák. Értem én hogy baloldali médium, és az MSZP színe a piros, és az meg igen, igen, de bennem inkább negatív hatást váltott ki ez a böszmeség.
Mondjuk a közönség, az egyetemisták, a jövõ reménységeinek "megfélemlített zombi" arkifejezése is figyelemre méltó :)
10/10
tavaszi 2009 ápr. 03. - 17:41:16 10/10
(1/35)
Na kíváncsi vagyok mit talál ki Henrik.