Zahire 2025 aug. 09. - 10:02:39 Előzmény KriszXD56
(13/33)
És amiből nem is derül ki, hogy mi is ez a szertartás, és az első páciens miért is válik zombivá :)
Zahire 2025 aug. 09. - 10:01:25 Előzmény ggabor31
(12/33)
Ha ez számodra "Egyszerűen csodálatos", akkor életedben ne nézz ennél jobb filmet !
Zahire 2025 aug. 08. - 23:13:38 Előzmény Findzs
(11/33)
Idegesítőnek idegesítő, de, hogy izgalmas lenne, és új ....na azt nem mondanám.A történetet már többször elsütötték, de nem írom ide, hogy hol, mert akkor spoiler lenne. A színészek valóban jól tették a dolgukat, különösen Sally Hawkins játéka tetszett.
9/10
ggabor31 2025 aug. 08. - 10:56:46 9/10
(10/33)
Egyszerűen csodálatos.
5/10
KriszXD56 2025 aug. 07. - 16:44:42 5/10
(9/33)
Spoileres!

Elég vontatott az elején. És komolyan néha már untam. Amit értékelni tudok az a 2. fele. De azt sem igazán teljes horrorként. Jó van benne a démoni szál, meg egy kis gore. De nem igazán paráztat. Nos, van egy féltestvér pár. A lány vak, a srác meg kicsit zűrös (apja verte. Valamint féltékeny a féltesóra mert ő volt fater kedvence). Apjuk egy nap meghal a zuhanyzóban. Nevelőszülőhöz kerülnek. Aki egy eszelős hölgy. Van ott még egy fura sátáni gyerek is. Aki nyers húst eszik tyúkot, saját karját, desszertnek hajat stb... (Később kiderül hogy ő egy elrabolt gyerek. Valamint a démoni rítuálé része) A nő manipulatív próbál éket verni kettőjük közé. (Alvás közben vizeletet önt a sráccra, hogy azt higgye bepisált. Bántja a húgát és rá fogja stb...) A lányt pedig magához édesgeti. A komplett pszichopata, a lánya hulláját a fagyasztóban tartja. Terve pedig az hogy végrehajt egy szertartást (amit egy vhs kazin látott :) ) ezzel visszahozza a lányát a vak ázsiai csaj testébe. A srác rájön a turpisságra, leleplezné, erre elüti és megfolytja egy pocsolyában... A lányt is elkapja, és őt a medencében folytaná meg, de megszökik. A végén pedig a lánya hullájával megtalálják a medencében és the and... Hát ez elég elvont volt. Lassan építkezett, és inkább drámai hangvétellel.

9/10
Ildikó Nóra 2025 aug. 07. - 16:39:14 9/10
(8/33)
Végig érdekes, izgalmas, nem hétköznapi/átlagos témájú, hangulatú film, érdemes megnézni. A szereposztás, a színészi alakítások, a helyszín is tetszett, Sally H-nak jól állt a szerep és nagyon jól játszott. (Kiderülhetett volna több minden a főszereplőkről.)
8/10
Findzs 2025 aug. 07. - 11:21:49 8/10
(7/33)
Izgalmas, idegesítő, figyelmet lekötő jó film.
Rég láttam ilyen jó horrort ami valami újat is probál mutatni.
Jók a színészek, rendezés, sztori.
Engem a nyitott kérdések sem zavartak mert még belefértek, nem volt sok belőlük.
8/10
10/10
Rotetee 2025 aug. 02. - 21:55:04 10/10
(6/33)
Végre egy kis újdonság! Nagyon tetszett, végig lekötött!
7/10
Bartosz 2025 aug. 02. - 17:42:58 7/10
(5/33)
Egyetértek Kissgerrisonnal, a sok gyenge próbálkozás között ez a film üdítő élmény volt, de tényleg sok kérdést a levegőben hagytak.

Itt az igazi horror a három

bántalmazott gyermek sorsa főleg a kis Olivéré(Bird kislány) akit fogva is tartott Laura. Andy-t is totálisan kicsinálta, elhitette hogy bevizel, egymás ellen fordította a testvérpárt stb. Szerencsétlent meg is fojtja egy pocsolyában, bravo.

Amikor az apját haluzza zuhanyzás közben, az nem Ollie? Le tudta ő utánozni a macska hangját is meg Andy-ét is a kislánynak miután már meghalt.

