7/10
herdav febr. 21. 11:17:16 7/10
(11/11)
Meglepően jó film, kivéve a végét, illetve egy nagyon otromba poént az orvosi rendelőben. Persze, aki szereti a feketehumort, annak fel se tűnik, de nekem még így is sok volt. Carey Mulligan alakítása zseniális, a történet jó, visz magával, na de a vége...sokkoló és összecsapott érzést kelt. Egy kicsit több humort is elbírt volna, de ettől függetlenül megnézném még egyszer.
2/10
The Cortez febr. 19. 16:37:23 2/10 Előzmény Zxey9m
(10/11)
Igen, rosszul címezted. A vállalható kinézet csak egy megjegyzés, mert a főszereplő régebben eléggé semmilyen volt. Az üzenet meg pont, hogy nem ment el a fejem felett. Ha a faternak 5 perccel több szerepe lenne, akkor tuti róla is kiderült volna, hogy nőket zaklatott fiatal korában, vagy valami ilyesmi. Az ügyvédet ki akarta nyíratni a csaj, a nyomozót meg jó ha kétszer mutatják.
6/10
Zxey9m febr. 07. 19:23:14 6/10 Előzmény FilmExpert
(9/11)
Ne haragudj, teljesen rossz kommentre válaszoltam, The Cortez jan. 30-án 20:08:51-kor küldött véleményére szerettem volna reflektálni!

Magáról a filmről a véleményünk kábé megegyezik.
FilmExpert febr. 06. 20:31:11 Előzmény Zxey9m
(8/11)
Jó lenne, ha kerülnéd a személyeskedést a jövőben.
Nem szeretem.
FilmExpert febr. 06. 20:28:35
(7/11)
Hol írtam én ilyet, hogy vállalhatóan néz ki, te?
Én arra reagáltam, hogy nagyon egyoldalú film, nagyon a "metoo"-t akarta meglovagolni.
Ennyi.
6/10
Zxey9m febr. 06. 18:38:42 6/10 Előzmény FilmExpert
(6/11)
Ha számodra ténylegesen pozitívum "igényes filmnéző"-ként, hogy a főszereplő "végre vállalható"-an néz ki, akkor a jelen alkotás üzenete nagyon elment a fejed fölött. Szerintem se egy szuper jó film, de csodálkozom ezen a sárga földig történő lehordáson. Hogy szerinted mi alapján állít be minden férfit eleve bűnösnek, az számomra rejtély, ott volt pl. eleve az apuka kerektere, a nyomozóké, meg az ügyvédé, akinek tényleg undorító viselkedése után is megbocsájtott a főszereplő, és aztán bízott benne.
2/10
The Cortez jan. 31. 17:19:31 2/10
(5/11)
Az ajándék tényleg jó film. Ez is jó lehetett volna, de elszarták. Már kapott díjakat, de a nagy díjátadókon remélhetőleg nem lesz ott.
FilmExpert jan. 31. 11:11:38 Előzmény The Cortez
(4/11)
Na ja.
Nekem is ez a bajom vele, mármint hogy túlságosan feminista film.
Nemcsak nőknek tud tönkremenni az élete az oktatási rendszerben, munkahelyen stb. elszenvedett kiközösítéstől, megaláztatástól, lejáratástól.
Hasonló témában a néhány évvel ezelőtti Joel Edgerton-féle Ajándék nagyobbat szólt, legalábbis nekem mindenképpen.
Azért erős a gyanúm, hogy Mulligan és a film forgatókönyvírója is jelölve lesz a nagy díjátadókon.

7/10.
2/10
The Cortez jan. 30. 20:08:51 2/10
(3/11)
Merésznek és bevállalósnak kikiáltott, nagy részt szar zenéket felvonultató feminista thriller, Margó Robival a háttérben.
A történet szerint a főhősnő éjszakai bárokban kurvának öltözve, bebaszottságot tettetve szedeti fel magát vadidegen férfiakkal, hogy aztán jól megleckéztesse őket. A film minden palit bűnösséggel vádol, az őket védő nőket sem kíméli, elveti az ártatlanság vélelmét, valamint nyíltan a hamis nemi erőszak-vád intézményét támogatja, tehát egy 100%-ig a józan ésszel szembenő, MeToo-mozival van dolgunk.
A finálé valóban húz egy meglepőt, kissé ki is fordítja a a bosszú- meg rape & revenge mozik kliséit, ám közel sem lép akkorát, hogy szuperlatívuszokban kelljen róla beszélni. Egyébként mire odáig eljutunk, addigra a főszereplő csajnak sikerül annyira megutáltatnia magát, hogy az igényes filmnéző kínjában inkább a főellenségnek kezd el drukkolni.
Az erőltetett, szinte minden hímneműt szemétnek beállító, többször nyálasan romantikus alkotás pozitívumai a jó sodrás, a színvonalas fényképezés, Carey Mulligan végre vállalható kinézete, továbbá a trailerben szintén hallható, Toxic vonósra való átdolgozása. De ezek mit sem érnek, ha a mű felháborítóan gusztustalan üzenettel rendelkezik.
Sweet-But-Psycho jan. 22. 22:36:46
(2/11)
A szokásos bosszúfilmektől merőben eltérő, fantáziadús, érzékeny sztorival, és szándékos túlzásokkal, sarkításokkal is merészen operáló történet. Carey Mulligan alakítása figyelemre méltó, a zenei válogatás (a kommersz elemekkel együtt is) bátor, a történet beszippant és elgondolkodtat.
bb2626 jan. 21. 13:55:42
(1/11)
Nem unalmas és tartogat fordulatokat, ellenben egy erőltetett, mesterkélt történet.
Minden egyes karakter (szülők, kollégák, sulitársak, igazgató...) az amerikai jómódú középréteg megtestesült közhelyei, és a kieszelt rafinériák is csak egy ilyen amerikai műanyag-egydimenziós-cukormázas álomvilágban működhetnek. A valóságban már az első próbálkozás után kapott volna egy akkora pofont az élettől, hogy felhagy a továbbiakkal. Értem én a morális mondanivalót, csak az egész nagyony hiteltelen és hihetetlen számomra, de akit ez nem zavar az szerintem jól fog szórakozni.