Személy

Szurasenkó Dániel

zenész
Született: 1992. szeptember 1. (31 éves) (Magyarország, Miskolc)

Szurasenkó Dániel 1992. szeptember 1. napján született Miskolcon. Családjában több zenész is van, például zenetanárok, operaénekes.


Dániel Veres Tamás tanár úrnál kezdte meg zeneiskolai tanulmányait Miskolcon, Ő szerettette meg a hangszert és a zenét Vele. Ezt követően Széplaki Zoltán volt a mestere, aki a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének tanára. Legkedvesebb mestere Kállay Gábor, a budapesti Weiner Leó Konzervatórium oktatója, aki nem csak mint tanár, hanem mint művész is inspirálta az évek alatt.


Rengeteg verseny győztese, kiemelt nívódíjasa. Az országos versenyek egyéni és kamarakategóriájában is több alkalommal első helyezést ért el.


Részt vett Januj Anna (Lipcse), Kállay Gábor (Budapest), Dinnyés Soma (Budapest), Széplaki Zoltán (Miskolc), Peter Holtslag (Hamburg) kurzusain.


Fesztiválok, programsorozatok vendégművésze! Magyarországon és az országhatáron kívül is egyre jobban elismert zenész, aki fiatal kora ellenére több, mint 1000 alkalommal lépett fel, 2018-ban 128 koncertet adott templomokban, művelődési házakban, kulturális központokban! Koncertet adott már Prágában, Brémában, Hildesheimban, Peineban, Hannoverben és Japánban!


2018. május 27-én Magyar Rekorder lett, megdöntve Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész rekordját 24 órán át tartó folyamatos blockflöte játékkal!


2018. szeptember 2-án az Egyetemes Béke Szövetsége (a Universal Peace Federation magyarországi szervezete) a Béke Nagykövete címmel tüntette ki!


2019. szeptember 15-én indítja útjára a világ legnagyobb koncertsorozatát 1000 Koncert Hazánkért címmel, mellyel küzd hazája kulturális értékeinek megtartásáért!

Hozzászólások