7/10
Kissgerrison 2025 júl. 24. - 10:19:43 Előzmény Ronaldo
(4/33)
Nyilván nem kell szájba rágni mindent, de amit, ha felvezetnek, illik legalább egy másik fél mondattal lekerekíteni. Másrészt ugyanúgy tudom élvezni, ha egy jó történet köré építenek lore-t. Nyilván nem a rituálé miértjét és mikéntjét hiányolom, hanem az amúgy feldobott labdák legalább részbeni lecsapását. Az apa-Laura szál/kérdés (is) tudott volna még egy réteget adni a történteknek, ha nem csak egy gúnyos megjegyzés az egész. Nyilván ez csak szőrszálhasogatás, mert amúgy jó és érthető a sztori, de nem jelentett volna plusz játékidőt és értelmetlenül lezáratlan szál(ak)nak érzem.
Ronaldo 2025 júl. 24. - 00:45:15 Előzmény Kissgerrison
(3/33)
A kérdéseid nagy része totál lényegtelen a történet szempontjából. Nem ad semmit a történethez hogy kicsodán hajtották végre a rituálét vagy, hogy miért "azt" kellett csinálni. De az is ugyanilyen lényegtelen, hogy részletesen elmagyarázzák neked Laura előéletét. Nem kell mindent a szádba rágni. Ha érted, hogy hol van a fókusz, akkor fel se merül az igény, hogy ezekre választ kapjál.
Kissgerrison 2025 júl. 22. - 09:20:13
(2/33)
Nem szoktam filmeket véleményezni, de itt most megindult bennem a vezérhangya. Mindenképp tisztázandó, hogy nekem ez a mozi egy remek élmény volt (ha mondhatom ezt). Nagyon nehezen ültem be a film elé, mivel az alkotók előző „műve”, a Beszélj hozzám!, egy érdektelen, klisékkel telitűzdelt, kiszámítható tinihorror, ami érthetetlen módon hatalmas hype-ot kapott. Ismét jól tettem, hogy az előítéleteim levetkőzve végül végignéztem a Bring her back-et. Na nem hibátlan. Nem tudom mennyire tudatos módon, de rengeteg félmondattal elintézett, felvezetett, majd ki nem futtatott szál van a filmben (SPOILERes részben bővebben), ami ha tippelnem kéne, akkor valósíznűleg menet közben változtatott befejezés miatt nem kapott levezetést. Vagy ezek megvágásával, vagy +10 perc játékidővel maradandóbb alkotás lehetett volna, de ettől függetlenül még lesz beszédtéma nálunk egy ideig. A film nekem az M. Night Shyamalan féle the Visit-et juttatta sokszor eszembe, végig azt a hangulatot árasztotta. És ezzel mindenki el is helyezheti a saját kis értékrendjén. Nálam simán 8/10.

Mint mondtam, a filmben rengeteg olyan dolog van, ami kaphatott volna bővebb játékidőt.

A történet szerves része, még, ha nem is látjuk sokszor: a videófelvétel. Laura ott volt a készítésénél? Honnan jutott hozzá? Kin hajtották végre a „műveletet”? Miért etette meg a halott apa haját Oliverrel? Mi volt Laura célja ezzel? Ki, vagy mi(ért) volt az apa szelleme? Hogyan/miért jósolta meg az esőt a szellem? Tényleg Laura ölte meg a gyerekek apját? Figyelemmel kísérte korábbról a látássérült lányt? Ha már fél mondatból kiderült, hogy amúgy Laura gyermekvédelmis volt… Mikor halt meg Laura lánya? Miért hagyta ott a gyermekvédelmet? Gond volt vele már ott is? Akkor a kolléganője hogyan nem tudott erről? Szerintem lehetett egy terv a készítők részéről, hogy Oliver végül egy csavarral Andy testébe „hányja” a halott lány lelkét. Ha már pont fulladással halt meg, mint ő, és eléggé felvezetettnek éreztem ezt, de végül mintha elvetették volna a készítők.

Gulácsi Péter 2025 júl. 16. - 14:19:25
(1/33)
Sok helyen ajnározzák a filmet, de szerintem abszolút túlértékelt. Attól, hogy a mostani rém gyenge sablon horrorok között vannak benne újdonságok, még nem lesz jó film. Hiába raktak bele megrázó jeleneteket, elég öncélúan ábrázolva, attól sem lesz jó a film.
Az első fele még egész szórakoztató, de utána annyira csapongó nonszenszbe megy át az egész, és a rendező sem tudta eldönteni, hogy igazán mit is akar kihozni a filmből. A kisgyerek már komikusan béna volt a végére... A szellemek/szörny vonal sem volt kidolgozva. Nagyon sok kérdésre nem kapunk választ, beleértve a megdöbbentőnek szánt felvezetést és a szellemek szerepét.
Amúgy elég olcsó film és volt benne pár tipikus horror klisé is, amit jobb lett volna kihagyni.
Aki szereti a szenvedős filmeket, az tehet vele egy próbát, amúgy nem ajánlott.