10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 10. - 17:11:15 10/10 Előzmény JYJ.3
(119292/120392)
Én is olvastam egy rövidebbet. Épp fel akartam tenni. Részvétem. Sajnálom.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 10. - 17:00:27 10/10
(119291/120392)
A BTS és a The Beatles az egyetlen csoport, amely idén legalább 1 millió albumot értékesített az Egyesült Államokban.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 10. - 13:12:41 10/10
(119290/120392)
Eugenia S. Lee

Szöul város főpolgármestere tegnap meghalt.
Hagyott memót, felhívta a lányát, és a lány szerint "furcsát mondott", majd a szöuli erdők egyikében eltűnt, kikapcsolta a telefonját. A lánya azonnal hívta a rendőrséget, azok tíz perc múlva már keresték. Végül is 1770 rendőr és tűzoltó, kilenc mentő kutya, és négy drón segítségével éjjel megtalálták, akkor már halott volt. Nincs nyoma idegenkezűségnek. Minden jel arra utal, hogy öngyilkos lett. Már fel is ravatalozták, itt nem végeznek boncolást, hacsak nem merül fel bűncselekmény gyanúja, és ez esetben nem merült fel.
Pak Kün E, csúfosan bukott előző (konzervatív) elnök idején is ő volt a polgármester, aztán mikor az börtönbe került, rajta nem találtak fogást, jó szakember volt, a legkorruptabb időkben sem lett azzá. Lecserélte a piros nyakkendőjét kékre, és feketén - fehéren bevallotta, hogy ő épp úgy együtt tud működni Mun elnökkel is, ha az elfogadja, és Mun elnök elfogadta. Nem lett párttag, előzőleg sem volt az, annyira volt jóban az épp aktuális országvezetéssel, amennyire azt Szöul sikeres menedzselése megkívánta.
Régen bevett szokás volt Koreában, hogy Szöul főpolgármestere pályázik a következő választáson az elnöki címre, de ő nem, ha akart volna sem lett volna semmi esélye, de nem is akart. Még Pák idejében elkezdte Szöul élhetővé tételét, egyszerűen csak be szerette volna fejezni.
Nem is csinált titkot ebből soha. Tavaly nyáron, a monszun alatt, egy légkondi nélküli tető konténerbe költözött a feleségével hetekre, hogy át tudja érezni, milyen lehet szegényként élni a fővárosban, mit tehetne ezekért az emberekért. Nem szólt az újságíróknak, hetekig titokban lakott ott, míg végül valamelyik szomszédja észrevette. Akkor persze visszaköltözött a házába, nem volt szüksége sajtó-felhajtásra, anélkül is népszerű volt. Brazíliából hozta a szegény negyedek mozgólépcsőjének ötletét, már nem maradt ideje megépíttetni. Barnaszén hengereket osztott a rászorulóknak télen, tette a dolgát, innovatív, szellemes módon.
Ebben az országban, mióta csak létezik demokrácia, és az az iránt érzett igény, még soha nem nyert parlamenti választásokat ekkora fölénnyel parlamenti párt, mint most áprilisban a mindzsudáng, azaz a szoclib oldal. A konzervatívoknak semmi nem maradt, a befolyásukat is elvesztik, mert még tavaly, egy okos egyezséggel keresztülvitték az új igazságügyi és választási törvényt. Ezzel a konzervatívok szürke eminenciásai is eltűnnek a süllyesztőben, a csebalok vállalkozásai maradnak, a politikára gyakorolt befolyásuk elvész.
Szöul polgármesteri széke számukra sokat jelentene, pláne, hogy Puszán is polgármestert választ augusztusban. Ez tény. Hogy nincsenek tisztában a saját népszerűtlenségük mértékével, az is tény. Minden egyéb csak spekuláció lenne.
A polgármester ellen szexuális zaklatás vádjával feljelentést tett egy volt munkatársa. Állítólag, még 2017-ben "hozzáért a polgármester, és ez őt kellemetlenül érintette" Koreában ez nem jelenti azt, hogy intim testrészt tapogatott volna, a 'mee too' kampány eredményeként, itt egy rosszul irányzott tekintet is annak számít, no meg van az a pénz, amiért néhányan bevállalnak némi korpát a hajukon.
Pák polgármester nem volt zaklató, és ha mégis máshol kereste volna a boldogságot, biztos, hogy nem a kollégái közt tette volna, jól ismerte a politika piszkos oldalát is.
Ugyanakkor Dél-Korea ma jobban védi a potenciális bántalmazottak jogait, mint a legliberálisabb országok a világon. Ez amolyan inga effektus, majd beáll, de most még egy ilyen harmatgyenge váddal is meg lehet hurcolni bárkit.
Ezt nem vállalta. Védte a családját, a becsületét, megölte magát. Itt, ez is egy formája a becsületnek.
A ravatalánál mozdulni sem lehet, felnőtt férfiak sírnak, mint a gyerek, senki nem tudta felolvasni a bocsánatkérő pár sort, amiben semmiféle bűn nem szerepelt, egyszerűen csak az öngyilkosságáért kért bocsánatot a családjától, a választóitól, és azoktól, akik bíztak benne. A gyász fájdalma miatt kért bocsánatot, másért nem is tudott volna.
Régi vágású ember volt, konzervatív értékrend mentén nevelkedett, de ő maga mindig a progresszivitás útját kereste, választotta.
Korea tegnap éjjel nem aludt, éjjel kettő körül még briefinget adott a rendőrség a helyszínről, mindenhol égett a villany, sokkolt bennünket a hír.
Ennyit tudunk, és tartok tőle, hogy ennél többet nem is fogunk tudni, bárki, bármit elemez, és spekulál majd, egy jó ember elment, hogy védje a szeretteit, és mi sajnáljuk, hogy így döntött, őszintén sajnáljuk.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 08. - 22:08:34 10/10
(119289/120392)
A BTS is készült!
10/10
JYJ.3 2020 júl. 08. - 21:55:33 10/10
(119288/120392)
# 2020GlobalARMYSong # 7Reason # BTSARMY7thAnniversary
A 2020-as globális ARMY dal „7 Reasons” hivatalos MV-Gracie Ranan (Kapcsolja be a CC-t)

