9/10
ArtistHero ápr. 11. 21:42:47 9/10
(546/706)
Látványos film! Nagyon profi az intro is dizájnban ès zeneileg. Magyarkènt büszke vagyok rá. Ami levon az èrtèkèből: Gyakran elnagyoltak a jelenetek, hiányoznak az èrzèkeny rèszletek a karakterek szemèlyisègèből. Zavaró a főhős időnkènt hadaró, nehezen èrthető, halk beszède. Kár, hogy a romantikának nincs több tere, üditő, ha nèha megnyilvánul.
1/10
A nyúlon túl ápr. 10. 21:21:59 1/10
(545/706)
Hát hol akad egy daliás NER-lovag e lovagkalandloveregényben?!?!
Ez így nézhetetlen! A szakramentumát!
10/10
Izma-el Farad ápr. 09. 19:49:05 10/10
(544/706)
......a törökudvart vladot bármi mást többet mutatják idoben mint Hunyadit és ő is idáig inkább az ágyban vitézkedett....
10/10
CilleiU ápr. 09. 08:46:49 10/10
(543/706)
Szerintem ilyen volumenű történelmi alkotás még nem született Magyarországon. Talán az Egri Csillagokhoz mérhető, ami akkor (60-as évek vége) ugyanekkora visszhangot váltott ki. Rengetegen látták a moziban, beszéltek róla és rajongással fogadták. Én olvastam a könyvek egy részét. Rengeteg az eltérés, és az is igaz, hogy ez a téma simán megérdemelt volna minimum 5 évadot. Akkor nem lennének ekkora ugrások az időbe és jobban érthető lenne egy-egy karakterfejlődés. DE: Le a kalappal az írók előtt mert én nem gondoltam volna, hogy 10 részben ezt így el lehet mesélni. Kihagytak szálakat (A könyvbeli misztikus Drakula szál, amiben még a Bram Stroker féle vérszívós karaktert is szépen felépítette Bán Mór..) , karaktereket vontak össze és baromi izgalmasan megcsinálták. A karakterek emberi oldalát is bemutatja, a török karakterek motivációja is olykor-olykor érthető, gyanítom így sokkal katartikusabb lesz a vége.. És ami a legfontosabb: nincsen felesleges pátosz. A karakterek emberek, Hunyadi és a többiek még nem tudják magukról, hogy történelmi hősök, nincs rajtuk az a 600 év multáról visszatekintő történelmi pátosz, ahogy szokták vagy illik ábrázolni a történelmi hősöket, szenteket, stb. Az utolsó részek még ugye nincsenek kint, de remélem a végére megszületik Hunyadi a törökverő hős. Akinek a nimbuszához hozzátesz szerintem az első részek esendősége, az olaszországi elbizonytalanodása, stb, stb…
10/10
Bátyóbátyó ápr. 08. 16:04:02 10/10
(542/706)
Korábban itt páran Hunyadi román származását pedzegették, csak néhány szót ehhez a szálhoz:

Kb. két-három évvel ezelőtt az MKI archeogenetikai vizsgálatot folytatott le Hunyadi János unokájának és dédunokájának csontmaradványai alapján, mely vizsgálat eredményei nemzetközi tudósokból álló bizottság által hitelesítetten a legmagasabb szakmai színvonalú (Q1 minősítésű) szakmai folyóirat(ok)ban jelentek meg. A vizsgálat eredményei alapján a Hunyadiak sokféle genetikai állománnyal rendelkező géntérképpel rendelkeznek a legősibb kárpát medencei kultúráktól (itt 5-6.000 évvel ezelőttre kell gondolni) a magyar középkori nemesi és honfoglaló magyar ősökkel azonosságot mutató génállományig. Nem rendelkeznek viszont egy fia román génnel sem (bocs: oláh, mert akkor még olyan, hogy "román" nem is létezett).

