1/10
qwert22 márc. 09. 08:34:38 1/10 Előzmény bsand
(57/717)
Miért kellett egy ilyen botrányos sorozatot készíteni? Miért kell (jellemzően idősebb közönség) kedvét elvenni? Felháborító. A Bán Mór olvasók alig várták a sorozatot. Hát megkapták. Köszönjük szépen! :-( Igazából a legkultúráltabban is csak azt tudom mondani, hogy egy értéktelen sz@r lett. Szégyelljék magukat. Van egy tippem, inkább büszkék.
7/10
leho márc. 09. 08:10:05 7/10 Előzmény Vik
(56/717)
Jogos, talán úgy lehetne meghatározni a film műfaját, hogy történelmi, erotikus dráma. Lehet, hogy a készítők egyszerre akarták megoldani a hogyan csináljunk Európában is nézettségre számot tartó film, és a hogyan vonzzunk be tizenéveseket történelmi filmre problémáját.
5/10
pernye71 márc. 09. 08:08:22 5/10
(55/717)
1. Az első két rész inkább csalódás, de várjuk ki a végét. Mondjuk a Tündérkertnek már az eleje is jó volt.
2. Én nem értem, hogy a nagyságos filmes urak, miért nem hallják meg a prosztó közönség szavát, akik évek óta rendszeresen szóvá teszik a magyar filmek egyik igen gyakori hibáját, nevezetesen a színészek érthetetlen, idegesítő motyogását.
3. Gyakorlatilag egyetlen történelmi film sem tud és akar hiteles lenni, mert senki sem tudja pontosan, hogy mi is történt akkoriban. Nagyon sok minden csak feltételezés. Ez tehát nem dokumentumfilm, hanem egy regény alapján készült fikció, így kell nézni.
4. A kevesebb néha több, értem ezt az erotikus jelenetekre.
8/10
napraforgó márc. 09. 07:58:36 8/10
(54/717)
Amikor a Szulejmán török sorozatot néztük, sokan fdelháborodtunk, hogy a törökök a magyar II. Lakos királyt egy 40-es élvhajhász uralkodónak mutatták be, holott a király 20 éves volt mindössze, amikor 1526-ban meghalt a mohácsi csatában.

Ez a Hunyadi sorozat pedig figyelmen kívül hagyja, hogy Hunyadi János Zsigmond király udvarában nevelkedett apródként.
Itt meg csak a Galambóci csatában került a király szeme elé, mikor látványosan kimenti a térdig érő vízből. (Vajon miért kellett a talpig nehéz páncélban lévő királlyal ahhoz a kis dereglyéig beúszni, mikor a part karnyújtásnyira volt?)
Hol volt Hunyadi Jankó kb. 7 éves korától kb. 20 éves koráig, a galambóci csatáig?
Sajnos a galambóci csata sem egészen úgy zajlott, ahogy itt a filmben ábrázolták....

Kicsit furának tartom, hogy a felnőtt, szemre meglett férfi Hunyadit miért hívja mindig "kölyöknek" a király, meg az ősz hajú Simon lovag?
Ránéztem Kádár L. Gellért adatlapjára és meglepetten láttam, hogy még 30 éves sincs. Én bizony 35 és 40 közé saccoltam a markáns arcvonásai, ráncai és a szakálla alapján.
Hunyadi János valamennyi korabeli ábrázolása szerint Hunyadi egyébként csak bajuszt viselt, szakállat nem...

Amúgy miért félmeztelenül vadászgat Hunyadi az erőben? Úgy néz ki, mint Winnetou egy német filmben. (talán hogy a női cicik mellett láthassunk duzzadó férfiizmokat is?)