Nagyon szép videót készítettek a 7 éves évfordulóra, komoly munka volt.
A videó végén ott a csapat neve és képei.

https://www.youtube.com/watch?v=9zvspV-NUlI
10/10
JYJ.3 2020 júl. 08. - 18:28:13 10/10
(119287/120392)
Ma 7 évvel ezelőtt hivatalosan is közzétették a BTS rajongói klubjának 'ARMY' nevét!
10/10
JYJ.3 2020 júl. 07. - 17:52:29 10/10
(119286/120392)

RM, Suga, Jimin, Jhope, és Tae jelentkeztek ebben az évben, a Hanyang Cyber Egyetem Reklám Média MBA (Master of Business Administration) kurzusra.

Jin még 2017-ben jelentkezett, jelenleg szüneten van.
Kook nem jelentkezett. RM, Suga és Hope belépett az MBA 2020 első félévébe (tavasz), Jimin és Tae pedig az MBA 2020 második félévébe (ősz). Az interjúkat a COVID-19 miatt online végezték el.

Kiegészítés: Kook azért nem jelentkezett, mert ő jelenleg a Global Cyber Egyetem Szórakozás és Média szakán van.
Megindult a spekuláció.
Miért jelentkeztek egyetemre.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 07. - 17:50:32 10/10
(119285/120392)

Mit jelent nekik a BTS (japán interjú)
Hope
"Nem tudom leírni, ezt nem lehet szavakkal leírni, furcsa azt mondani, hogy nem? A jelenlétük őszintén nagyon értékes a számomra , és nem élhetek nélkülük, mindig mellettem kell maradniuk."
RM
"Mind a heten vagyunk egy csapat. Több vagyunk, mint egy csapat. Tudod, vannak olyan emberek, akik csak azt a benyomást keltik, mint egy csapat. Úgy gondolom mi azok vagyunk"
Jimin
"Ha szavakat kellene mondanom, azt mondanám, hogy a tagok az egész életre szóló barátaim"
Tae
"Ezek azok az emberek, akikkel a legjobb csapatmunka van. Megértjük egymást anélkül, hogy egy szót is kellene mondanunk."
Jin
"Ezek a gyerekeim, szeretem látni, hogy annyira aranyosak."
Kook
"Miközben te vagy az aranyos legtöbbször"
Jimin
"Azt mondod, hogy mi valójában a babáid vagyunk?"
~Moonlight
10/10
JYJ.3 2020 júl. 07. - 17:49:52 10/10
(119284/120392)