A román származást állító történészek (pl.: Kubinyi András, Engel és "mérvadó" véleményt formáló tudóstársai) nem folytattak le a világ legelismertebb genetikai témákkal foglalkozó tudományos szaklapjainak, a legkiválóbb e területen praktizáló tudósaiból álló bizottságai által, a legmagasabb szinten visszaigazolt GENETIKAI vizsgálatot. Kubinyiék mende-monda vizsgálat alapján jutottak arra a HITre, amit tudományos tényként adnak elő. A genetikai vizsgálatban az a jó, hogy színtisztán természettudományos... azaz nem hiteket igazol, hanem megfellebbezhetlen TÉNYEKET bizonyít/állít, s mint tudjuk: a tények makacs dolgok. A tényeket nem érdeklik a hitek, ideológiák, érzelmek.... azok csak úgy vannak, oszt kész.... A tényekkel lehet vitatkozni, de aki ezt teszi az a valósággal ellentétes oldalra kerül... persze ez nem mindenkit szokott zavarni... A tudományos genetikai vizsgálat megkérdőjelezhetetlenül bebizonyította, hogy Hunyadi sok minden volt ugyan mindamellett, hogy minden kétséget kizáróan magyar (is) biztosan volt, de egy valami BIZTOSAN NEM VOLT: román. Aki ennek ellenkezőjét állítja, annak a tudományosan is bizonyított tételeket felsorakoztató Andersen összest ajánlom, valamint javaslom tegye ki az instájára a "hiszem, hogy az ég zöld, a fű kék és 2+2 csakazért is 5" jelmondatot. Aki tényeket tagad hitből vagy ideológiai okokból az a nem létezőt, vagy inkább a létező nem létét (azaz a semmit) állítja. Egy ilyennel vitatkozni a hit vitája a ténnyel, azaz értelmetlen és meddő. Aki vitatkozni akar erről annak nagyon jó és építő vitát kívánok a nagy büdös semmiről!
10/10
CsMarti ápr. 08. 13:30:06 10/10 Előzmény tomy88trance
(541/706)
Épp hogy igen, dúsgazdag, befolyásos családok voltak, Hunyadi nagy ellenfeleik.
10/10
CsMarti ápr. 08. 13:27:55 10/10
(540/706)
Remek!
10/10
Morten ápr. 07. 19:25:34 10/10
(539/706)
Minőségi! Lebilincselő...letaglózó és elgondolkodtató. Nagyon tetszik !
2/10
trudy ápr. 07. 19:04:31 2/10
(538/706)
Jaj nagyon kínos. Esetleg arra jó, hogy néhány sör mellett röhögjön rajta az ember mint anno a 99 Ft-os DVD-ken. 10 percre kapcsoltunk oda random, az alatt mindkét főszereplő nőt mutatták meztelenül. Engem a hangulata és a színészi játék is leginkább a Barátok köztre emlékeztetett. Erre ennyi pénzt költeni...
10/10
törökbálint ápr. 07. 13:08:14 10/10
(537/706)
Nekem tetszene, ha régiesen beszélnének benne, persze így sem lehetne túl sokat várni tőle. Úgy tudom, h a new york-i színiiskolában /Susan Strassberg/ illetve több angliaiban tanítják még a 16. ill. 17. sz-i beszédet is. Hol vagyunk mi ettől, sajnos! Legalább a XIX.sz. lenne meg, de ugye annak is kevés nyoma van az arról szóló filmekben, darabokban. Még nagyon régen láttam Angliában, Stratfordban egy Shakespeare vígjátékot /Falstaff/ és a szereplők tényleg az ő nyelvén adták elő. Más kérdés, h nemcsak mi nem értettük, hanem az angol házigazdáink is csak részben.
Lulemi ápr. 07. 10:36:29 Előzmény Yala elnök
(536/706)
Szó sincs róla, hogy archaikus nyelven beszéljenek, pl. Margit legendájáról két regény is készült, egyiket Kodolányi írta, a másikat Gárdonyi. Kodolányi korhűen beszélteti a szerelőket, furcsa olvasni, bár nekem tetszett. Gárdonyi erre nem törekszik, nem archaizál, de mégis, már az első oldalon megelevenedik az adott korszak. Szóval nem kell régiesen beszéltetni őket, csak próbálják már egy kicsit elképzelni, hogy ők nem mai emberek, mert pont úgy viselkednek. Bár úgy tűnik egy mai film csak így adható el, elég ha belenézünk A kiválasztottak sorozatba, olyan röhejes az egész.
