i'mperfect 2016 júl. 16. - 03:48:28
(607/667)
Amikor elõször láttam ezt a filmet, egyáltalán nem tetszett. Végig lehetett nézni, de egyáltalán nem értettem, mitõl vannak oda érte ennyire.
Most újra megnéztem, csak annyit akartam, hogy menjen valami a háttérben meló közben, ehhez képest a melót félbehagyva végignéztem az egészet.
Nem értek egyet veletek a rózsaszín sziruppal kapcsolatban.
A történetek nagy részében nincs semmi szirup. Az anyuka meghal, a csaj öccse elmebeteg, a csaj évekig szerencsétlenkedik, és nem mer lépni, pedig szerelmes a pasiba; a fickó megcsalja a feleségét a nyomulós ribivel, az írót megcsalja a barátnõje, a fickó reménytelenül szerelmes legjobb barátja feleségébe - kicsit sem szívderítõ sztorik!
De talán pont ez tetszik benne, hogy nem sablonos.
Engem a legjobban az a jelenet érintett meg, amikor Keira rájön, hogy a pasi szerelmes belé, és a pasi elmegy, útközben négyszer is vissza akar fordulni, és közben megy az a Dido szám...Ez egyszerûen szívszakasztó volt :( (van ilyen szó egyáltalán?)
A kissrác nagyon ellenszenves volt nekem, maga a színész kissrác is, meg az általa megformált karakter is, ez eléggé sokat hozzátett ahhoz, hogy elsõre nem tetszett a film, a szerelme, a fél fejjel magasabb, foghíjas fekete kiscsaj is egy jókora "what?" volt a számomra, ez a film eléggé népszerûsítette az ilyen fekete-fehér love-ot, ami nekem szintén nem túl szimpi.
Fleur27 2016 jan. 01. - 22:52:02
(606/667)
Nekem egyáltalán nem tetszett. Nem romantikus, nem az érzelmekrõl szól. Egy hatásvadász, giccs gyûjtemény. Az alkotók vagy még soha sem voltak szerelmesek vagy ennyire lenézik a nézõket. Egyik szituáció sem élethû, a szereplõk irritálóak, habár kiváló színészek játszanak (szenvednek) a szerepekben. Tévedés ne essék, szeretem a romantikus filmeket, talán azért volt ez ennyire csalódás. Olyan szájbarágós, "így kell szeretni, különösen karácsonykor" sztori.
ponca 2015 dec. 26. - 07:38:24
(605/667)
Nos, tegnap megnéztük.
Nem ájultunk el.
árvácskácska 2015 dec. 24. - 22:10:05 Előzmény i'mperfect
(604/667)
nem mindenki olyan tökéletes mint te :)
nekem teccik. pedig vannak benne nyugdíjas részek, néha lapos...hugh grant-et nem csípem... a kölyök télleg nem szimpi.de!
arra koncentrálok ami bejön.
próbáld ki eccer! ;)
beat76 2015 dec. 08. - 06:46:39
(603/667)
Számomra ez egy megunhatatlan filmt. Billy Mack a legnagyobb.
"- Billy, üzenj valamit a gyerekeknek.
- Gyerekek,ne vegyetek drogot. Legyetek rocksztárok, és megkapjátok ingyen. " :D
i'mperfect 2015 szept. 24. - 05:08:04
(602/667)
Nem értem, mitõl tartják olyan jónak ezt a filmet. A kisfiú szerelmi szála nagyon idegesítõ, a kisfiú rettentõen ellenszenves. Keira meg a néger, ezen beájultam. Pont egy négerrel kell összeállnia, hát marhára összeillenek. A többi szereplõre nem is emlékszem, annyira semmitmondóak voltak.
Sirius111 2014 dec. 24. - 16:31:09
(601/667)
Lol Andrew Lincoln is szerepel benne.... TWD POWA!!!! :DDD
9/10
-greghouse- 2014 dec. 23. - 22:58:15 9/10
(600/667)
Szerintem tökéletes romantikus film, Karácsonyra jobb, mint az unalomig járatott reszkessetek betörõk vagy hasonlók. Ez a film nem akar más lenni, ami, romantika, lazulás, és zseniális színészek örömteli játéka.
Ez így jó, ahogy van.
1/10
Hematit 2014 dec. 23. - 22:43:20 1/10
(599/667)
Régen láttam ilyen unalmas filmet,úgy bealudtam rajta,mint a huzat!
Azt hittem, olvasva a kommenteket, és a jó szinészeket látva,hogy egy jó film lesz.Hát nem!
Számomra egy csalódás volt.Bocsi,de nekem ez a véleményem.
_goldie_ 2014 dec. 23. - 20:59:36
(598/667)
ma is! :)
tuti jó film..tuti jó..mert igazából szeretem! :D
https://www.youtube.com/watch?v=YjnIfd-LzFI&index=4&list=PL-sQEoTC-Nw_BdOTODbsQr2L2xZlVrX7n
blaze86 2013 dec. 25. - 22:27:12
(597/667)
Aranyos film, mert karácsonyi témája van, és szerelem. Ennyi.