Még egy kis rész a japán interjúból
Rögtön valóra vált/válik az álmom?
RM
"Furcsa volt hallanom az "álom" szót, egy kis időre elfelejtettem, az volt az álmunk, hogy megoszthassuk az álmunkat a világgal."
Jimin
"Most az az álmom, hogy lássuk a rajongókat, koncerteket csinálhassunk, fellépni, énekelni és táncolni velük és, hogy ez gyorsan megtörténjen."
Tae
"Kétségbeesetten azt akarom, hogy a világ gyorsan javuljon, hogy végre fel tudjunk lépni."
A BTS népszerűségéről
Jimin
"Azt hiszem ez azt jelenti, hogy a zenénket és az előadásainkat értékelik, tehát hálás vagyok, közönség nélkül nincs a létezésnek célja. A népszerűségünk azt jelenti, hogy szeretve vagyunk és nagyon sok ember támogatásával "népszerűnek" hívható. Nagyon hálás vagyok, és szeretném mindenkinek még jobb oldalamat megmutatni, ez minden amit szem előtt tartok."
Suga
"Az emberek azt mondják hogy megérinti, megnyugtatja őket a zenénk, azt mondják lazák vagyunk de én nem érzek így magunkkal kapcsolatban mert engem nem nyugtat meg a zenénk hallgatása, mivel én/mi írjuk őket és adjuk elő
De ebben a hónapban meghallgattam újra a dalainkat és azt hiszem, értem, hogy mire gondolnak az emberek amikor ezeket írják rólunk"
Kook a Your Eyes Tell-ről
Úgy néz ki, mint általában a japán dalok amikkel kijövünk, a dalszövegek kissé szomorúak, de szépek maradnak, kérlek türelmesen várjátok, hogy meghallgathassátok, és tartsátok észben.
~Moonlight
10/10
JYJ.3 2020 júl. 07. - 17:48:14 10/10
(119283/120392)
Mai cikk:
A Harvard Business School nemrégiben írt tanulmányában, Bang Si-hyuk, a Big Hit Entertainment elnöke megosztotta, hogy a BTS hogyan tér el a globális szenzációtól a tipikus K-pop bálványrendszertől és nagyobb autonómiával rendelkezik, mint a többi K-pop zenekar.

A „Big Hit Entertainment és a Blockbuster Band BTS: K-Pop Goes Global” szerzőivel folytatott interjújában Bang elmondta, hogy a zenekar szerződéseinek újratárgyalása - amely időszakban sok konfliktus történik a K-pop művészek között - a ügyvédek vagy ügynökök beavatkozása.

„Arról beszéltünk, hogy folytathatjuk-e ezt a sikert további hét évig. A tagok azt mondták: "Még hét évet adunk nektek, de elismerjük nekünk, hogy megérdemeljük az elért sikereket, és tükrözzük azt a szerződésben" - mondta.

A septet és a címke arra összpontosított, hogy mit tehetnek rajongói és ügyfeleik számára, ami lehetővé tette a ritka, békés átmenetet és a megbízható kapcsolat folytatását. A tárgyalások során sem a pénzről nem beszéltek.

A BTS tavalyi hónapos vakációja, mielőtt befejezte a „BTS világtúra: Szereted magad”, újabb eltérés a K-pop világ általános gyakorlatától.
Bang három vagy négy napos pihenésnek számított, ami az ipari szabvány, nem segítené annyira a tagokat. Tudta, hogy a kiadó kockázatot vállal, ha engedi a zenekarot hosszabb ideig tartó periódusra, főleg népszerűségük csúcspontján, mivel valódi félelem áll fenn, hogy a rajongók távozhatnak, ha a zenekaroknak semmi sem zajlik.

De a címke vezetői úgy döntöttek, hogy lépnek tovább, szem előtt tartva a nagy képet, mivel felismerték, hogy a hagyományos üzleti modell hosszú távon nem fenntartható.

A septet a közösségi médiában is szabadon jelenik meg, a címkéjük bármiféle beavatkozása nélkül. A tagoknak nincs egyedi fiókja az Instagram vagy a Twitter, de külön profilokat állítottak fel a Big Hit rajongói közösségének Weverse oldalán. És Bang, tisztázva, ők „saját számláikat kezelik”, és a társaság csak akkor lép be, ha kifejezetten tanácsot kérnek.