9/10
Kondor1911 ápr. 07. 09:38:52 9/10 Előzmény Gronn
(535/706)
Nincsenek 10-es filmek mint ahogy 1-es filmek sem. Én nem is engednék ilyen osztályzatokat. Mindegyik érzelmektől túlfűtött, irracionális butaság. Az egyik a gyűlölők a másik meg az imádok csoportja. Mentes mindenféle józan gondolkodástól
pycur ápr. 07. 09:03:49
(534/706)
Azt ugye mindegyikőtök tudja, hogy a filmek azok filmek, kitaláció, szórakoztatónak (kellene lennie), és a valósághoz nem sokszor van köze. Ritka esetben igen, amikor hitelesített dokumentumfilmet/életrajzi drámát készítenek megtörtént események alapján. Minden más esetben fikcióként kell tekinteni a filmeket, még akkor is, ha olyan emberközelinek tűnik, mint ha a szomszéd utcában forgatták volna. (Van ugye pár film jelenet, amit pesten forgattak le, mégse akarjuk a valóságtartalmát firtatni...mert a hollywoodi filmekről mindenki tudja hogy nem sok van nekik...)
Egyébként ha olvastátok a hivatalos leírását a www.hunyadi.tv nevű oldalon, ott le van írva hogy már sok éve készítik, tervezik, és több országos koprodukció, nem echte magyar propagandafilm mint a többi...
4/10
Gronn ápr. 06. 23:35:17 4/10 Előzmény trixie
(533/706)
Igazad van, ez a film történelmileg hiteltelen és a modern woke eszmékkel teljesen átfertőzött. A történet a kereszténység iszlámmal való küzdelmének egyik legnagyobb küzdelmének idején játszódik mégis lépten-nyomon a 21. században már szánalmasnak és erőtlennek ható valláskritikát kell nézni. Természetesen az iszlámot nem merik/akarják kritizálni. A római bíboros emlékezetét is meggyalázták aki a valóságban hősi halált halt a Várnai csatában otthonától több ezer kilométerre, a keresztény földeket védelmezve .
Az pedig külön vicces, hogy pont azok védik be, meg pontozgatják fel 10 pontokra a filmet, akiket a sorozat tehetségtelen alkotói megvetnek és kigúnyolnak.
1/10
trixie ápr. 06. 22:28:55 1/10 Előzmény Manripán
(532/706)
Az én adómból is készült a sorozat, tehát jogom van megnézni és kritizálni. Főleg ha jogos a kritika.
9/10
Kondor1911 ápr. 06. 22:23:54 9/10 Előzmény tomy88trance
(531/706)
Ez az évad csak Hunyadi Jánosról szól.
sanderson ápr. 06. 18:10:29 Előzmény tomy88trance
(530/706)
A Cillei, Újlaki és a Garai család tagjai ennek a kornak nagyon jelentős történelmi alakjai voltak. Az események alakulásában Hunyadi János halála után is fontos szerepet játszottak. Gondoljunk csak Hunyadi László tragikus sorsára. Sajnos nem emlékszem a történelem órákra, de később sok könyvet olvastam erről a korról.
8/10
tomy88trance ápr. 06. 17:00:36 8/10
(529/706)

Üdv! Ha jól látom már csak két rész van aztán ennyi? Kíváncsi lettem volna Mátyásra is meg a fekete seregére, vagy talán lesz 3.évad ? Erről tud valaki valamit?

Tetszik a sorozat ,de nekem történelmileg megkérdőjelezhető, vagy az volt az amit tanultam akkor ,de se Cilleiről se Újlakiról nem rémlik semmi, hogy tanultam volna vagy nem volt annyira nagy jelentőségük mint ahogy a sorozat bemutatja őket. Na mindegy ez csak egy apró észrevétel részemről.
10/10
Izma-el Farad ápr. 06. 16:21:29 10/10
(528/706)
He sracok!A kutyabort morzsinai Erzsébet óta számolják tartják számon?!?
10/10
Manripán ápr. 06. 14:50:45 10/10 Előzmény trixie
(527/706)
Van a lótúrót 1 -re értékelted azt nézed a sorozatot. Kicsit sem ambivalens))