Az igazság ugynis az, hogy a producerek kitalálták, hogy megszereznek néhány sztárt, köréjük rittyentenek egy egy délután alatt összebrainstormingolt rövid történetet, és a karácsonyi hangulat pedig minden hiányosságát elfedi majd. ...és így is lett! Imádom a fogyasztói társadalmat.

Szóval, túl sok történet van belesûrítve egy ahhoz képest rövid alkotásban. Ezek igazából a "jelenetek egy témára" logika mentén épülnek fel - csoda, hogy nincs még belõle színdarab/musical. (Talán azért nem, mert annyi nincs benne.) Elnagyoltak a sztorik, keveset tudunk meg a szereprõkrõl (és azok is sablonosak), és néha a csöpögés mellett vannak indokolatlanul hosszú jelenetek is, ezért, bár rengeteg piciny részbõl áll, mégis darabos, vontatott egy idõ után a film.

Ajánlott alternatív cím:
A szerelem kliséi Karácsonykor - avagy jelenetek egy témára

5/10
9/10
-greghouse- 2013 dec. 24. - 22:28:29 9/10
(596/667)
... obrigado.. :-)
_goldie_ 2013 dec. 24. - 21:13:58
(595/667)
kedvenc szálam a filmben a portugál vonal..
---spoiler---
a lánykérésen kívül a legjobb jelenet
mikor az író papírjai a vízben landolnak
be a vízbe mindketten :D és persze nem értik egymás nyelvét
mégis ugyanarról beszélnek :)
9/10
-greghouse- 2013 dec. 24. - 21:04:40 9/10
(594/667)
Nem tudom, hányadszor láttam ezt a filmet, és mindig ugyanaz.. az eleje látszólag lassú, összefüggéstelen, és ahogy közeledik a vége felé minden felgyorsul, egyre összefüggõbb, átláthatóbb, és a végén már nem lehet kihagyni egyetlen jelenetet sem (bár szinte kívülrõl tudom a szövegét), zseniálisak a színészek... Nem szívesen emelnék ki egyetlen jelenetet vagy karaktert sem, mert az egész mestermunka úgy ahogy van, de nekem most személy szerinte a portugál lánykérés volt a legjobb, mikor a fél falu rohant utánuk.... De úgy ahogy van, talán a legjobb "karácsonyi" (?) romantikus komédia, amit valaha láttam. Kár, hogy annak idején nem tizest adtam rá, már bánom.
ways 2013 dec. 24. - 19:54:03
(593/667)
Ja, tényleg, köszi!
Mondjuk nem egy emlékezetes alakítás, inkább Kim Bauerként fogunk rá emlékezni.:)
_goldie_ 2013 dec. 24. - 19:44:01
(592/667)
http://www.imdb.com/title/tt0314331/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm
a három amerikai leányzó egyikét játssza
ways 2013 dec. 24. - 19:34:52
(590/667)
Sztem ez a film nem tartozik Liam Neeson kedvencei közé, mert a felesége a valóságban is meghalt rá 6 évre.
ways 2013 dec. 24. - 19:30:55
(589/667)
Tudja valaki, hogy hol látni Elisha Cuthbert, a Jack Bauer lányát alakító színésznõ?
A wikis oldalán szerepel ez a film a filmográfiájában, és még nem jöttem rá, kit játszik.
10/10
Semprini 2013 dec. 24. - 18:53:43 10/10
(588/667)
Megunhatatlan karácsonyi film, a romantikus vígjáték mûfajának felülmúlhatatlanul tökéletes remekmûve. Évente egyszer-kétszer minimum újranézem, nem is kell hozzá feltétlenül karácsonynak lennie, de ilyenkor is megadja a hangulatot. A brit színészek színe-java felvonul benne, minden szereplõ szívvel-lélekkel játszik, humoros, bájos és keserédes epizódok váltakoznak, épp a megfelelõ arányban eltalálva. A remek zene pedig felteszi a koronát erre a bravúros alkotásra.
A DVD-n a kihagyott jelenetek további pluszt adnak hozzá, érdemes azokat is megnézni a filmmel együtt.
Abszolút kultfilm, a legjobb fajtából.
10/10