Ez a laissez-faire közösségi médiastratégia a Big Hit 2011-es workshopjának a következõje: egy háromnapos rendezvény, amelynek célja a vállalat irányának újraértékelése, mivel a csõd szélén volt. A műhelyen keresztül jött létre a csapat a társadalmi platformok elterjedése ellenére, sok ember elszigeteltebbnek érzi magát, mint korábban. A címke úgy döntött, hogy a közösségi médiát arra használja, hogy „segítsen, inspirálja és gyógyítsa az embereket” az előrehaladáshoz, és valódi kapcsolatot teremtsen a művészek és a rajongók között.

A legfrissebb cikk egyértelmûvé teszi azt is, hogy Bang és címûje mindent megtett annak érdekében, hogy támogassa a zenekarot, hogy a lehetõ legjobban növekedjenek, miközben magában hordozza annak kockázatát, hogy nem szokásos módszereik kudarcot vallhatnak.

A Big Hit kizárólag a BTS-re összpontosított, 2013-as debütálása óta, anélkül, hogy tavaly egészen új fellépéseket vezetne be a TXT-n. Nagyon szokatlan a K-pop esetében, ahol a vállalatok gyorsan átirányítják erőforrásaikat egy új gyakornokok csoportjára, miután azt gondolják, hogy a zenekar elért egy bizonyos érettségi szintet.

„Gondolkodtunk azon, hogy erőforrásainkat egy új csoportra helyezzük” - ismerte be Bang.

„De úgy éreztük, hogy a BTS még mindig túl sok potenciállal rendelkezik, és úgy döntöttünk, hogy folytatjuk. Ez helyes döntésnek bizonyult. ”

Kwon Yae-rim ( kyr@heraldcorp.com )http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20200707000597&np=1&mp=1
10/10
JYJ.3 2020 júl. 07. - 17:38:01 10/10
(119282/120392)
Ma ismét jött levélbe egy Bangtan bomb.
Ez általában 1 perces rövidfilm szokott lenni, nem sietek megnézni.
A twitteren láttam olyat amit eddig még nem, és nem tudtam mi az.
Mikor megnéztem a levélbe jött videót, akkor láttam, hogy erről írnak.
 Suga 8 héten át mesét mondott a rádióban.
Minden szombaton egy egy nagyon ismert mesét.
A Vlivén adták, és a twitteren fordították az adással egy időben.
A 8.ik adás volt a BangBangCon koncert előtti napon, Jun 13.-án, amikor a 7 éves jubileumuk volt. Ekkor meghívta az egész csapatot, és az Óz a Csodák Csodáját mesélték el.
Kisorsolták a szereposztást.
Közben megérkezett a torta is, nagyon szép volt, és biztos finom is, mert mese közben Jungkook megeszegette a részét. Először csak a kisujját értette hozzá, majd nem aprózta el, fogott egy villát, és kikanyarította az 1/7- ét))) Mindenki tudta, hogy Jungkook mellett nem jó helyen van a torta, mert ő imádja , és nem tud neki ellent állni.
Mese közben majd megfulladtak a nevetéstől, mert Jin túljátszotta szerepét.
Ő volt a Bádogember, aki szívet szeretett volna kapni.
De mivel élő adás volt, így nehéz volt csendben kuncogni.
A mese után felolvasták a rajongók jókívánságait. Tényleg nagyon ékes szólóak vannak.
Mindegyik fiú meghatódott, mert nem nagyon jut el hozzájuk a sok jókívánság.
Összességében nagyon aranyos kis műsor volt. Nem gondolták a fiúk, hogy egy rádió adás ilyen érdekes lehet. 
Ezt az adást felvették, és ezt adták le ma a Bangtan Bomb-ban.Az automata fordítás kitűnően működik, és nagyon jó.
https://www.youtube.com/watch?v=7_e6j_mPQio&feature=em-uploademail

Őket nem zavarja ilyen apróság, hogy egy ünnepi tortából már hiányzik fotózáskor.
Mondjuk én is poénra venném..

