10/10
Andor András Gliba 2024 jún. 29. - 20:49:59 10/10
(3/23)
Nem volt semmi baj ezzel a filmmel.
Nyílván én már tudtam, hogy ez egy első epizód (felvonás). Igazából a főbb vonalakat, történetszálakat megismerjük (kapunk felvezetést a folytatást illetően is..).
Aki ismeri Costnert és a régimódi vadnyugatot, az azt kapja amit várt.
Ez nem egy Django elszabadul vagy Aljas Nyolcas nyílván, hagyományos értékekkel, értékrendekkel bíró vadnyugati eposz.
Azt azért ajánlom, hogy az vágjon bele a történetbe, akit nem zavar a "Gyűrűk Ura" effektus, hogy 3 óra után "elvágják" a sztorit és a következő epizódra kell várni.
A vágás illetően az igaz, hogy néha érdekes, de azért mert egybe forgatták az első két részt, most forgatják a harmadik epizódot. A Cannes-i fesztiválra is a forgatásról utazott Costner. Év végén elkezdi a befejező részt is.
Augusztusban jön a második felvonás.
sofi 72 2024 jún. 28. - 11:12:25
(2/23)
Egyéb vélemények?
4/10
tim88 2024 jún. 27. - 23:03:07 4/10
(1/23)
Nem tudom kit sajnáljak jobban, Costnert, aki 100 millió dolláros jelzálogot vett fel az álmára, vagy a nézőket, akik beülnek rá. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi hiba van a filmben. Abszolút semmi jogosultsága nincs nagyvásznon, de még streamen se feltétlenül lenne. Borzasztó a történetmesélés, a vágás, az operatőri munka, a dialógusok... imádom a westernt, de ez az égvilágon semmi újat nem mutat, ráadásul hibát hibára halmoz. Folyamatosan az volt az érzésem, hogy felvettek vagy 100 órányi nyerset, amiből lesz a 4 rész, és tök random megvágták belőle az első részt.