A film egyébként látványos, fordulatos, élvezhető, csak hát nemigen ragaszkodik a történelmi hűséghez.
Suhi71 márc. 09. 07:45:47 Előzmény nick2005
(53/717)
Gálffi László ahogy megszólal, állandóan az Ötödik elem Zorg-jára gondolok, annak a szinkronjaként parádés volt :)
dimari márc. 09. 07:23:41
(52/717)
Botrányosan rossz !!! Különösen a TV2-n vetitett.1/10
filoszemitabélus márc. 09. 07:11:51 Előzmény bsand
(51/717)
Robika nem leszbi jelenetekben utazna, hanem inkább a fiúkat analizálná.
1/10
bsand márc. 09. 07:07:14 1/10 Előzmény filoszemitabélus
(50/717)
És az LMBTQ leszbi az mehet?
1/10
bsand márc. 09. 07:05:58 1/10
(49/717)
Felháborító, hogy ennyi pénzt elszórtak és volt egyszer 20 perc amikor nem volt csöcs!
filoszemitabélus márc. 09. 06:40:53
(48/717)
Valóban van a sorozatnak számos hibája. Ezzel együtt azt érzem a negatív vélemények olvasásakor, hogy mindenképpen lehúzták volna, mert a NER, meg a zorbán, meg magyar (ez nekik alapból szitokszó). Biztos jobb véleménnyel lennének róla, ha alföldirobika rendezésében lennének benne géppisztolyos SS legények, akik egyfolytában fajtalankodnak.
3/10
Bodkamano márc. 09. 05:44:30 3/10
(47/717)
Megnéztem az első két részt és eszembe jutott a régi mondás: ha nem megy bordélyház nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a qrvákat!!! Ilyen borzalmas forgatókönyvet rég láttam. Ez kb. illik a Honfoglalás, Sacra Corona, Hídember, Talpra magyar, Elk. tuk, a Blokád(bár az utolsó kettő azért magasabb színvonal) sorába. A hülye szobrok az elején!! Na attol lehidaltam. A negatívumok: ez valami Szomszédok színvonalú Trónok harca? (talan annak az utolsó sorozatához illik, ahol mindent szépen elkapkodtak, jo sz. r is lett). Minden nagyon erőltetett benne, már eleve az a hülyeség, hogy minden más Hunyadit megölnek az elején (pedig akkor kiforgatták volna a vagyonából), meg a Szilágyiak erdélyi, helyi köznemesek voltak. Emlitették a Kisujj hasonmás Cilleit🤨, na az is nagyon gáz. Nem a színészek hibája, hogy sz. r a forgatókönyv. A nemes lányokat állandóan kísérték, nehogy "megfoganjanak" (fel is pofozhatta őket a nevelő ez esetben). A Zsigmond nem beszél németül esetben majdnem leestem a székről, mert az volt az anyanyelve(Csehországban is németül beszélt minden főnemes, mégha cseh volt is, de a királyok többnyelvűek voltak, akkoriban 1000 szó /nyelv bőven elég volt, kivéve a kultúrnyelveket-gorog, latin). Valaki csak úgy beront a királyhoz /szultanhoz és járatja a pofáját, mint a Hunyadi(aki mindig félmeztelen). Na ez is nevetséges. De semmi sincs rendesen kibontva. A Trónok harca-t nem a jelenetek tették naggyá, hanem a párbeszédekkel előre vitt történet.
Pozitívum: lett történelmi filmünk erről a korszakról is(és nem kozmopolita liberális, de NER izlés liberális, ami 1 fokkal jobb. Az "István, a király" - ban(az eredetiben nem az 1990 óta játszott pl. Alföldi féle szemetekben) legalább jól együtt dolgozott a kettő...
8/10
Kovács kolléga márc. 09. 05:17:49 8/10
(46/717)
Az 1/10 és a 10/10 értékelések nevetségesek, mert valahol a kettő között van a sorozat értéke, és szerencsére közelebb a 10-hez.
Kissé furcsa, hogy miközben a Pride betiltása van napirenden, aközben tombol a filmben a khm. melegség. A magas korhatárolás jót tesz a színvonalnak, viszont Gyermekvédelemországban lehetetlenné teszi, hogy iskolai célokra használjuk a produkciót, ráadásul a késői kezdés miatt nem kizárt, hogy nézettség szempontjából bukás lesz a vége. Szinte hihetetlen, hogy ilyen erőszakos jelenetekkel, meg puncimutogatással 12-es karikával ment le az első rész.
A színészek többsége jó, de Kádár L. Gellért - aki ugyebár a főszereplő - erősen problémás. Amíg nem kell megszólalni, addig nincs vele gond... Fizikálisan hiába hiteles, ha a színészi kisugárzása nulla. Az egyetlen erénye az, hogy Berettyán Petőfi Nándornál és Trill Hadik Zsoltnál még így is jobban teljesít. Minek gyártanak nemzetihős-filmeket, ha nincsenek hozzá alkalmas színészek?
De mellélövés volt Gálffi László is. Ez az öregkirályszerep Hegedűs D. Gézáért kiáltott volna.
A szultáni szál magasan viszi a prímet, főleg a rendkívül jól játszó török színésznek és Törőcsik Franciskának köszönhetően, akit egyszerűen jó nézni.
10/10
Izma-el Farad márc. 09. 02:22:57 10/10
(45/717)
nagyszeru sorozat remélem késobb dijakat fog nyerni!
8/10
nick2005 márc. 09. 02:22:50 8/10
(44/717)
Látványos sorozat, jó díszletekkel, látszik, hogy beletették a pénzt. A színészek is jók, egyedül Gálffi László, aki engem idegesít. Szerintem rém gyenge színész, minden szerepében ugyanazt a monotóniát hozza.
10/10
Mangetsu márc. 09. 01:59:12 10/10
(43/717)
Látványos, akciódús sorozat. Tetszik.
2/10
SUDO márc. 09. 00:48:10 2/10
(42/717)
Megint ugyanaz. KB. 15-20 évvel ezelőtt még nézhető lett volna. Másolt klisék, snittek.. Minél többen írnak, rendeznek, producerkednek egy produkcióban, annál gyengébb lesz... A túlárazott költséggekről meg nem is szólva.
Sky78 márc. 09. 00:23:46 Előzmény hankuk
(41/717)
Az a Szerb színész eléggé ismert! Mondok párat,Elrabolva 2,Blöff " Penge Borisz,a Köd
1/10
Ponyvalegény márc. 09. 00:21:04 1/10
(40/717)
Nincs itt semmi néznivaló.
Csak a szokásos magyar ipari hulladék.
10/10
DRoy márc. 08. 23:47:05 10/10 Előzmény Canrava
(39/717)
Sajnálom a megkeseredett, önsorsrontó formád...
10/10
DRoy márc. 08. 23:45:32 10/10 Előzmény Jok
(38/717)
...és ezért pontozod egyesre? Szánalom tengere...