10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 06. - 20:50:23 10/10 Előzmény JYJ.3
(119281/120392)
Most én váltakozva nézem a kínait, koreait, meg a kosztümös után modernet.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 06. - 20:31:50 10/10 Előzmény JYJ.3
(119280/120392)
Nekem ők sem tetszenek. Semmi különlegeset nem látok bennük. Pont úgy pucsítanak, mint a többi csaj együttes. Viszont az a zöld hajú nő a lila térdnadrágban az valami kivételesen ocsmány. Nem tudom elképzelni sem, hogy ilyen fejjel miért nem plasztikázták már. Vagy esetleg ez már az eredmény? Rémálmom lesz, ha eszembe jut.((( Nem tudom, hogy ki az öltöztető, de ez a nylon cucc rajtuk, nagyon kellemetlen lehet benne a mozgás. JYP-et már többször láttam ilyenben. Hát a tánc után szerintem literszámra öntik ki a cipőjükből az izzadságot.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 17:33:09 10/10 Előzmény Éva Vidéki
(119279/120392)
Én ezek miatt egyenlőre szüneteltetem a sorozat nézését.
Csak show műsorokat nézek, és koncerteket hallgatok, sok sok zenét.
Most az ILand kezdődött 1 hete.
23 fiatal fiú a résztvevő, melyek közül kerül ki a jövő BTS -e..
És a másik a Guruló ház, vagy Kerekes Ház. Itt 3 pasi lakik a házban, és vendégeket fogadnak. Utaznak, főznek, beszélgetnek.
Mindkettő érdekes, és nincs benne horror, veszekedés, bosszú.
Jók a googlés feliratok, jól érthetők.
.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 17:24:39 10/10
(119278/120392)
BTS Break The Silence dokumentumfilm sorozat - 3. része magyar felirattal:
Ez a rész a Love Yourself turné utolsó két állomását, Tájföldet és Hong Kongot öleli fel, a fiúk pedig arról beszélnek, mit jelent számukra ez a munka.
OK.RU - https://ok.ru/video/1720193583795
Indavideó - http://indavideo.hu/video/BTS_Break_the_Silence_3_resz_HUNSUB_Magyar_felirat

Jimin Hon Kongban vásárol egy új kiadású ipadot. Kérdés, hogy maszkot tegyen, vagy ne. Mikor beér a boltba, már körül veszik. Így csak gyorsan kiválasztja, és rohan vissza az autóhoz. Utána kérdezi a menedzserét, hogy olyant vettek-e amit szeretne. A fizetést sem ő intézi már.
Sok sok őszinte vallomás, egymás megértése, tolerálása, a közös siker, és a közös élet reményében.
Sajnos csak az első 3 részhez van magyar fordítás egyenlőre.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 17:15:00 10/10
(119277/120392)
A fordító: Sajnos nincs a neve megadva:

"BTS Break The Silence dokumentumfilm sorozat - 2. része magyar felirattal:
Ebben a részben 2019 elején Bangkokban és Szingapúrban koncerteztek a fiúk, a téma pedig továbbra is az összetartás. A rész végén betekintést adnak egy komolyabb beszélgetésbe Hobi és Jungkook között. Ugyanez a beszélgetés kicsit részletesebben már látható volt a Memories of 2018 DVD-én, de a vágás itt kicsit más. Hobi elmondja Jungkooknak, hogyan ossza be az erejét. Mert Jungkook már a koncert vége felé összeesett a fáradtságtól. Annyira a maximumot hozta ki magából.
OK.RU - https://ok.ru/video/1717611596467
Indavideó - https://indavideo.hu/video/BTS_Break_the_Silence_2_resz_HUNSUB_Magyar_felirat"

Itt elmondják, hogy mindig ki kell találniuk vmit, hogy ne váljon rutinszerűvé a sok koncert.
És a dalszerzés: Jimin legelső.-de egyben a leggyönyörűbb dala, -ami teljesen saját szerzeménye- átbeszélik RM-el. Nagyon érdekes, hogy egy egy szó milyen sokat változtat a dalon. RM nagy rutinnal rendelkezik, hisz neki 140 dala van már amit kiadott. Érdekes, ahogyan segít Jiminnek. 26 percesek a részek..
Jin szavai nagyon őszinték, és szépek.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 16:38:27 10/10
(119276/120392)
Break The Silence dokumentumfilm sorozat.
Megtörni a csendet:
A fordító írja:
BTS Break The Silence dokumentumfilm sorozat - 1. része magyar felirattal:
Ebben a dokumentumfilmben a Love Yourself: Speak Yourself turnét örökítették meg a fiúk. Az első rész 2018. novemberében, Japánban kezdődik, majd az összesen 7 részes sorozat végigjárja velük a 2019 turné helyszíneit is. Papírzsepit készítsetek.
OK.RU - https://ok.ru/video/1713571105459
Indavideó - http://indavideo.hu/video/BTS_Break_the_Silence_1_resz_HUNSUB_Magyar_felirat

Ez a dokumentum film őszintén mutatja mi van a színfalak mögött, és a több mint 1 éves turné alatti eseményeket. Ez az első olyan túra, ahol a világ legnagyobb stadionjaiban lépnek fel. Több helyen 2 alkalommal is.
Annyira szívből lélekből dolgoznak állandóan, hogy a végkimerülés határán vannak.
Volt hogy nem tudták melyik városban vannak.
1 évig szinte műanyag kaján éltek, koncert után a szálloda szobában ettek, és szabadidejükben zenét komponáltak.

10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 15:18:20 10/10
(119275/120392)
Mint ahogy írtam, én sem ismerem a lány együtteseket.
Most próbáltam megnézni párat, de nekem mind egyformán csak rúdtáncot táncol((
Nem is tud egyszerre énekelni, és erőteljesen táncolni egyik sem.
Vagy is számomra 1 lány együttes van, aki tetszik,ez a Mamamoo.
https://www.youtube.com/watch?v=iv__gGs16w8
https://www.youtube.com/watch?v=rIo51FDry9s

7 percnél kezdődik a MAMA 2019 es műsoruk.
A mamomoo nak több különleges előadása is van.

"A Mamamoonak olyan aurája van, amelyet még soha nem találtam. Különböző aurájuk és karizmájuk van, mint a többi lánycsoportnak. Mindegy, hogy nem lánycsoport, hanem nőcsoport."

A most felkapott lány együttes, szándékosan nem írom ki a nevét, mert nem akarom őket bántani- szinte nem is táncol,csak lépeget ide oda.
Tényleg nem értem én sem.
De van a facén pasi, aki ír róluk, elemzi őket, és valóban neki szól ez az öltözék, és mozgás.
A fiatal lányok meg mind olyanok szeretnének lenni, mint ők. Ettől van nagy sikerük.
Vagy is a pasiknak folyik a nyáluk, a csajok meg majmolni akarják őket. Így dupla siker..

Az egyik videóban a BTS reakciója a Mamamoo táncára. Tudjuk, hogy semmiféle reakciót nem mutathatnak, mert abban a pillanatban megjelenik a hír, hogy társkeresők.
Nehéz lehet fapofával végig nézni neki egy ilyen szexi előadást. YPJ tánca is rendkívüli. A régi nagyokat juttatja eszünkbe.
Talán még Taehyung reakciója mutat némi érdeklődést, ő a szívéhez is kap egyszer, de közben figyeli a társait, és látja hogy szokatlanul komolya mindenki. A többi csak inkább elnéz másfelé, vagy beszélgetnek. Suga egy ásítást is elnyom, biztos ami biztos.

És persze az MNet fizetős csatorna lett, nem is lehet képet kivágni a videóból.
10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 14:41:20 10/10 Előzmény Éva Vidéki
(119274/120392)
Az óvodás értelmi szintű rajongóból sajnos elég sok van.
Ezt jól mondod.
Többek között a sasengek is olyanok, akik ártanak.
Ez a jobbik eset, aki holdat akar Jinnek.
Ezzel nem árt, legfeljebb lehet rajta nevetni.
Ebben az volt a lényeg, hogy aki a NASAtól megválaszolta a hírt, az utána nézett, mi Jinnek a rendes neve, vagy már eleve tudta.
Mert az óvodás csak annyit írt, hogy Jin, de a NÁSÁtól aki válaszolt az Jin teljes nevét írta ki a válaszban.
Ettől lett felkapott a hír, nem az óvodás írásától..
10/10
JYJ.3 2020 júl. 05. - 14:35:14 10/10 Előzmény Éva Vidéki
(119273/120392)
A japán nyelv keménységével kapcs nem tudok mit mondani. Én nem vettem ezt észre, pedig élőben többször volt szerencsém hozzájuk.
Mások a japánoknak kiadott dalok, a nyelvi különbségek miatt a dalok is máshogy hangzanak.
Az eltérő szótagok miatt át kell komponálni a dalokat, így lehetnek különbségek.